Annemin Bizi Delirtmesi

muhtesemgatsby

wubba lubba dub dub
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2020
1.997
8.772
88
Konuyu ifşa olma korkusuyla açıyorum ama tükendim arkadaşlar

Burada bazen bazı şeyler okuyorum ve çok tuhaf geliyor ama fark ediyorum ki bize garip gelen olayları insanlar kendi hayatında yaşaya yaşaya normalleştiriyor. Annemle ilgili birkaç şeyden bahsetmek istiyorum o yüzden, sizin bakış açınızdan olaylar nasıl gözüküyor fikir almak isterim.

Bizim evimizde değişik bir koltuk takımımız var, büyük olan koltuğun 5 tane yastığı böyle püskülleri falan var. Hiç sevmem kendisini keşke başına bir şey gelse de kurtulsak diye düşünürüm hep ama annem bizim aksimize tutkuyla bağlı ona. Şöyle ki, bizim o koltukta oturmamız kesinlikle yasak çünkü yastıkları bozulurmuş. Yastıkların kaldırılma fikri ise asla kabul edilemez zaten. Hepimiz salonda olduğumuzda ise herkese oturacak kadar yer kalmıyor ya da diğer kanepeyi üçlememiz falan lazım ama rahatsız oluyoruz. Ben bu yüzden bazen evimde salonumda oturamıyorum arkadaşlar herkes bir aradaysa. Mesela geçen gün tatlı yiyecektik salonda hep beraber sohbette koyuydu ama ben yerde oturup yemek zorunda kaldım çünkü annem izin vermedi o koltukta oturmama. Size basit bir koltuk gibi gelebilir ama annem hariç herkesin başdüşmanı. Onun yüzünden kaç kere kavga çıktı bilmiyorum.

Bir de bu sıralar pandemi dönemi hadi alttan alalım dediğimiz bir konu daha var ama iyice kontrolden çıktı. Annem sürekli eski eşyaları değerlendirip dönüştürme videoları izliyor ve bir şeyler yapıyor. Tamam yapsın ne kadar güzel ama sorun kullandığı eşyaların eski olmaması. Benim sevdiğim pantolonumdan alışveriş çantası, abimin yeni gömleğinden bir ismi olduğuna emin olamadığım bir şey yapmış. Kendisiyle tartışmak veya onu eleştirmek de mümkün değil çünkü hemen alınıp ağlıyor ve küsüyor günlerce. Bir torba çorap alıp gelmişti eve bir kez, çok mutlu olmuştum çünkü benim çoraplarım sürekli kaybolur ama kullanmama izin vermedi ben bunlardan geri dönüşüm yapacağım diyerek. Mutfaktaki bütün kavanozlar çoraplı eve misafir gelse çok utanırım yani mutfak eşyalarında çorap olmasında. Geçen gün banyo kovasına kılıf yapmış böyle evde beş dakika falan herkes şok geçirdi. Evin halini atsam hak verecekseniz gerçekten.

Yani tüm bu olanlar normal mi sizce yoksa ben mi abartıyorum? Fikirlerinizi merak ettim.

Benim kizimda beni cok sevdigi icin keceli kalemle yeni montuma kalp cizmis. Ise gidince ozlerdem bakarmisim ama tabi benim ki daha 3 yasinda. En azindan mantikli. Annenizde mantik sifir.

Ve cok bencilce, kendi deger verdigi esyaya toz kondurmaz size.dokundurmazken sizin sevdiklerinizi parcalamayi hak görüyor kendine.. anneniz evde yokken kirlentleri kesip bardaklara yapistirin sorarsa geri donusum dersiniz.

Orası onun evi, onun zevki. Sizin pek müdahale hakkınız yok bence. Siz kendi odanıza dokunmasını istemezseniz o noktada haklı olursunuz ama onun dışında ne istiyorsa yapsın kadın bırakın. Ne güzel hobi bulmuş kendine, böyle deşarj oluyor demek ki. Oturup dedikodu mu yapsın, arkadan iş mi çevirsin, size mi bağırıp çağırsın sürekli sudan sebeplerle saldırsın mı?
Dokunmayın, özgür bırakın.

Annenizin davranislari bence fazla takintili. Profesyonel destek alsa iyi gelirde, ama sanirim sorun olarak görmüyor. Bide neden esyalarinizi izinsiz kullaniyor öyle
Ya biz de kızıyoruz neden izinsiz aldın diye. Çirkin bulduğu kıyafetlerimizi değerlendirdiğini söylüyor 'ay bayılıcam' moduna giriyorum artık ettiği laflar karşısında. 10 yıl önce bir arkadaşımın hediye ettiği kolye vardı hatıra diye saklamıştım takacağımdan değil yani. Bozmuş o kolyeyi başka bir şeyde kullanmak için. Çok çirkindi sen kullanmazdın diyerek üste çıktı ama ben çok üzüldüm o gün.

Yaptiklari bana normal gelmedi. Ama ev annenizin sonuçta. Ben olsam ayri eve cikardim cikamiyorsam odamin kapisini kilitler benim esyalarima dokunmamasini saglar ve odamdan oldukça az cikardim. Başka yapacak birşey yok.

Benim teyzem de DIY videoları çok izler ama gerçekten eski eşyaları değerlendirmek maksadıyla bi şeyler üretiyor ve çok başarılı. Annenizin sırf o yüzden çorap satın alması abinin gömleğini kesmesi falan hiç normal değil ve rahatsız edici.. Sanırım kendi yaşıtlarından birisinin çok kötü olmuş ne çirkin şeyler diyerek hevesini kırması lazım belki öyle modu düşer yapmak istemez dkhlxk

Kocaman insanlarsiniz yani öyle istedigi gibi almaya hakki yok ki anneniz bile olsa. Allah sabir versin

Annenizin içindeki cevheri başka şeylerle çıkarmasını sağlayın el işi ya da boyama gibi şeyler alın. Bez bebek gibi bişeyler yapıyorlar onlardan yapmak istemez mi ki?
El işi yapıyor bir ara çoraplardan bebek de yapıyordu ama yemin ederim o dönem daha korkunçtu eve gelen her arkadaşıma o bebeklerden dağıtmama rağmen zor bitmişti çocuk da yok oynayacak.

El işi yapıyor bir ara çoraplardan bebek de yapıyordu ama yemin ederim o dönem daha korkunçtu eve gelen her arkadaşıma o bebeklerden dağıtmama rağmen zor bitmişti çocuk da yok oynayacak.
Çok stresli bir kadın mı anneniz boş kalmak istemiyor galiba? Aslında en güzel yolu bir terapistle görüştürmek eğer kabul ederse

Merhaba, anneniz kac yasinda bilmiyorum ama belliki kendine bir iş arıyor, cok bunaldi veya bunalimda hatta anneniz. Yani kesinlikle normal değil. Hele koltukta oturamamaniz...bunu ya gormemezlikden geleceksiniz yada ciddi ciddi konuşmanız gerek annenizle. Eger sizin lafınızı hic ciddiye almıyorsa yakin bir dostunuz anlatmalı. Bence hatta bir psikoloğa danışsın derin. Hani yanlış anlamayın. Belki icine attığı bir derdi sikintisi var o derdi böyle şeylerden kapatmaya çalışıyor olabilir.

Yaptiklari bana normal gelmedi. Ama ev annenizin sonuçta. Ben olsam ayri eve cikardim cikamiyorsam odamin kapisini kilitler benim esyalarima dokunmamasini saglar ve odamdan oldukça az cikardim. Başka yapacak birşey yok.
Bu senenin sonunda taşınacağım ama oda kilitleyecek kadar abartı bir durum yok ya da başta da belirttiğim gibi bazı şeyleri yaşadıkça daha normalleştirdim artık. Yine de bazen gerginlik çıkıyor bunlardan dolayı.

Dediğiniz gibi arkadaşına söylemek fikri iyi olurdu bizi takmadığı için ama annemi tanıdığı birine küçük düşürmek gibi olur yapamam o yüzden. Burası anonim bir site olduğu için rahatça anlattım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…