- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
- Konu Sahibi Coolgirl61
-
Yorumunuz için teşekkür ederim..Yapıcı üslubunuz için de..Yaşadıklarınıza çok üzüldüm..insaAllah Rabbim utandırmasın başardığımı burada paylaşacam..
Ben söyleyeyim , kaynana ile birlik yaşıyorsunuz , stresli bir hayatınız anlayışsız ve lakayt bir kocanız var ve tabi ki tek eksik çocuktu böyle harika bir evliliğe.Bilmem neden doğurdum acaba..Bunu bir düşüneyim..
Ya beddua etmeyin abi, gelmiyor işte başımıza yeterr.Çok teşekkür ediyorum gerçekten minnettarım..Yaralamadan kırmadan tavsiyede bulunmak zaten yeterince yarası olan bir anneye..Yüce gönüllü olmak böyle bişey işte..Burada beni kınayanlar umarım bir gün kınadığınız şeyle imtihan olunmazsınız..
Senin dilin şiddet dili, onda bir anlaşalım. Düzgün bir iletişim şeklin olsaydı çocuğunu dövmezdin zaten.Teşekkür ederim sonunda aynı dili konuşabileceğim insanlar olması ne güzel..minnettarım..
3 yasında cocugun neyıne vuruyorsunuz ya?Sınek ısırsa ıcıme dert oluyor benım.Neden benı değil de onu ısırdı dyeO kadar üzgünüm o kadar yorgunum ki..Belki yazarsam içim bir nebze soğur diye düşünüyorum..Siz hiç anneniz hayattayken annenize hasret kaldınız mı..Hiç başkalarının annelerine özendiginiz oldu mu..
Ben kendimi bildim bileli yani çok küçük yaşlardan beri annem benim için hep korktuğum bir varlık oldu..Ne sıcaktan bir sarılma ne tatlı bir söz ne de ilgi alaka..Uzun yıllar hem psikolojik hem fizyolojik şiddet gördüm..Taa o zamanlar bir karar vermiştim..Ben asla annem gibi bir anne olmayacaktım..
Yıllar geçti ruh eşimi buldum çok severek evlendim ve nihayetinde ben de anne oldum..iki tane dünya tatlısı evladım var..Kızım 3 yaşında oğlum 3 aylık.. Kayınvalidemle birlikte yaşıyoruz ve tahmin edersiniz oldukça stresli bir hayatım var..Bana sorsanız 4 yıllık evliyim fakat 40 yılın yorgunluğu var üzerimde..Ha birde annemin laneti..
Beni üzen yıpratan asıl mesele şu ki ben de kızıma şiddet uygular hale geldim..Bunun hiçbir mazereti olamaz biliyorum fakat anlık gözüm dönüyor vuruyorum o masum yavruma..Sonrası deli gibi pişmanlıklar gözyaşlarım..Artık bu son desem de engel olamıyorum kendime..
Çok üzgünüm çok kırgınım..Hani ben annem gibi bir kadın olmayacaktım..
Bana tepki veren annelerden biri şeytan diğeri iğrenç anne dedi bana..Bunun nesini anlamamı bekliyorsunuz benden..üste çıkmak ne demek..siz beni anlamamışsınız ki..
Sevgili dimaam!Sevgili kadınlar,
Anne olduğumuzda eğer ki bu konuda eğitim almamışsak ya da üzerinde düşünmemişsek annemizden gördüğümüzü uygulamaya yatkın oluruz. Biz yaramazlık yaptığımızda annemiz ne yapıyorsa çocuğumuza aynı tepkiyi vermeye meyilli oluruz. Bu korkunç bir kısır döngüdür. Çocuğumuz da aynı şeyi çocuğuna yapacaktır çünkü. Bunun kırılması için de öncelikle kişinin durumun farkına varması ve pişman olması gerekir. Sonra bu durumu değiştirmeye karar vermesi ve gerekirse yardım alması şarttır.
Biz burada henüz 3 aylık bebeği olan yeni doğum yapmış bir kadına yargılamadan yardım edemezsek onu daha da gereriz ve belki de bir tokat da bizim yüzümüzden atılır o yavruya. Suçlusu ben miyim demeyelim. Yardım çığlığı atan bir kadına ellerin kırılsın diyemeyiz. Evet hata yapmışsın ama düzelmek istiyorsun, neler yapılabiliriz konuşalım deriz. Sonrasında gerekirse çocuk için de yardım alabilir zaten.
Bazen bazı olayların altından tek başımıza kalkamayabiliriz. Bazılarımız daha şanslı olabiliyor. Benim annem saçımın telini dahi incitmemiş merhametli bir anne. Ama öyle olmayabilirdi de... Öyle bir durumda ben de bu konuyu açıyor olabilirdim. Bunu da düşünelim lütfen. Hepimizin başından bir sürü şey geçiyor. Bir sürü yanlış yapabiliyoruz.
Ve "tedavi ile çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz senin gibiler anne oluyor" diyenler... Sizin çocuğunuzun olmaması da bu üyenin suçu değil. İnşallah isteyen ve bu güzelliğin farkında olabilen herkes en güzel zamanda anne olur. Zor bir süreç gerçekten...
Lütfen acımasızca yargılamayalım. Yaptığının kötü olduğunun farkında ve değişmek istiyor. Tekrar tekrar sen kötüsün demeye gerek yok.
Kiz cocuklari cok narin oluyor bence. Benim buyuk kizimda oyle herseye alinir.. kirilgan hassas. Erkekler o kadar degiller.ben bazen emir kipiyle konuşuyorum hadi kızım çabuk ol ya da dökme elindekini gibi. hemen gözleri doluyor, annecim sen bana kızdın mı diyor ağlamaklı. bu kadar masum düşünen bir varlığa nasıl şiddet gösterebiliyorsunuz anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?