- 21 Ağustos 2025
- 32
- 55
- 3
- 35
- Konu Sahibi kaotikyasam
-
Şimdi şöyle annem oğluşlarının hep huyuna gitti. Bekarken çatışacak bir şey yoktu. Erkek evlatlarına hem hizmet ediyor ettiriyor hem de onları yönetiyordu. Abim evlenince oğlumu elimden aldılar psikolojisine girdi ve evet abimin eşine de yaptı bazı şeyler. Kız da görüşmek istemedi abim bana diyor ki annemi ilk defa böyle görüyorum. Hep kendi dediği olsun diyor falan. Ben de dedim annem dün böyle olmadı hep böyleydi. Abim evlendikten sonra annemle çatışmaya başladı.merak ediyorum abinizin eşine de böyle konuşabilir mi anneniz?
Ben kayınvalidemden duymuyorum ki aynı ortamda tanıdıklarım var onlardan öğreniyorumBiri deliyse biri akıllı olmalı . Annenize laf gecıremıyorsanız kaynanıza söyleyin annemin patavatsız hallerini önemsemeyin mesafenizi koruyun die . Annenız söylüyor kayınvalideniz de her gördüğünde her duyduğunu size mi getiriyor buda iyi bişey değil . Sizinle sorunu yoksa ve sizi tanıyorsa aman diyip geçer
Olsun bunu duydum vs diye anlatım ve bir aciklama yapın.Ben kayınvalidemden duymuyorum ki aynı ortamda tanıdıklarım var onlardan öğreniyorum
Ben kayınvalidemden duymuyorum ki aynı ortamda tanıdıklarım var onlardan öğreniyorum
Sorun bu dedim mi ben?sorun bu mu şu an
Zaten olay yeterince yaralıyor beni. Çalan demeseydiniz keşkeBabası cimri ve ağaçlardan meyve çalan üyemiydiniz ona göre yorum yapacağım kafamda soru işareti oldu
Aklımda öyle kalmış ne yazık ki.Zaten olay yeterince yaralıyor beni. Çalan demeseydiniz keşke
Kalbiniz var mı sizin? Benim en temel ihtiyaçlarım genellikle alınmaz alınsa da burnumdan getirilirdi. O durumda bile anne babam iyi olsun istedim. Şimdi zaten çalışıyorum. Onlardan bir şey beklememeyi ben çoktan öğrendim.Minimal düzeye indir ilişkiyi küsen küssün
Hım ortada ana babadan kalacak bir mal mülk var heralde rest çekememeniz bu yüzden
Paylaşımınız için teşekkür ederim. Aynı duyguları paylaştığımız için üzgünüm. Bir gün kendimde bu gücü bulursam sizin yaptığınız gibi yapacağım. Şu an hiçbir şeyi kafam götürmüyor. Ruhumun yorgunluğu konuşmama da engel oluyor. Her şey sizin için daha güzel olur umarım.Anladığım kadarı ile benzer bir aile geçmişimiz var anne konusunda. Annemizin derdi sizin mutluluğunuz falan değil. Kendi maaşınızı gidip ona veya kıymetli erkek kardeşlerinize verseniz eminim hayır demez. Tamamen kızı biz büyüttük parasını başkası yedi diyen köylü kafası. Kocanıza da ondan gıcık rahatsız olsun diye ugrasiyor.
Bence bu tip şeylerin tek çözümü dondurmam gaymak filminin final sözü gibi"bir cinnet herşeyi halleder"". Valla bir raddeye getirdi ki beni hiç umursamadım aynı annem gibi bencil davrandım, içimdeki herşeyi döktüm. Bana çocukken yaptıklarını, sonra yaptıklarını yok saymalarını. Bana dert olan içimde kalan ne varsa döktüm. İlk ayildi bayıldı falan , sonra duygusal manipilasyona başladı ama yemedim bu sefer. Sonra baktı olmuyor, iyi kötü konuştu. Çünkü annem annen gibi kadınlar hayatlarından evlatlarını tamamen çıkaramaz, şimdi en azından benden çekiniyor. Deli deliyi görünce sopasını saklıyor çünkü. Aynı şeyi eşime de yaptım hiç ona karşı ezilip büzülüp mahçup olmadım. Dedim benim gerçeğin bu, beni sevip devam edeceksen böyle edeceksin, ben onun lafı ile sana ya da ailene bir şey diyormuyum demiyorum. Görme duyma hatta sana laf söylerse terbiyeni bozmadan ver cevabını geç, hiç alttan bile alma sadece saygini bozma yeter.
Emin ol şimdi çok daha rahatladım. Ne yapayım benim gerçeğim bu artık eskisi gibi herkes iyi olsun normal olsun kafasından da çıktım. Herkesin normali kendi gerçeğidir. Önce bunu kabullenmek lazım. Sonra da kendinden vermekten vazgeçmek. Ben anneme gerçekleri yüzüne vururken onun anlamasını bir anda normal anneler gibi amanda ben ne yaptım demesini beklemedim zaten. Sadece kendimi rahatlattim, bana verdiği hasarı gerekirse ondan bile daha Deli olabileceğimi salak olmadığını görsün istedim. O da oldu. Beni deli yerine koyuyor ama korkuyor da artık. Birşey söylerken iki defa düşünüyor. O sağ ben selamet.
Şimdi kocamda annemden şikayeti kesti arada laf söyler ama ona da cevabını veriyorum, mahçup olmadan. O kadar rahat ki, sana da tavsiye ederim
Kalple ne ilgisi varKalbiniz var mı sizin? Benim en temel ihtiyaçlarım genellikle alınmaz alınsa da burnumdan getirilirdi. O durumda bile anne babam iyi olsun istedim. Şimdi zaten çalışıyorum. Onlardan bir şey beklememeyi ben çoktan öğrendim.
Anlıyorum ama benim niyetim gerçekten bunlar değil. Neden hala ipleri koparıp atamıyorum ben zaten kendime de kızıyorum. Hasta olurlarsa ya da başka kötü şeyler vicdan azabı çekerim, pişman olurum düşüncesi beni tutuyor. Ayrıca ipleri koparmakla miras hakkından mahrum olunmaz hukuken.Kalple ne ilgisi var
Benimki reel bir çıkarım
İnsanların çıkarlarını düşünmesi gayet doğal olağan bir durumdur
Ki annenizin elini dilini güçlü kılanda malı mülküdür
İnsanlar gücün önünde gayette eğilir itaatkar olur tepkisiz kalırlar
Zeka bilgi statü para güçtür
Sizinde zaaflarınız herkes gibi olabilir
Alınmayın kırılmayın
Babanız açgözlü cimri habis bir adam
Annenizde keza öyle başkası olsa çizgi çekmiş sınırlarını koymuştu
Sizi dünyaya getirmiş olmaları yeter mi onları bu kadar tolere etmeye
Sizi birçok şeyden mahrum bırakmış hakaret etmiş fark koymuş rezil insanlar
Varlıklarının bir hayırları yok bari sonrasında bir hayırları dokunsun diye bazı durumlara tolerans tanıyor olabilir misiniz diye düşündüm
Ve kınamıyorum bilin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?