Annemin evlât ayırması...

Kardesin nasil kinci bir insan ya..
Duanin kinini tutmus resmen onca sene, firsati yakalayinca da bile bile canini yakmis.
Burdan iyi kalpli biri olmadigini cikarirdim ben..
Aile grubunun gonderilerini sessize al,bildirim gelmesin, fotografli iletileri okumadan da sil gitsin.
Allah tez vakitte kucagini doldursun insallah

İnsanlar aynı acıyla sınanmadıkça seni anlamazlar.Biz bebeğimizi kaybettikten çok kısa bir süre sonra eşimin arkadaşı eşimi bebeğinin beşiğini monte etmeye çağırmıştı hiç unutmam çok zoruma gitmişti.Başka bir arkadaşım da bebeğinin kalp atışı hakkında sürekli bir şeyler sormuştu bana ya atmazsa atıyor ama yavaş mı sence ya durursa naparım ben sesi nasıl çıkıyor ay minnacık kalbim demişti kalp atışı travmam olduğunu bile bile... günlerce ağlamıştım.İnsanlar yaşadıkları anın mutluluğuyla bu mutluluğa sahip olamayanları düşünemiyor demek ki.Mesela başka bir arkadaşım var yıllardır bebek bekliyor vakti saati var demek ki ben ona hamile olduğumu millet içinde hava atarak değil özel olarak onu incitmeden söylemiştim.Tamam belki kıskanmaz ama karşındaki insanın duygularını önemsemek zorundayız nasıl ki anne babası ölmüş kişilerin yanında anne baba sevgisinden bahsedilmez bu da öyle dünya bizim eksenimizde dönmüyor. Yaratmaya kalksak tırnağına bile kudretimizin yetmediği şeyler için böbürlenmeye gerek yok Allah verdi de oldu. Rabbim inşallah en yakın zamanda sana çifter çifter evlatlar versin ❤

Başlıkla içeriğin ne alakası var anlayamadım.

Konuya gelecek olursak kardeşin düşüncesizin teki. Çok ayıp etmiş. Whatsup durumunu sona al açıp bakma içeriğine. Bak benim ilk 5 yıl çocuğum olmadı. Şimdi 4 çocukluyum. Senin yaşadıklarını o yıllarda çokça yaşadım. Halen hamile görmekten hoşlanmam.

Gecen sosyal medyada rastladım. Kırık cam teorisi oku vaktin olursa.

Durumu anneme anlatırdım tabiki eşime de ,içime atmazdım ,kardeşinizin size karşı bir kini mi var anlayamadım ,düşman olsa böyle konuşmaz...aklınızı başınıza toplayın görüşmeyi kesin olsun bitsin..densize bak yaa..
Hem siz anne olacaksınız allah n izniyle ben öyle hissettim gerçekten...tedavileriniZe devam edin aldırmayın kimseye...

Çok kırıldım çok içim acıyor... boğazım düğüm düğüm aglamamak için kendimi zor tutuyorum.. allaha sığınıyorum o görüyor o biliyor...
Içten içe benden önce kendi hamile kalmayı beklemiş resmen 2 yıl o cümleyi saklamış..
Kimseye güvenim kalmadı çok kırgınım...
Bide sürekli foto paylasiyor yakında tedavi ye gireceğimi biliyor iyice stres e sokuyor beni..

kardeşinizin yaptığı ayıp bile değil yuh yani. sizin için dua edeceğim tez zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah.

Bir insan kardeşine neden nasıl böyle bir şey der aklım almıyor üstelik durumunuzu hassasiyetinizi bildiği halde ! Kendisi de bir kadın olduğu halde ! Allah vicdan merhamet akıl fikir versin kardeşinize. İnşallah tez zamanda Rabbim nasip eder size bu mutluluğu çok içten istiyorum..

"Annem 2 yıl önce sana dua istemiş ama bak ben hamileyim dedi" şu cümleden kardeşinin ürik asit yarıştırdığı kanısına vardım. Demek ki o da en baştan beri istiyor olmamıştı ki böyle patavatsız bi cümle kurmuş
😆

haftasonu buna benzer fesatlıkla ilgili bir olay yaşadım iki ablamla , ve

o günden beri ben onları allaha havale ediyorum ,
kardeşiz biz aynı kanı taşıyoruz nasıl yaparlar böyle birşey diyorum
ama oluyormuş ,

senın olayında annenın günahı yok , fesat terbiyesiz olan kardeşin , boşver onuda allaha havale et

Ben olsam durumu aile WhatsApp grubundan anlatir, kardesim bana aynen kelimesi kelimesine bunu nedi bu ne demek?! Diye ailemin onunde hesap sorar (kocam, hatta onun kocasi dahil) bu ne cirkinlik, bu ne fesatlik der ve bir sure konusmam onunla icim de rahat eder. Kendi kardesim benim canimdir ama bana boyle bir acimasizlik yapsaydi elbette ona kizar ve hesabini da sorardim.

Annen evlat ayirmiyor ki başlık ne alaka? Kardeşin kötü kalpli ama bak o net. Başlığı kardeşimin irin dolu kalbi olarak değiştirelim bence. Çocuğu olmayan ablama eşime açtığım baba oluyorsun pankartını gostermezdim ben olsam. Pankart nedir ayrıca ya? Sanki bı kendisi anne oluyor öf. Daha dur ne görgüsüzlükler yapacak o küçük beyniyle.

Hayırlı geceler arkadaşlar...
Icimi sizlatan şeyleri burda paylaşmak istiyorum çünkü kimsem yok derdimi anlatacak yada anlayacak...
Ben 8 yıllık evliyim kardeşim 3 yıllık evli..
5 yıldır çocuk istememe rağmen malesef olmadı...
2 negatif tüp bebek deneyimim var..
Yakında 3. Tedavime başlıyorum nasipse..
Dün kardeşim hamile olduğunu açıkladı bütün aile çok mutlu oldu.. annem de bi akrabamız doğum yaparken 2 yıl önce demişki ISSIZZ a dua et onunda bebeği olsun inşallah..
Bu akraba da bunu kardeşime söylemiş annen sana değilde ablana dua istedi diye...
Dün kardeşim beni odaya çağırdı abla ben hamileyim buda kalp atışı diyip yıllardır tek hayalim olan ultrason da kalp atışını gösterdi..
Hayırlı olsun allah kucağına almayı nasip etsin inşallah dedim sağol dedi...
Bak gördün mü annemin duası değil benim duam kabul oldu dedi.. ne diyorsun sen dedim..
Annem 2 yıl önce sana dua istemiş ama bak ben hamileyim dedi...
Yüzüne baktım sadece gözlerim doldu...
2 negatif tüp bebegimi biliyor yıllardır çektiğim acıyı negatif aldığımda nasıl üzüntü den mahfoldugumu biliyor...
Hic cevap vermedim öylece baktım suratına..
Çok aşırı mutlu ablam acılı diyip hiç empati yapmiyo eşine süpriz yapmış baba oluyorsun diye pankart açtırmış... hepsini gösterdi..
Her gün aile whatup olan yere foto atiyor..
Benmi çok alınganım yada kötü dönemde olduğum için mi böyleyim bilmiyorum...
Kafam allak bullak... sadece biraz empati yapmasını isterdim içi yanan bir tüp bebek annesi olarak...
Boğazım düğüm düğüm icim çok acıyor...
Özellikle tüp bebek anneleri sizin düşünceleriniz çok önemli benim için normal mi böyle tepki vermem kardeşim adına sevindim ama kendi adıma çok üzgünüm...
Her hamilelik haberi beni kahrediyor...
Kardeşiniz çok gereksiz biri bence .Ne amaçla söyledi ablam veremıyorum.Sanırım yıllarca kin beslemiş size.Sen yeterki allahtan iste .Rabbım en guzelını nasıp eder.Ayrıca annenizin burda ne gibi bi ayrımcılığı var.

Kardeşiniz empati yoksunu, insani özellikleri pek gelişmemiş, duygusal açıdan epey kıt bir insan sanırım. Ablacığım hamileyim, inşallah sen de kucağına yakında alacaksın, birlikte güle oynaya büyüteceğiz diye tatlı tatlı konuşabilirdi. Bunun yerine seçtiği yol, ya geri zekalı ya da kötü kalpli olduğunun kanıtı. Kardeşine karşı kötü kalpli olmadığını düşünerek, geri zekalı seçeneği daha uygun geldi bana. Töğbest...

İlk kızım tüp bebek. Çok zor bir süreç yaşamadım aslında, ilk denemede tuttu, buna rağmen insan üstünden bir baskı, içinde bir beklentinin ağırlığıyla doluyor. Sizin ki çok daha zor bir süreç olmuş ama umarım yakın zamanda emekleriniz meyvesini verir. Çevremde tüp bebek tedavisi görüp, 5. denemesinde hamile kalanı da var, bir çok olumsuz denemenin ardından pes etmişken, kendiliğinden hamile kalanı da... İçinizi karartmayın. Ve bu süreçte kim sizi üzüyorsa, uzak durun.

kardeşinizin bu dediği hiç olmamış. sizin zaafınızı ve durumunuzu bilip ona göre davranması gerekirdi.. siz anlattınız ya benim canım acıdı :( sizin de bir gün olur bol bol dua edin asla ama asla pes etmeyin umutsuzluğun doruklarında bile. Allah yardımcınız olsun

Evlilik teklifi gibi pankart açtırmasından belli nasıl bir görmemiş olduğu. Üzülmeniz normal ama tedavide moral de önemli. Ekmeğine yağ sürmeyin. Bırakın kendi haline. Kötü geliyorsa aile grubunu da sessize alın. Girmeyin okumayın.

Çok kırıldım çok içim acıyor... boğazım düğüm düğüm aglamamak için kendimi zor tutuyorum.. allaha sığınıyorum o görüyor o biliyor...
Içten içe benden önce kendi hamile kalmayı beklemiş resmen 2 yıl o cümleyi saklamış..
Kimseye güvenim kalmadı çok kırgınım...
Bide sürekli foto paylasiyor yakında tedavi ye gireceğimi biliyor iyice stres e sokuyor beni..
Çok ayip etmis boyle kardes varken düsmana ne hacet derim hep düsman kör aticidir dost bilir nerden vuracagini kardesim bana bunu yapsa agzinin payini bir guzel verir engeli basarim terbiyesiz bu arada annen evlat ayirmiyor ama kiz kardesin kiskanc ve hast birisi

Back
X