Annemin kemikleri sızlıyor?

Kesinlikle helal etmiyorum.Ama bu zamana kadar görüşmeyi kesmedim onlarla.Allah bilsin dedim annemin hatrı dedim.Ama ne büyük salaklik etmişim...
Anneniz öldükten sonra annesiz kalan, bu kadar zorluk çeken çocuklarına böyle kötü davrandıklarını görse en başta o istemezdi görüşmenizi bence. Anneler kendilerine yapılanı affeder ama çocuklarına yapılan kötülükleri affetmez.

sen hakkindan vazgecsen bile Allah yetimin hakkini onlarin yanina birakmaz. Biz ki yetim olan bir eve gittiğimizde bir bardak sularini bile icmeye korkarken onlar rahmet etmis bir ananin evlatlarina biraktigi maneviyata emege bile göz koyup yiyebilmisler yatacak yerleri yok bacim.

Öncelikle çok geçmiş olsun, gerçekten oldukça zor bir hayatınız olmuş bir daha göstermesin Allah.

Giden altınların vs bir kanıtı / kaydı olmadığı için o konuya girmiyorum zaten bir hak iddiasında bulunamazsınız.

Ama ev ve kira için iyi bir avukat yoluyla gayet alabilirsiniz haklarınızı. Dedeniz sadece erkek çocuklarına bırakamaz evleri, mirastır bu diğer mirasçılarından rıza alınması gerekir ya da kendileri mirası reddetmeleri gerekirdi. O yüzden o taraftan hakkınızı arayabilirsiniz, tapu iptal edilir.

Bu süreç içerisinde de kira gelirini de bir şekilde ispat edebilirseniz -kiracı beyanı ya da başka bir yolla bilemiyorum onu artık- ne kadar zamandır ne kadarlık kiralar hakkınızdı ve alamadınız hesaplanır çatır çatır da alırsınız. Kazancın belli bir %'si üzerinden anlaşabilirseniz bir avukatla bence onu da maksimum şekilde uğraşmaya ve her türlü yerden alabilecekleri zorlamayı daha rahat başarırsınız. Nasıl olsa gelecek paraya muhtaç olduğunuzdan değil; hakkınızı almak için yapıyorsunuz atıyorum %10-15 ini avukata verecek şekilde anlaşın kazancın, gerisini de dilediğiniz gibi bağışlarsınız ya da ne yapmak istiyorsanız o şekilde kullanırsınız zaten.

Bir de ben olsam kesinlikle ve kesinlikle görüşmezdim o insanlarla ne olursa olsun. İnsan dedim de değiller aslında. Silin hepsini bence zarardan başka ne verdiler ki şu güne kadar?
Çok haklısınız.Görüşüyordum ama sadece bayramdan bayrama filan.Ama iki gün önce teyzem beni aradı.Dayımın oğluna kız bulmuslar.Sayımı arayıp hayırlı olsun dicekmisim.Bana dayini ara hayırlı olsun de dedi.Ben 30 yaşındayım çocuk değilim siz bana ne yaptınız ki benden sevgi bekliyorsunuz diye kapattım telefonu.
Ortada hiç bir sorun olmasa bile Allah aşkına kız buldu diye hayırlı olsun demek saçma değil mi.Söz olur nisan olur beni ararlar davet ederler bende hayırlı olsun derim..Yanİ. bunlar hep alıcı saçma sapan insanlar.Mutlu bir yuvam var çok şükür.Onlarda bana hep zarar verdi beni hep üzdü bu insanlari tamamen çıkarmak istiyorum dediğiniz gibi

sen hakkindan vazgecsen bile Allah yetimin hakkini onlarin yanina birakmaz. Biz ki yetim olan bir eve gittiğimizde bir bardak sularini bile icmeye korkarken onlar rahmet etmis bir ananin evlatlarina biraktigi maneviyata emege bile göz koyup yiyebilmisler yatacak yerleri yok bacim.
Kesinlikle.Ve bu yaptıklarını kabul bile etmiyorlar.Anneannemin bize yılda gönderdiği yufka ekmek mantı vb erzaklarin bile lafını yaptı yengem.Birgün bize sahip çıkmadıniz dedim yüzlerine.Yengem anneannen burdan öteberiyi taşımadı mi size diyebilecek kadar pislik insanlar

Kızlar ben 3 aylık hamileyim.Çok şükür çok iyi giden bir evliliğim var.Ama geçmişte film olacak kadar acı bir hayat yaşadım malesef.Unutmaya calissam da unutturmuyorlar...
13 yaşında annemi kaybettim.Annemin ölümünden sonra sarhoş bir babanın eline kaldık kardeşlerimle beraber.Hepimiz küçük kız çocuklariydık...Annem varken evimizden çıkmayan akrabalar evimize gelmez oldu.Babam kendini kaybetti..Aç kaldık susuz kaldık.Elektrigimiz suyumuz kesildi.3 yıl karanlık bir evde oturduk.Kiramiz ödenmedi ve sokaga atıldık.Anneannem ve bekar teyzem dahi o gün kimse yanımizda olmadı.
Rabbim o kadar büyük ki kimseyi sahipsiz bırakmadığı gibi bizi de bırakmadı bir şekilde bugünlere geldik.
Bize o günlerde sahip çıkmayan teyxe hala dayı vb ile görüşmeyi kesmedik.Annemin hatrı var dedik.Babam hep sorumsuz olduğu için annem babamdan gizli para altın vb birikim yapmış.Teyzem onları annem öldüğünde siz kaybdersiniz diye elimizden almıştı o zaman.Aklımız başımıza geldiğinde istedik elimize sadece birkaç altın takı verdi.Gerisini babama borç verdiğini söyledi ama yalan ....Babamin onlardan haberi bile yoktu...Annemin bizim için yaptığı el emeği çeyizlere kadar yedi...Dayım annemin de hakkı olan dairenin kirasindan 1 ay bile bize vermedi.Bizim okula aç gidip geldiğimiz günlerde bile.Kirayi istediğimizde kirayi borcu istemeden kaçmış,evin vergisi vb deyip geçiştirdi.Anneannem bize bir ev bırakacakti çocuklar öksüz guvenceleri olsun derdi.Onu bile satıp dayima verdiler.Şimdi ise bizden saçma sapan bir şekilde hürmet saygı bekliyorlar.Yine görüşüyoruz ama o soğukluğu anlıyorlar.
Kizkar karışık yazmış olabilirim kafam çok karışık.En son 2 gün önce beni yine sinirlendirdiler.Buraya yazmama bile gerek duymadigim yine haksız olduklari bir konu.
Benim size sormak istediğim şu kizlar
Ben bu haklarımı geri alabilir miyim.
Kiranin parasini senelerce kendileri aldılar.Bankadan filan olmadığı için bunu kanitlayabilir miyim.Dedem sadece erkek çocuklarına ev bırakmış zamanında.Buna itiraz edebilir miyim ?
Oradan gelecek paraya ihtiyacım yok ama bu zamana kadar yaptıkları haksizlikları onlara ödetmek istiyorum.ve buradan gelecek parayi kimsesiz çocuklar için harcamak istiyorum
Gidin bi avukata danışın bence. Dedeniz sağlığında malları onlara verse bile bozulabiliyo diye biliyorum. Kirayı elden alarak zaten suç işliyolar vergi kaçırıyolar en olmadı ceza öderler. Çok zorluklar yaşadınız onlar size acımamış ben hiç acımazdım.

Çok haklısınız.Görüşüyordum ama sadece bayramdan bayrama filan.Ama iki gün önce teyzem beni aradı.Dayımın oğluna kız bulmuslar.Sayımı arayıp hayırlı olsun dicekmisim.Bana dayini ara hayırlı olsun de dedi.Ben 30 yaşındayım çocuk değilim siz bana ne yaptınız ki benden sevgi bekliyorsunuz diye kapattım telefonu.
Ortada hiç bir sorun olmasa bile Allah aşkına kız buldu diye hayırlı olsun demek saçma değil mi.Söz olur nisan olur beni ararlar davet ederler bende hayırlı olsun derim..Yanİ. bunlar hep alıcı saçma sapan insanlar.Mutlu bir yuvam var çok şükür.Onlarda bana hep zarar verdi beni hep üzdü bu insanlari tamamen çıkarmak istiyorum dediğiniz gibi
Çok şükür ki yuvanızla mutlusunuz, onlara sarılın ve açmayın bile bence telefonlarını ya da size ulaşabilecekleri tüm kanalları kapatın. Bilmiyorum valla ben bile okuduklarım karşısında acayip sinirlenip üzüldüm burda, siz size tüm bunları yaşatan kişilerle bayramdan bayrama bile olsa görüşebiliyorsanız çok büyük bir merhamet duygunuz ve kalbiniz var demek ki. Ama inanın ki değmezler. Kız bulmuş diye hayırlı olsun demek nedir gerçekten ya siz açken 1 kuruş vermemiş insanlar afedersiniz de kız bulmuş diye tebrik mi bekliyorlarmış. Terbiyesizler. Ay cidden sinirlendim ya kusura bakmayın, siz çok iyi dayanmışsınız maşallah gerçekten.

Giden geri gelmez ama hakkınızı helal etmeyin ayrıca birdaha yüzlerine bakmayın engelleyin heryerden yazıklar olsun öyle dayıya teyzeye

Aay yetim hakkı yemek .Bu nasıl bi haktır. Allahın azabını nasıl kaldırcaklar ben buna takıldım
Ordan düşen kira çok büyük bir miktar değildi ama haramın azı çoğu olur mu.Biz beş kuruşa muhtactik.Sabaha kadar sarhoş babanın kahrını çeker hiç uyumadan ac bir sekilde okula giderdik.Okulda harçlığımiz olurdu o para belki aç kalmazdık.Annem öldükten sonra birkaç kez gelip evi temizlediler hala onun lafını yapıyorlar gelip evinizi temizlemedik mi diye.Melek annem bambaskaydı.Bizim sinifimizda babası olmayan biz kiz çocuğu vardı .Bana hazırladığı beslenmenin aynısından ona da hazirlardi.Bunlar neden bu kadar kötü bilmiyorum

Çok şükür ki yuvanızla mutlusunuz, onlara sarılın ve açmayın bile bence telefonlarını ya da size ulaşabilecekleri tüm kanalları kapatın. Bilmiyorum valla ben bile okuduklarım karşısında acayip sinirlenip üzüldüm burda, siz size tüm bunları yaşatan kişilerle bayramdan bayrama bile olsa görüşebiliyorsanız çok büyük bir merhamet duygunuz ve kalbiniz var demek ki. Ama inanın ki değmezler. Kız bulmuş diye hayırlı olsun demek nedir gerçekten ya siz açken 1 kuruş vermemiş insanlar afedersiniz de kız bulmuş diye tebrik mi bekliyorlarmış. Terbiyesizler. Ay cidden sinirlendim ya kusura bakmayın, siz çok iyi dayanmışsınız maşallah gerçekten.
Evet annem hep kötüyle kötü olmayın derdi bunun hatrina annemin hatrina görüşmeye devam ettim ama olmadı

Tek bildigim tapuda isim degiştiren malın üzerinden 10 yıl geçmeden herşeyi yapabiliyorsunuz
kiralar artık vergiye dahil hiç yoktan devlet alır elinden parayı

Siz gidin bir avukata
Kazanırsa karşı taraftan ücreti alma şartı yada paradan belli mebla alma anlaşması yaparsınız

ıyı bır avukatla haklarınızı arayabılırsınız ama bunun ıcın paranız olması lazım ıyı avukatlar gercekten yuksek fıyatlı ama guzel ıs cıkarıyorlar.

Nekadar cok yuzsuz ınsan var ya sahıp cıkmamıs bıde malını yemıs bıde trıpmı yapıyorlar. Bence dava ac gorusmeyı kes ve kesmeden oncede o teyzeye gıt gakkımızı helal etmıyoruz de yetım hakkıyla nasıl yasayacaksan ızleyıp gorelım de sanmıyorum bısey hıssedecegını ama en azından basına bı ıs gelse senın sozun aklına gelsın ve o korkuyla yasasın

Nekadar cok yuzsuz ınsan var ya sahıp cıkmamıs bıde malını yemıs bıde trıpmı yapıyorlar. Bence dava ac gorusmeyı kes ve kesmeden oncede o teyzeye gıt gakkımızı helal etmıyoruz de yetım hakkıyla nasıl yasayacaksan ızleyıp gorelım de sanmıyorum bısey hıssedecegını ama en azından basına bı ıs gelse senın sozun aklına gelsın ve o korkuyla yasasın

Dedeniz malları dayılarınızın üstüne yaptıysa bile fark etmez. Yine de hakkınızı alırsınız. Mal kaçırmaya girer ve yasal değil. Geçmişe yönelik de kayiplariniz karşılanır. Hemen avukata başvurun.

Avukat arkadaslar gorurse kanuni haklarinizi onlar daha iyi bilir, konunuz ustte kalsin diye yaziyorum
Benzer sureclerden geciyoruz anne baba hayatta lakin ortak oldugumuz amcam bizim de mallarimizi gasp etti.

hoca beddua etme dedi. kendimi tutmaya caliscam. insan yolda fakir görünce yüregi sizliyo insanin ailesi nasil böyle birsey kendi kanina yapar! yüzlerine bile bakmam

Ben sizin yerinize edeyim o zaman.
Allah zehir zikkim etsin o yedikleri hakkinizi, vicdan azabi iclerinden omur boyu cikmasin.
Nasil sinir oldum, bunlar nasil insan, nasil akraba hele ki teyze dayi olacaklar, yaziklar olsun.
Hic mi Allah korkusu yok bunlarda..
Acik acik ayetlerde diyor oksuzun yetimin hakkina yaklasmayin diye..
Onlar ates yemisler haberleri yok ne yazik.

Ben giden altinin satilan evin artik ardina dusmezdim ama hakkimi asla helal etmezdim.

Yetimlere bâliğ oldukları zaman mallarını verin. Helâli harâma değişmeyin. Kendi mallarınıza katarak yemeyin. Çünkü bu büyük bir günahtır. (Nisâ sûresi: 2)

Valla ben olsam yüzlerine bakmam... benim anneannem de dayıma vermişti bir tarlasını,hatta önce birisine satış yapmış sonra o kişiden dayım üstüne almış, işi şağlama almak istemiş aklı sıra ama annemler mahkemeye verip geri aldılar o tarlayı ... bence sizde dişli ve işinde iyi bir avukatla anlaşıp itiraz ederseniz hakkınız olanı alabilirsiniz

Kesinlikle helal etmiyorum.Ama bu zamana kadar görüşmeyi kesmedim onlarla.Allah bilsin dedim annemin hatrı dedim.Ama ne büyük salaklik etmişim...

Gorusmeyin ya..
Terbiyesiz ahlaksizlar..
Olay mal mulk degil siz onlarin canisiniz, ufacikken anasiz kalmissiniz, sahip cikacaklarina tepenize binmisler, ben anneannenize de cok sasirdim, yavrumun yavrularina bunu yapmayin diye fircalamamis mi hic..
Cok uzuldum gercekten cok..

Back
X