Öncelikle çok geçmiş olsun, gerçekten oldukça zor bir hayatınız olmuş bir daha göstermesin Allah.
Giden altınların vs bir kanıtı / kaydı olmadığı için o konuya girmiyorum zaten bir hak iddiasında bulunamazsınız.
Ama ev ve kira için iyi bir avukat yoluyla gayet alabilirsiniz haklarınızı. Dedeniz sadece erkek çocuklarına bırakamaz evleri, mirastır bu diğer mirasçılarından rıza alınması gerekir ya da kendileri mirası reddetmeleri gerekirdi. O yüzden o taraftan hakkınızı arayabilirsiniz, tapu iptal edilir.
Bu süreç içerisinde de kira gelirini de bir şekilde ispat edebilirseniz -kiracı beyanı ya da başka bir yolla bilemiyorum onu artık- ne kadar zamandır ne kadarlık kiralar hakkınızdı ve alamadınız hesaplanır çatır çatır da alırsınız. Kazancın belli bir %'si üzerinden anlaşabilirseniz bir avukatla bence onu da maksimum şekilde uğraşmaya ve her türlü yerden alabilecekleri zorlamayı daha rahat başarırsınız. Nasıl olsa gelecek paraya muhtaç olduğunuzdan değil; hakkınızı almak için yapıyorsunuz atıyorum %10-15 ini avukata verecek şekilde anlaşın kazancın, gerisini de dilediğiniz gibi bağışlarsınız ya da ne yapmak istiyorsanız o şekilde kullanırsınız zaten.
Bir de ben olsam kesinlikle ve kesinlikle görüşmezdim o insanlarla ne olursa olsun. İnsan dedim de değiller aslında. Silin hepsini bence zarardan başka ne verdiler ki şu güne kadar?