olmuş zaten suçlayacak yer arıyor en iyi kurbanda anne !!! o zaman tezimiz şöyle, bütün bakıcı tutan anneler kötü, çünkü mesai bitmeden evde olamıyorlar, gelincede yemekti çamaşır bulaşık koca derdi var biirazda kendine vakit ayırdımı !!! çocuk ortada. hani nerde bunun annaeliği diyecez !!! nerdeyse... normalde bu kardeşimin annesiyle başka derdi varda onu söylemiyor!!! yoksa sen 1 yaşındasın neyi bileceksin neyi hatırlayacaksın. yoksa hemen anneye yafta vurmak kolay!!! yahu ben bir tek ilkokul öğretmenimi hatırlıyorum, onuda benimle alay etti diye kafasına yumurta atmıştım ondan... sonra okulun bahçesinde geç saate kadar kalmıştım. okul bekçisi beni bulup evime götürmüştü. evdende korkmuştum dayak yiyecem diye, gece karanlıktanda korkmuştum. okulun merdiveninden kımıldayamamıştım. o gün olmasada yumurta yüzünden dayak yemiştim.kurban psikolojisinden çıkın. siz kendiniz olayları doğru değerlendirdiğinize eminseniz kimseye kanıtlamak zorunda değilsiniz mağdur olduğunuzu. affedin, maddi haklarınızı isteyin, önünüze bakın. çocuğunuzda varmış. yalnız olsanız, ailenizle yaşıyor olsanız kurtulmak zor olur da evli çocuklusunuz. siz de evladınıza yarın öbür gün ben şöyle acı çektim böyle acı çektim diyen anneler gibi olmayın sakın aman. kurban kimliğine saklanmak kolay olandır. ama çocuğunuza iyi örnek olmazsınız. aile dizilimi yaptırmanız şart, bilimsel de bir yöntem hacı hoca işi değil bir araştırın. bu öfkeyle hasta olursunuz olan yine size olur.
Evladına kara domuz diyen bir varlıktan bahsediyoruz. Bu ateşli ateşli savunmanın sebebi ne ya. Az bi sakin ol annesini konu sahibinden iyi tanıyor gibisin. Te Allahm yayaa güzel kardeşim sizin şu söyledikleriniz bundan 30-35 sene önce yoktu... insan babasının yanında çocuğunu kucağına alamıyordu. insanlar kayınvalide-kayınbaba aynı evde yaşıyordu.. öyle ailesiyle ayrı yaşayanlar şanslıydı. haa memurmuş memurluğun kıymeti sene 2000 lerden sonra bilindi. benim annemde memurdu. babamda sanayide işçiydi. 2 maaşla bile geçim olmuyordu. ki ben annanem ve teyzemin elinde büyüdüm. ki hepsinden de Allah razı olsun. kız çocuğusun ama yaramazsın. onlar bile peşimizde pervane oluyorlardı. eve geldiklerinde yaramazlık ettimse üstüne birde dayak yerdik. ben 16 yaşımda annemi evde gördüm. 2006 da emekli oldu. çalıştığı sürede hafta sonları evde durmaz annaneme teyzeme yardıma giderdi. çocuğuma bakıyorlar diye. bu dediğim sene 80 ler. dedemlerin evinde dedem hariç kimse bizi yanına alıp sevemezdi. siz neden bahsediyorsunuz. ben anacığıma her ne şartta olursa olsun kurban olurum. o benim anam yaaa !!! yanlışsa da o sizin düşünceniz. 40 yaşındayım 3 çocuk annesiyim hala şu gün yanında sesim yükselemez. azarlarda kızarda, her şeyinede eyvallah... 18 yaşında kızım var üniv. sınavına girecek nasipse bu sene. annemin bana kıdığı gibi olmasada, kızdığım çok olmuştur. bir günde karşımda sesi çıkmadı. ve hep sonunda haklı olduğumu kendi ağzından dinlemişimdir. yazıktır yazık insanın annesi öldüğünde bir parçasınında öldüğünü o an anlar, annesi kötü de olsa o zamandan sonra hayatı hep eksik yaşar.
sizde bir anneyi, daha dinlemeden daha dinlemeden nasıl yargılayabiliyorsunuz... yaa nasıl bir adalet anlayışınız var bende bunu anlamıyorum.. adil olmak istiyorsanız terazinin iki kefesine bakacaksınız.. adalet öyle kafaya göre bir lafla tek taraflı olmaz !!!Evladına kara domuz diyen bir varlıktan bahsediyoruz. Bu ateşli ateşli savunmanın sebebi ne ya. Az bi sakin ol annesini konu sahibinden iyi tanıyor gibisin. Te Allahm ya
İnsanın sevmek için umutsuzca çırpındığı insanların özünde sevgiye layık olmayan "kötü" insanlar olması çok acı bi şey.Annem de babam da öyle.
Ben doğunca babam anneme , bir tartışma esnasında ne havlayip duruyorsun doğura doğura kız doğurdun zaten demiş
Annemde bana bunu söylemişti. Babamın kız çocuğuna değer vermediğini belirtmek için.
Zaten babamın 2 lafindan biri herşeyimi oğluma bırakıcam.
Ben bu tavirlarindan dolayı hep ofkeli oldum maalesef ve çoğu zaman da tahmin edeceğiniz üzere dinlemedim onları. Kotu de davrandım.
Şimdi de kötüevlat oldum
Beni kendileri kötü ilan ettiler cocuklugumdan beri halbuki. Ne yapsam kötü oldum.
Kardeşimin tüm hataları ışık hızıyla kapatıldı.
Ama benim en ufak bi bardak kırmam dahi yıllarca annem tarafından konusuldu.
Neyse artk hiç içimde öfke dışında duygu kalmadı.
Beni sevmediler ittiler. Simdi de bu hissettiklerim yüzünden yine beni suçluyorlar.
Yeterince etkilenmedik daha fazla ünlem işareti kullanmalısınbir anneyi savunmam niye sizi bu kadar rahatsız etti bilemedim. bir sorun ya bu yaşına kadar gelmiş, sokakta mı büyümüş, kümestemi yatırmış, aç mı bırakmış, evlenirken kimden istemişler cami imamından mı... ne yapmış bu anne, siz hiçmi kızmadınız çocuğunuza hiç mi bir kelime laf söylemediniz. hadi siz demediniz, şimdi etrafınızda doğumdan sonra annem gelsede yanımda olsa diyen insan hiç mi yok. nedir bu tek taraflı adaletiniz. sizde bir annesiniz. bugun annesi çocuğuna terlik attı diye mahkemelik oluyor evladı tarafından. sonra duyuyoruz nikahsız anneleri (bu sadece örnek). evladına herkez 4-4 lükmü bakıyor. nedir sizin bu anneyi haksız görme çabanız. bu konuda ki çocuk sütten çıkmış akkaşık mı. hiç hatası olmamış mı. belkide bilmiyoruz bu anne çok mükemmel bi insan !!! ama her ne olursa olsun çocuğa bir laf söyledi diye, kızdı azarladı diye AŞALANACAK, arkasından buralarda konuşulacak HAKİR görülecek bir insan olamaz. ÇÜNKÜ O BİR ANNE... siz beğensenizde beğenmesenizde !!!!!!!!!!! ben önce annesini burada sağsa solda konu edecek insana bakarım... beni bu yaşıma getirebilmek için fahişelik yapmış olsa bile umrumda olmaz.
yeterince kullanmışım. gözlerinden olmasada sözlerinden anlaşılıyor...Yeterince etkilenmedik daha fazla ünlem işareti kullanmalısın
Benzer ilişkiyi anne tarafından yaşadım yaşıyorum. Erkek kardeşimin borçları gece hayatı içkisi hemen kapatılır. Bana tam tersi hemen babama yetiştirirdi. Kızı değil de sanki rakibiymiş gibi. Okuyunca bu duyguları tekrar yaşamış gibi oldum canım sıkılıyor böyle annelerin yaygın olduğunu görünce. Karşı çıksan asi inatçı oluyosun. Benim tek artım babam adaletsizliği gördüğü için anneme pek kanmazdı. Ev ikiye bölünmüş gibiydi. Kızlar babanın oğlan annenin.Annem de babam da öyle.
Ben doğunca babam anneme , bir tartışma esnasında ne havlayip duruyorsun doğura doğura kız doğurdun zaten demiş
Annemde bana bunu söylemişti. Babamın kız çocuğuna değer vermediğini belirtmek için.
Zaten babamın 2 lafindan biri herşeyimi oğluma bırakıcam.
Ben bu tavirlarindan dolayı hep ofkeli oldum maalesef ve çoğu zaman da tahmin edeceğiniz üzere dinlemedim onları. Kotu de davrandım.
Şimdi de kötüevlat oldum
Beni kendileri kötü ilan ettiler cocuklugumdan beri halbuki. Ne yapsam kötü oldum.
Kardeşimin tüm hataları ışık hızıyla kapatıldı.
Ama benim en ufak bi bardak kırmam dahi yıllarca annem tarafından konusuldu.
Neyse artk hiç içimde öfke dışında duygu kalmadı.
Beni sevmediler ittiler. Simdi de bu hissettiklerim yüzünden yine beni suçluyorlar.
Bazıları anneliği kutsal sayarak o kutsallık üzerinden her şeyi yapabileceğini sanıyor. Eşi tarafından dövülen birine AYRIL der toplum ama anne çocuğunu dövüyorsa;bir kılıf uydurulur. Eşi hakaret etse psikolojik şiddet uygulasa hakeza aynısı geçerli. Bu ünlemler aynılarını evdeki çocuklarına yaptığından.Yeterince etkilenmedik daha fazla ünlem işareti kullanmalısın
Emdr mi yaptınız? Psikoloğum da süreçte yapacağımızı söyledi. İşe yaramasına çok sevindim. Affetmekle ilgili düşüncelerimiz benzer. Bedel ödesin ödemesin umrumda değil. Sadece içimdeki bu sıkıntı ve haksızlığa uğradığım duygusundan kurtulmak istiyorum. Asıl bedel bu çünkü.Affetmek demek canim cicim birtanecik annecim demek degil ki. Affetmemek, sizi uzen kiside bir parcanızı birakmak demek. O parcanizin zarar gormeye devam etmesi demek. Sizi asagiya cekmesi demek. Size zarar veren kişiyi affettiginizde onda kalan parcanizi aliyorsunuz. Aranizda bulunan, sizi asagi ceken bağ yok oluyor. Hayatinizdaki herhangi bir insana dönüşüyor.
Bana kalirsa yasattiklarinin bir karşılığı tabii ki olacak. Ama bu adaleti sizin vermeniz mümkün degil. Siz adalet saglayici degilsiniz. Allaha inaniyorsaniz ilahi adaleti bekleyin, karmaya inaniyorsaniz karmayi bekleyin.
Ben de babamdan yana çok buyuk seyler yasadim. Sorunum olduğu birçok insan vardi yakin çevremden.
Affetme seansinda hepsiyle çalıştık. Bir ses dalgasiyla meditasyon gibi bir sey yaptım. Ayni sey mi acaba sizin yaptığınız?
Ama ben affetmeye cok istekliydim. Biliyordum affedince gidip boynuna sarilmayacaktim. Sırtımdaki yukten kurtardi beni affetmek.
Onceden hep neden neden diye soruyor, bu haksizlik deyip agliyordum.
Simdi karmayi bekliyorum. Aglamiyorum, neden demiyorum.
Hayatimda hiç var olmamiş bir insana dönüştü şimdi.
Önceden bela okurken simdi kendi yoluna baksin hayatini kursun diyebiliyorum.
Evde yaptım evet. Detayli teknik anlatamam yasak ama bir metin bir meditasyon şekli bir ses kaydi ile bir ses dalgasi ile hepsinin bir sirasi duzeni sekli var tabii ki. Affetmemi sagladi. O kadar rahatladim ki. Dilerim siz benden daha çabuk iyileşin. Iyilesmek isteyin yeter ki. Siz istekli olunca her sey düzeliyor.Emdr mi yaptınız? Psikoloğum da süreçte yapacağımızı söyledi. İşe yaramasına çok sevindim. Affetmekle ilgili düşüncelerimiz benzer. Bedel ödesin ödemesin umrumda değil. Sadece içimdeki bu sıkıntı ve haksızlığa uğradığım duygusundan kurtulmak istiyorum. Asıl bedel bu çünkü.Başka anne kızları gördüğümde “Biz de böyle olabilirdik. Neden bunları elimden aldın.” Sözler içimde yankılanıyor.
Keşke bilinçli annelerın elınde yetişseydık.36 yaşıma geldim ama Hâlâ içinden çıkamadığım bir derdim var.. annemle hayatım boyunca sorun yaşadım. Hep eksiklerimi yanlışlarımı babama anlatıp üstüme saldı durdu.. kardeşimi hep kayırdi.. Bana tek kelimesi.kara domuz.. anlatsam roman olur o yüzden hiç girmeyecegim gördüğüm muameleyi. Psikolog küçükken hiç annenden ayrılmış olabilir.misin diye sordu.bunu araştırdım. Ve evet.. ben 1 yaşındayken annem , kardeşimi doğurmaya yakın. Bakamam diye beni anneanneme veriyor yaklaşık 800 km öteye gönderiyor. Ben orada baya kalıyorum. Neyse boyle.baya bakmis bana anneannem ve geldiğinde annemi tanımamışım. Bu yaşıma geldim.yani anneme hep ofkeliyim . Anne olarak anneannemi kabullenmisim ve bu değişmiyor. Anneannem beni gerçekten çok fazla seven birisi bu arada.
Annemle durumum bir türlü düzelmiyor.. o da bana karşı çok iyi değil açıkçası.. çıkamıyorum.isin içinden.....
Şu an mod ve şema terapi üzerinden gidiyoruz. Emdr de yapıcaz yorumunuz bana öyle iyi geldi ki anlatamam. Bazen sanki hep bu duyguyla yaşayacakmışım gibi geliyor.Evde yaptım evet. Detayli teknik anlatamam yasak ama bir metin bir meditasyon şekli bir ses kaydi ile bir ses dalgasi ile hepsinin bir sirasi duzeni sekli var tabii ki. Affetmemi sagladi. O kadar rahatladim ki. Dilerim siz benden daha çabuk iyileşin. Iyilesmek isteyin yeter ki. Siz istekli olunca her sey düzeliyor.
Emdr nedir bilmiyorum. Teknik adini bilmiyorum yani. Ama cok etkili oldu benim icin.Şu an mod ve şema terapi üzerinden gidiyoruz. Emdr de yapıcaz yorumunuz bana öyle iyi geldi ki anlatamam. Bazen sanki hep bu duyguyla yaşayacakmışım gibi geliyor.Bir de iletişim devam ediyor bi şekilde kör topal. En olmadı torununu görmek istiyor. İletişimi tamamen koparmak babamı üzmek istemediğim için de çözüm olmadı benim adıma. Umarım bu şekildeyken başarabilirim. Bir oğlum var o kadar ayrımcılığa maruz kaldım ki ikinci çocuğum olur da kız olursa bilinçaltından gelen bi şekilde annem gibi davranırım diye bile ödüm kopuyor.
Nihan Kaya nın İyi Aile Yoktur kitabını okumuştum. Orada” Koşulsuz seven anne baba değil çocuktur.”diyordu. Bazı anne ve babalar istediği gibi olsanız da olmasanız da sırf cinsiyetiniz sebebiyle sizi sevmiyor. Kız kardeşim daha uyumlu her istediklerini yapar onun da kıymeti yok. Ben kendimi ezdirmem benim de yok. O kadar anlamlı ki benim için kaç yaşına geldim hala umut etmekten vazgeçemiyorum. Bir adım atsa ,anladığını telafi etmeye çalıştığını farketsem nasıl olur hayal ediyorum bazen.
Büyük ihtimalle aynı şeyden bahsediyoruz. Psikoloğuma güveniyorum sürece birlikte devam edicem. Ama ekran görüntüsü de aldım. Çok teşekkürler.Emdr nedir bilmiyorum. Teknik adini bilmiyorum yani. Ama cok etkili oldu benim icin.
Benim en büyük şansım affetmek istedigim herkesten uzaktim. Sizin durununuza ozel baska calismalar da yapılır. Sonuçta yuzyuze bakiyorsunuz.
Bir de anneniza soylemek istediklerinizi yine bir meditasyonla soylediginiz bir teknik var. Onu da uygulatsa cok daha iyi olursunuz.
İnanamayacaksiniz değişiminize. Sizden yeni biri çıkacak sanki. Dilerim her sey enn guzel sekilde, en mutlu olacaginiz sekilde olsun.Büyük ihtimalle aynı şeyden bahsediyoruz. Psikoloğuma güveniyorum sürece birlikte devam edicem. Ama ekran görüntüsü de aldım. Çok teşekkürler.
Kim dedi bunu ay? Dünyadan habersizmiş. Anne karninda yaşadığımız her sey bilinçaltımızda.Bir arkadaş demiş ki 1 yaşındaki bir bebek ne hatırlar da annesinde kaldığını bırakıldıgini hatırlasın. Onu araştırma ya bilinç altını öğrenmeye davet ediyorum. Üstelik şu sıralar çok popüler bir konu bu bilinc altı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?