Anneme içimi dökmek istiyorum ama anlamaz ki

kaotikyasam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2025
32
55
3
35
7 yıllık evliyim. Bir çocuğum var. Eşimin ailesi ve benim ailem aynı şehirde. Biz farklı şehirdeyiz. Nişanlılık zamanlarından beri annem hep müdahale halindeydi. İzin vermesem de annem benim evliliğimi çok yordu. Şimdi olay olay anlatacağım. Anneme nasıl açıklayacağımı bize karışmaması gerektiğini nasıl anlatacağım bilmiyorum çünkü anlamıyor laftan. Ben sizi büyüttüm baktım diyor.
- Eşimle ben çalışıyoruz. İlk evlendiğimiz zamanlar eşime kızım eve para getiriyor falan demişti. Ama bunu eşimi ezikleyerek söyledi. Parra parrraa bastırarak söyledi. Az çok annemin nasıl olduğunu tahmin edin diye yazdım bu çok gerilerde kaldı ama mantığı hep aynı.
***En son ailelerimizin olduğu şehire gittik. Benim aileme gittiğimizde ben salonda yokken eşime demiş ki kızıma bir şey mi yaptınız? Kızarak sormuş. Sadece çok yorgundum çocuktan dolayı başka sebep yoktu. Üstelik annemin de benim iyi veya kötü olmamı dert ettiğini sanmıyorum. Çünkü en büyük kötülükleri zaten kendisi yaptı. Ardında enkaz gibi bir kız çocuğu bıraktı. Önümden yemeği alıp abime verirdi, üzerimdeki yorganı alıp abime örterdi. Neyse eşim de bir şey demeden çıkıp gitmiş. Ben hiç duymadım baktım evde yok. Ben de oturmadım eşimi çağırdım çocukla beni aldı çıktık. Artık ailemle görüşmek istemediğini söyledi eşim. Haklı buluyorum. Kendi ailem için anneme sınır çizmek istiyorum ama bunu anneme nasıl anlatacağım bilmiyorum. Koparıp atmak değil şu şu sebeplerden mesafeli olalım ama küs de olmayalım. Nasıl anlatacağım ya anlamaz. Bir de hiçbir sorumluluğu yok benim aileme karşı ama hep müdahil olmaya yönetmeye çalışması gerçekten sinirimi bozuyor.

***Eşimin annesi ve benim annem aynı sosyal ortamda haftanın birkaç günü birkaç saat birbirlerini görüyorlar. Annem yine rahat durmuyor tabi. Kızıma şöyle yapmayın falan. Halbuki hiçbir şey yaptığı yok kayınvalidemin. Ben de zaten asla asla anneme şikayetle gitmem. Nerden çıkartıyor bilmiyorum. Hadi kendi ailemle yapabilirim sınır koymayı da. Onlar yakın oturuyor.

*** Annemin böyle davranması benim mutluluğumu engelliyor. Bakın evliliğimi demiyorum zaten o sınırı koyduk yetmedi daha da sınır çizeriz ama iç huzurum olmuyor. Yine annesine bir şey der mi, eşimi arayıp bir şey der mi. Ortalığı karıştırıyor ya. Yani insan düşünür ben eşine kayınvalidesine bunları yapıyorum ama kızım zor durumda kalıyor mu diye. Sadece kendi dikte ettikleri olacak

merak ediyorum abinizin eşine de böyle konuşabilir mi anneniz?
Şimdi şöyle annem oğluşlarının hep huyuna gitti. Bekarken çatışacak bir şey yoktu. Erkek evlatlarına hem hizmet ediyor ettiriyor hem de onları yönetiyordu. Abim evlenince oğlumu elimden aldılar psikolojisine girdi ve evet abimin eşine de yaptı bazı şeyler. Kız da görüşmek istemedi abim bana diyor ki annemi ilk defa böyle görüyorum. Hep kendi dediği olsun diyor falan. Ben de dedim annem dün böyle olmadı hep böyleydi. Abim evlendikten sonra annemle çatışmaya başladı.

Biri deliyse biri akıllı olmalı . Annenize laf gecıremıyorsanız kaynanıza söyleyin annemin patavatsız hallerini önemsemeyin mesafenizi koruyun die . Annenız söylüyor kayınvalideniz de her gördüğünde her duyduğunu size mi getiriyor buda iyi bişey değil . Sizinle sorunu yoksa ve sizi tanıyorsa aman diyip geçer

Biri deliyse biri akıllı olmalı . Annenize laf gecıremıyorsanız kaynanıza söyleyin annemin patavatsız hallerini önemsemeyin mesafenizi koruyun die . Annenız söylüyor kayınvalideniz de her gördüğünde her duyduğunu size mi getiriyor buda iyi bişey değil . Sizinle sorunu yoksa ve sizi tanıyorsa aman diyip geçer
Ben kayınvalidemden duymuyorum ki aynı ortamda tanıdıklarım var onlardan öğreniyorum

Ben kayınvalidemden duymuyorum ki aynı ortamda tanıdıklarım var onlardan öğreniyorum
Olsun bunu duydum vs diye anlatım ve bir aciklama yapın.
Şahsen iki seçenek var. Biri sakince içinizde biriken tüm zehri annenize anlatmanız. Ayilip bayılmalar ini onemsemeden. Bunlar içime dert oldu çocukken de böyleydi vs.
Sonrasında anneniz muhtemelen etrafa sizi kotuleyecek . Bir kaç ay veya sene uzak duracak.
Sonra Bayram seyran derken ortalama standartta yasayacaksiniz ama eskisi gibi hicbirzaman olmayacaksiniz.

İkinci seçenek de ayda iki en fazla telefon görüşmesi yapacaksınız. Ama neden aramadın acmadin vs kere müsait değildim şu isim var bu isim var vs vs bahane sunacaksiniz. Davetlerine de yüksek oranda gitmeyeceksiniz. Sebep sorarlarsa da yin emisafir vardı yorgunduk vs vs diyeceksiniz.

Çoğu insan ikinciyi yapıyor bu daha politik ve anneniz daha az çirkinleşir.

İlkini seçtim ben . Hala aramiz limoni. Ayda bir görüşürüz ziyarete mümkün mertebe gitmem. Onları seviyorum ama bana iyi gelmiyorlar. Abimi de hala ve küçükken çok önde tuttular. Ama bana da emekleri var o nedenle silip atamıyorum. Söylemek rahatlattı mı derseniz rahatlatmadi. Çünkü kesinlikle anlamadılar. O kadar iknalarki kendilerinin doğru olduğuna.

O nedenle ikinciyi tavsiye ederim. Ama derseniz ki içimdeki zehri atayim. Konuşun. Ben göze almıştım sonuçlarını pişman değilim. Eşimle çocuğum benim ailem zaten.

Anladığım kadarı ile benzer bir aile geçmişimiz var anne konusunda. Annemizin derdi sizin mutluluğunuz falan değil. Kendi maaşınızı gidip ona veya kıymetli erkek kardeşlerinize verseniz eminim hayır demez. Tamamen kızı biz büyüttük parasını başkası yedi diyen köylü kafası. Kocanıza da ondan gıcık rahatsız olsun diye ugrasiyor.
Bence bu tip şeylerin tek çözümü dondurmam gaymak filminin final sözü gibi"bir cinnet herşeyi halleder"". Valla bir raddeye getirdi ki beni hiç umursamadım aynı annem gibi bencil davrandım, içimdeki herşeyi döktüm. Bana çocukken yaptıklarını, sonra yaptıklarını yok saymalarını. Bana dert olan içimde kalan ne varsa döktüm. İlk ayildi bayıldı falan , sonra duygusal manipilasyona başladı ama yemedim bu sefer. Sonra baktı olmuyor, iyi kötü konuştu. Çünkü annem annen gibi kadınlar hayatlarından evlatlarını tamamen çıkaramaz, şimdi en azından benden çekiniyor. Deli deliyi görünce sopasını saklıyor çünkü. Aynı şeyi eşime de yaptım hiç ona karşı ezilip büzülüp mahçup olmadım. Dedim benim gerçeğin bu, beni sevip devam edeceksen böyle edeceksin, ben onun lafı ile sana ya da ailene bir şey diyormuyum demiyorum. Görme duyma hatta sana laf söylerse terbiyeni bozmadan ver cevabını geç, hiç alttan bile alma sadece saygini bozma yeter.
Emin ol şimdi çok daha rahatladım. Ne yapayım benim gerçeğim bu artık eskisi gibi herkes iyi olsun normal olsun kafasından da çıktım. Herkesin normali kendi gerçeğidir. Önce bunu kabullenmek lazım. Sonra da kendinden vermekten vazgeçmek. Ben anneme gerçekleri yüzüne vururken onun anlamasını bir anda normal anneler gibi amanda ben ne yaptım demesini beklemedim zaten. Sadece kendimi rahatlattim, bana verdiği hasarı gerekirse ondan bile daha Deli olabileceğimi salak olmadığını görsün istedim. O da oldu. Beni deli yerine koyuyor ama korkuyor da artık. Birşey söylerken iki defa düşünüyor. O sağ ben selamet.
Şimdi kocamda annemden şikayeti kesti arada laf söyler ama ona da cevabını veriyorum, mahçup olmadan. O kadar rahat ki, sana da tavsiye ederim

Anne semra hanım belli ki. Yerinde olsam kayınvalidemi ve eşimi uyarırdım. Bu böyle bir insan söylediklerini ciddiye almayın diye. Kendi çalsın kendi oynasın hesabı.

Minimal düzeye indir ilişkiyi küsen küssün
Hım ortada ana babadan kalacak bir mal mülk var heralde rest çekememeniz bu yüzden

Minimal düzeye indir ilişkiyi küsen küssün
Hım ortada ana babadan kalacak bir mal mülk var heralde rest çekememeniz bu yüzden
Kalbiniz var mı sizin? Benim en temel ihtiyaçlarım genellikle alınmaz alınsa da burnumdan getirilirdi. O durumda bile anne babam iyi olsun istedim. Şimdi zaten çalışıyorum. Onlardan bir şey beklememeyi ben çoktan öğrendim.

Anladığım kadarı ile benzer bir aile geçmişimiz var anne konusunda. Annemizin derdi sizin mutluluğunuz falan değil. Kendi maaşınızı gidip ona veya kıymetli erkek kardeşlerinize verseniz eminim hayır demez. Tamamen kızı biz büyüttük parasını başkası yedi diyen köylü kafası. Kocanıza da ondan gıcık rahatsız olsun diye ugrasiyor.
Bence bu tip şeylerin tek çözümü dondurmam gaymak filminin final sözü gibi"bir cinnet herşeyi halleder"". Valla bir raddeye getirdi ki beni hiç umursamadım aynı annem gibi bencil davrandım, içimdeki herşeyi döktüm. Bana çocukken yaptıklarını, sonra yaptıklarını yok saymalarını. Bana dert olan içimde kalan ne varsa döktüm. İlk ayildi bayıldı falan , sonra duygusal manipilasyona başladı ama yemedim bu sefer. Sonra baktı olmuyor, iyi kötü konuştu. Çünkü annem annen gibi kadınlar hayatlarından evlatlarını tamamen çıkaramaz, şimdi en azından benden çekiniyor. Deli deliyi görünce sopasını saklıyor çünkü. Aynı şeyi eşime de yaptım hiç ona karşı ezilip büzülüp mahçup olmadım. Dedim benim gerçeğin bu, beni sevip devam edeceksen böyle edeceksin, ben onun lafı ile sana ya da ailene bir şey diyormuyum demiyorum. Görme duyma hatta sana laf söylerse terbiyeni bozmadan ver cevabını geç, hiç alttan bile alma sadece saygini bozma yeter.
Emin ol şimdi çok daha rahatladım. Ne yapayım benim gerçeğim bu artık eskisi gibi herkes iyi olsun normal olsun kafasından da çıktım. Herkesin normali kendi gerçeğidir. Önce bunu kabullenmek lazım. Sonra da kendinden vermekten vazgeçmek. Ben anneme gerçekleri yüzüne vururken onun anlamasını bir anda normal anneler gibi amanda ben ne yaptım demesini beklemedim zaten. Sadece kendimi rahatlattim, bana verdiği hasarı gerekirse ondan bile daha Deli olabileceğimi salak olmadığını görsün istedim. O da oldu. Beni deli yerine koyuyor ama korkuyor da artık. Birşey söylerken iki defa düşünüyor. O sağ ben selamet.
Şimdi kocamda annemden şikayeti kesti arada laf söyler ama ona da cevabını veriyorum, mahçup olmadan. O kadar rahat ki, sana da tavsiye ederim
Paylaşımınız için teşekkür ederim. Aynı duyguları paylaştığımız için üzgünüm. Bir gün kendimde bu gücü bulursam sizin yaptığınız gibi yapacağım. Şu an hiçbir şeyi kafam götürmüyor. Ruhumun yorgunluğu konuşmama da engel oluyor. Her şey sizin için daha güzel olur umarım.

Ne yaparsan yap annen asla degismeyecek.İnsanlar bulaşmasın diye alttan aldıkça egosu şişmiş her şeyi yapabilirim modunda.Babanız yok mu onu uyarabilecek gerçi oda pasif olmasa bu halde olamaz diye düşünüyorum.Madem annenizi herkes tanıyor eş ve ailesine ne söylerse söylesin ciddiye almayın deyin.Annenizle siz göŕüşün eşiniz ve ailesi uzak dursun en mantıklısı o olur.

Kalbiniz var mı sizin? Benim en temel ihtiyaçlarım genellikle alınmaz alınsa da burnumdan getirilirdi. O durumda bile anne babam iyi olsun istedim. Şimdi zaten çalışıyorum. Onlardan bir şey beklememeyi ben çoktan öğrendim.
Kalple ne ilgisi var
Benimki reel bir çıkarım
İnsanların çıkarlarını düşünmesi gayet doğal olağan bir durumdur
Ki annenizin elini dilini güçlü kılanda malı mülküdür
İnsanlar gücün önünde gayette eğilir itaatkar olur tepkisiz kalırlar
Zeka bilgi statü para güçtür
Sizinde zaaflarınız herkes gibi olabilir
Alınmayın kırılmayın
Babanız açgözlü cimri habis bir adam
Annenizde keza öyle başkası olsa çizgi çekmiş sınırlarını koymuştu
Sizi dünyaya getirmiş olmaları yeter mi onları bu kadar tolere etmeye
Sizi birçok şeyden mahrum bırakmış hakaret etmiş fark koymuş rezil insanlar
Varlıklarının bir hayırları yok bari sonrasında bir hayırları dokunsun diye bazı durumlara tolerans tanıyor olabilir misiniz diye düşündüm
Ve kınamıyorum bilin

Kalple ne ilgisi var
Benimki reel bir çıkarım
İnsanların çıkarlarını düşünmesi gayet doğal olağan bir durumdur
Ki annenizin elini dilini güçlü kılanda malı mülküdür
İnsanlar gücün önünde gayette eğilir itaatkar olur tepkisiz kalırlar
Zeka bilgi statü para güçtür
Sizinde zaaflarınız herkes gibi olabilir
Alınmayın kırılmayın
Babanız açgözlü cimri habis bir adam
Annenizde keza öyle başkası olsa çizgi çekmiş sınırlarını koymuştu
Sizi dünyaya getirmiş olmaları yeter mi onları bu kadar tolere etmeye
Sizi birçok şeyden mahrum bırakmış hakaret etmiş fark koymuş rezil insanlar
Varlıklarının bir hayırları yok bari sonrasında bir hayırları dokunsun diye bazı durumlara tolerans tanıyor olabilir misiniz diye düşündüm
Ve kınamıyorum bilin
Anlıyorum ama benim niyetim gerçekten bunlar değil. Neden hala ipleri koparıp atamıyorum ben zaten kendime de kızıyorum. Hasta olurlarsa ya da başka kötü şeyler vicdan azabı çekerim, pişman olurum düşüncesi beni tutuyor. Ayrıca ipleri koparmakla miras hakkından mahrum olunmaz hukuken.

Back
X