Annemi nasıl ikna edeceğim yardımınıza ihtiyacım var..

hcr22

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2015
27
8
8
Mrb arkadaşlar uzun süredir forumu takip ediyorum ama üye olmak bugüne kısmetmiş.
Benim yaklaşık 5 yıllık bir ilişkim var ben 22 erkek arkadaşım 25 yaşına. İkimizinde işi iyi çok şükür bir sıkıntımız yok. 3 ay önce bana evlenme teklifi etti ve ben kabul ettim. Ailemde evlenme teklifi aldığımı biliyor.Fakat annem aynı memleketten olmamız sebebiyle erkek arkadaşımı istemiyor. Kendisini tanımıyor tanımayıda kabul etmiyor. Artık benim çevremdeki akrabalarım bile bu konuyu biliyor ve istemeye gelmeleri için anneme şaka yoluylada olsa konuyu açıyorlar. Ama annem hâla bana ne istemeye gelsinler ne de tanışalım gibi birşey söylemiyor. Sizce ben annemi nasıl ikna edebilirim?

Cok ilginc. Baska anneler damat adayları memleketlisi olsun ister, seninki de olmasini istemiyor, anlaşılan babandan cok cekmis:( ne denir ki, bu konular asilmasi gercekten güç konular

Madem herkes biliyor annen neden orali olmuyor ?
Ustekik ayni memleketen olmaniz neden Anneni rahatsiz ediyorki anlamadim.
Madem annen orali olmuyor , ozaman annene deki erkek arkadadimin ailesi bu zamanda beni istemeye gelecek hazirlikli olun diye.
Annenin davetini beklersen bu is olmaz ..

Aslında annem kendi geçmişini düşünerek şu an böyle yapıyor onu biliyorum. ama erkek arkadaşım benim için şehir değişikliği bile yaptı. Sevgisinden eminim ama annemi buna inandıramıyorum

Anneme gelmek istediklerini söylediğimde çok meraklı gibi görünür müyüm? Evlilik meraklısı bi kız olarakta görünmek istemiyorum gözlerine :)

tek sebep memletliniz olmasıysa çok manasız annenin tavrı.

Erkek ardaşımla uzun zamandır birlikteyiz artık daha fazla uzasın istemiyoruz. Zaten yeni başlamış olsak evlenme fikrini erteleyebilirdik

Bence yaşlarınız daha çok ufak .
Evlilik zor sorumluluk isteyen bi durum
Acele etmenize gerek yok siz birbirinize bağlı kaldığınız sürece anneniz mutlaka ikna olacaktır .

annen sirf bu sebepten istemiyosa, ilginc..
genelleme yapmak yanlis, bazen memleketlin kotu cikar, uzak memleket iyi dersin, o uzak memleketliler cektirir, Allah vermesin..
kendi cektiyse sende de aynisi olacak degil..
yabanci yere gelin olan bi teyze de 'kendi cevrenden cikmayacakmissin' diyordu.. duruma gore degisir yani..

Shanna Umarım dediğiniz gibi olur.annem ikna olana kadar sanırım ben çok yorulacağım :)

annenize deyin ki ;

"adam dediğin memleketten çıkmaz annesinden çıkar, sende bu ön yargı olduktan sonra beni dünyanın en kutsal şehrinden çıkmış biriyle de evlendirsen adam adam çıkmaz ! senin bu memleketten aldığın kötü çıkmışsa bu senin kaderindir, benimki de kötü çıkacaksa bu da benim kaderimdir ! mantıklı başka sebeplerin varsa saygı duyarım ama sebebin sadece memleketse benden seni anlamamı bekleme ! "

yaş konusundaki eleştirilere ben de katılıyorum karşınızdakini çok iyi tanımıyorsanız 22 erken bir yaş.. mümkünse 2-3 yıl uzatın öyle evlenin..

sevgiler

annen sirf bu sebepten istemiyosa, ilginc..
genelleme yapmak yanlis, bazen memleketlin kotu cikar, uzak memleket iyi dersin, o uzak memleketliler cektirir, Allah vermesin..
kendi cektiyse sende de aynisi olacak degil..
yabanci yere gelin olan bi teyze de 'kendi cevrenden cikmayacakmissin' diyordu.. duruma gore degisir yani..

İnatla soruyorum bildiğin birşey var mı diye ama sadece ordan bi damat istemediğini söylüyor umarım bu ön yargısından en kısa sürede vazgeçer

Aslında annem kendi geçmişini düşünerek şu an böyle yapıyor onu biliyorum. ama erkek arkadaşım benim için şehir değişikliği bile yaptı. Sevgisinden eminim ama annemi buna inandıramıyorum
Annen geçmişte ne yaşamış ki bu sebepten istemiyor? Eğer konuyu biliyorsan,annenin korkusu neyse onu rahatlatmaya çalış o konuda..

annenize deyin ki ;

"adam dediğin memleketten çıkmaz annesinden çıkar, sende bu ön yargı olduktan sonra beni dünyanın en kutsal şehrinden çıkmış biriyle de evlendirsen adam adam çıkmaz ! senin bu memleketten aldığın kötü çıkmışsa bu senin kaderindir, benimki de kötü çıkacaksa bu da benim kaderimdir ! mantıklı başka sebeplerin varsa saygı duyarım ama sebebin sadece memleketse benden seni anlamamı bekleme ! "

yaş konusundaki eleştirilere ben de katılıyorum karşınızdakini çok iyi tanımıyorsanız 22 erken bir yaş.. mümkünse 2-3 yıl uzatın öyle evlenin..
sevgiler

Bu kadar sert konuşursam bana kırılabilir ama kırmadan böyle bi konuşma yapmam gerekiyor doğru söylüyorsunuz

Annen geçmişte ne yaşamış ki bu sebepten istemiyor? Eğer konuyu biliyorsan,annenin korkusu neyse onu rahatlatmaya çalış o konuda..

Açıkçası babaannemden biraz fazla çekmiş ve sanırım onun annesi de öyle olacak diye korkuyor galiba

Açıkçası babaannemden biraz fazla çekmiş ve sanırım onun annesi de öyle olacak diye korkuyor galiba
Anladım..O da haklı tabi korkuyor,evladısın sonuçta..Ama annen olumsuz şeyler yaşamış diye sende yaşayacak değilsin yada babannen annene çektirmiş diye senin kayınvalidende sana öyle yapacak değil..Bu işler belli olmuyor annenin onay verdiği biriyle evlensende olumsuz şeyler yaşamayacağının garantisi var mı? Bence bu şekilde konuş annenle sakin sakin anlat düşüncesinin yanlış olduğunu..

Back
X