Annemin kız kardeşime kurduğu cümle :(

Ya Allah aşkına 8 aylık hamile kızına merhamet etmeyen insanlara siz neden merhamet ediyorsunuz? Kaldı ki emeklisi yok geliri yok ama paşa hazretleri başka şehirde okusun diye ev tutulmuş galiba annenizin gitmesinden öyle anladım? Yani saçma değil mi?
Annenize de babanıza da hiçbir şey borçlu değilsiniz. Anlattıklarınıza göre onlar size çok şey borçlu ama. Mesela sağlıklı ve mutlu bir çocukluk ve ilk gençlik. Zor da olsa kesin bağınızı. İlerde de paşa oğulları baksın, ilgilensin. Hayatta her şey sırayla gerçekten.
Ya bakın bu da çok yanlış bir düşünce. Benim de annemle harika bir ilişkim yok. Ben biraz dik başlıyım annem de herkesi kontrol etmek isteyen bir kadın biz de çok inatlaşırız. Bir gün iyiysek 3 gün kötüyüz ama eşim asla harcamaz beni. Kaldı ki hayat arkadaşlığı aynı takımda olmayı gerektirir siz eşinizle rakip değilsiniz ki. Aksine kırıldığınız yerden yaralarınızı sarması gerekir eşinizin.
Yanlış anlamayın bana da bir sürü arkadaşım sizin bu düşüncenize benzer öğütler verdi. Ama hiçbiri doğru değil bence yani sağlıklı eş ilişkisinde bunların yeri olmamalı.
En basitinden annemizle yaşadıklarımız ilerde bizim anneliğimizi bir şekilde etkiliyor. Bu travmalarımızı eşlerimizle konuşamazsak nasıl sağlıklı ebeveynlik yapacağız ki en basitinden?

Evet onlar bize iyi bir gelecek borçlu. Çok başarılı bir öğrenciydim ama hep elimizde yok sizi okutamayız dedikçe ben köreldim. Babam liseye gitmememiz için resmen bize bağırır erkeklerin içinde okumanızı istemiyorum diye yalandan bahane sunardı. Tekstil köşelerinde erkeklerin içinde çalışırken sorun yok para getirmemiz lazımdı. Buna rağmen kesemiyorum bağımı. Eş konusuna gelince de bilmiyorum ben öyle düşünüyorum belki de dediğiniz gibi yanlış bir düşünce. Ama ben içimdekileri karşı tarafa sözlü olarak aktarmakta çok zorlanırım o yüzden eşime nasıl anlatacağımı bilemiyorum

Siz annenize tepki vermediniz mi?

Çok üzüldüm şu yazdıklarınıza yani hiçbir çocuk bunları yaşayıp, böyle hissetmemeli bence.
Lütfen bağınızı kesmeseniz bile minimuma indirin. Sakın bu insanlara çocuğunuzun rızkından kesip para falan da vermeyin.
Eşiniz nasıl biridir bilemem umarım sizi kırıp incitmeyecek iyi biridir. Zaten annenizin şu üslubuyla bence ailenizin ne olduğunun o da farkındadır. Belki ailenizin kusurlarını örtmeye çalışmaktan vazgeçmek bile bir başlangıç olabilir.

Bende uzaktayım eşim ne kadar farkında bilemiyorum. Ailemin kusurlarını örtecek kadar bilinçsiz değilim her şey ortada. Yapılanlar, yapılmayanlar, hakettiklerimiz. Ben bunlara rağmen nasıl o kusurları örtebilirim ki? Dediğiniz gibi iletişimi minimuma indirebilirim. Ama eş konusunda yeni evli sayılırız zaman geçtikçe içimdekileri ona da dökmek isterim hayat arkadaşım sonuçta

Umarım kendi kurduğunuz ailenizde çok mutlu olursunuz
Eşiniz de zaten anlayacak inanın aradaki mesafeler hiç engel olamıyor böyle şeylerin anlaşmasına.

Evet gidiyor düzeni hep bozuldu ama kendisi istiyor bunu rahat edemiyor yoksa. Gidemezse zehir eder hayatı babama. Ona göre belki şakadır ama çok çirkin bir üsluptu
Annen çok leş birisi üzgünüm. Kazık kadar errrrrkek oğlunun peşine düşüyor hamile kızına s... Git diyor. Bundan ümidi kesin hayatinizi ona göre yaşayın bunun yardımı da eksik olsun.

Annen çok leş birisi üzgünüm. Kazık kadar errrrrkek oğlunun peşine düşüyor hamile kızına s... Git diyor. Bundan ümidi kesin hayatinizi ona göre yaşayın bunun yardımı da eksik olsun.
Zamanında yardım etmemiş şimdi etse çok bir şey ifade etmiyor inanın. Ama insan yine de annesini istiyor zor zamanında yanında kardeşim de öyle istedi sanırım. Gitsin düşsün oğlunun peşine yapacak bir şey yok

Öyle ama huyunu biliyorsunuz bir şeyler bekleyip sonra hayal kırıklığı yaşamak da gereksiz. Kardes olarak birbirinize destek olun bundan çöp dahi istemeyin.

İki çocuk doğurdum ilki hem kolikti hem yaşım küçüktü.ona rağmen benle eşim hallettik kimseden bı fayda görmedim.bu zamanda herkes başının çaresine baksın insanın ailesinden bile fayda yok

Biz kızlar napsakta anneler hep erkekçi oluyor bu durumu anlamadım gitti.iki kızım var sırf bu sebepten oğlum olsun istemiyorum.

Asla eşine anlatma.Ne kadar hayat arkadaşımız da olsa ailemizle ilgili olumsuz şeyleri eşe anlatmak doğru değildir.İnsanoğlu çiğ süt emmiştir diye atasözümüz var,günlerin ne getireceği belli olmaz; yarın bir gün bunları sana başa kakma amaçlı kullanabilir.

Ailenin sahip çıkmadığı kızlar hep ezilir, siz aileniz size prenses gibi davranıyor edasında olun ki eş arkanızda güçlü bir anne babanız olduğunu sansın.Bir gün zorda kalırsanız gidecek yeriniz olmadığını asla düşünmesin.

Biz kızlar napsakta anneler hep erkekçi oluyor bu durumu anlamadım gitti.iki kızım var sırf bu sebepten oğlum olsun istemiyorum.
İki erkek kardeşim var ,her zaman onlardan üstün tutuldum .Babam hala kızım derken bir daha çıkar ağzından, annem ona keza.Kendini bilmeyen insan yapıyor bu ayrımı maalesef.

Yooo istenirse çok güzel kesilir,size yaptıklarını düşündükçe bir nefret soğuma gelmiyorsa ciddiyim tedavi olun en acısı bunu normalleştirmek....

Bende aynen öyle düşünüyorum zaman ne gösterir hiç belli olmaz. 30 yıl evli kalanlar birbirine düşman ayrılıyorlar başıma kakmayacağını bilemem

İki erkek kardeşim var ,her zaman onlardan üstün tutuldum .Babam hala kızım derken bir daha çıkar ağzından, annem ona keza.Kendini bilmeyen insan yapıyor bu ayrımı maalesef.
Bizde çok isterdik el üstünde tutulmayı. Arkadaşlarım anneleriyle arkadaş gibiydi biz çok şaşırırdık normal olan bizim gördüğümüz hal ve hareketler zannediyorduk. Yaş aldıkça aslında ne çok hakkımıza girdiklerini anladık. Yapmak isteseydiler yaparlardı dedim kendi kendime. Demek ki kadın olduğumuz için yapılmadı. En temel ihtiyaçlarımız bile karşılanmadı. Af edersiniz iç çamaşırımız yoktu, ped nedir bilmezdik çok acı değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…