Annemin maaşım hakkındaki düşünceleri

Çok doğru. Teşekkür ederim herkese,bakış açım değişiverdi bi anda :)

Sen kirayi ode en azindan, gerisine de yapabildigin kadar birikim yap. Boylece annen de rahatlamis olur. Eminim ona da
zor olmustur 1300 lira ile seni okutmak.

Bunu da düşündüm ama araştırmadım. Altın hesap hakkında bilgi verirmisiniz? Siz kullanıyo musunuz? Bide teşekkür ederim yorumunuza haklısınız:)

Rica ederim . Ben açtım ziraat bankasında her ay gr altın alıyorum, 115 olması lazım bir gr'mı inan çok karlı ki o parayı unutuyorum

Yıllar geçip evlendiğinde, kocan olacak hıyara :) ve ailesine baktığında çalıştım çalıştım
dört dörtlük çeyizle evlendim ama yine de yaranamadım keşke anneciğime daha çok harcasaydım diye
çok pişman olursun.

Ele iyilik yaramaz, çeyizin, eşyan eksik olsun evlen borç öde de şu pişmanlığı yaşama.

Keşke anneciğimi daha çok yaşatsaydım deme..

Ailenle değil de bir arkadaşınla ev paylaşıyor olsaydın zaten masraflar(kira, mutfak, faturalar vs) yarı yarıya olacaktı, onda bir sorun yok bence, ama geriye kalan paranızı nasıl değerlendireceğinize karışamaz diye düşünüyorum, artık bir yetişkinsiniz, harcamak ya da biriktirmek sizin insiyatifinizde.

Bilezik dedigin nasil bir sey? Bozdurunca ise yarayacak bir sey almak istersen zaten maasin yarisi gider.
Altin hesabi daha mantikli, gram gram alirsin.
Kalaniyla da annene destek olur kebdi ihtiyaclarini karsilarsin.
Yalniz oyle ev arkadasi gibi dogrudan yari yariya hesabi yapmak biraz itici bence.
Oldugu kadar.

Ayy valla çok pişmanım şu an konuyu açtığıma:) keşke dememek için yardımcı olmalıyız evet

Bileziği annem söyledi bilmiyorum ne düşünüyor. Yarı yarıya hesabına takılmıştım bende ama takılmamam gerektiği kanısına vardım

bilezik yatırım yapmak icin pek iyi bir fikir degil bozduracagınız zaman cok dusuyor fiyat onun yerine her ay yarım altın alın kenara atın 600 650 lira tutuyor demissiniz kira faturalar 350 ona 350 altına 700 lira sizede 800 lira kalır hani bazı aylar ceyrek alırsınız oyle ayarlarsınız hani eger yarı yarıya oduycekseniz 350 cok buyuk bir miktar degil en azından yardımcı olmus olucaksınız eve

Bilezik fikri suya düşecek. Çeyrek altına bulaşmayın, gram altın tavsiye ederim. Oturup düzgün bir hesap kitap yapmanız lazım. Birikim için de kendini sıkma hiç. Olduğu kadar yapılır o. Evde sadece sen ve anne mi yaşıyor? Eğer öyleyse yarı yarıya bölüşmek gerekir. Bilezik zorlar bence sizi. Bu arada hayırlı olsun, tebrik ederim mezun olur olmaz iş bulmuşsun :) bütün yeni mezunların hayali :)

Arkadaslarda belirtmis evin icinde sizde yasadiginiz icin odemelerde yardim etmeniz gerekir neticede birlikte yasiyorsunuz. Ama annenizin odemeler yariyariya demesi hos olmamis. Annenizin niyetini bilmem ama kelimenin icerdigi anlam hos degil. Annenize her ay 500 verip ustunu kendinize kullanabilirsiniz. Birde birikim konusunda siz kendiniz alin ya altin hesabini kullanin. Annenizin yariyariya soyleminden( nasil bir evlat aile butcesine yardim etmesi gerektigini dusunuyorsam ailelerinde cocuk para kazaninca ev arkadasiymis gibi hadi odemeler yariyariya tavrini dogru bulmuyorum) sonra o biriken miktar size geri verilirmi tereddut ettim. Kendiniz altin hesabi acin ne kadar para atarsaniz o kdar gr altin almis olursunuz.

yerinde olsam 300-400 tl altın hesabına her ay
600-700 tl benim yemeğim yolum gezmem
500 tl de anneme verirdim:)

Bu arada gram altın konusunda beni aydınlatabilir misiniz mesela kar elde ediyor muyuz bundan yoksa sadece paranın değerini korumasını mı sağlıyor gram altın almak? Çeyrek falan alınca zarara uğrandığını biliyorum bi tek

Sen onların parasını yerken iyi bütçeye katkıda sağlamaya gelince kötü. Ben çalışırken kuruşu kuruşuna anneme veriyordum. Şimdiki nesil çok uyanık

Aileye yardım edilmeli hatta gerekirse her şey yapılmalı. Asla lafım yok olması gereken bu.. Ama ev arkadaşı gibi yarı yarıya muhabbeti garip geldi bana. Yeri gelir bi miktar verirsin yeri gelir tümünü verirsin aile bu ya ünide arkadaş değil. Hayat paylasıyorsunuz, Oran olmamalı..

Nasıl yani anlamadım?
Yavrum ben yazarımda burdan taşlanırım,vallahı çok doluyum ben. Bu konuda bı nasıl zıhnıyet,ailen zor durumda ise yardım edersın,ama bazı ebebeynler çocukları banka olarak görüyor,annenın emrivakisi rahatsz edıcı,kusura bakmasın kımse ,bakamayacağı çocuğu doğurmasın,neymış senı okutmuş,tabı okutacak sanamı sordu doğururken,ayyy kanım dondu yprumlardan,daha çok yazarımda neyse kızım sen kendınede bırıkım yap yavrum,gençliğinide yaşa,gözün bşşeyde kalmasın,annene bın bersen onu harcar ona göre ayar yapar,500 bersen ona göre ayar yapar,sen azcık kısarak verki arpa fazla gelmesın,sonra daha fazla der durur,ama bu mıllet evli olupta kocaları aielerıne yardım edınce kıyamet koparıyor,ne ıkıyuzlü uyeler var,eee o zaman admaın okuttu büyüttü,karısını dınlemeısn yollasın,nıye çemkiriyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…