Annemin laneti

Sırf annem gibi bir anne olacağımı bildiğim için çocuk sahibi olmuyorum. Keşke düşünerek üreseniz. Hadi diyelim vurmayı bıraktınız , çocuk bugüne kadar yaptıklarınızı unutur mu sanıyorsunuz ? Annemin unuttuğu şeyleri o kadar net hatırlıyorum ki ben...

Annenizi suçlamayın madem.Belki o da dayakçı bir anneyle büyüdü ve elinden daha iyisi gelmedi.
Ben de psikolojik şiddetin olduğu bir evde büyüdüm ve şu an beni yaralayan ne varsa onun tam tersini yapmaya uğraşıyorum oğluma.Sinirlerinize hakim olamıyorsanız ilaç kullanın.

Eğer bir erkek eşimi dövdüm, pişmanım ve düzelmek istiyorum diye ağlasa ona da ellerin kırılsın demeyiz. Bu bir şeyi değiştirmez. Ona yardım edip bunu bir daha yapmamasını sağlamamız gerekir.

İnsanlar aynı olaylar karşısında farklı tepkiler verebilir. Hepimizin karakteri, olayları algılayışı farklıdır. Bu olayların bizim karakterimize etkisi de farklıdır. Dayak yiyip çok daha merhametli olan insanlar olabilir ya da şiddet görmediği halde şiddete meyleden insanlar olabilir.

Güzellemeci olarak da nitelendirebilirsiniz. Benim için başkaları tarafından nasıl etiketlendiğimin bir önemi yok. Şu an acilen o çocuğun bir daha bunu yaşamaması için anneye yardım etmemiz lazım. En azından kendi bildiğimizce yönlendirmemiz lazım. Sayfalarca hep beraber hakaret edelim. Ne faydası var?

Bu arada buraya yazılan her hakaret psikolojik şiddettir. Şiddeti eleştirirken şiddet uygulamak çok acı. Hüküm verip cezalandırma hakkına da sahip değiliz. Sınırlarımızı bilmek de bu yüzden önemli.

Ahh jesss
Çok güzel yol göstermişsin bu arada, yapıcı yorumunun faydası olur umarım.

Nego benim annem de böyle bir kadındı hatta çok daha fenası ara ara konulara da yazıyorum eee sizler zaten biliyorsunuz.

Ben şuan 28 yaşındayım tek isteğim annemin tedavi olmasi daha iyi kalpli bir anne olabilmesi ya da ne bileyim bizim gibi birilerinin akıl vermesi olurdu.

Ne bileyim o içinde bir yerlerde varsa pismanliginin merhametinin yüzeye cikmasini dilerdim.

Tüm kalbimle söylüyorum bunu. Asla yurda verilmek yada annnemin hapislerde curumesini ellerinin ne bileyim kirilmasini allahin belasini vermesini istemezdim. (Çocuk akliyla)

Sadece birgun pisman olup bana yaptiklarini telafi etmesini hatasindan donmesini isterdim. Birilerinin ona el uzatmasını isterdim.

Ama annem böyle biri değildi konu sahibine göre cok cok daha kotu seyler yasatti bana. Ve pişman da olmuyordu. Kimseye cocuguma vurdum uzuldum demiyordu. Hak ettiğimi düşünüyordu. Kötüydü kısaca.

O sebeple dedim ya konu sahibine silkelensin. Çocuğuna şu dakikadan sonra iyi bir anne olursa. En az hasarla atlatacaktir yavru. Kaybedecek bir günü bile kalmadi. Yoksa nefret edilen bir anne olarak kalacak bir ömür.

Doğrusu da bu zaten burada kadını linçleyip gömünce o çocuklara nasıl bir faydamız olacak?Daha öfkelenecek hırslanacak. Düzelmek istemese açık açık gelipte buraya yazmaz. Kimsenin güzellediği falanda yok şiddetin neyini güzelleyeceğiz acaba! Tedavi ol düzel o evdende kurtul diyoruz. Herkes önce kendi kusurlarına bakacak sonra asıp kesecek burada.

Siz ve sizin yukarıdan yorumlarınız

Amerikan pediatri derneği tarafindan şiddet görmüş çocuklar üzerinde yapılan bir deneyde hiçbir çocuk anneyi cezalandirmamis ve uzak kalmak istememiş.

Hep daha iyi olsun annem, beni dövmesin öpsün sarılsın ya da ağlamasın bana bağırmasın cevapları alınmış.

Eğer bir tahribat varsa o tahribatin düzeltilmesi ilk aşama, duzeltilemeyecek durumdaysa uzaklaştırma ve en son cezalandirma.

Ağlarım ya ağlarım bende öyle yapardım hep ama işte ….

Reactions: JES

Bunu Bi izleyin ve düşünün sonrada kendinizi karşınızdakinin bir çocuk oldugunu yaptığı şeylerin yaşına göre normal oldugunu söyleyin hergün güne bunu söyleyerek böyle başlayın sinirlenmeye başladığınız anda kendinizi kaybetmeden hemen önce(ki bana kalırsa Bi çocuga karşı kendini kaybedip şiddet uygulamak söz konusu bile olamaz böyle Bi hakkınız yok ) o daha küçük diye hatırlatın ortamdan uzaklaşın bikaç dk lavabo vs gidin sakinleşin kendi halinize kalın sakinleşmeden çocuga yaklaşmayın. Yani bir çocuk asla şiddete ugramamalı annelik sabrın, sinirlerin en çok sınandıgı şey ama asla şiddet uygulama hakkınız yok yazık yavruya Onun günahı ne. annenizin tam tersi olmak istiyorsanız bu öyle sadece istemekle olmaz kendinizi geliştirin kitap okuyun yardım alın öfke kontrolü ve iyi bir ebeveyn olmak nasıl oluyor egitin kendinizi kuru kuruya annem gibi olmicam demekle olmaz bilinç tanıdık oldugu yolu seçiyor en bildigi şey şiddet çünkü ve sinir anında o kolay geliyor bilindik geliyor ona gidiyor bunu degiştirmenin yolu da bilinçlenmek kendinizi degiştirmek

Hümanist psikolojinin kurucusu Abraham Maslow'un hayatını okumanızı isterim. Korkunç bir annesi var. Buzdolabını kilitleyen, devamlı aşağılayan, eve getirdiği kediyi duvara vura vura gözünün önünde öldüren... Bu insan hümanist ve transpersonel psikolojinin kurucusu oluyor. İnsanın kendini gerçekleştirmesi üzerine çalışmalar yapıyor. Tüm dünyaya büyük eserler bırakıyor ama annesinin cenazesine bile gitmiyor, hayattayken de görüşmek istemiyor. Her okuduğumda çok üzülüyorum.

Valla nego dışardan konuşmasi kolay.

Ben bu işin içindeyim o çocuğum ben, o şiddeti gören canı acıyan o yavruyum.

O yaştaki bir çocuğun en iyi tedavi yöntemi anne ile zedelenen bağının duzelmesidir.

50 pedagoga sorsunlar ilk yapacaklari şey o yaştaki çocuğun anneyle bağını düzeltmek olur.

Yoksa belasini versin yok gebersin yok bilmem ne yapsin bunlar boş seyler.

Ne çocuğa ne de topluma faydasi olmayacak şeyler.

Hayatı boyunca anasından babasından bi fiske yememiş insanların yukselmesi normal.

İşler böyle yürümüyor. Bedduayla hakaretle yuruse şuan bu konu sahibi gibi annelerin cocuklarini da kaybedecek toplum. Cabamiz yavru icin.

Siz baya insanlardan olaylara tarafsız yaklaşmasını bekliyorsunuz . Hatta insanlarin her durumda kucaklayıcı davranmasını ve toplumun bir konu hakkını tavır koyarsa insanı suça teşvik edeceğini düşünüyorsunuz . Bu bakış açısıyla kimseyi suçlu bulmamız lazım. Bende kendi yaşadığım psikolojik problemler sebebiyle çocuğuma zarar verebilirim biri kocasını öldürebilir. Hatta ve hatta toplum bu insanı kabullenmeli ve yardımcı olmalı ki başka birini öldürmesin . Eğer bir yardımcı olmazsak öldürdugu kişinin de sorumlusu hepimiz oluruz . Bu baya kolaya kaçmak oluyor . Her insan bir değil ,herkesin psikolojisi aynı değil . Şimdi burdaki konuda sizin hassas noktaniza dokunmayan bir konu olabilir . Başka bir konuda direkt sizi ilgilendirse biri size veya sevdiğiniz birine şiddet uygulasa bu kucaklayıcı ah canım seni çok incitmisler otur da çocukluğundan bahset diyebilir misiniz ? Ben psikolog değilim ya da bu konuda herhangi bir uzmanlıgim yok . Burdan alacağı cevap toplum vicdanının bir yansıması olur . Herkese bu kadar kucaklayıcı ve anlayışlı davransak daha iyi bir toplum olur muyuz olmaz mıyız sanırım bu felsefe daha özele gidersek sosyologlarin cevaplaması gereken birşey .

Ben çocuğa veya hayvana zarar verdiğini gördüğüm bir insana yardım eli uzatmak veya empati duymak zorunda hissetmiyorum . Bu insan kendisiyle eşit güce sahip başka bireylere zarar verse ve sonucunda zarar görse evet onunla empati kurarım . Oysaki karşımızda gayet kendini koruyan birisi var. Ne eşine saldiriyor ne kayinvalidesine hırsını kendisine zarar veremeyen bir canlıdan çıkarıyor . Şimdi bu kadar bilince sahip bir kadının çocuğunu dövmesinin sebebini burda yorum yapanlara bağlamak hatta ne kadar doğru oluyor ?

Tam olarak bu işte çocukları kurtarmak topluma kazandırmak. Şimdi o çocuklar anneleri ile olan yarasını sarmadan büyürse aynı senin gibi onun gibi bir başkası gibi içindeki çocuğu iyileştirmek için yılllarını verecek hep yaralı bir yanı eksik kalacak. Oysaki dediğin gibi o anne tedavi olsa düzelse çocukları ile bağını kuvvetlendirse telafi etse yarasız mutlu yetişkinler olacaklar ileride.
Asmak kesmek kolay, şiddete karşı olup aynı yönde kadına tepkilerin şiddet dolu olması ise trajik.

İşte bu kadar mevzu bu. Ve inan benim kadar şanslı olamayan var ki bak bu benim kendimi şanslı gördüğüm halim. Benim sarıldığım bir babam vardi. Sevgisizlik beni de mahvederdi ama hep aklima onun sevgisi geldi.

4 yıl hocamdan terapi aldim koca dört yıl yaa. Kadın en son bana jes insan psikolojisi cerrahın kesisi gibi, yarayı açanın, o kesiyi atanin en kolay kapatacağı bir derya. Çünkü o biliyor neresi olduğunu. Biz ise sadece orayı kesfetmek icin yillarimizi veriyoruz.

Ne oldu ? yillar gecti dogum yaptim en zor zamanimda ilk annem geldi aklima keşke annem benimle ilişkisini duzeltse dedim. Ve yine olmadı pes ettim benim de aydınlanmam bu şekilde gerçekleşti.

Biz bu anneye destek olursak. O kadar senesi heba olmayan bir evlat daha buyumeyecek belki de. Benim cabam sadece bunun icin. Ve konu sahibine kendimce yardimci olmaya calisiyorum.

eşi bunları yapacak kapasitede biri olsa en baştan kv evinde işleri ne

Bende cocukken pek sevilmedim hatta psikolojik siddet gordum sayilir.simdi kizim var 6 yasinda.bazen annemin bana soyledigi sozleri ona soylerken buluyorum kendimi.tuylerim diken diken oluyo hemen sacmalama sen boyle bi anne olmayacaksin diyorum.bu benim sucum degil ama bahanemde degil.elimden geldigince sevgiyle buyutuyorum kizimi
Hele sizinki fiziksel siddet hic size soyleyecek sozum yok.bahaneler uretmeyin gucunuzun yettigi kisiye yaapcaginiza gidip annenizi dovun daha mantikli olur.yanlis kisiyi cezalandiriyorsunuz.

4 seneye o şikayet ettiğiniz hayatın içine bir de çocuk mu kondurdunuz. Insan kendisini kendi yetiştirir. Evet yaşanılan ortam, çocukluk duyguları etkiler ama hayatinizin direksiyonu sizin elinizde. Biri 3 yas biri 3 aylık ya insan evladına nasıl kiyabilir. Aklınızı başınıza devşirin. O çocuklar isteyerek o eve konmadi siz istediniz. Sorunlarınızı halledecek yetiskinliktesiniz. Kayinvalide yanından ayrılın mümkünse

39 yasindayim benim yasimda anasindan babasindan hatta komsu teyzeden ogretmeninden siddet gormemis olan nadirdir. Ama ben uygulamiyorum. Ellerin kirilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…