Anneme kırgınım

Tiksinmekle ne alakası var ki. Kendisinin ayrı havlu istemesi gerekmez mi zaten,sizin kullandığınızı mı kullanmak istiyor yani anlamadım sizin yaptığınız abartı bi durum değil ki olması gereken

merhaba, anneme olan kırgınlığımı paylaşmak istiyorum.

annem pek temizliğe önem veren biri değildir, oturacağı yer dağınıksa eliyle kenara iter öyle oturur ya da çamaşır yığını varsa yatağın üstünde öteye ittirir yatar uyur. bu konularda biraz rahat biri ama ben öyle değilim. ona gittiğimde mutlaka evini temizlerim, banyoyu iyice temizlemeden kullanmam fakat bunlar için bir şey demez çünkü ona da rahat oluyor.

birkaç hafta önce evime misafirliğe geldi, normalde misafir gelmeden önce havlusunu hazırlayıp asıyorum fakat o gün önceden koymayı unuttum ve kendisi banyoya gireceği sırada eline havlu verip koymayı unuttuğumu, bunu kullanabileceğini söyledim. neyse, geçen gün başka bir konuyla ilgili aramızda ufak bir tartışma çıktı ve o sırada bana "sen benden tiksiniyorsun, havlumu bile ayrı verdin yazıklar olsun be sana, ben hastalıklı mıyım" gibi cümleler kurdu ve ağlamaya başladı. devamında da oraya gittiğimde yeni çarşaf takımı serdiğim için "çıktığım yeri beğenmediğimi" söyledi. bugün yine bir şey için söylenirken aynı cümleleri tekrarladı, çok üzüldüm. bunun hijyen için olması gerektiğini hiçbir şekilde anlatamıyorum ona, ben senin annenim yabancı mıyım, sen bu evdeyken böyle değildin, taşınınca ne oldu da şimdi benden tiksiniyorsun deyip duruyor. normalde bu akşam ona gidecektim ama bana "gelme, görüşmesek daha iyi olur" dedi, aradan biraz vakit geçince de ne zaman geleceksin diye soruyor.

belki sizlere göre mühim bir konu değil ama ben gerçekten çok kırgınım ve böyle bir durumu kimseyle paylaşamam, annemin bu huyundan bahsedemem. biz ne yapabiliriz, neden yazdınız diyebilirsiniz haklı olarak ama amacım sadece içimi dökmekti. Ayrıca belki de gereksiz kırgınlık yaşıyor olabilirim, bilemiyorum.
Biraz argo olacak özür diliyorum ancak, annenizinde bir cinsel hayatı var ise sizinde var ise neden birşeyleri ortak kullanasınız ki? Neticede mahrem yani. Özel eşyalar kişiye özeldir, tarak, diş fırçası, havlu, iç çamaşırı. Bunlar kişiye özel şeyler. Anneyle de çocukla da paylaşılacak şeyler değil. Evdeki kadın ve erkek misafirler için bile ayrı ayrı havlu tutuyorum. Dikkat ediyorum ki yıkamış dahi olsam kadın havlusunu erkek kullanmasın diye. Anneniz ayıp etmiş

Back
X