- 23 Ağustos 2022
- 65
- -265
- 1
- 36
- Konu Sahibi Coolgirl61
-
Yorumunuz için teşekkür ederim hanımefendi..Destek alacam..Çocuğa vurmak yerine neden kapıyı duvarı yumruklamıyorsunuz?
Bizim nesilde dayak yemeden büyüyen çok nadirdir heralde. Çünkü bizim ailelerimiz sevgilerini göstermeyi bilmiyorlar. Öncelikle annenizi affederek işe başlayabilirsiniz. Ama gerçekten gönülden affedin ve hafifleyin. Ayrıca yıl olmuş 2022. Devletin ücretsiz psikoloji hattı var, kitaplar var, var da var.
Siz bu durumdan şikayetçisiniz ama bunu düzeltmek için birşey yaptınız mı? Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama bir iş bulup çalışın, hiç olmazsa özgüveniniz gelişir. Ücretli/ ücretsiz gücünüzün yettiği imkanlara ulaşın çaba gösterin. Hem kendiniz hem çocuğunuz için.
Yorumunuzu okurken üslubunuzdan ben utandım..Edep haya dediğimiz birtakım kavramlar vardır bilir misiniz..Belli ki siz aşmışsınız bazı şeyleri..Her neyse sizin seviyenizde bir insana benim laflarım büyük boy gelir..mutlu günler diliyorum...Psikolojiniz 3 yaşında çocuğa şiddet uygulıycak kadar bozuk ama kocayla sevişip sevişip doğurucak kadar da normal!! Sen de anne misin ya Allah hak etmeyene nasip etmesin şu günahsız melekleri. Büyüyünce öbürünü de döversin ya da şimdiden başla alışsın. Allahım senden kurtarsın o çocukları.
Evlatlarımın ikisini de seve isteye dünyaya getirdim..ifade yanlış annem gibi olmadım olmanın kıyısından döndüm..Cok sey demek istedim size.
Annenizin davranisi arkasinda siginmayi birakin.
Hic ne gorduysem o yuzden deme.
Ben degil ama kiz kardesim cok kotu dayaklar yerdi. Asla annem gibi olmayacagim dedi. Ve olmadida. Cok stressli iseniz kaynana ile oturmakdan ayrilin..hos Oda bahanem. Bizim kizda 8senedir kv ile oturuyor.
Of vallahi deli oldum. Birde ikinciyi dogurmus. Korunurken olmustur kesin
Benim öfke kontrol problemim yok hanımefendi..Öncelikle bi sakin olun..Bence sizin de sağlam bi desteğe ihtiyacınız var..Nedemek bu ya siz kimi kınadınız peki çok ciddi soruyorum kimi kınadınız?
Öfkenizi size zarar verenlerden çıkarında göreyim o aslan kocanız onun biricik annesi sizin anneniz hadii gidin bağırın avaz avaz canlarını acıtında göreyim .yok yapamazsınız çünkü gücünüz onlara yetmiyor
Destek almayı düşünüyorum demişsiniz düşünmek degil çoktan hastanede olmanız lazımdı.ayy yok devlet hastanesinde çok ilgilenmiyorlar derseniz sinirliyim,şiddet uyguluyorum öfke kontrolsüzlügü yaşıyorum demeniz yeter.
Çevrem yok arkadaşım yok demekle olmuyor sokak kaldırım park bu üçlü kendinizi dışarı atmak için yeterde artar bile
"Ama ben olmayacağında eminim" Olduğu zaman ki yüz ifadenizi çok merak ediyorum..Beni bu kadar iyi tanıyorsunuz ya sözde..Şu annenin üzerine gitmeyin psikolojik destek verelim çocukları bari kurtaralım diyen arkadaşların iyiniyetini bir yere kadar anlıyorum ama şunu kaçırıyorlar:
Bir bebeğe karşı fiziksel şiddet uygulayacak duruma gelmiş insana tedavi yolu seçmek için zaten çok geç kalınmıştır...
"İçimde birilerine karşı öfke büyüyor" aşamasında ebeveyn, iyileşmek isterse , çocuk da zarar görmeden önce kısa sürede tedavi edilebilir.
Birilerine bağırıyorum kızıyorum aşamasında (sözlü şiddet) tedavi çok daha uzun sürse de tedavisi mümkündür ama çocukta da mutlaka tedavi gerektirecek izler bırakır.
Bir bebeği aç bırakıyorum dövüyorum aşamasına gelmiş bir insan için ise tadavi artık mümkün değildir... Onun yetiştirdiği çocuğun tedavisi de ömür boyu sürecektir, tam olarak iyileşme asla mümkün olmayacaktır zaten....
Yani medeni bir ülkede yaşasak hapis cezasının garanti olduğu eylemleri biz burda hepimiz hoşgörüyle karsilayinca hiçbir şey düzelmeyecek . Siz bu kadının bu şartlarda onyillarca psikolojik destek ve terapi alıp kendine çeki düzen vereceğini , çocuklarına da destek vereceğini, çocukların da kurtularak düzeleceğini zannediyorsaniz bilemem. Ama ben olmayacağından eminim.
Belli olur, iz kalır diye mi? Çocuk; kafa, yüz ve omuz bölgesine kendi kendine zarar veremez düşmedikçe. Her gün de düşmeyeceğine göre birisinin vurduğu açık olur.Daha ne yazdığımı anlamadan..Ben evladımın yüzüne yada başına hiçbir zaman vurmadım vurmam da hanımefendi..
O elinizdeki size muhtaç bebeklere şimdiye kadar yasattiginiz zulmün, attığınız dayaklarin,sadece patatesle beslemenizin karşılığı olarak hapiste çurumeniz gerekirken hâlâ bu kadar rahat konuşup yazabiliyorsunuz ya, bu devletin ayıbıdır...Bu coğrafyada ne sizin ne benim ne de başkasının o çocuklar için yapabilecegi hicbirsey yoktur...Allah ikisinin de yardımcısı olsun..."Ama ben olmayacağında eminim" Olduğu zaman ki yüz ifadenizi çok merak ediyorum..Beni bu kadar iyi tanıyorsunuz ya sözde..
Tam olarak ne hale geldiğimi düşünüyorsunuz anlamadım..Beni hiç anlamamışsınız ki kendimi açıklamak için yormayacam..Ama şu ifadeniz gerçekten çok çirkindi kabul edin..iz kalmasın diye mi..Ben psikopat değilim hanımefendi bir anneyim hata yapabilecek bir varlık..Anne..Ama siz hayatınızda hiç hata yapmamışsınız belli ki..Bu kadar gaddarca eleştirdiğize göre..Belli olur, iz kalır diye mi? Çocuk; kafa, yüz ve omuz bölgesine kendi kendine zarar veremez düşmedikçe. Her gün de düşmeyeceğine göre birisinin vurduğu açık olur.
Omuz giysinin altında kalıyor. Elinde iz olması açıklanabilir, oyuncakla çizdi sehpaya çarptı, kapıya sıkıştı...
Ben aradaki sayfalarca yorumları okumadım. Kayınvalidenin yanında yaşamanın ve ard arda iki çocuk yapmanızın sebebini açıkladınız mı? Bu hale gelmenize değdi mi bari evlendiğiniz erkek?
Tüm sinirinizi, hayal kırıklığınızı çocuğunuzdan çıkarmak kolay değil mi? Bir evde 5 kişi. Bu üç yaşındaki yavrunun odası, kendine ait alanı oyuncakları falan var mı? Yoksa salonun ortasında her gün başka bir köşede mi takılıyor? Bebek olduğu için kardeşine gösterilen ilgiyi kıskandığı ve bu yüzden ona şiddet gösterdiği aklınıza geldi mi hiç? Şiddeti nereden öğrendiği de belli.
O elinizdeki size muhtaç bebeklere şimdiye kadar yasattiginiz zulmün, attığınız dayaklarin,sadece patatesle beslemenizin karşılığı olarak hapiste çurumeniz gerekirken hâlâ bu kadar rahat konuşup yazabiliyorsunuz ya, bu devletin ayıbıdır...Bu coğrafyada ne sizin ne benim ne de başkasının o çocuklar için yapabilecegi hicbirsey yoktur...Allah ikisinin de yardımcısı olsun.
Allah senin gibi zihniyetlerin yardımcısı olsun..Hala yazdıklarımı anlayamamışsın.Ama bu senin suçun değil Piraye..Beynindeki nöroncuklarınla ilgili..En yakın zamanda bir beyin cerrahına görün ve bizi durumun hakkında bilgilendir lütfen..Seni sevgiyle kucaklıyorum Piraye..O elinizdeki size muhtaç bebeklere şimdiye kadar yasattiginiz zulmün, attığınız dayaklarin,sadece patatesle beslemenizin karşılığı olarak hapiste çurumeniz gerekirken hâlâ bu kadar rahat konuşup yazabiliyorsunuz ya, bu devletin ayıbıdır...Bu coğrafyada ne sizin ne benim ne de başkasının o çocuklar için yapabilecegi hicbirsey yoktur...Allah ikisinin de yardımcısı olsun...
Ben çocuğumu dövmedim dövmem de hanımefendi..Lütfen yazdıklarımı düzgün bir şekilde okuyun sonra yargılayın..Anne olduktan sonra insanın merhamet duygusunun arttığını düşünüyorum. Çocuğum olduktan sonra bırakın kendi çocuğumu, dışarıda gördüğüm çocuklara bile çok daha hassas yaklaşmaya başladım. Çocuğunuzu dövdüğünüzde muhtemelen yine anne diye ağlıyordur. Bu sizi durdurmuyor ve tekrar dövebiliyorsanız, burada tanımadığınız kişilerin söyledikleri nasıl durdurulabilir? Pişman olmak veya geçmişiniz çocuğunuzu ilgilendirmez. O ileride sadece ona karşı yaptıklarınızı hatırlar. Lütfen tedavi olun lafta kalmasın.
Öfke kontrol problemim yok hanımefendi..Sakin olun sevgiyle kalın..Bu konuya yazacağım yazacağım bir şey çıkıyor. Dayak yiyerek büyüyenlerdenim. Dayak nasıl bir dayak, insan içinde, sokakta, evde farketmez. Annem beni buz gibi suyun altına sokardı sonra atardı bir kenara buz gibi havada. Titreyince gülerdi fino köpeği gibi titriyorsun derdi. Saçlarımdan tutup yerlerde sürüklerdi. Sonradan ağır hasta olduğu ortaya çıktı affettim çünkü iyileşince bambaşka bir anne oldu. Ama unutamadım birisi yanımda elini kaldırınca bile irkiliyorum. Çocuğuna vuran insanı duymak bile beni delirtiyor kontrolümü yitiriyorum. Kendim anne olduğum an bir uzmana koştum. Ki ben yıllarca psikiyatri ilaçlarıyla ayakta durmuş insanım. Sırf evladıma iyi annelik edeyim diye gittim ben. Gidip çocuğumu dövüp kimseye ağlamadım. Ben bu hayatta hep yanlış kararlar alan bir tipim öyle yüce insan falan değilim yani. Her konuda herkesle bir şekilde empati kurmaya çalışıyorum ama sizinle empati kuramam üzgünüm. Elinizde internet var ve bunu kullanabiliyorsanız kör cahil değilsiniz belli ki. İnsanlara psikolojik destek veren birimlerin varlığından haberiniz vardır. Kaynana, anne falan bahane. Kaynanaya, kocaya çarpın iki tane, öfke kontrolünüz yoksa neden onlara vuramıyorsunuz ? Güçsüze yok öfke kontrolü sizin galiba. Gidin destek mi alıyorsunuz ne yapıyorsanız yapın o çocuğa dokunmayın.
Yorumunuzu okurken üslubunuzdan ben utandım..Edep haya dediğimiz birtakım kavramlar vardır bilir misiniz..Belli ki siz aşmışsınız bazı şeyleri..Her neyse sizin seviyenizde bir insana benim laflarım büyük boy gelir..mutlu günler diliyorum...
Ben çocuğumu dövmedim dövmem de hanımefendi..Lütfen yazdıklarımı düzgün bir şekilde okuyun sonra yargılayın..
Allah senin gibi zihniyetlerin yardımcısı olsun..Hala yazdıklarımı anlayamamışsın.Ama bu senin suçun değil Piraye..Beynindeki nöroncuklarınla ilgili..En yakın zamanda bir beyin cerrahına görün ve bizi durumun hakkında bilgilendir lütfen..Seni sevgiyle kucaklıyorum Piraye..
Ben çocuğumu dövmüyorum..Yazdıklarımı önce anlayın idrak edin sonra yorum yazın lütfen..İdrak etme kabiliyetiniz yoksa boşuna laf ebeliği yapmayın sanki sütten çıkmış ak kaşıkmışsınız gibi..Yıllar önce sizin gibi bir kadın çocuğunu çarşının ortasında dövüyordu ama nasıl tokatlıyor anlatamam.kadinin yanında yaşlı bir kadın daha vardı hiç ses etmiyor.Arkami bir döndüm ben indirdim ona bir şamar kadın neye uğradığını şaşırdı hadi dedim bir daha vur o çocuğa bak bakalim ne olacak kadın diyor cocuk benim sen ne karışıyorsun.Aradim polisi geldi şikayetçi oldum sosyal hizmetlerin konuya dahil olmasını istedim.En son hakkında dava açılmıştı. Cocugun(cocuk dedigim 5 yasinda yoktur) yüzü kıpkırmızıydi.Herkes bize uzaylı görmüş gb bakıyordu.O senin malın değil sana sadece emanet , sana anne diyen güvenen düşünce sana koşup sarılan öpünce acısı hafifleyen canlıya nasıl kiyarsin. Senin elini kırar g.tüne sokarım dedim.Kadin soka uğradı.yanindaki teyze ağzını açıp tek laf edemedi artık anası mi kaynanası mı kimse.Kizimda anne çok mu ileri gittin dedi sonra, benim cevabimsa Ben sana tek fiske vurdum mu şimdiye kadar eger bizler koruyamazsak kimler koruyacak el içinde onu yapan evde neler yapıyordur kimbilir.Yine olsa yine yaparım.Isteyende kınayabilir.Keske bana denk gelseydiniz Allah biliyor ya.
Mantıklı konuşan insan görünce bi tuhaf oluyorsunuz..Tabi bünye alışkın olmayınca..Valla sen insana aklindan suphe ettirirsin. Konuyu biz actik zaten sen ustune alinma.
Öfke kontrol problemim yok..Sevgiyle kalın..Ablacım kv ile yaşamayı kabul ederken güllük gülistanlık bir yaşam mı bekliyordun? Türkiye ortalamasında bunu düşündüysen yanılmışsın.
O masumun günahına girme. Öfke kontrol probleminin kaynağı kv ise taşının yada terapi alın ama kaynaktan uzaklaşmadıkça devam eder o masumun sizden çektikleri.
Ama asla yüze başa değil eline omzuna vururdum....
ben de kızıma şiddet uygular hale geldim / anlık gözüm dönüyor vuruyorum
Benim öfke kontrol problemim yok hanımefendi
Kendini kandırmaya mi çalışıyorsun yoksa senin dünyanda kafaya vurmayinca o şiddet sayılmaz mı? Mesela sen yerleri silmek için egilmisken kaynanan şöyle bir bögrüne tekme savurunca 'dövmedi ya, sadece bögrüme vurdu' diyip geçiyor musunuz?Ben çocuğumu dövmüyorum..
Kafasına değil de koluna omzuna vurmanın farkı ne acaba size göre, çocuğunuza sorun bakalım fark ediyor mu neresine vurduğunuz?Tam olarak ne hale geldiğimi düşünüyorsunuz anlamadım..Beni hiç anlamamışsınız ki kendimi açıklamak için yormayacam..Ama şu ifadeniz gerçekten çok çirkindi kabul edin..iz kalmasın diye mi..Ben psikopat değilim hanımefendi bir anneyim hata yapabilecek bir varlık..Anne..Ama siz hayatınızda hiç hata yapmamışsınız belli ki..Bu kadar gaddarca eleştirdiğize göre..
Sonunda..Aklı başında laf konuşan insanları çok seviyorum.. Yorumlarınız benim için çok kıymetli.. Teşekkür ediyorum..Doğrusu da bu zaten burada kadını linçleyip gömünce o çocuklara nasıl bir faydamız olacak?Daha öfkelenecek hırslanacak. Düzelmek istemese açık açık gelipte buraya yazmaz. Kimsenin güzellediği falanda yok şiddetin neyini güzelleyeceğiz acaba! Tedavi ol düzel o evdende kurtul diyoruz. Herkes önce kendi kusurlarına bakacak sonra asıp kesecek burada.
Mantıklı konuşan insan görünce bi tuhaf oluyorsunuz..Tabi bünye alışkın olmayınca..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?