annemin baba tarafı akrabalarıma olan tavrı, babamın sessizliği ve benim çaresizliğim

Erkek tarafı çoğu zaman masum bence. kadınlara hep batıyor erkek tarafı ne kadar iyi de olsa. Çevremde ki gözlemlerim bu şekilde maalesef tabii istisnalar da var
Siz evlenin eşinizin ailesini aylarca agirlayin hatta halanizi amcanizi da aylarca agirlayin zaten gelmek isterler. İnşallah öyle olur

Ne kadar güzel bir gelin olacaksınız inşallah kaynanali gorumceli konular görmeyiz burda sizden bol bol sevgi ve emek verdiğiniz bir ilişki kurun hızla tükenmesin

Ne sinir bozucu bir anne yani kusura bakmayın ama öyle.
Her iş kocada bitiyor işte. Pasif koca sonucu bayrak elinde her yere sataşıyor.
Akrabalar da saçmalamış niye gelir ki insan böyle muamele gördüğü bir eve? Ben asla gitmem hatta dışlarım da acımam bu konuda.
Size üzüldüm sadece umarım en yakın zamanda evden bir şekilde ayrılıp aranız akrabalarınızla istediğiniz gibi olur.

Erkek tarafı çoğu zaman masum bence. kadınlara hep batıyor erkek tarafı ne kadar iyi de olsa. Çevremde ki gözlemlerim bu şekilde maalesef tabii istisnalar da var
Bir yaz günü zor bela 2 hafta izin alıp eşinle vakit gecirme planları kurarken çaaat kapı eş ailesi bütün horantası ile evine doluşup yatıya kalırlarsa görürüz sizi. :)

Uçakla 1.5 saatlik yoldan geldi, öğle saatlerinde vardı, babaannem vefat etti. Normalde 1 hafta kalacak burada bizim evde iki gün kaldı.
Almancı de mi sizinkiler ? :))
Sevgi emektir yemektir bilmem nedir laflarını ilk çıkaranı bulursam onunla ayrı görüşeceğim zaten. En emekli sevginiz aşağıda sizin de .:)

Valla orası sadece annenizin evi değil. Akrabalık mevhumu da dün çıkmış değil. Evlenirken bunlar hesaba katılmalı. Bayramda seyranda düğünde dernekte böyle yatılı kalmalar gitmeler gelmeler hep olur. Zamanında erkek tarafı ile kız tarafının küçük ya da büyük sorunlar yaşamadığı bir evlilik olduğunu da sanmıyorum. Halanızla ya da amcalarınızla büyük bir problem yaşasaydı dayanamaz söylerdi zaten. Belli ki sadece gıcık oluyor. Kendisi kalkıp yemek yapmak zorunda değil ama yapana da karışamaz. Sırf anneniz istemiyor diye insanlar kardeşini ziyaret etmeye gelmeyecek değil. Bazı insanlar yüzsüz olur haftalarca aylarca kalmak isterler ama bayramda 2-3 günlük kalmalar laf edilecek şeyler değil kesinlikle. Onlar sizin de akrabalarınız babanızın ve sizin aranız iyi görüşmek istiyorsunuz anneniz saygı duymalı.

Anneniz düşman başına, insan evine gelen kim olursa olsun böyle yapmaz, evime sevmedigim akrabam dahi gelse ben sofradan hiçbirşeyi eksik etmem çünkü insanlık bunu gerektirir , aç göndermek ne yahu , annen bildiğin kötü ve cahil ...

Kızlar ben anlamadım herkes baba tarafini yuzsuzlukle suclamis ama insan kardesini yegenlerini gormek isteyemezmi onlarla zama gecirmek isteyemez mi neden herkes bu durumu yuzsuzlukle alakali gormus cidden ben cok sasirdim

Abim yok ablamlar evli uzaktalar enistemler
Anne değişmez bu saatten sonra da akrabalarınız da bi enteresan .böyle karşılandıkları bir eve niye geliyorlar ki , hadi geldiler diyelim kalmak neden.

Degiştiremessın ki anneni bu saatten sonra . Halaların neden geliyor anlamıyorum ben olsam adım atmam bir daha veya bende annemin tarafına aynısını yapardım

Annenizin tavri cok yanlis evet ama senelerdir boyleymis zaten akrabalarıniz bile bile gelmisler, sizin uzuleceginiz bir durum yok

Annenizin tavrı ne kadar yanlışsa akrabalarınızın da istenmedikleri yere her sene gelip 2 hafta kalmaları o kadar yanlış bence.

İnsan istenmediği yere neden gelip ısrarla kalır enteresan. Annenizin vardır bir bildiği, kimse durduk yere böyle yapmaz çok istisnai durumlar olabilir tabii. Zamanında ne yaşattılar en iyi anneniz bilir.

benden haz etmese bile ablamlarin yegenlerimin hatri icin yinede giderdimn

Bana surat yapilacagini bile bile ben gitmezdim, disarida kahvalti yapip guzel bir gun gecirmeyi tercih ederim

evine gitmeyeceksiniz o zaman evinize çağıracaksınız. zaman geçirmek isteyen evine çağırması lazım . kimseye yük olmazsınız yeğenimle vakit geçireceğim diye. bencilliğe giriryor. görümcem yeğeniyle vakit geçirmek istiyorsa evine davet etsin . bana yük olmasın . kendi işimi zor görüyorum ben . empati yapmak lazım

baba tarafı anne tarafı değil ya. İşin özü davet edilmediğin eve yatılı gitmemek, istenmedigin evde bir de yatıya kalmamak.
Eğer ablanlar seni davet ediyorsa, gittiğinde enistelerin yüzüne gülüp seni hoş etmeye çalışıyorsa fırsat ayır o eve git tabii elinden geldikçe.
Ama seni davet etmezlerse, hele de bayram dugun gibi yoğun zamanlarda davetsiz misafir olup bir de yatıya kalmaya, yatıya gittigin evde kahvaltıyı kaçıracak kadar yayila yayıla uyumaya, yüzüne gülmeyen enisten varsa ona masraf,yengeye zahmet çıkarmaya gerek yok.

annenin ne yasadigini bilmiyorsun, annen kadar onlara gicik olmayabilirsin ama herzaman annenin arkasinda ol. annenin verdigi kiymetin onda birini bile baskasi veremez,

Erkek kardeşiniz sizi ağırlıyorsa gidin tabi, ille gel diyorsa , paşa gibi koltuğa yayılıp kadın yapsın yiyek demiyorsa gidin. Konudaki adamın umru değil dünya, evin kızı yemek yapmasa bir kaşık yemeden gidiyormuş misafir . Böyle ortama girip rezil olmam ben. Yeğenimi çok istersem her yerde görürüm.

Sanki bilmediginiz birseyler var gibi geldi bana. Annenizin bu tavrinin altinda yatan bir sebep vardir belki. Yoksa bile, yorumlara katiliyorum acikcasi, erkek tarafi da istenmedigi yere oyle gidip kalmamali. Siz calisiyorsunuz belli ki. ilerde kendi evinize ciktiginizda davet eder, hizmet edersiniz akrabalariniza. Annenizden hizmet beklemeniz olmaz. Icinden gelmeli insanin. Yapmak icinden gelmiyorsa zorla iskence etmemeli kimse kendine el aleme hizmet edecek diye.

Misafir agirlamak kadina kaldigindan babaniza hic kusur bulmuyorsunuz bakiyorum. O neden yemekleri yapmiyor, kahvaltiya gec tesrif eden yengenize ozel kahvalti hazirlamiyor?

Yemek hazirlamiyormis, extra kahvalti hazirlamiyormus vs vs. Niye yapsin ki? Kendisi mi davet etmis insanlari? Yoksa onlar mi emri vaki yapmislar gelip sizde kalmayi? Babaniz neden bu kadar tepkisiz? Sizin bilmeyip, kendisinin bildigi birseyler oldugundan olabilir mi? Akrabaniz anliyorum ama anneniz kadar yakin degiller elbette. Hic elalem icin annenizle kotu olmayin. Boyle anneye napilir diye sormussunuz. Begenmiyorsaniz gidin kendi evinize cikin acikcasi. Kadin bu saatten sonra sizin gonlunuz olacak diye kimseye hizmet etmek mecburiyetinde degil. Yilda 1-2 hafta kalmakta gayet cok kalmaktir bence. Daha ne kadar kalabilirlerdi ki? 1-2 ay mi?

Yazdiklariniz cok toyca geldi. Siz arada ne gecti bilmiyorsunuz. Ha annenizin karakteri de buysa bu. Ne yapacaksiniz. Illa gorusmek istiyorsaniz görüşün. Anne tarafi tabiki her zaman daha yakin oluyor. En basitinden ne taraftan gelirse gelsin butun isi gelin yapiyor. Isin ilgici ayni sofrayi kurdugu halde baba tarafi gelin olarak gordugu icin bin tane kusur buluyor. Ama kendi annen oyle degil hatta tam tersi bir de her seyini yapiyor. Erkekler icin her türlü hava hos. Cok buyuk, yuksekten konusmayin bunun yarını da var.

Gecmiste yasanilanlari bilemem belki anneniz doludur ama aslında bunlar hep bir nasip.allahim gönül genişliği versin veren el olmayı nasip etsin hepimize.misafir evdeki koltukların sadakasiymis .halbuki guler yuzle hos muhabbetle önlerine konulacak bir salçalı makarna salata bile gönül kazanmaya yeterdi bayram gününde

Neden istemiyor, neden iki gün idare edemiyor onu anlayamadığım için konu açmıştım ben de geldiklerinde söylemişlerdi bir - iki gün kalacaklarını. Ailemle yaşıyorum ama değil onlara yemek yapmak, tost bile yapmaya kalkışmam olay oldu
Siz bir de benim sinirlerime sorun durumu "neden geliyorlar"a gelirsek huyu böyle diye düşünüyorlar sanırım benim, abimin, babamın varlığı yetiyor ya da. Babam anneme karşı pasif ama annem yokken onlara karşı son derece güler yüzlü.
Bir yaz günü zor bela 2 hafta izin alıp eşinle vakit gecirme planları kurarken çaaat kapı eş ailesi bütün horantası ile evine doluşup yatıya kalırlarsa görürüz sizi. :)
İzin günlerimiz denk gelmeyecektir muhtemelen ve gelenler halamlar gibi bir ay öncesinden durumu bildiren insanlar olursa sorun olmaz ona göre ayarlanır
Yok artık, şu tavır da normal görülmez!
Normal görülmesi de normal gelmedi bana
Kesinlikle. Sofrada yiyecek birşey kalmamış yaşını başını almış aç bir insana bir tost çok görülmez herhalde. En azından eşinin o kadar hatrı olsun.

Bence vardır bu tavrin bir sebebi. Babanizin sesinin cikmamasi ve akrabalarin istenmediklerini bildikleri halde israrla gelmeleri de bu fikrimi destekliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…