- 16 Haziran 2011
- 15.894
- 69.065
- 798
- Konu Sahibi Coolgirl61
-
eşi bunları yapacak kapasitede biri olsa en baştan kv evinde işleri ne
Keşke anne olmasaymışsınız oh ne güzel yaptığınız her hatayı annenize kesemezsiniz. Hiç bir çocuk dayak yemeyi hak etmez siz yediniz diye o yavruya el kaldırmaya hakkınız yok. Annenizi bahane etmek yerine kendiniz iyi bir anne olmayı deneyin.O kadar üzgünüm o kadar yorgunum ki..Belki yazarsam içim bir nebze soğur diye düşünüyorum..Siz hiç anneniz hayattayken annenize hasret kaldınız mı..Hiç başkalarının annelerine özendiginiz oldu mu..
Ben kendimi bildim bileli yani çok küçük yaşlardan beri annem benim için hep korktuğum bir varlık oldu..Ne sıcaktan bir sarılma ne tatlı bir söz ne de ilgi alaka..Uzun yıllar hem psikolojik hem fizyolojik şiddet gördüm..Taa o zamanlar bir karar vermiştim..Ben asla annem gibi bir anne olmayacaktım..
Yıllar geçti ruh eşimi buldum çok severek evlendim ve nihayetinde ben de anne oldum..iki tane dünya tatlısı evladım var..Kızım 3 yaşında oğlum 3 aylık.. Kayınvalidemle birlikte yaşıyoruz ve tahmin edersiniz oldukça stresli bir hayatım var..Bana sorsanız 4 yıllık evliyim fakat 40 yılın yorgunluğu var üzerimde..Ha birde annemin laneti..
Beni üzen yıpratan asıl mesele şu ki ben de kızıma şiddet uygular hale geldim..Bunun hiçbir mazereti olamaz biliyorum fakat anlık gözüm dönüyor vuruyorum o masum yavruma..Sonrası deli gibi pişmanlıklar gözyaşlarım..Artık bu son desem de engel olamıyorum kendime..
Çok üzgünüm çok kırgınım..Hani ben annem gibi bir kadın olmayacaktım..
Anne dayağı yeyip ölünce daha iyi olacak çünkü evet. Daha dün izledim bir baba üç yaşındaki oğlunu döverek öldürmüş. Siz de ne güzel cesaret vermişsiniz bravo size. Dövmesi için yeni bir nedeni daha çıktı sayenizde.Okuduğum yorumlar karşısında dehşete düştüm... ben annemi iki sene evvel korona illerinden kaybettim annem babamdan sürekli şiddet gördü hem sözlü hem fiziksel olarak maddi anlamda ciddi sıkıntılar çektik ac yatağa girdiğimiz hacizler yüzünden esyasiz evde oturduğumuz günler öyle çok ki...bunca hayat mücadelesi içinde annem bazen öfkesine engel olamazdı bize vurduğu olurdu kötüde vururdu sonra ben büyüdüm annemin bizim için yaptığı fedakarlıklari gördü gözüm bana attığı dayaklarla içimi sisirmedim.herkes aynı rahat hayata doğmuyor kendi kendine verdiği hayat mücadelesi içinde yeri geliyor bizleri de uzebiliyordu.insaniz bizler robot değiliz daima sabırli daima iyimser daima kusursuz olmamız imkansız.annemi kaybedince onunla birlikte yaşadığımı aslında onun olmadığı her anın bir masası olmadığını öğrendim zihnimde hep iyi yanları bizim için verdiği mücadeleler merhameti her düştüğümde kaldırısi kaldı.bans vurduğu zamanlar değil.burda bir kaç arkadaş cimerden bahsetmiş hiçbir yetiştirme yurdunda yetişen çocuk annesiz mutlu değildir.belki çok çok zor bir hayatı var belki beklediği şeyleri sunmadi hayat hemen sen kötüsün sen anne olmamalisin deyip yargılamak çok yanlış diye düşünüyorum.simdj annem yasasaydi keşke hep yanında bana destek olsaydi
Ben şiddeti meşrulaştırmak için yazmıyorum cesaretlendirmek içinde yazmadım sizin baktiginiz pencereden bakmak zorunda değilim ayrıca bu hayata kadın pişman olmuş içini dökmeye çalışmış ve pisman değiştirmeye çalışıyor uğraşıyor böyle olmasa buraya insanlardan tepki alacağını bilerek yazmazdi.ben ısrarla söylüyorum hiçbir yetiştirme yurdunda yetişen çocuk annesiz mutlu olmaz olamaz anne şefkati bambaşka keza evladına yaptığı için üzülüyor belliki öfke kontrolü yok tedavi olmalı.Anne dayağı yeyip ölünce daha iyi olacak çünkü evet. Daha dün izledim bir baba üç yaşındaki oğlunu döverek öldürmüş. Siz de ne güzel cesaret vermişsiniz bravo size. Dövmesi için yeni bir nedeni daha çıktı sayenizde.
Evet keşke medeni bir ülkede yaşasak. Adamlar çözümü bulmuş . Üç yaşından itibaren kreş zorunlu ve orda tiyatro oynatarak evdeki ebeveynlerini canlandırıyorlar. Tam hatirlamiyorum ama pedogog kurulu gibi bir ekip gelip bu tiyatroyu izliyor eğer çocuk şiddet gördüğünü dair bir emare varsa hemen çocuğa devlet el koyuyor olay araştıriliyor . Bizim insanlar da çocuğumu gavura verecek korkusuyla tabi orda dovemiyorlar. Böyle bir sistem ülkede olsa şu çocuğunu dövenlerin onda biri dovemez hapse girmekten korktuklarından . Ben bu insanların çözümünün tedavi olduğunu düşünmüyorum psikolojik sorunlu / deli dediğimiz kişi sadece kendinden güçsüz bir çocuğa zarar vermez .Şu annenin üzerine gitmeyin psikolojik destek verelim çocukları bari kurtaralım diyen arkadaşların iyiniyetini bir yere kadar anlıyorum ama şunu kaçırıyorlar:
Bir bebeğe karşı fiziksel şiddet uygulayacak duruma gelmiş insana tedavi yolu seçmek için zaten çok geç kalınmıştır...
"İçimde birilerine karşı öfke büyüyor" aşamasında ebeveyn, iyileşmek isterse , çocuk da zarar görmeden önce kısa sürede tedavi edilebilir.
Birilerine bağırıyorum kızıyorum aşamasında (sözlü şiddet) tedavi çok daha uzun sürse de tedavisi mümkündür ama çocukta da mutlaka tedavi gerektirecek izler bırakır.
Bir bebeği aç bırakıyorum dövüyorum aşamasına gelmiş bir insan için ise tadavi artık mümkün değildir... Onun yetiştirdiği çocuğun tedavisi de ömür boyu sürecektir, tam olarak iyileşme asla mümkün olmayacaktır zaten....
Yani medeni bir ülkede yaşasak hapis cezasının garanti olduğu eylemleri biz burda hepimiz hoşgörüyle karsilayinca hiçbir şey düzelmeyecek . Siz bu kadının bu şartlarda onyillarca psikolojik destek ve terapi alıp kendine çeki düzen vereceğini , çocuklarına da destek vereceğini, çocukların da kurtularak düzeleceğini zannediyorsaniz bilemem. Ama ben olmayacağından eminim.
o üvey ana sizi döverken babanız nerdeydi.. bakın çok dellendimÜvey annem benimde çok döverdi ama ben asla kıyamıyorum bağırınca bile özür diliyorum Buda doğru değil belki oteritemi sarsıyor ama hiç kırmqk istemiyorum yani ben dayak yedim öyle gördüm öyle devam ediyorum demeyin gözünüz dönmesin çünkü masuma vurmanın hiç bir gerekçesi olamaz gidin tedavi olun çünkü dayakta bi bağımlılık o masumun ruhunda yara açmaya hakkınız yok
İkisi de üvey ne yazık ki hatta kendi öz evlatları olan abimi de çok dövermiş ama beni Daha bi itinalı döverdi bu yüzden bu bi bağımlılık bana göre alışkanlık bi kere başlayınca duramıyoro üvey ana sizi döverken babanız nerdeydi.. bakın çok dellendim
o annen döver de sever de ci bir baba mı
şimdi görüşüyor musunuz o kadınla?
Yazmak istediğim yorumduEllerin kırılsın vicdansız. Psikolojine güvenmiyorsan neden doğurdun?
Nedemek bu ya siz kimi kınadınız peki çok ciddi soruyorum kimi kınadınız?Çok teşekkür ediyorum gerçekten minnettarım..Yaralamadan kırmadan tavsiyede bulunmak zaten yeterince yarası olan bir anneye..Yüce gönüllü olmak böyle bişey işte..Burada beni kınayanlar umarım bir gün kınadığınız şeyle imtihan olunmazsınız..
Siz annenizden daha kötüsünüz bence.O kadar üzgünüm o kadar yorgunum ki..Belki yazarsam içim bir nebze soğur diye düşünüyorum..Siz hiç anneniz hayattayken annenize hasret kaldınız mı..Hiç başkalarının annelerine özendiginiz oldu mu..
Ben kendimi bildim bileli yani çok küçük yaşlardan beri annem benim için hep korktuğum bir varlık oldu..Ne sıcaktan bir sarılma ne tatlı bir söz ne de ilgi alaka..Uzun yıllar hem psikolojik hem fizyolojik şiddet gördüm..Taa o zamanlar bir karar vermiştim..Ben asla annem gibi bir anne olmayacaktım..
Yıllar geçti ruh eşimi buldum çok severek evlendim ve nihayetinde ben de anne oldum..iki tane dünya tatlısı evladım var..Kızım 3 yaşında oğlum 3 aylık.. Kayınvalidemle birlikte yaşıyoruz ve tahmin edersiniz oldukça stresli bir hayatım var..Bana sorsanız 4 yıllık evliyim fakat 40 yılın yorgunluğu var üzerimde..Ha birde annemin laneti..
Beni üzen yıpratan asıl mesele şu ki ben de kızıma şiddet uygular hale geldim..Bunun hiçbir mazereti olamaz biliyorum fakat anlık gözüm dönüyor vuruyorum o masum yavruma..Sonrası deli gibi pişmanlıklar gözyaşlarım..Artık bu son desem de engel olamıyorum kendime..
Çok üzgünüm çok kırgınım..Hani ben annem gibi bir kadın olmayacaktım..
Keşke sizi alnınızın çatından öpebilsem böyleCocugun yüzüne vurulmuş tokat kimliğine benligine vurulmuştur diye bir laf duymuştum yıllar önce.Asla da vurmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?