• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme konuyu açtım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nyks-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ayy çok iyi olur tasinsinlar.
Bende öyle dedim Allah aşkına taşınında rahata ereyim mümkünse hiç görüşmeyelim yolda bahane olsun dedim. Bana diyor ki bu düşünceleri hemen kafandan siiiiiil (aynen bu tonlamayla) artık doktora mı gidersin ilaç mı alırsın naparsın tedavi ol sen hastasın diyor

Aynen işi var kendi kendine ayaklarının üstünde durabilir.O adımı atsa herşey yoluna girecek.Yeni bir çevre yeni arkadaşlıklar belki yeni ve gerçek bir aşk.

Annesinin dediği gibi ayrılmadığını düşünelim kendisi için en fazla yapacağı maddi olarak sömürülmeyi bırakmak olur maaşını vermez ama bunun birde manevi tarafı var ki bu bana işkence gibi geliyor.Sevmediği adamla ve evimden git diyen annesiyle aynı evde yaşamak felaket.
Kendi annemi elin annesinden daha çok çekiyorum. Senin bu söylediklerini 7 kat el söylemez senin için ne kadar kötü bana neleri yakıştırıyorsun diyorum anlamıyor.

Desin desin de ergenken, bekarken, nişanlıyken, evliyken bile benim kötü kadınlığımı ağzından düşürmeyen biri. Psikolojimi bozdu. Çalışıyorum para kazanıyorum ooo ne iş yapıyorsun da bu kadar para alıyorsun az kazanıyorum bu sefer bize para vermiyorsun diye kavga ediyor

Telefonunu değiştir bence görüşme sil bunları. Sana destek değil köstek olmak isteyen herkesten uzak dur. Zaten bu genç yaşında 2 saçma sapan evlilik yapmanın sebepleri bunlar. Seni o kadar bunaltiyorlar ki doğru karar veremiyorsun bence. Esin de aynı öyle zaten.

Sen bunların topunu hayatından çıkar, yeni yaşamını kurmaya odaklan.

Telefonunu değiştir bence görüşme sil bunları. Sana destek değil köstek olmak isteyen herkesten uzak dur. Zaten bu genç yaşında 2 saçma sapan evlilik yapmanın sebepleri bunlar. Seni o kadar bunaltiyorlar ki doğru karar veremiyorsun bence. Esin de aynı öyle zaten.

Sen bunların topunu hayatından çıkar, yeni yaşamını kurmaya odaklan.
Aynen öyle iyi birşey yapınca hiç aferin görmedim ama fena birşey yapınca hepsi tepeme üşüştü kınamak ayıplamak aforoz etmek için. Bunlara da bir mahkeme açacağım andım olsun alacağım uzaklaştırma kararını ne telefon ne adres birşey vermeyeceğim. Ne zaman akıllanacaklar o zaman. Bir de diyor ki benimde yuvamı yıkacaksın

24 yaşındayım. Malesef. Annem diyor ki 24 yaşındasın kaç kere evleneceksin. Diyorum ki erkek görmek istemiyorum ne evlenmesi. Kendi ağzınla söylüyorsun 24 yaşındasın diye bir ömür çekmemi mi istiyorsun diyorum ses yok.
Sizin yanınıza neden geleyim dövün sövün evden kovun diye mi diyorum. Gece yarısı daha evlenmemişken eşimi arayıp gel al bunu demeyi biliyordun ama diyorum aradım o zaman nişanlıydınız diyor sanki nişanlı olmak bunu yapmayı haklı çıkarır gibi. Benim yaptıklarımı geçte otur kendi yaptıklarını düşün bence biraz dedim

Bunca zaman onların dediğini yaptın mutlu oldun mu hayır. Bundan sonra onların ne dediğine bakma ,umursama, kendini anlatmaya da çalışma anlamazlar ..İçinden geldiği gibi hareket et.

Gör bak nasıl mutlu olacaksın.

Ben annenin laflarinda sadece elalem ne der bizim kız otursun oturduğu yerde başımıza is çıkarmasin düşüncesini gördüm başka bir sey degil

Aynen öyle iyi birşey yapınca hiç aferin görmedim ama fena birşey yapınca hepsi tepeme üşüştü kınamak ayıplamak aforoz etmek için. Bunlara da bir mahkeme açacağım andım olsun alacağım uzaklaştırma kararını ne telefon ne adres birşey vermeyeceğim. Ne zaman akıllanacaklar o zaman. Bir de diyor ki benimde yuvamı yıkacaksın

Senin yaşadıklarını yaşayan bir arkadaşım var.
17sında zorla evlendirmişler lise biter bitmez aman okumasın diye. Gencecik boşanmayla sonuçlanmış o evliliği. Arkadaşım bunun üzerine babasını ikna ediyor okumaya. Ama tek şartla aynı şehirde öğretmenlik yazacak sadece yoksa yollamam diyorlar. Arkadaşım şehir dışını yazmış sırf kurtulmak için. Babası sildi, annesi olacak kadın da koca ağzına bakan bir kadın kocasının korkusuna gık diyemiyor. Arkadaşım iki işte çalışarak mezun olmuş beş senede. Mezun olunca işini de buldu. Hala kendi ayağının üstünde duruyor. Babası mezun olduktan sonra bir affedeyim demiş. Ama tek şartla işini bırakıp yanlarına dönecekmiş. Arkadaşım da beni yeni birine mi satacaksın hayırdır demiş. Kesin olarak sildi şimdi.
Yani istersen yaparsın.
Arkadaşım 18inde cesaret etmiş ama şimdi kendi ayakları üstünde güzel bir hayat kurdu. Bir de köpek aldı evine. Çocuğu gibi aynı. İkisi birlikte çok mutlu yaşıyorlar.
Yapabilirsin istersen

Annem akşam yine aradı. Olmaz olamaz başımızı bi daha yere eğemezsin. Katlanacaksın. Biz insan içine çıkamıyoruz vs vs. Ama en kötüsü de şunu söyledi. Sen tek başıma kalıcam diyosun her gece eve birini almak için yalnız yaşamak istiyosun. Kesin senin aklını çelen başka biri var sen ondan ayrılmak istiyorsun. Çok içime oturdu bu söyledikleri. Küfüre yakın şeyler geçti arada. Kapattım sonra yine aradım. Sakın bi daha beni arama madem senin düşündüğün gibi çok yolluyum senin benim gibi kızın yok soran olursa 40 kere söylediğin için o..pu oldu dersin ararsanda asla açmıcam dedim

Annenin seni sürekli böyle şeyler ile itham etmesinin sebebi annenin kendisinin böyle bir insan olması gibi geliyor. Yani bilemedim psikolojide yansıtma diye bişey vardır. Kişi escinsellerden nefret eder başkasının aslında escinsel olduğunu söyler ama aslında kendisi escinseldir gibi.

Bilmiyorum şimdi kadının da günahını almayalım ama babana zamanında çok sadık bir kadın olmamış olabilir. Yani sen de onu aynı şeyle suçla bakalım ne diyecek.

Elalem ne derse desin kendi işine bak. Annen seni değil elalemi düşünüyor. Yazık bir anne nasıl böyle konuşur ki. İçinden ne geliorsa onu yap. Bu dünyaya 1 kere geliorsun.
+100 kadın daha o zaman düşünmemiş kızını bir gece sepet gibi elalemin birinin yanina vermis üstelik kaynanali eve

Bazen diyorum ailesi yanında olsaydı damatla kaynana bu kadar yapamazlardi
Bos versene aile kendi rahatindan baska bir şey düşünmüyor

Annenin seni sürekli böyle şeyler ile itham etmesinin sebebi annenin kendisinin böyle bir insan olması gibi geliyor. Yani bilemedim psikolojide yansıtma diye bişey vardır. Kişi escinsellerden nefret eder başkasının aslında escinsel olduğunu söyler ama aslında kendisi escinseldir gibi.

Bilmiyorum şimdi kadının da günahını almayalım ama babana zamanında çok sadık bir kadın olmamış olabilir. Yani sen de onu aynı şeyle suçla bakalım ne diyecek.
O kadar çirkinleşmek istemiyorum. O şu anda çok çirkinleşti ama ben yapmak istemiyorum. Afedersiniz bu hayat kadını takıntısı ne onu çözemiyorum

+100 kadın daha o zaman düşünmemiş kızını bir gece sepet gibi elalemin birinin yanina vermis üstelik kaynanali eve

Bazen diyorum ailesi yanında olsaydı damatla kaynana bu kadar yapamazlardi
Bos versene aile kendi rahatindan baska bir şey düşünmüyor
O gece aradı gitmedim ertesi gün bi daha kovdu gittim iki gün sonra geldim yıkanıcaktım bana kimin altından çıktında bize yıkanmaya geliyosun dedi. Bi daha çıktım gittim

Senin yaşadıklarını yaşayan bir arkadaşım var.
17sında zorla evlendirmişler lise biter bitmez aman okumasın diye. Gencecik boşanmayla sonuçlanmış o evliliği. Arkadaşım bunun üzerine babasını ikna ediyor okumaya. Ama tek şartla aynı şehirde öğretmenlik yazacak sadece yoksa yollamam diyorlar. Arkadaşım şehir dışını yazmış sırf kurtulmak için. Babası sildi, annesi olacak kadın da koca ağzına bakan bir kadın kocasının korkusuna gık diyemiyor. Arkadaşım iki işte çalışarak mezun olmuş beş senede. Mezun olunca işini de buldu. Hala kendi ayağının üstünde duruyor. Babası mezun olduktan sonra bir affedeyim demiş. Ama tek şartla işini bırakıp yanlarına dönecekmiş. Arkadaşım da beni yeni birine mi satacaksın hayırdır demiş. Kesin olarak sildi şimdi.
Yani istersen yaparsın.
Arkadaşım 18inde cesaret etmiş ama şimdi kendi ayakları üstünde güzel bir hayat kurdu. Bir de köpek aldı evine. Çocuğu gibi aynı. İkisi birlikte çok mutlu yaşıyorlar.
Yapabilirsin istersen
Çok güzel bir yaşanmışlık hikayesi. İnşallah bende kendi hikayemi bu yönde yazabilirim

Elalem derdi onu yada beni öldürecek zaten
Vallahi dediğini yapsın çekip gitsin annenlerde kurtul onlardan
Ama yapacaklarını asla düşünmüyorum onlar sadecre seni sıkıştırmanin derdinde işin tayin istenilecek gibi bir şeyse baska yere tayin iste kimsenin de seni bulmamasini sağlamak için gittiğin şehri bile söyleme yesinler birbirlerini hepsi

Vallahi dediğini yapsın çekip gitsin annenlerde kurtul onlardan
Ama yapacaklarını asla düşünmüyorum onlar sadecre seni sıkıştırmanin derdinde işin tayin istenilecek gibi bir şeyse baska yere tayin iste kimsenin de seni bulmamasini sağlamak için gittiğin şehri bile söyleme yesinler birbirlerini hepsi
Malesef tayinli bir işim yok. İşyerine de gelicem bakalım napıyorsun sen kim kışkırtıyor seni diyor Allahım rezillik

NYKS bende devamlı takip ediyorum seni 24 yaşında bu yaşadıkların nedir ya böyle baskıcı köstel aileler yüznden yapılan okadar yanlış evlilikler varki ama seni, takdir ediyorum en azından şimdi kendine güvenin gelmiş kimseyey eyvallahın yok bence mümkünse ailenle alakanı kes kopar yoksa dahada çok zarar görüceksin en yakın arkadaşım küs olduğumuz bi dönemde tıpkı senin gibi bi aile yüzünden ilk isteyene kızı verdiler 18 inde benim akıllı arkadaşımda daha kötü durumda olmam heralde deyip kabul etti hala çok suçlu hisediyorum kendimi küs olmasaydık ben evlenmemesi için onu cesaretlendirebilirdim diye sonuçç saftirik bi koca çocuk gibi hat hatalrı getirdi boşanmak istedi aile baskısı yine boşandırmadı büüyk hatalr yaptı kocasını aldattıı boşanıcam dedii o saftirik koca kocasının aileis dahil olsun biz affettik boşanmayın dedi bunu duyan kızın ailesi yine onu boşandırmadı arkadaşım yine kurtulamadı şimdi 10 yaşında oğlu var ama çok mutsuz senin gibi cesaretli değil çalışıyım ayaklarımın üsütünde durıyım yetr artık bana karışmayın boşanıcam diyemiyor

NYKS bende devamlı takip ediyorum seni 24 yaşında bu yaşadıkların nedir ya böyle baskıcı köstel aileler yüznden yapılan okadar yanlış evlilikler varki ama seni, takdir ediyorum en azından şimdi kendine güvenin gelmiş kimseyey eyvallahın yok bence mümkünse ailenle alakanı kes kopar yoksa dahada çok zarar görüceksin en yakın arkadaşım küs olduğumuz bi dönemde tıpkı senin gibi bi aile yüzünden ilk isteyene kızı verdiler 18 inde benim akıllı arkadaşımda daha kötü durumda olmam heralde deyip kabul etti hala çok suçlu hisediyorum kendimi küs olmasaydık ben evlenmemesi için onu cesaretlendirebilirdim diye sonuçç saftirik bi koca çocuk gibi hat hatalrı getirdi boşanmak istedi aile baskısı yine boşandırmadı büüyk hatalr yaptı kocasını aldattıı boşanıcam dedii o saftirik koca kocasının aileis dahil olsun biz affettik boşanmayın dedi bunu duyan kızın ailesi yine onu boşandırmadı arkadaşım yine kurtulamadı şimdi 10 yaşında oğlu var ama çok mutsuz senin gibi cesaretli değil çalışıyım ayaklarımın üsütünde durıyım yetr artık bana karışmayın boşanıcam diyemiyor
Ne güzel yazmışsınız. Çok şükür diyorum her zaman. Sağlıklıyım gencim elim ayağım tutuyor. Çalışıyorum. Önce Allaha sonra kendime güveniyorum ama bunu ifade edemiyorum. Sanki ben hayatımda hep başka bir erkeğe güveniyormuşum gibi algılanıyor. Hadi ilişkimiz çok iyi değil ama ben onun kanındanım. Bir insan bu kadar mı kötü düşünceli olabilir anlamıyorum

Ya sana çok üzülüyorum. yanlış anlama , acınacak halde olduğunu düşünüp üzülmüyorum.böyle kötü kalpli ailen. Ar diye üzülüyorum.henüz çok gençsin ,bırak annen ne der ne yapar sen kendini düşün tek oda bir ev tut.kurtul o hayattan.bu işi yaparken evet Zorluk çekersin,ama sonra dersin ,iyi ki yapmışım.onları bırakmadığın hergün daha pasifleşicen, sindirilecek sonra kabulleniceksin .bırak çek git dün bırakmış olsaydın bak bugün ikinci gün olacaktı.allah yardımcın olsun .

Back
X