Annemin beni asla anlamaması...

Cansu719

Guru
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
446
492
303
Ankara
İyi akşamlar arkadaşlar artık çok bunaldığım kimseye derdimi anlatamadığım için bu başlığı açtım annem liseden beri beni kendi istediği gibi yönlendirmeye çalıştı, aklıma yatanları uyguladım yatmayanları uygulamadım. Üniversite sınavını ilk girişte kazandım ve mühendislik okudum. Kazandığım günden itibaren sorun çıkardı kendi istediği mesleği yazmadığım için. Okul bitene kadar devam etti, iş bulamazsın beceremezsin yapamazsın gibi söylemleri devam etti ve ben mezun olur olmaz 1 ay sonra iş buldum. Anneme iş buldum anne noldu dediğimde görürüz kaç ay çalışcağına dedi 3 senedir aynı işimde çalışıyorum... her konuda beni eleştirir 27 yaşındayım şu yaşıma kadar saçlarımı okşadığını görmedim. Onun huyuna gidersem benden iyi evlat yok gitmezsem benden kötü kız evladı yok. Şuan ki problememiz erkek arkadaşım. Kendi istediği kişiyle görüşmedim ( istediği kişide benimle aynı meslekte ve annem her zaman mesleğimi küçümserdi)hep bir bahanem oldu farklı şehirlerde olduğumuzu söyledim, türlü türlü bahaneler buldum ve asla istemedğimi net bir şekilde belirttim. Ama şuan görüştğüm kişi de yaşadığım şehrin dışında.Annemse noldu şehirden dolayı benim istediğimle görüşmedin gittin başka şehirden buldun diyor mesleğinide küçümsüyor, onu asla istemiyorum benim senin gibi kızım yok git onların evine annesi annen olsun ablası ablan olsun gider onlara hizmet edersin köle gibi vs diyor bense annemin rızası olmadan evlenmek istemiyorum. Erkek arkadaşım çok ciddi hemen tamam desem gelip isteyecekler bende çok istiyorum ama annem bu şekilde tepkiliyken asla yapamam ne yapacağımı bilemiyorum...

Bu analık hakkını,evlatlıktan reddetmeyi silah olarak kullanan anneler gerçektende nasıl büyük bi vebale girdiklerinin farkında değiller mi ya?Onun dediği kişiyle evlenmeyin sakın zira aynı evde yaşayacak olan,hayatı paylaşacak olan kişi sizsiniz anneniz değil.Böyle bi hakkı yok zaten

Ben annemin dediği kişiyle görüşmeyeceğimi zaten anneme defalarca belirttim. Aynı sizin söylediğiniz gibi annemin değil kendimin o kişiyle bi evde yaşayacağımı belirttim ama asla anlamak istemiyor beni, sadece onunla mutlu olacağıma kendi seçtiklerimin beni asla mutlu etmeyeceğine inanıyor. Annemin rızası olmadan da şu anki ilişkimi ciddiyete sokmak korkutuyor açıkçası inanın çok arada kaldım... ve çok yoruldum

Ben bu rıza olayını saçma buluyorum. Anneniz zaten hayatınıza yeterince müdahele etmiş ve ediyor. Evlilik kararını da kendiniz almalısınız. 27 yaşında bir insansınız. Aklınız, iradeniz vardır. Size karşı olan tutum, davranışlarını ve hayat koşullarını değerlendirin. Size uygun olup olmadığına karar verin.

Görüştüğüm kişiyi uzun yıllardır tanıyorum son zamanlarda daha yakından tanıdım. Ondan emin olmasam zaten böyle bi adımı atıp anneme söylemezdim. Dediklerinizde çok haklısınız. Ama ne olursa olsun mevzu anne olunca akan sular duruyor işte. İnanın herkesin annesi gibi beni anlayışla dinleyip olumlu olumsuz fikirlerini sakinlikle aktarmasını çok isterdim ancak her aldığım karar gibi bunda da tepkiyle yaklaştı

Karsinizdaki kisiden eminseniz annenizi cokta dinlemeyin.

Zaten hayatinizin her doneminde zorluk cikarmis yapisi bu demekki.

Annedir tamam hakki odenmez ama bu baska bisey,evlenecek olan sizsiniz

Karsinizdaki kisiden eminseniz annenizi cokta dinlemeyin.

Zaten hayatinizin her doneminde zorluk cikarmis yapisi bu demekki.

Annedir tamam hakki odenmez ama bu baska bisey,evlenecek olan sizsiniz
Haklısınız bi yerden sonra tavrımı daha net belli etmem lazım ki artık saygı duymaya başlasın bana

sanki beni anlattin tek farkimiz benim universite okumamis olmam ve evli olmam hala aynisini yasiyorum

İyi de şimdiye kadar annenizin Rızasını aramamışsınız

Yani onun dediği bölümü okumamışsınız

Onun istediği kişiyle evlenmemişsiniz

Bu aşamada ben X ile evleneceğim bu benim hayatım senin istediğin hayatı tercih etmiyorum demek neden zor

Bence siz de emin değilsiniz yoksa anneniz karşı çıkmasına rağmen mühendis olduğunuz gibi bu kişi ile de evlenirdiniz

Bence ilişkinizi tekrar tartın annenizin söylediklerinde doğruluk payı var mı düşünün

10 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz bir hayal edin karşıdaki kişi ile bu ne kasar olur onun 10 yıl sonra beklentisi ne bir karşılaştırın

görüştüğüm kişiden eminim her şeyi tartıp ölçüp biçtim. şöyle ki annem bu kişiyle görüşürsem kendisine zarar vereceğini söyleyip beni tehdit ediyor. eğer onunla evlenirsen seni silerim evlatlıktan reddederim diyor... o böyle konuşunca elim kolum bağlanıyor ne yazık ki...

Aynı benim annem.. Hep tepkili yaptığım hataları da o yüzden yapmışımdır. Hiç yumuşak sevgi dolu Bi kadın değildir.. Sert, dediğim dedik.. O kadar zor ki.. İkna olmaz ve değişmez..

Aynı benim annem.. Hep tepkili yaptığım hataları da o yüzden yapmışımdır. Hiç yumuşak sevgi dolu Bi kadın değildir.. Sert, dediğim dedik.. O kadar zor ki.. İkna olmaz ve değişmez..
Aynen öyle otoriter ve tüm kararları kendisi almak istiyor benimde bir birey olduğumu unutuyor ne yazık ki...

anneniz tarzında bir insan benzerlerini daha da önce söylemiştir bence

annem böyle bir insan olmadı, çoğu fikrini kendisine saklar ama

şahsen annem bu tarz bir şey söylese sadece gülerim

seni silerim evlatlıktan reddederim derse paşa gönlü bilir

kendime zarar veririm de tamamen vicdan yaralamaya yönelik

biraz dik durursanız bence o da vazgeçer ama siz ayy annemin rızası dedikçe o dozunu artırarak devam eder

ne yazık ki dediğiniz gibi dozunu arttırarak devam ediyor ben o kırılmasın üzülmesin herkesin gönlü olsun annemin rızası olmadan olmasın dedikçe işler çığırından çıkmaya başladı artık... galiba haklısınız dahada dik durmam ve kararlı olduğumu net bir şekilde göstermem gerekiyor... teşekkür ederim fikirleriniz için

Mühendislik gibi muhteşem bir mesleği beğenmeyen annenizin popüler bulduğu meslek nedir çok merak ettim?
sevdiğinizin düzgün biri olduğundan eminseniz evlenin bir an önce.

Mühendislik gibi muhteşem bir mesleği beğenmeyen annenizin popüler bulduğu meslek nedir çok merak ettim?
sevdiğinizin düzgün biri olduğundan eminseniz evlenin bir an önce.
mimarlık okumamı istemişti ancak ben istememiştim... erkek arkadaşım bir an önce evlenmek istiyor ancak annemin rızasını beklemek istediğimi söyledim. sanırım böyle giderse rızasıda asla olmayacak...

mimarlık okumamı istemişti ancak ben istememiştim... erkek arkadaşım bir an önce evlenmek istiyor ancak annemin rızasını beklemek istediğimi söyledim. sanırım böyle giderse rızasıda asla olmayacak...
Anneler asla evlatlarını silemez. Sadece sizin üzerinizde otoritesi kalmadığını düşünerek panik olur. Kendinizden emin bir duruşla karşısına çıkın. Kendinize bu eziyeti yapmayın lütfen.

Belli ki anneniz öyle rızası alınmalık bir anne değil. Ne diye uğraşıyorsunuz ki. 27 yaşındasınız. Eğer annenizin mantıklı gerekçeleri yoksa aldırmayın.

Çok merak ettim anneniz koç burcu mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…