- 29 Temmuz 2015
- 1.117
- 1.355
- 53
- Konu Sahibi melekper34
-
sezaryenı bılmıyorum ama saglıklı bır normal dogumda rahhatlıkla yemek yapabılecek durumda oluyorsun canım. Ayrıca esın yemek yapamayabılır ama evı cektırıp sılebıır. Benım kocam yapmıyor ama :) yapanı yapıyor bunun ıcın önceden konusabılırsınız. Bırkac cesıt/paket yemek at buzluguna. Varsa mıkrodalgan (yoksa almanı tavsıye ederım) hemen ısıtır yersınız.bıber doldurabılır, et koyabılır tavuk suyu etı haslanıp dıdıklenmıs hazırlayabılırsın. Tavuk suyuna corba dogumdan sonra ınsanı ayakta tutuyor. Bı de kayısı kaynatıp kavanoza koyabılırsın. Dogumdan sonra ısıtır ıcersın. Ilık ıc ama canım. Hem kabızlıgı önler hem gazı gıderır. Cok yetısemedıgınız yerde dısarıdan söylersınız. Dogumdan sonra evınızde yogurt, süt, yesıllık eksık etmeyın yeterlı canım. Allahın ıznıyle günden güne toplarsın kendını zaten.kızlar şöyleki annemle farklı şehirlerde yaşıyoruz ya gelip on gün kalacak yada hiç gelmeyecek öyle gidiş geliş yapılacak mesafe değil yani
bulunduğumuz yerde bi eşim bi ben başka kimsemiz yok
doğumdan sonra eşim yardım eder ama oda bişey bilmiyo mesela yemek yapmayı bilmez
ben kaç günde toparlanırım acaba doğum normal olursa mesela iki üç gün sonra kalkıp yemek yapacak durumda olurmuyum
benım kızım da 8 aylık olacak yakında, ben de hala öyleyım :)çağırın yada çağırmayın kısmına girmiyorum.
ama bence bebeğinize tek başınıza bakabilirsiniz. ona bakmak biz kadınlarda sanırım genetik. benimde 2.5 aylık oğlum var. öncesinde hiç deneyimim olmadı. gündüz yalnız değildim ama gece kendim ilgilendim.
telaşınız oysa telaşlanmayın. oluyor bir şekilde. o sizin canınız kanınız. zaten başkası ilgilenirken bile gözünüz hep onda olacak. acaba iyi yaptı mı.. nasıl yapıyor gibi..
ben öyleyim. :)
her anne çocuğunun uzmanı oluyor zaten. bu bir gerçek. mucizenin devamı..benım kızım da 8 aylık olacak yakında, ben de hala öyleyım :)
Annenden acayip negatif elektrik aldim.. dunya kendisinin etrafindami donuyormus bir sor bakalim.. seni zorlada evlendirebilirdi bu kadin akrabayla, yapardi yani.. soylediklerine bakarmisin ikimizinde mutlu olacagi bir evlilik ne demek ya... Ay sinirlerim bozuldu su an..bizde evlilikler hep akraba içinden olur canm kuzenler birbiriyle evlenir
annem benimde böyle bi evlilik yapmamı istiyodu
aklında özellikle biri varmıydı bilmiyorum ama bazen diyo ailede adammı kalmamıştı niye onunla evlendin diye
anne benim çok mutlu bi evliliğim var çok mutluyum diyorum ikimizinde mutlu olduğu bi evliliğin olabilirdi diyo
mesajın için teşekkür ederim canmBiraz klişe olacak ama ne olursa olsun o sizin anneniz.annenizi,sizde çok yakın bi sürede anne olunca anlayacaksınız.anneler çocuklari icin herseyin en guzelini ister çünkü annenin gözünde cocuklari mükemmeldir.en iyisini en guzelini istemesi annelik güdüsünden geliyor bu ilk anlattiklariniz icin,ikinci kisma gelirsek doğum cok aksiyonlu bir olay(tabi normal dogum düşünüyorsanız) bu kutsal ve nadide anda anneniz size ilaç gibi gelecek inanin bana.annem yanimdan hic ayrilmamisti benimle birlikte tüm sancimi cekti desem yeridir.hastanede de benim yanimda bitanecik annem kaldi ve bebege bakmamda yardimci oldu eve geldigimde de lohusalik suresince bizde kaldi.su an bebegim 8 aylik ve hala her gun sabah bize gelir esimin gelisine kadar bende durur ☺simdi bende oglum icin en guzel eşi en güzel işi ve daha nicelerini düşunmeye basladim bile .belki o da genc bi delikanli oldugunda sizin gibi dusunecek ama benim gözümde en'ri haketmeye layik biri oldugunu o da baba olunca anlayacak.eee napalim hayat döngüsü
haklısın canım gerçekten bebek bakımıyla beraber birde misafir bakımı oluyo lohusalık dönemindeeskiden bebek görmeye gelince en fazla yarim saat oturulur lohusa serpeti icilir gidilirmis simdi geliyorlarki yavrum yat desen inanki senle yatacaklar gecmis olsun de bebegi gör git yok anam saatlarca agirlanmak istiyorlar sen yeni bir sürece baslamisin olmadi bebek mevlidi yap gelsin gitsinler her seyi abarmiya bayiliyoruz kanunmu cikarsak hastada yeni bebelide hac görmede en fazla yarim saat oturulsun diyyyee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?