annemi ikna etmem gerekiyor.Lutfen yardım edin

en başından derdini bu şekilde anlatsaydın inan herkes sana anneni ikna etmen için fikir verirdi.

sen şunu demedin ki gidebileceğim en iyi üniversite bu annem istanbulda kazanamazsam beni üniversiteye yollamıcakmış bu yüzden 1 yıl kaybedicem. böyle deseydin kendi adıma cevabım başka olurdu. sorun başka bir şehirde okumak değil. çoğu üniversite öğrencisi şehir dışında okuyor. kimse de kötü yola düşmüyor. böyle saçma bir şey olamaz zaten. olsa olsa şehir dışında okumanın belli zorlukları var dedik. önceliğin istanbul olmalı dedik.

ancak senin amacın konunda üniversiteyi tatmak istiyorum baskılardan bıktımdı. biz de sana eğitimini düşün geleceğini düşün, üniversiteyi tadıcam derken hata yapma dedik. artık amacını sen daha iyi bilirsin ama keşke baştan doğru anlatsaydın ki daha doğru yorumlar alabilseydin, yanlış anlaşılmalar olmasaydı.

Ailenizin yaninda okumak varken, baska sehire gitme arzusu niye?
Özgür olma istegi sanirim.
Ha istanbul'dan bir yer tutmaz gidersin, ama eger istanbul'da bir üniversitede okuyabileceksen gitme tabi.
Acikcasi Türkiye gibi bir yerde, iki kizin basbasa bir ev tutup yasamasi bana cok korkunc geliyor.
Bilmiyorum belki ben evhamliyim, ama hergün haberlerde bin bir türlü seyler okuyoruz.
Annen hakli bence. Anneni dinle sen.

istanbuldaki puanlar bursaya göre oldukça yüksek. eğer olur da istanbul için puanın yetmezse, annen yine de bi yıl daha hazırlanmanı sorun etmiycek mi, o olasılıkla ilgili görüşü ne bilemiycem fakat, kendimden örnek vereyim sana. benim ailem şehirdışında okumama olumsuz bakmıyodu fakat istanbulda yanlarında olup onlara eşlik etmeyi istiyodu gönülleri. güzel sanatlara hazırlanıyodum, piyasada da değerim arttıracağını düşündükleri için ister istemez bi baskı yaratmışlardı. parasal anlamda onlara yük olmaktan çekindiğim için ben de istanbulda kalmak istedim hep. istanbulda yetenek sınavlarına girdim, olur da burada kazanamazsam diye önlem amaçlı eskişehirde de girdim sınavlara. iki yeri de kazandım ve istanbulda kalmayı seçtim sonuç olarak. ama pişman mısın dersen; hayır pişman değilim ama çok mutsuzum. baskıcı bi aileye sahip olmasam da şehirdışında okuyan arkadaşlarıma imreniyorum. istanbuldaki üniversitelerin yüksek puanlı bölümlerini kazanınca sevinçten havalara ucuyo birçok kişi ama o okula girdikten sonra akademisyenlerin mükemmel öğrenci bekleyişinden dolayı tüm okul hayatın zindan oluyor. okulu zor kazanıp, geç mezun oluyosun. gençliğini yaşayamıyosun okuldaki rekabetçi ortamdan dolayı, asosyalleşiyosun. ah ah çok şey var aslında yazmam gereken. eğer annen senin istanbulda okumanı istiyosa, kızının stresli eğitim hayatını gördükçe benim annem gibi mutsuz olucak. dostlarımla bile aram soğudu davetlerini reddettiğim için. bilemiyorum sonuçta her insan aynı değil belki de ben beceriksiz bir öğrenciydim, üstesinden gelemedim.

Hala böyle anne babalar var mı yahu?
Benim çocukluğumdaydı öyle dışarı okumaya göndermemeler falan.
Ne tuhaf.

Çocuklar üzerinde bu denli abuk sabuk baskıları kınım kınım kınıyorum..Zorla yanlış kararlara itiyorlar gencecik insanları.

Bu arada fazla asabisin..Üniversite hayatı dışarıdan tatlı gibi görünür ama bu asabilikle tokat gibi çarpar suratına.

Back
X