Annemi dolandırdılar. Evi elinden gidiyor...

Ama bu yol iyi bir yöntem değil,anneniz adamın bütün borçlarını kabul etmiş olacak bu durumda evin üzerindeki haciz kalkmamış olacak,ben de şöyle zannetmiştim,borçlu kişi bankaya olan bütün borcu ödeyecek zannettim parayı verince.
M Mutlak Butlan arkadaş doğruyu söylüyor avukata danışın bencede.
yoo hayır onlar ödemiyor.. bize kalıcak maalesef tüm borçları. yada ev gidicek allah korusun

Anladığım kadarıyla kalan borç 10 bin lira. Zaten o yüzden bu parayı ödeyip evi almayı düşünüyorlar. Bu durumda ev üzerinde ipotek haciz vb olmayacağından sıkıntı olmayacak. Yanlış anlamadıysam tabi. Ancak hukuki destek almakta fayda var. Usuli işlemler önemli çünkü.
evet ama borçları üstüne alması gerekiyormuş evden önce..

yoo hayır onlar ödemiyor.. bize kalıcak maalesef tüm borçları. yada ev gidicek allah korusun
O zaman evi almanızın bir anlamı olmaz ki tüm borçlar size kalacaksa alacaklılar yine icraya verir.Siz en iyisi avukata danışın.

şimdi bu 10 bin tl yi biz ödeyeceğiz. başka yolu yok. annemde önce borçları üstüne alıp sonra da evi alacak. bu borçları taksitlendirip ödeyecek. korkumuz evi satıp kaçmaları bu nedenle evi borçları üstümüze almak zorundayız.
Siz bilirsiniz. Ben olsam ihtiyati tedbir taleple hile nedeniyle tapu iptal ve tescil davasi acardim. Hem satma ihtimalleri olmazdi hem benim olmayan bir borcu odemek zorunda kalmazdim. :) tabi hak dusurucu sure (1 yıl) gectiyse bilemem.. neyse siz bilirsiniz dedigim gibi.

Anladığım kadarıyla kalan borç 10 bin lira. Zaten o yüzden bu parayı ödeyip evi almayı düşünüyorlar. Bu durumda ev üzerinde ipotek haciz vb olmayacağından sıkıntı olmayacak. Yanlış anlamadıysam tabi. Ancak hukuki destek almakta fayda var. Usuli işlemler önemli çünkü.
Ev uzerinde baska hacizler varmis. Borclariyla alacaklarmis evi. Bari dosyalara baksinlar borc miktarlarini ogrenip oyle alsalar evi. Evin ederinden fazla odemek zorunda kalabilirler.

Siz bilirsiniz. Ben olsam ihtiyati tedbir taleple hile nedeniyle tapu iptal ve tescil davasi acardim. Hem satma ihtimalleri olmazdi hem benim olmayan bir borcu odemek zorunda kalmazdim. :) tabi hak dusurucu sure (1 yıl) gectiyse bilemem.. neyse siz bilirsiniz dedigim gibi.
evet maalesef 1 yılı geçti

Ev uzerinde baska hacizler varmis. Borclariyla alacaklarmis evi. Bari dosyalara baksinlar borc miktarlarini ogrenip oyle alsalar evi. Evin ederinden fazla odemek zorunda kalabilirler.
dosyaların hepsini çıkarttık. 10 bin borç var.

evet maalesef 1 yılı geçti
Hile degil muvazaa var olayda. Tapuda dolandirici sahis adina gozuken tescil yolsuz cunku hukuki sebebi muvazaa nedeniyle gecersiz. Henuz ucuncu kisiye satip devretmemisse tapu sicilinin duzeltilmesi davasi acilabilir. Tapu sicilinin duzeltilmesi davasi ayni nitelikli oldugu icin hak dusurucu sure soz konusu degildir, zamanasimina da ugramaz, bence siz bir an once tapu sicilinin duzeltilmesi davasi acip ayni gun tapuya da gecici tescil serhi koydurun bu arada 3. Kisiye satamasinlar. Ayrica savciya gidip suc duyurusunda bulunun.

Son düzenleme:
Back
X