Annemi affedemiyorum..

olmuş zaten suçlayacak yer arıyor en iyi kurbanda anne !!! o zaman tezimiz şöyle, bütün bakıcı tutan anneler kötü, çünkü mesai bitmeden evde olamıyorlar, gelincede yemekti çamaşır bulaşık koca derdi var biirazda kendine vakit ayırdımı !!! çocuk ortada. hani nerde bunun annaeliği diyecez !!! nerdeyse... normalde bu kardeşimin annesiyle başka derdi varda onu söylemiyor!!! yoksa sen 1 yaşındasın neyi bileceksin neyi hatırlayacaksın. yoksa hemen anneye yafta vurmak kolay!!! yahu ben bir tek ilkokul öğretmenimi hatırlıyorum, onuda benimle alay etti diye kafasına yumurta atmıştım ondan... sonra okulun bahçesinde geç saate kadar kalmıştım. okul bekçisi beni bulup evime götürmüştü. evdende korkmuştum dayak yiyecem diye, gece karanlıktanda korkmuştum. okulun merdiveninden kımıldayamamıştım. o gün olmasada yumurta yüzünden dayak yemiştim. ama yumurtayı da anlına yapıştırmıştım. sanki düşmana kurşun atar gibi yüreğim soğumuştu..
 
Evladına kara domuz diyen bir varlıktan bahsediyoruz. Bu ateşli ateşli savunmanın sebebi ne ya. Az bi sakin ol annesini konu sahibinden iyi tanıyor gibisin. Te Allahm ya
 
Evladına kara domuz diyen bir varlıktan bahsediyoruz. Bu ateşli ateşli savunmanın sebebi ne ya. Az bi sakin ol annesini konu sahibinden iyi tanıyor gibisin. Te Allahm ya
sizde bir anneyi, daha dinlemeden daha dinlemeden nasıl yargılayabiliyorsunuz... yaa nasıl bir adalet anlayışınız var bende bunu anlamıyorum.. adil olmak istiyorsanız terazinin iki kefesine bakacaksınız.. adalet öyle kafaya göre bir lafla tek taraflı olmaz !!!
 
İnsanın sevmek için umutsuzca çırpındığı insanların özünde sevgiye layık olmayan "kötü" insanlar olması çok acı bi şey.

Yani yazarken elli kere düşündüm ama cehalet değil bu. Akademik egitimle yerine konacak bi sey degil. Maddi bi eksiklik de değil.

Bunlardan biri olsa bi noktada baş edilir çünkü. Ama insan kaç yaşında olursa olsun zalimlikle nasıl baş eder bunu bilmiyorum, hele de zulmeden ailesi ise ne yapar ne hisseder hayal bile edemiyorum.

Yani insanlar zulüm deyince genelde fiziksel eziyet vs. bekliyolar. Standartlarımız da insanlığa olan inancımız da oldukca düsük yasadıgımız toplum sagolsun.

Ama sizin yasadıgınız da bi zulüm. Bi insanın dogdugu andan itibaren anne babası tarafından sadece cinsiyeti yüzünden ayrımcılıga uğraması, gözden çıkarılabilir olarak etiketlenmesi, en iyi ihtimalle ikinci sınıf statüsünde yer edinebilir olarak görülmesi kadar rezil çok az şey var bu dünyada.

Durumu bu kadar leş bi hale getiren şey bunun bir de toplum tarafından kanıksanmıs olması. Hayır roller öyle salakca dagıtılmıs ki kız evlat olarak erkek evlattan asagıdasınız, evlat oldugunuz icin anne babadan asagıdasınız. Siz öfkelenmeyesiniz de kim öfkelensin.

Yani psikologunuz ne diyor bilmiyorum, kisisel bi tecrübem de yok bu konuda ama... herkesin hatalarıyla yüzlesip daha iyi bi insan olmaya karar verdigi o an hicbir zaman gelmeyecek belli ki. Buradan yola çıkarak öfkenizin sebebi umudunuz ise yani ailenizin bi gün hatasını anlayacağını, size hak ettiginiz sevgi ve saygıyı iade edecegini umarak 36 yıl geçirdiyseniz ve bu umut her gün yeniden kırıldıgında siz yeniden öfkeyle doluyorsanız... belki de affetmeniz degil sadece umut edecek bi şey kalmadığını kabullenmeniz gerekiyordur.

Böyle büyük bi bosluk neyle dolar bilmiyorum, ama siz o boslugun üstüne ailenizi bastıkca daha beter oyuyorlar belli ki icinizi. Denemekten vazgecmelisiniz belki.

Not : Miras konusu icin de babanıza yavas bıraksın diyorum, zalimler icin yasasın medeni kanun.
 
bir anneyi savunmam niye sizi bu kadar rahatsız etti bilemedim. bir sorun ya bu yaşına kadar gelmiş, sokakta mı büyümüş, kümestemi yatırmış, aç mı bırakmış, evlenirken kimden istemişler cami imamından mı... ne yapmış bu anne, siz hiçmi kızmadınız çocuğunuza hiç mi bir kelime laf söylemediniz. hadi siz demediniz, şimdi etrafınızda doğumdan sonra annem gelsede yanımda olsa diyen insan hiç mi yok. nedir bu tek taraflı adaletiniz. sizde bir annesiniz. bugun annesi çocuğuna terlik attı diye mahkemelik oluyor evladı tarafından. sonra duyuyoruz nikahsız anneleri (bu sadece örnek). evladına herkez 4-4 lükmü bakıyor. nedir sizin bu anneyi haksız görme çabanız. bu konuda ki çocuk sütten çıkmış akkaşık mı. hiç hatası olmamış mı. belkide bilmiyoruz bu anne çok mükemmel bi insan !!! ama her ne olursa olsun çocuğa bir laf söyledi diye, kızdı azarladı diye AŞALANACAK, arkasından buralarda konuşulacak HAKİR görülecek bir insan olamaz. ÇÜNKÜ O BİR ANNE... siz beğensenizde beğenmesenizde !!!!!!!!!!! ben önce annesini burada sağsa solda konu edecek insana bakarım... beni bu yaşıma getirebilmek için fahişelik yapmış olsa bile umrumda olmaz.
 
Yeterince etkilenmedik daha fazla ünlem işareti kullanmalısın
 
Benzer ilişkiyi anne tarafından yaşadım yaşıyorum. Erkek kardeşimin borçları gece hayatı içkisi hemen kapatılır. Bana tam tersi hemen babama yetiştirirdi. Kızı değil de sanki rakibiymiş gibi. Okuyunca bu duyguları tekrar yaşamış gibi oldum canım sıkılıyor böyle annelerin yaygın olduğunu görünce. Karşı çıksan asi inatçı oluyosun. Benim tek artım babam adaletsizliği gördüğü için anneme pek kanmazdı. Ev ikiye bölünmüş gibiydi. Kızlar babanın oğlan annenin.
Terapide konunun dönüp dolaştığı yer annem. Ve yorgunum. Sizi de anlıyorum. Artık onlara ihtiyacımız yok içimizdeki çocuk sevgisiz ilgisiz kaldı. O sevgiyi de ilgiyi de biz kendimize vermeyi öğrenicez
 
Yeterince etkilenmedik daha fazla ünlem işareti kullanmalısın
Bazıları anneliği kutsal sayarak o kutsallık üzerinden her şeyi yapabileceğini sanıyor. Eşi tarafından dövülen birine AYRIL der toplum ama anne çocuğunu dövüyorsa;bir kılıf uydurulur. Eşi hakaret etse psikolojik şiddet uygulasa hakeza aynısı geçerli. Bu ünlemler aynılarını evdeki çocuklarına yaptığından.
 
Emdr mi yaptınız? Psikoloğum da süreçte yapacağımızı söyledi. İşe yaramasına çok sevindim. Affetmekle ilgili düşüncelerimiz benzer. Bedel ödesin ödemesin umrumda değil. Sadece içimdeki bu sıkıntı ve haksızlığa uğradığım duygusundan kurtulmak istiyorum. Asıl bedel bu çünkü. Başka anne kızları gördüğümde “Biz de böyle olabilirdik. Neden bunları elimden aldın.” Sözler içimde yankılanıyor.
 
Evde yaptım evet. Detayli teknik anlatamam yasak ama bir metin bir meditasyon şekli bir ses kaydi ile bir ses dalgasi ile hepsinin bir sirasi duzeni sekli var tabii ki. Affetmemi sagladi. O kadar rahatladim ki. Dilerim siz benden daha çabuk iyileşin. Iyilesmek isteyin yeter ki. Siz istekli olunca her sey düzeliyor.
 
Keşke bilinçli annelerın elınde yetişseydık.
 
Değerli konu sahibi bazıları anne bazıları babadan çeker ama siz hem anneden hem babadan dolayı yüzünüz gülmemis umarım kısa sürede toparlanirsiniz evladınızla sevgi dolu yıllarınız olsun
 
Şu an mod ve şema terapi üzerinden gidiyoruz. Emdr de yapıcaz yorumunuz bana öyle iyi geldi ki anlatamam. Bazen sanki hep bu duyguyla yaşayacakmışım gibi geliyor. Bir de iletişim devam ediyor bi şekilde kör topal. En olmadı torununu görmek istiyor. İletişimi tamamen koparmak babamı üzmek istemediğim için de çözüm olmadı benim adıma. Umarım bu şekildeyken başarabilirim. Bir oğlum var o kadar ayrımcılığa maruz kaldım ki ikinci çocuğum olur da kız olursa bilinçaltından gelen bi şekilde annem gibi davranırım diye bile ödüm kopuyor.

Nihan Kaya nın İyi Aile Yoktur kitabını okumuştum. Orada” Koşulsuz seven anne baba değil çocuktur.”diyordu. Bazı anne ve babalar istediği gibi olsanız da olmasanız da sırf cinsiyetiniz sebebiyle sizi sevmiyor. Kız kardeşim daha uyumlu her istediklerini yapar onun da kıymeti yok. Ben kendimi ezdirmem benim de yok. O kadar anlamlı ki benim için kaç yaşına geldim hala umut etmekten vazgeçemiyorum. Bir adım atsa ,anladığını telafi etmeye çalıştığını farketsem nasıl olur hayal ediyorum bazen.
 
Emdr nedir bilmiyorum. Teknik adini bilmiyorum yani. Ama cok etkili oldu benim icin.
Benim en büyük şansım affetmek istedigim herkesten uzaktim. Sizin durununuza ozel baska calismalar da yapılır. Sonuçta yuzyuze bakiyorsunuz.

Bir de anneniza soylemek istediklerinizi yine bir meditasyonla soylediginiz bir teknik var. Onu da uygulatsa cok daha iyi olursunuz.
 
Büyük ihtimalle aynı şeyden bahsediyoruz. Psikoloğuma güveniyorum sürece birlikte devam edicem. Ama ekran görüntüsü de aldım. Çok teşekkürler.
 
Bir arkadaş demiş ki 1 yaşındaki bir bebek ne hatırlar da annesinde kaldığını bırakıldıgini hatırlasın. Onu araştırma ya bilinç altını öğrenmeye davet ediyorum. Üstelik şu sıralar çok popüler bir konu bu bilinc altı..
Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum. 1 yasinda bebegim var kısa işim olunca yada çarşı pazar isim,anneme bırakıyorum.
Halimden çantamdan başımdan onu bırakacağımı anlıyor ve çok huysuzluk yapıyor.İnaninn koşa koşa işimi hallediyorum onu geri alıyorum.
Sizde herşeyin farkındaydın iz. hepsi bilinç altınızda kayıtlı. Ayrılık travması yasamizssiniz daha bebekken.
Buda yetmemiş eve geldiğini zde gayet soğuk sevgisiz anne baba ile karşılaşmış siniz.
Sizde cok doğal olarak onlara bakın ben burdayım demek için beni de sevin demek için türlü türlü yaramazliklarr huysuzluk lar yaptınız.ergenlikte dahil olmak üzere içiniz yandı ama onlar görme di duymadı hissetmedi.
Mantığında kalbim de böyle anne babayı almıyor.
Affedin, onlar için değil kendi sağlığınız mutluluğunuz için affedin.
Maaelsef herkez anne baba olamıyor.....
 
Büyük ihtimalle aynı şeyden bahsediyoruz. Psikoloğuma güveniyorum sürece birlikte devam edicem. Ama ekran görüntüsü de aldım. Çok teşekkürler.
İnanamayacaksiniz değişiminize. Sizden yeni biri çıkacak sanki. Dilerim her sey enn guzel sekilde, en mutlu olacaginiz sekilde olsun.
 
Kim dedi bunu ay? Dünyadan habersizmiş. Anne karninda yaşadığımız her sey bilinçaltımızda.

Kisa bir ornekle anlatmak istiyorum.
Ne yaparsa yapsın yüzme ogrenemeyen bir adam psikologa gidiyor. Dogum sırasında amniyon sıvısı yuzunden yasadigi bir sorun oldugu ortaya cikiyor hipnozda. Sudan korkma sebebi tamamen buymuş.

Yazarken biir ornek daha hatirladim.
Yine bir kadin uyudugu gecelerin hepsinde ayni kabusla uyanıyor. Bir karanlikta ve ugultu ile sürüklendiğini görüyor sıçrıyor uykusunda. Bu çok sık tekrarlaninca terapiye gidiyor. Dogum sirasinda annenin ıkınamadığı, ve vakum ile bebegin çekildiği ortaya çıkıyor.

1 yasindaki cocuk ne hatırlayacak kafası inanilmaz sığ. Konu sahibinin annesinin yıllar önceki kafasiyla ayni.
 
Son düzenleme:
Ben annemle hesaplasmami, icimdekileri dokmeyi bitiremeden annem aniden vefat etti. İnanilmaz bir bosluk olustu icimde, bunun tarifi yok. Kizdigim seyleri hayattayken soyleyebilseydim keske. Size tek tavsiyem bu, tum hesaplasmanizi tamamlayin yoksa affetmeyi saglayamiyorsunuz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…