Annemi boşanmaya ikna etmek

Crescent98

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2016
96
103
13
Ben kendimi bildim bileli babamla annem sürekli kavga ederler. Babamda bipolar kişilik bozukluğu var tedavi olmuyor. 3 kardeşiz en büyükleri benim hiçbirimize adımızla bile hitap etmez hep it, gerizekalı, or... vb şeyler söyler. Annemle iletişimleri daha da vahim. Yemeği beğenmediği için bile evdeki eşyaları kırar döker anneme vurur. Sabah finalim vardı okula gittim. Çok utanarak söylüyorum odalarının kapısı açıkken iki kardeşim içerideyken anneme tecavüz etmeye çalışmış annem de eline geleni atmış üstüne kaçmış odadan bu sefer içeride öldüresiye dövmüş kemerle tenis raketiyle kardeşim ayırmaya çalışmış almış kardeşimi işe gitmişler. Anneme sana akşama kadar müddet defol git evimden demiş. Annem bugün bütün ısrarlarıma rağmen ne hastaneye geldi ne birilerini arayıp söylememe izin verdi. Akşam hiçbir ley olmamış gibi yemek yaptı güle oynaya akşam yemeği yediler ben hastayım dedim çıkmadım odamdan. İşin özeti bir eşin-babanın yapmaması gereken her şeyi babam yapıyor hayatı hepimize zindan ediyor ama annem boşanmıyor. Sürekli boşanmak istediğini, görmeye bile tahammül edemediğini söylüyor ama hiçbir şey yapmıyor. Dedemin evleri var durumu var ben 19 yaşındayım kardeşim 17 hepimiz para kazanabilecek kendimizi geçindirebilecek insanlarız yani para sıkıntısı da yok. Ama dediğim gibi boşanmakla ilgili hiçbir şey yapmıyor annem. Annemi nasıl ikna edebilirim sizce?

Çevreden maalesef bizim toplumumuza özgü DUL KADIN yaftasını mı yemek istemiyor?
Yaşı kaç,eğitim durumu algılamasına müsait mi değil acaba durumu.
Ailesinin tavrından mı korkuyor acaba.
Çok cesaretlendirmeniz lazım diğer kardeşlerle birlikte.

Maalesef annen istemedikten sonra sen kendini ne kadar paralarsan parala boşuna.

Bir de bazı evlilikler şiddetten ,sorundan besleniyor.Yani annen şiddeti normalleştirmiş ve daha kötüsü sevmeye başlamış bence.

Sanırım sizinkilerin durumu bu.

Hadi babanız hasta

Anneniz neden tahammül ediyor

Neden güle oynaya yemek hazırlıyor

Adam hasta olmasa bile bu şekilde yapan kadını neden dovmesin ki

Ne yapsa da elinin altında

Çok seviyor anne? Siz de para kazanabilecek yastasiniz nedeni ne yani ona mecbur gibi davranmasinin?

Annene yaptıkları bir dert , size konuşma tarzı ayrı bir dert

Kardeşlerle bir araya gelin annenizi ikna edin zorla yada isteyerek

Çok.uzuldum.gercekten

Annem 39 yaşında babam 46. Durumun gayet farkında ve mesela bir arkadaşı böyle bir durumunu anlatsa yanında mahkemeye kadar gider ki yaptı daha önce. Kardeşlerim erkek ayrılmalarını istediklerini sanmıyoruö özellikle ortanca kardeşim babama resmen tapar annemi arayıp ne olmuş kocan o senin demiş öğlene doğru . Ki olay onun yanında gerçekleşmiş yani ona rağmen böyle

Kardeşlerim her şeye rağmen babama aşık gibiler resmen. Yıllardır uğraşıyorum üniye sırf annemin yanında olmak için başka şehire gitmedim istanbulda dandik bir bölüme başladım. Lisede araya dershane öğretmenimi falan da katıp başka bir şehre gitmiştim ama bir ay sonra döndüm babamın ısrarlarından dolayı. Yani babamdan kaçmaya çalıştım hayatım boyunca ama annemi de onun eline bırakamıyorum.

Lafa gelince annem bağımsız bir kadın olduğunu söyler kendi ayakları üzerinde durabileceğini falan ama bunca olaya rağmen buna katlanmasını aklım almıyor gerçekten.

Babanız bipolar da level atlamış . Derhal tedavi olması lazım .
Mani döneminde yoldan geçen birine de tecavüz etmeye kalkabilir . ( Artık o boyutta )
Annenizin de psikolojisinin sağlam olduğunu düşünmüyorum .
Gerçekten en samimi duygularımla çok üzüldüm .
Yerinizde olsam babanızın hastaneye yatması için belli mercilere başvururdum .
O süreçte anneni de bir psikiyatriste götürdün mü iş tamamdır

bence annen de depresyondadır sağlıklı düşünemiyordur yıllarca çile çekmiş;sizin çocugunuzdada bu hastalığın çıkma ihtimali var biliyorsun değilmi

böyle bir anne babanın evladı olmak zorunda kaldığın için sana çok üzüldüm.

insan ailesini seçemiyor.

bak sana önerim olanı biteni anne tarafına anlat,dedenler her şeyi bilsin.onlar anneni kendine getirir o evden kurtarır belki.kadın sağlıklı düşünemiyor belli.bir şeyler yapmak lazım.

bence annen de depresyondadır sağlıklı düşünemiyordur yıllarca çile çekmiş;sizin çocugunuzdada bu hastalığın çıkma ihtimali var biliyorsun değilmi

nasıl acımasız bir yorum bu,19 yaşında bütün bunları yaşamak zorunda kalan bir kıza söylenecek laf mı bu?

sizin çocuğunuzda da çıkma ihtimali var,cümleye bak.amaç ne burada,nasıl bir şey hedeflediniz bunu söylerken? daha çok üzülüp yılsın mı o mu?

kendini düşünmelisin bence. annen çocuk değil, ayrılmak isteseydi ayrılırdı şimdiye kadar. bölümünden memnun değilsen çalış tekrar sınavlara gir daha iyi bir bölüm oku.herkesin kendi tercihi ve annen babanla evli kalmayı tercih ediyor

Okurken o bavan olacak kisiden tiksindim resmen insallah olurde kurtulursunuz

Durum gercekten ileri boyutta annenixin bosanmasini isteyecek kadar haklisiniz ama soyle dusunun kimse oyle bir varlikla (insan bile demek istemiyorum) ayni evde kalmak istemez

Ama daha oncede benzer bi konuda ayni yorumu yapmistim haberlerde gazete mansetlerinde kadin cinayetlerini görmeye o kadar alistik ki belkide annen bunun korkusuyla yanasmiyor belki kendinide degil sizi dusunuyor size birsey yapacak diye ve emin ol bu tedirginlikle yasamakta kolay bisey degil

Ama dusunsenize medyada neredeyse hergun en az 2 haber duyuyoruz buna daur caydirici hrhangi bir yaptirimi o insanlar tekrar elini kolunu sallaya sallaya mahkemeden cikiyotlar bunlari goren biri olarak ne kadar cesur olabilirsinix

Kadin cinayetlerini resnen bizlere kaniksattilar annenin cesaretsizligi bundan olabilir

ben onu yetişkin olarak kabul ediyorum gerçekleri ne kadar erken öğrenirse o kadar iyidir;başına geldikten sonra mı öğrensin ?

Bu yorumda kotu bir niyet gormedim.ogullari mesela babalarinin davranislarini gorerek anne ne var kocan dovebilir demisler babalarini kahraman olarak goruyorlar bile.topluma malesef siddeti seven iki erkek daha katiliyor.konu sahibi de birgun evlenirse esini iyi secmeli cocugunu da bu ortamdan uzak tutmaliki onlara benzemesin.okusun bilinclensinki tedbirini onceden alsin.

hayır çok yanlış anlamışsın.

baba bipolar mı ne öyle bir şey anne de depresyonda ve o yorumu yapanda diyor ki biliyorsun bu genetik senin çocuğunda da olabilir.

davranış demiyor hastalık diyor ayrımı iyi yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…