anneme haksızlık değilmi sizce

boşa yer işgal etmeyeyim dedim konuya da uygundu yazıverdim buraya gerçekten hepsinde allah razı olsun eminim sen de babandan görmediğini evlatlarından göreceksin allah bir kapıyı kapar bir kapıyı açar belki baban böyle olmasaydı sen bu kadar güçlü olmayacaktın (bkn. ben =)) )

aklıma geldi ablam da izinsiz evlendi şimdi o koca eşşek olmuş yeğenlerim küçüktü eniştemin ailesi de istememişti evlenmelerini iki zavallı çalışıp didinirlerdi yazları annem diğer ablam bakardı ablam o kadar korkardı ki hep derdi annemlere bize ,bana bişey olursa çocuklarımı atmayın yurda murda vermeyin allah rızası için bakın diye şimdi kim kime destek (muhtaç değiliz çok şükür ama kadın destek oluyor işte) kimin ne olacağı belli değil

ben de derim anneme anne bak tvlerde ne çok var anasını babasını sokağa atan bakmayan hiç korkuyor musun başımıza gelir mi diye ne korkacam derdi 4 evladım var birinden biri bakar heralde yani demek ki insanların ailenin birbirine o sevgiyi güveni verebilmesi önemli

gzdkpz biz demekle, benim gibi düsünen hemcinslerimi kast ettim, yani KK`da benim gibi her zaman egitim, egitim diye bagiranlar canim.
CMYLMZ`da dedigi gibi :" egitim sart "!!!!
Tabiki ailede birbirine yardim edilir, burda kimse yapmasin demiyorum ama torun bakmak mecburiyetinde degil kimse.
Bazilari severek yapar, takdir ederim, bazilari bakmam der o insanida takdir etmemiz lazim.

Vallahi bence konusahibinin annesinin ve babasinin buraya yorum yazmasi lazim bazi seyleri birde anneden ve babadan dinlemek lazim aslinda.
Biz burda konusahibinin yalancisiyiz, onun yazdiklarina göre yorumumu yaptim.
Benim kardesimde ayni davranista bulunsaydi bende konusahibi gibi, annemi korurdum eger annemi mutsuz görseydim.

Ha bu hayatta hic kimsenin garantisi tabiki yok,Hersey emanet ve bizlerde herseyimizin sadece bekcisiyiz, bugün variz yarin yokuz ama bunun konuyla ilgisi ne anlamadim.

Konu anne ve baba mutsuz, torunlarina aslina bakmak istemiyorlar ama mecburiyetten yapiliyor.
Bende diyorumki herkes ayagini yorganina göre uzatsa, insanlar daha mutlu olur. Kimseye yük olmadan ayaklarin üstünde duranlar cok az ne yazikki.
Oysa hayati zorlastiranlarin derdi baskalarinada bulasmasi adaletli degil.

Eğitim konusunun kesinlikle vizyon meselesi olduğuna inanıyorum, ailenin koyduğu vizyon.
Ailesine rağmen okuyan idealist insanlar vardır muhakkak, ama neticede elektriği keşfeden de bir insan, kuduz aşısını bulan da, atomu parçalayan da..
Yani herkesin kapasitesi bir değil.
Babamı çok eleştiririm, ama bir meslek sahibi olma konusunda ablama, bana ve hele kardeşime ciddi bir hedef koymuştur. Hepimiz de meslek sahibiyiz.
Ama mesela amcam daha minicikken kızlarına "sevgilin var mı, varsa çekinme" şeklinde abuk espriler yapardı. Kendisi de eğitimin önemine vakıf bir insan olmadığından, 3 kızı da ilkokuldan sonra okumadı ve 18-19 yaşlarında evlendiler. Şu an dışarıdan lise bitirmeye çabalıyorlar, sonradan anladılar önemini.

Ama dediğin gibi mesleğin var diye ömrü billah sırtın yere gelmez, paraya para demezsin diye bir durum da yok. Düşmez kalkmaz bir Allah. ODTÜ'lü Mustafa'yı yazmıştı bir arkadaşım benim konumda. Çocuk okuyor ki, yoksul ailesine kol kanat gerecek. Mezun oluyor, işe giriyor, bir trafik kazası ve şu an boyundan aşağısı tutmuyor. Gene o aile bakıyor ona, hatta abisi işi bırakmış, kardeşine bakıyor. Çünkü abinin aldığı maaş, zaten bakıcıya verilecek maaş kadar. En azından kardeşime ben bakayım diyor.

Benim de bir tanıdığım, ki kendisi arkeolog, eşini kaybettiğinde çok düşük maaşlı bir iş bulmuştu. Bakıcı parası ayıramıyordu. Üniversite mezunu kız şirketteki işini bırakıp bir villaya hizmetli olarak girdi, ama çocuklarını da yanına almak ve yatılı kalmak şartıyla. 5 sene çalışıpev aldı, şu an kocasının emekli maaşı ile yaşıyorr.

Hayat bu, büyük laflar etmemek gerek.

kaderimiz mi bu nedir

çok bunaldım biri bi fake açsa da az neşemizi bulsak

Sen kendine güçsüz mü dedin, ben mi yanlış anladım..
1 senedir işsizsin diye mi kendine yaptığın haksızlık? Kızınla dimdik ayaktasın, çok da güçlüsün, gözlerini 4 açıp kızını gözlemleyerek en iyi şekilde yetiştirme mücadelesinde olan bir annesin. Sakın kendine haksızlık etme..

Ben anlıyamıyorum...Kardeşe,yeğenlere herkes denmesini..Çalışdığı için çocuklarına annesi bakdığı için dert olarak görülen ablayı başkaları denen anneanne ve dedeyi ve bunda adalet aranmasını..İyi ki anlıyamıyorum..

Kızkardeşim var çocuğu yok henüz ama olursa canım kanım olur ben de bakarım annem de bakar..Annem 60 yaşında ,onu kardeşimden olan torunları yorarsa ben destek olurum yardım ederim ama üzülmem..Kötü günümde kardeşim maddi destekde bulundu annem çocuklarıma bakdı..Ve Allahıma bin şükür tek birşikayet serzeniş duymadım ne kardeşimden ne annemden..

Hayat bu,hayat zor,ne zaman neye ihtiyacınız olur bilemezsiniz..Ama bilirseniz aileniz var..destek maddi manevi..keyifle,sevgiyle,hep birlikte..,işte o zamanhayat kolaylaşır..

Dilerim her anneanneyi sadece torunları yorsun,Allah başka dert vermesin ..Dilerim Allah herkese aile sevgisi versin..

"hayatı zorlaştıranların derdi başkasına bulaştırması adil değil" lafın bana k.pederimi hatırlattı.
Paylaşmak isterim.
K.pederim en az içtiği gün günde 2 paket sigara ve her sigaranın yanında simsiyah demli çay ve her çay bardağının içine 3 kesme şeker atan, günde 60 tane kesme şeker tüketen ve hala da "bugün çay içemedim yeterince, daha demli koyun çayımı" diye bardağına konulan insani standartta demli olan çayı geri gönderen bir insandı.
Benim ilk hamileliğimdi, aylardan şubat, dıaşrısı buz gibi, lapa lapa kar..
Evde sigara içiyor, yalvarıyorum içme diye, hamileyim diye.
Bana "sen balkona çık" diyebilecek kadar kendini şaşırmıştı.
Ne oldu..
Doğumuma 2 hafta kala felç geçirdi.
Böyle hayata, böyle son çok yakıştı. Ama olan bize oldu.
Adamın hiçbir sosyal güvencesi yok.
Bizim doğum için biriken paralarımızı onun özel hastane masrafları için uçtu gitti.
Onu da geçtim, eşim 1 hafta izin almak zorunda kaldı, yanında refaktçi oldu. Bu sebepten ben doğum yaptım, ertesi gün işe gitmek zorunda kaldı.

Bu örneğin yanında konu sahibinin ablası bana erken yaşta yaptığı yanlış evlilik, 2 çocukla dul kalma ve çalışmak için çocuklarını annesine bırakma durumunda masum geliyor.
Çalışmasaydı, alıp çocukları annesine yerleşseydi aslında kendisi daha rahat ederdi. Gene zor olanı seçmiş bence.
Tabi ki biz burada bize anlatılan kadarıyla yorum yapıyoruz.
Bakan bakar, bakmayan bakmaz. Ben şahsen kızım mağdur olmasa bile sağlığım elveriyorsa memnuniyetle bakarım. Herkes bir olmayabilir.
Ama kızkardeşin ablası için "onun köpeği ve çocukları bu eve girerse beni sil" diye restleşmesinin hiçbir izahı yok bence.

ipektuncer bir defasinda senin bir yazini okudum.
Ve o yaziyi ben yazdim galiba ama baskasi almis diye düsündüm, cünkü senin yasadiginin aynisini ben yasadim.
Benim annem ve babam okuma yazmalri yoktur ve ben üniversite okudum, kendi paramla. Aynen senin gibi part-time calistim ve hem okudum, hemde kendime bakabildim. Babam bana 5 kurus para vermis adam degildir ( bizim konumuz babamla ayri,cünkü ben kiz cocugu oldugum icin beni önemsemedi).
Sizleri hepiniz anliyorum, yarin basimiza ne gelir tabiki bilmiyoruz?
Ama insana bu hayatta bir sans verilir, 100 sans degil.
Onun icin kafayi yani beyni kullanmak lazim bunu yapamiyorsan ne yazikki sonuclari bu, ama bunu baskasin mal etme hakkin yok.

Insallah seni Flockeyle karistirmadim ama sendin galiba o yaziyi yazan?

Son düzenleme:
İçim çok daraldı, yazıp yazıp siliyorum habire .
Umarım başıma kötü şeyler gelirse benim abim de böyle şeyler düşünmez

saol canım allah yüzümüzü kara çıkarmaz umarım inşalhah yeni bir picasso yetiştiricem =))

bi arkadaşa gittik izmire heryer kalıntı kazı alanına gittik mezar soyulmuş belli yeni açılmış kemikler falan ortalıkta kızım aldı koca bir kemik bacaktı sanırım anne bunu eve götürücem 8 saat yol napcan diyorum anne kanıt bu kanıt diyor öğretmenime göstericem arkadaşım ebru kursuna gidiyor illa bana da alacaksın ben de yapıcam diyor arkadaşım diyor bak seyyah sana diyeyim bu çocuk hiç sağlıklı yetişmiyor bu yaşta seramik ebru kazı arkeoloji çok zrolanacaksın diyor (şaka tabi)

işte çocuğa deli gözüyle bakıyorlar deşip deşip toprağı hayvan kemik falan çıkarıyor çocukların ödü kopuyor öğretmen de keza gerçekten çok zor olacak bakalım

İçim çok daraldı, yazıp yazıp siliyorum habire .
Umarım başıma kötü şeyler gelirse benim abim de böyle şeyler düşünmez

inan ben de akşamdan beri bu konudayım kaç kere yazdıklarımı sildim bilmiyorum allah insanı şaşırtmasın her eşyden önce vicdan versin sanırım gerisi geliyor

Ben yukarıda anlattığın şekilde okudum, muhtemelen benim yazdığım birşeydir kastettiğin.
Hatta üvey annem her karne günü "seneye yollama okula bunları" derdi.
Babam onun her dediğini yaptı, bu hariç.
Maddi destek olmadı, ama okumamıza mani de olmadı. Benim de ablamın da örnek aldığımız kişiler vardı. Aynı apartmanda oturduğumuz abiler, ablalar vardı. Hepsi üniversiteliydi. Biz böylece meslek sahibi olmanın imkansız birşey olmadığını gördük. Bize birileri vizyon oldu. Desteklemek önemli değil, biri ufkunu açsın, mümkün olduğunu göstersin yeter.

Ama misal benim amcamın kızları üniversite diye bir kavramı eminim hala bilmezler. O 3 kardeşin de aynı pencereden hayata bakması tesadüf dğeil. Ve onlar bize göre farklı bir muhitte yetiştiler, çevrelerindeki herkes kendileri gibiydi. Ve onlardan biri çok zekiydi, hep derim, okusaydı birşeyler icat ederdi bence. Ama ne yaptı, evlendi daha 19 yaşındaydı. Senesine boşandı, sonra yeniden evlendi.

Konu sahibinin de, ablasının da mesleği yok. Aileye bağlamam bu sebepten. Bir de nice okumak istemeyen gençler var ki, aileleri parayı bastırıp bir şekilde üni diploması edindiriyorlar özelde vs. Yani bazılarının dediğin gibi 1 şansı varken, bazılarının da 100 değilse bile, en azından birkaç şansı olabiliyor.

Akıllı bıdığa bak, kanıtmış demek..
İyi değerlendirilmesi gerekn bir evladın var, ama şanslı ki senin gibi de bir annesi var..

sonuna kadar katılıyorum bende zar zor yazıldım üniv açık öğretim ama olsun bunu bile kendi imkanlarımla yaptım çok uğraştım bizim akrabalarımızda nice afedersiniz ama kafası almayanlar zar zor desteklerle üniv mezunu yaptırıldılar bizde zekiydik liseyi madalyayla tamamladım anneö babam kavga etmesin diye bütün işleri ben yapardım annem sinir hastasıykende hep yardım ettim çok şükür şimdi iyi daha neler neler ama offf buna şükür yinede insan kendi istemeli önce

annem babam ilk okul mezunu dedem çok önceden ölmüş babam tek erkek fındığın para ettiği dönemde millet paraları yastık altı ederken babam şehre ev yapmış (babannem çocuklarım okuyamadı torunlarım okuyup iş sahibi olsun derdi ) köyü unutmasınlar diye araba almış her haftasonu gelirdi bizi alır köye götürürdü çocuklarını okutmuş şehirde dershane yokken babam abimi istanbula dershaneye göndermiş yeğeninin yanına ,şimdi o köyde herkesin çocuğu üniveriste okuyor ne doktorlar mühendisler öğretmenler çıktı (örnek değil gerçek ) herkesin arabası var köyün arabası bile yok kendin gitmeye kalksan gidemezsin herkesin şehirde evi var yazın gidiyor köye kışın geliyor o köy tamamen değişti insn azcık aklını kullanacak allah vermiş düşün artık babam mı düşündü babanem mi çok akıllıydı babam mı birinden gördü örnek aldı bilmiyorum ama kötü olmadığı kesin ben hep derdim velilere bir insan değişir dünya değişir sizin çocuğunuz olmayacağını ne biliyorsunuz bu insanın ,her insan kendi çocuğu dünyayı değiştirecekmiş gibi eğitse hadi eğitemedi davransa eğitenlere karşı gelmese dünya gerçekten değişir, bir insan bir köyü değiştirdi 10 insan bir şehri belki 100ü 1000ni dünyayı ipeğin dediği gibi aya çıkan da insandı bu ülkeyi kurtaran da

daha dün tvdeçocuk hasta ölecek diyorlar hastaneye yatıralım diyorlar bak çocuğunu almıcaz sen de gelip yanında duracaksın diyorlar yok diyor kadın vermicem diyor ya ölecek diyorlar işte sonunda mahkeme kararıyla aldılar hadi kadın saf diyelim kocası kaynanası kayınpederi komşusu da mı saf anlamıyorum benim babam mı dahiydi ya az aklınızı kullanın be

Ablanız ne sebepten boşanmışsa boşanmış, şu anda bunu değiştirme şansınız yok. 2 çocuklu çalışan bir kadın ve muhtemelen bakıcı tutacak parası da yok. E, o zaman o çocuklar sokakta kalmasın diye anneniz mecburen bakacak.

Bence, değiştiremeyeceğiniz şeylerle hiç uğraşmayın (ablanızın tavrı gibi). Annenize bakma bu çocukları, sen 51 yaşına kadar 4 çocuk baktın vs. gibi laflarla sadece ve sadece annenizi huzursuz ettiğiniz farkına varın. Kadıncağız kendini mecbur hissediyor bakmaya var mı bunun ötesi. Var mı başka bir alternatif aklınıza gelen, anneniz bakmazsa ne olacak o çocuklara. Siz annenize ve ablanıza olan tavrınızla onların sorunlarına sorun katıyorsunuz, onları daha fazla birbirlerine düşürüyorsunuz. Sonuçta ablanızın da, annenizin de siniri daha çok bozuluyor, iyice birbirlerine giriyorlar. Ablanızı düşünmediğiniz çok açık da, annenizi düşünüyorsanız eğer bu şekilde davranmayın bence. Sizin ve B. ablanızın bu davranışları annenize zarar veriyor, bunu farkedin artık.

Ayrıca, şunu da belirtteyim, ben çalıştığım için annem ve k. validem dönüşümlü baktılar çocuğuma, annem 70 yaşında oğlumla top bile oynadı, K. validem de kanserdi. Yani anneniz pekala da çocuk bakabilecek yaşta, siz onun moralini bozmazsanız da rahat rahat bakar. Annenizi ablanıza karşı doldurmaktan vazgeçerseniz de anneniz ve ablanız daha iyi geçinir, siz yeter ki gölge etmeyin.

bencede ablanızın psikolojisinide düşünün ona yardım etmelisiniz ayrılık kolay değil insan bir söz atınca bile kaç ay kendine gelemzken bu evlilik üstelik çocuklarda var

Aslinda konu ne biliyormusunuz?
Bizim Türkiye`deki sosyal haklarimiz. Yani söyle:
Avrupa`da issiz olan issizlik parasi alir, aileye yük olmazsin.
Ayrildin cocugunla ortadasin, devlet yardim eder.
Türkiye`de haklisiniz,ne olursa olsun ailene yüksün.
Mesela o Mustafa`nin olayi, devletin güclü saglik sigortasi var Avrupa`da , kimse aile fertlerindeki birisi icin isini birakip kaza gecirene bakmaz.
Cünkü bunun hepsini devlet karsilar ve bakar, senin refakatci olarak bile gidip kalmana gerek yok.
Kresler var, maasa endeksli. Yani zengin olan kres parasini bir hayli yüksek ödüyor ama, ayni krese durumu daha kötü olana devlet`de yardim ediyor, sende gönderebiliyorsun fakir oldugun halde.
Onun icin bu sistem cok akilli Avrupa`da. Zenginden alir fakire dagitir.
Türkiye`de zengin daha cok zengin oluyor, fakirde zavallim böyle sürünüyor iste. Neden cünkü seni destekleyecek devlet yok arkanda.
Sonra gelsin bunalimlar, depresyonlar vs. vs.
Onun icin bilinclenmek, herkesi egitime tesvik etmek belki gelecegimizi daha parlak yapacaktir.

ya arkadaşlar bi gecede nolmuş topiğe böyle nezamandır yazılmıyor diye bende yazmıyordum ama sizlere topluca cevap yazmak

istedim,inanınki son yazdığım yazıdaki konuşma tarzıma bende çok kızdım,sonrasında ama o oan okadar sinirliydimki tekrar köpeği getircekmiş

ablan diyince çıkıverdi ağzımdan,çünkü annem çocuklara bakıyo hadi diyelimki bide mecbur bakıcak çünkü bakmazsa sokakta kalıcaklar

diyosunuz neyse,peki soruyorum size üstüne üstlük köpeklerinede bakmak zorundamı annem söyleyin allah rızası için,o köpekleri işyerinden

almış yavru olarak zaten maaşı ne kadarda bide köpek bakıcak diye düşünmüştüm bide baktım ertesi günü ev sahibi kızmış ablamda anneme

getirip bırakmış sen bak diye neyine güvenerek alıyo köpeği ,ya senin çocukların var ilgi bekleyen bide köpek neyin nesi,gerçekten sırf köpekten

ötürü iice kızdım ablama çünkü annem bakmak zorunda bırakıldı,neyse bunuda bilmezmiş gibi annem ne zorluk çekiyo çocuklar neyse ama bide

köpek var,üstüne 2. bir köpek daha getirdi onuda anneme attı gitti,ve annem napıcak diyen yok,ben ona kızıyorum, annem çocuklarla ilgilendiği

yetmiyo gibi bide hergün bahçedeki köpeklerin karnını doyuruyo pisliğini temizliyo revamı bu sorarım,ben olsam köpek vermişim bakıver diye her

işten geldiğimde köpeklerimin pisliğini alır süpürür temizlerdim,ama ablam onada yanaşmadı hiç görmedim,neyseki ilk gelen köpeği eski kocası

aldı götürdü gezmek içinde geri geldiğinde getirme köpeği bakamıycam artık dedi annem,(çünkü ogün ablam anneme sırf köpeği,ogün hem getiriver eve

yıkıcam demiş,,annemde biraz işi olduğu için geç götürmüş köpeği ,yani ablam öğlen aramış getir diye,annemde akşam üstü götürmüş nevarki

bunda)bas bas bağırmış niye busaatte getirdin bu satte köpekmi yıkanır artık,ben ev işi yapıyodum niye erkenden getirmedin diyince annemde

sinirlenmiş alınmış,bırakmış orda ne halin varsa gör getirme bidaha diye)oyüzden işte eski eniştemede ben yemin ettim bidaha almam o köpeği

içeri demiş aldı götürdü şimdi o bakıyo,öteki köpekte ablamda duruyo artık çünkü işi bırakmış şuan çocuklarınada kendi bakıyo şükür,,yaaa kızlar

inanınki bana neden önyargıyla yaklaştınız bilmiyorum, lütfen konuyu baştan sona kadar okumayanlar sırf ilk açtığım konuyu okuyupta cvb

yazmasın çok üzülüyorum,çünkü bambaşka hikayeler anlattım sonrasında,anlamanız lazım ben elbetteki ablama üzülüyorum

düşünüyorum,çokta acıyorum bazen öyle şeyler konuşuyoruzki çok kötü,bana çalışmanın zor olduğunu benim yerimde olmak istediğini(yani

evde durup kocanın eve bakmasını ve çocuklarla kendisinin ilgilenmesini falan)çok üzülüyorum ve anlıyorum ,ama zaten hayatı öyleydi kendisi

bozdu,kendisi gitti evli adama aşık oldu sonra adam eşini boşadı ablamla evlendi,babamların karşı çıkmasına rağmen gidip evlendi ve 16

yaşında,,,birde öncesi var 13 yaşındaydı k.ablam büyük ablamı istemeye gelmişlerdi oda 18di,neyse ablam istemedi ama düşünün dediler bunlar

gittiler tel.ettiler ne kararınız diye istemiyo kız dedi annem sonra k.ablam teli aldı dediki ablam istemiyo ben istiyorum beni alın diye,ya daha 13

yaşındasın çocuksun ne evliliği dediler,neyse ciddiye alıp gelmişler ablamda evlencem diye tutturunca evlendiler,yaaa karşıdan bakıp düşününce suç

ablamda değil annemlerde aslında ama zaptedemediler,aslında vurup oturttursalardı ablam bidefa ağlardı,şimdi siz ağlıyorsunuz,neyse işte

çocuk olmuyo diye 3 yıl sonra boşandı,sonrada 16 yaşında yine aynı hatayı yaptı ama bu seferki evli bi adamdı ve ablam 16 adamsa 34

yaşındaydı neymiş aşık olmuş,inanırmısınız okadar çirkin bi adamki görenler yuh diyodu ablama güzel kızsın niye bu adama vardın diye

kızıyorlardı,diyebilirsiniz aşık olmuş ama evli bi adam olmamalıydı,ve sonrasında zaten ablam dediki ya nnoldu bana bilmem ama ne biliyim yolda

görsem ıyy der başımı çeviricem bi adam aslında ama aşık oldum,ama annemler hiç istemedi busefer ayak dayıyalım bari yanlış yapmasın

busefer diye ama olmadı başına buyruk yine kaçtı gitti,ve annem babamdan buyüzden tokat yedi bizim gözümüzün(erkek kardeşim ve ben) önünde ve ogece gidip atıcakmıştı

annem akarsuya köprüden o ıssız yerde yolda ağlayarak yürüdüğünü ve kararlı olduğunu arkasında yalnız erkek kardeşimle ben olduğumu

daha çok küçüğüz anlayamıyoruz ama gerçek vardıki kararlı olduğu çok gücüne gittiği sırf elalem için kendisine tokat attığı onca yıllık hayat

arkadaşıyla hayatı onoktada bittiğini anlamış olarak ''siz gelmeyin peşimden atıp kurtulucam demesi siz görmeyin gidin diye hıçkıra hıçkıra

ağlayarak bize gitmemizi söylemesini unutamam bizde ağlamaya başlamıştık karanlıktı korkuyoduk anne bizi bırakma diye inlemelerimiz hala

kulaklarımda ve anladıki hayatta çocuklarından değerli bişey yok kırmadı yalnız bırakmadı canım annem,,, işte ablam şuan 26 yaşında ve

10yıldır annemle babamın arası okonu yüzünden açık ve annem babamın onca affet demesine rağmen affetmedi,şmidi ogünlerin tek

sorumlusunun ablam olduğunu düşündükçe nasıl ona karşı herşey normalmiş gibi davranabilirim bizim ailemizde böyle oldu sırf onun evlilik

merakı yüzünden,oysaki imrenilen bir ailemiz vardı kardeşlerin birbirine bağlılığı fedakarlığı birimiz ağlayınca hepimizin ağlaması sevinçlerimiz

hüzünlerimiz herşey bambaşkaydı,öyle özlüyorumki çocukluğumuzu ne güzel neşeli huzurlu ve mutlu bi ailede büyümüştük oysaki bu evlilik

herşeyi bitirdi,daha fazla yazamıycam kusura bakmayın ama benide anlayın ,cevap olarakyazıcaklarımı sonra yazarım artık dayanamıyorum çünkü

Son düzenleme:

Vallahi, sen de ilk yazılarında sinirinden dolayı öyle bir yazdın ki, ister istemez sana hak veremedim kendi adıma. Şimdi böyle detayları verince olay daha netleşti, ama yine de sen her zaman için olaya ılımlı yaklaşmaya çalışırsan anne babana o kadar faydan olur diye düşünüyorum. Ablan aklına ne estiyse yapmış, belki bundan sonra da yapacak. Ama naparsın ki, o hala annenin çocuklarından biri, e ortada 2 de günahsız torun var. Atsan atılmaz, satsan satılmaz. Sen, bundan sonra, her ne olursa olsun, anneni sakinleştirme yönünde hareket et. Esas derdi çeken o. Sen ne kadar onun için üzülsen de yangına körükle gitmek annen için daha kötü oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…