Annemin laneti

Yorumunuz için teşekkür ederim hanımefendi..Destek alacam..

Yorumunuzu okurken üslubunuzdan ben utandım..Edep haya dediğimiz birtakım kavramlar vardır bilir misiniz..Belli ki siz aşmışsınız bazı şeyleri..Her neyse sizin seviyenizde bir insana benim laflarım büyük boy gelir..mutlu günler diliyorum...

Evlatlarımın ikisini de seve isteye dünyaya getirdim..ifade yanlış annem gibi olmadım olmanın kıyısından döndüm..

Benim öfke kontrol problemim yok hanımefendi..Öncelikle bi sakin olun..Bence sizin de sağlam bi desteğe ihtiyacınız var..

"Ama ben olmayacağında eminim" Olduğu zaman ki yüz ifadenizi çok merak ediyorum..Beni bu kadar iyi tanıyorsunuz ya sözde..

Daha ne yazdığımı anlamadan..Ben evladımın yüzüne yada başına hiçbir zaman vurmadım vurmam da hanımefendi..
Belli olur, iz kalır diye mi? Çocuk; kafa, yüz ve omuz bölgesine kendi kendine zarar veremez düşmedikçe. Her gün de düşmeyeceğine göre birisinin vurduğu açık olur.
Omuz giysinin altında kalıyor. Elinde iz olması açıklanabilir, oyuncakla çizdi sehpaya çarptı, kapıya sıkıştı...

Ben aradaki sayfalarca yorumları okumadım. Kayınvalidenin yanında yaşamanın ve ard arda iki çocuk yapmanızın sebebini açıkladınız mı? Bu hale gelmenize değdi mi bari evlendiğiniz erkek?

Tüm sinirinizi, hayal kırıklığınızı çocuğunuzdan çıkarmak kolay değil mi? Bir evde 5 kişi. Bu üç yaşındaki yavrunun odası, kendine ait alanı oyuncakları falan var mı? Yoksa salonun ortasında her gün başka bir köşede mi takılıyor? Bebek olduğu için kardeşine gösterilen ilgiyi kıskandığı ve bu yüzden ona şiddet gösterdiği aklınıza geldi mi hiç? Şiddeti nereden öğrendiği de belli.

"Ama ben olmayacağında eminim" Olduğu zaman ki yüz ifadenizi çok merak ediyorum..Beni bu kadar iyi tanıyorsunuz ya sözde..
O elinizdeki size muhtaç bebeklere şimdiye kadar yasattiginiz zulmün, attığınız dayaklarin,sadece patatesle beslemenizin karşılığı olarak hapiste çurumeniz gerekirken hâlâ bu kadar rahat konuşup yazabiliyorsunuz ya, bu devletin ayıbıdır...Bu coğrafyada ne sizin ne benim ne de başkasının o çocuklar için yapabilecegi hicbirsey yoktur...Allah ikisinin de yardımcısı olsun...

Tam olarak ne hale geldiğimi düşünüyorsunuz anlamadım..Beni hiç anlamamışsınız ki kendimi açıklamak için yormayacam..Ama şu ifadeniz gerçekten çok çirkindi kabul edin..iz kalmasın diye mi..Ben psikopat değilim hanımefendi bir anneyim hata yapabilecek bir varlık..Anne..Ama siz hayatınızda hiç hata yapmamışsınız belli ki..Bu kadar gaddarca eleştirdiğize göre..

Allah senin gibi zihniyetlerin yardımcısı olsun..Hala yazdıklarımı anlayamamışsın.Ama bu senin suçun değil Piraye..Beynindeki nöroncuklarınla ilgili..En yakın zamanda bir beyin cerrahına görün ve bizi durumun hakkında bilgilendir lütfen..Seni sevgiyle kucaklıyorum Piraye..

Ben çocuğumu dövmedim dövmem de hanımefendi..Lütfen yazdıklarımı düzgün bir şekilde okuyun sonra yargılayın..

Öfke kontrol problemim yok hanımefendi..Sakin olun sevgiyle kalın..

Ben çocuğumu dövmedim dövmem de hanımefendi..Lütfen yazdıklarımı düzgün bir şekilde okuyun sonra yargılayın..

Valla sen insana aklindan suphe ettirirsin. Konuyu biz actik zaten sen ustune alinma.

Ben çocuğumu dövmüyorum..Yazdıklarımı önce anlayın idrak edin sonra yorum yazın lütfen..İdrak etme kabiliyetiniz yoksa boşuna laf ebeliği yapmayın sanki sütten çıkmış ak kaşıkmışsınız gibi..

Öfke kontrol problemim yok..Sevgiyle kalın..

Ama asla yüze başa değil eline omzuna vururdum....
ben de kızıma şiddet uygular hale geldim / anlık gözüm dönüyor vuruyorum
Benim öfke kontrol problemim yok hanımefendi
Ben çocuğumu dövmüyorum..
Kendini kandırmaya mi çalışıyorsun yoksa senin dünyanda kafaya vurmayinca o şiddet sayılmaz mı? Mesela sen yerleri silmek için egilmisken kaynanan şöyle bir bögrüne tekme savurunca 'dövmedi ya, sadece bögrüme vurdu' diyip geçiyor musunuz?
Ayrıca madem öfke kontrol probleminiz yok zevkine mi vuruyorsunuz kızınıza? Şlap sesi hoşunuza mi gidiyor? Lütfen cevap verir misiniz? Gerçekten merak ettim. Gerçekten öfke probleminizin olmadığını ve kafaya vurmadiginiz için aslında kızınızı dövmediginizi mi düşünüyorsunuz???

Kafasına değil de koluna omzuna vurmanın farkı ne acaba size göre, çocuğunuza sorun bakalım fark ediyor mu neresine vurduğunuz?

Aynı hata kaç defa yapılır? 3 yaşında bir çocuğa her sinirlendiğinde vurmak hata mıdır, sistematik şiddet midir? Artık olay resmen bize döndü. Herkese atarlanma, azar, hiç de bile şeklinde cevaplar...Herkes hata yapar, ben de onlardan biriyim. Ama en başta kendi iki çocuğum olmak üzere kimsenin canını yakmadım.

Benim de çocuklarımın arasında iki yaş var ve bu küçüğü kıskanma olayı bizde de yaşandı. 2+1 evde yaşıyorduk derhal taşınmaya karar verdik. 3+1 ev bulduk ve her iki çocuğa da özel alanları olsun diye oda yaptık. Ben sadece anneyim. Besleyen, temizliğini bakımını sağlayan, güvende tutmaya çalışan biriyim. Pedagog veya çocuk gelişimi uzmanı değilim. Zorlandığım her an ya araştırdım ya da pedagoglara danıştım. Mesela bana kalsa iki kız kardeş aynı odada ne güzel arkadaş gibi oynarlardı ama pedagogun yönlendirmesiyle büyük kızıma kendi özel alanını yarattık. Veya büyük kızıma sormadan, sen artık büyüdün bu oyuncakla kardeşin oynasın hatasını yaptım.
Vursam dövsem iki ağlar susar kalırdı kardeşiyle aynı odada. Maddi olarak hayli hayli bakabileceğim halde bir çocuk daha yapmadım çünkü manevi olarak kaldıramayacağımı düşündüm.

Kayınvalide yanında yaşamak zorunda bırakılmakla ilgili hiç yorumunuz yok. Mesela ben böyle "anamın yanında yaşayacaksın" diyen bir kocayla evlenme hatasını yapmadım, evlenmek durumunda kalsaydım da mutlaka kurtulmanın yolunu arar çalışır biriktirir kendi evimize çıkardım. Çocuğu da ondan sonra yapardım.

Bir üye yazdı daha önce, bence de sizin diliniz şiddet. Fiziksel olmayınca sözlü şiddet gösteriyorsunuz. Hep bir savunma, karşındakine suçu yansıtma psikolojisi. Herkes sanki sizin yaptığınızı yapıyormuş da siz göze batıyormuşsunuz gibi. Hayır hanımefendi ben de dahil bir çok kadın küçüklüğünde şiddet gördüğü, dayak yediği için kendi çocuğuna yapmıyor. Bırak beni eşim bile en ufak şiddet gösterse derhal kovarım evden. Kızlarım şimdi 13-15 yaşlarında ve ben yanlış bir davranış göstermemek adına şimdi de ergenlik sorunları için uzmanlara danışıyorum.

Sonunda..Aklı başında laf konuşan insanları çok seviyorum.. Yorumlarınız benim için çok kıymetli.. Teşekkür ediyorum..

Mantıklı konuşan insan görünce bi tuhaf oluyorsunuz..Tabi bünye alışkın olmayınca..

Hayatim boyunca bu kadar mantiklisina hic denk gelmemistim sizin sadece ofke probleminiz yok bence cok daha ciddi sorunlariniz var gibi. Bir de insanlara sevgiyle kucakliyorum seni falan demissiniz valla ben sizden korktum. Ciddi sorunlu oldugunuz icin korktum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…