Annemi 17 yaşımda kaybettim, son zamanlarında refakatçi almıyorlardı günlük dolmuşla gidip geliyordum başımı o dolmuşa yaslayıp bütün yol ağlayarak... çok yoğun bir acı gerçekten daha da kötüsü onun acı çektiğini görmek...
Başımı otobüs ya da dolmuş camına yasladığımda o anda buluyorum kendim üzerinden 14 yıl geçti...
Zamanla hafiflemiyor aslında,boyut değiştiriyor, her seferinde farklı boyutlarını yaşıyorsunuz, anneler günü boynunuz bükük kalıyor, anneyle ilgili herşey canınızı çok acıtıyor...En mutlu günlerinizde bile buruk oluyorsunuz... Çok üzüldüğünüz zamanlarda yine anneniz olsa herşey çözülecek gibi geliyor gelip sizi kurtarmasını istiyorsunuz. Bazen düşman bile kesiliyorsunuz bazen anlıyorsunuz bazen çok özlüyorsunuz.Karmaşık duygular yaşanıyor.Annenizi cismen toprağa gömmüş olabilirsiniz ama gerçek öyle değil, onunla ilgili hiçbir şeyi gömemiyorsunuz. Sanki bir tohum gömmüşsünüz de filizleniyor gibi annenizi yeniden büyütüp onunla yaşamaya devam ediliyor, bilmediğiniz yönlerini fark ediyorsunuz, "o olsa ne yapardı? o ne derdi?" diye düşünüp kafanızda annenizle ilgili manifestolar yazıyorsunuz. Travma sonrası stres bozukluğu da olsa saplantı da deseler işin tuhafı bitsin de istemiyor insan, annesini maddi manevi gömmek istemiyor. O yüzden hiç bitmiyor maalesef...ilk andaki yoğunluğun geçmesi için de 2 ay çoookkkk kısadır..psikolojide yasın 5 evresi vardır, İnkâr, Kızgınlık/öfke, Pazarlık, Depresyon, Kabullenme. Bu süreçlerden geçip yasınızı yaşamak sağlıklı olanı, duygularınızı bastırmanız doğru değil....
http://www.adnancoban.com.tr/kayiplar_ve_yas.html
biliyorum bende okumuştum bu yazıyı ilginç ben hiç birisini yaşamıyorum sadece depresyonda olduğumu düşünüyorum.
kabullenmediğim için mi ağlıyorum diye düşünüyorum ama öldü hayatta değil.
bunu nasıl kabullenmem dualar okurken ruhuna
kızgınık öfke inkar o tür şeyler yaşamam inşallah.
sadece özlüyorum boşluk derin sonsuz bir boşluk.
annem gibi kimse bana karşı olmayacak düşünceleri
kızsada kıyamaması olmayacak
son gün bile ben rahatsızım diye bana bitki çayı yapmaya kalkışan bir yüce varlıktan söz ederken hatta bencillikmi benim duygularım bile düşündüğüm oluyor.
Allah yardımıcımız olsun.
artılarını düşünüyorum
çekmedi diyorum sevin
istediği gibi öldü yataklara düşmedi sevin buna diyorum
mezarlığını bile yaptırdı kimseye muhtaç olmadan vefat etti sevin tüm bunlara diyorum
annen seni ağlarken görmek istemezdi diyorum
bir sürü kendimi avutacak şeyler sıralıyorum kendime
ama bir an geliyor ki hepsi uçup gidiyor
annemm diye oturup ağlıyorum
bahs ederken burnum sızlıyor hemen
burun sızlamasını annemde öğrendim
aslında bahs etmek bile yetiyor
kimseyede fazla söz edip de sıkmak istemiyorum
insanlar ilgilenmezken çevremde
hiç tanımadıklarımın da canlarını sıkmaya hakkım yok diyorum
bunu ben yaşıyor ben atlatmalıyım iyi kötü diyorum
çok teşekkür ediyorum uzun yazınız ayırdığınız zamanınız için