Annemin maaşım hakkındaki düşünceleri

kiradasınız ve annenin geliri 1300 TL. ben olsam anneme bunu söyleymezdim bile. doğrudan annexim elimden geldiğince üzerindeki yükü alıcam, hakkını ödeyemem, en azından bunu yapayım derdim. biraz bencil buldum seni.

maaşı üçe bölüp, eve 500, birikime 500, kendine 500 ayıt derim. ki tasarruflu gidersen,sigara alışkanlığın da yoksa 300 yeter. ben 300 TL ile idare ediyorum. birikimi de bankada fon hesabında, altın hesabında değerlendirebilirsin. maaşın bereketli olsun. annenin gönlünü almayı unutma

Aynen arkadaş annesının üstüne ev aldı,kaıdn evi satmış,arkadaş dıyunca krız geçirdi,odur budur sınır tedavısı görüyor halen

mecbur degılsın tabı ama senın ıcınden gelmesı gerekırdı annen demeden daha . Ben ayrı sehırde yasadgm halde atandgmdan bugune kadar hep bı yardımım olmustur olması gereken bu bence . Evlendıkten sora zaten aıleye yardım cok yapılamıyor bence bekarken yapılmalı. Tabı maasına gore yardım yaparsın orası ayrı

Çeyrek bozdurunca baya zarar ediyorsun ama gr altın öyle diil 115 alıyorsun satınca 114 satılıyor 1 lira zarar oluyor ama çeyrekte 5 tl zarar oluyor. Uzun vadeli olunca gr altın daha mantıklı ve insan hiç zorlamıyor ki o parayı unutuyorsun

Evet sadece annemle ben yaşıyoruz. Altın hesabı araştırıcam. Teşekkür ederim bu arada şükür ki şanslıymışım :)

Tabikii bu yönü de var. Ki ben özel okulda okudum onu da babam karşıladı. Maddiyat babamda maneviyat hep annemdeydi. Maaşın hepsini vermem ama en azından 300 400 veririm artık bakalım nasıl olcak

Eve yardım etmen gerekir gerekmesine de annenin tavrı hoş olmamış aslında daha farklı bir dille yardımcı olman gerektiğini söyleyebilirdi.
Ev arkadaşı gibi yarı yarıya ödeyeceğiz demek çok tuhaf olmuş...
Annen hayatı boyunca muhtemelen hiç çalışmadı dükkan ve dede maaşından geliri varmış yani belki bunlarda sizin de hakkınız vardı bilemiyorum...
Sanki çalışmış da kazanmış gibi ben emek çektim seni okuttum hadi karşılığını ver demiş resmen. Tabii yardım eder insan ama annenin söyleme şekli tuhaf. Gerçi nasıl bir ilişkiniz var bilemiyoruz.
En önemlisi o bilezik kim tarafından muhafaza edilecek, kimde duracak? Yani senin için birikim yapıldığına emin misin?
Bence bilezik almak doğru değil, zaten değer kaybı oluyor ve güvenli de değil. Bankaların altın hesabı var böyle bir hesap açtırıp her ay bilezik parasını sabit şekilde oraya aktar. Hesap da kendi adına olsun. İnanın evde sakladığında böyle şeylerde bir durum olduğunda hiçbir hak iddia edemezsin.
Bir de bunu buraya yazmam ne kadar doğru bilemiyorum ama yeni evlenen insanların evine giren hırsızlar yüzde doksan aile bireyleri komşu yakın akraba çıkıyor. Eşim asayişte çalıştığı dönemde bunun çok örneğini gördü. Kv kp anne baba kardeş gibi akrabalardan bahsediyorum. Hatta çoğu insan bu durum ortaya çıktığında şikayetlerini geri almak zorunda kalıyorlarmış.
Yanisi o evlerden altınları evde altın bilezik vs olduğunu bilen birileri çalıyor bilginize...

Aynen bende böyle söylemesine takıldım. Yani sıkıştığım yerde yardımcı olurmusun dese böyle düşünmezdim ama herkesin söylediği gibi ev arkadasi tarzında oldu. Neyse hayırlısı diyelim maaşı almama 1 ay var o zaman yazarım :))

Tabikii bu yönü de var. Ki ben özel okulda okudum onu da babam karşıladı. Maddiyat babamda maneviyat hep annemdeydi. Maaşın hepsini vermem ama en azından 300 400 veririm artık bakalım nasıl olcak
Kızım içinden gelir verırsın,ama annede kısar ıdare eder çocuğunun verdiğini yemez,yarın çocuğu sıkışınca çıkarır,ne vıleyım evlenınce yardım eder,amaaa cidden fatura ödenmez fılan o zaman ıstemeye gerek yok sen zaten yaparsın,ben annneın zıhnıyetını a çok çöZdüm,çocuklar sızın gelecek garantınız değil,aksına siz onların gelecek garantısısınız,doğuran sız ,bak yavrum çok yoklukla buyudum anam çok fakırlığın içşnde deliğinde. Dığurmuş bizi,ödedığım hayat bedelini ben bılırım,geçen bır ton para verip mont aldım neden bılıuormusun,gençliğimde çok bepenıpde alamadığım bır modeldi,benım demek istediğimi sen anladın,akıllı kızsın,guvenıyorum sana ,sen şimdilik 300 fılan ver,çalışsın standardını yükseltmek istiyorsa,ama hasta fılan olur ayrı bişey,ama banam zaten yapmış maddiyat,

Beğenmekle kalmıyorum,alkışlıyorum sizi

Tabiki mecbursun.o kadar parayi napcan tekbasina. O evde yasiyosan srnde katkida bulunmalisin cocuk deyilsin sonucta buyasadek annen bakti sana

sanırım yardım etmeniz gerek annemiz babamız bizim için onca şey yapmışken ..

Ikinizmi yasiyorsunuz? Aylik giderler 650 desek. Ayda 325 verirsin gerisine karismazsin.
Aylik giderleri bolusmen insancil olabilir. Zorunluluk hic bir zaman yok ama yinede yardimci olmak gerek. Belki onunda almak istediği seyler vardir yetmiyordur.

325 verir hic birseye karismazsin.

Birde nekadar dogru bilmiyorum. Birisi bankada para biriktirmis ama banka hepsini kesmis. Ablama bankaci bankada para biriktirme demis. Nekadar dogru bilemem. Dikkatli olmakta fayda var ama evde altinda tehlikeli olabilir.

Evinizin geliri o kadar dusukse senin kendinin teklif etmesi lazim zaten butceye yardim etmeye, annenin soylemesine gerek olmamali. Sonucta o evde ikiniz yasiyorsunuz. Kendi evinden kisip baskasinin evine gondermiyorsun. Bu durumu kocasinin ailesine para gondermesiyle karistiranlar olmus, alakaya maydonoz.
1500 lira o kadar da bozdurup bozdurup harcanacak kadar buyuk bir para degil acikcasi, hem ona ver, hem buna ver, hem kenara altin at, vs vs. Birinden feragat edeceksin bu parayla. eve belirli bir miktar katki yapsan, gerisi kendi ihtiyaclarina ancak yeter, kalirsa onu da biriktirirsin bankada.

mesela ben bi yerde 7 ay boyunca çalıştım 1000 lira maaşım vardı eve gelirdim direk masanın üstüne bırakırdım annemle babama .. inanın 7 ay boyunca böyleydi zaten alınması gerekenler yapılması gerekenler ben evlenirken hepsi yapıldı..
o yüzden annenizdir destek olun olabildiğiniz sürece ki aynı evde yasıyorsunuz .. ayrı bile yasasanız annedir o ..
ömür boyu baksakta haklarını ödeyemeyiz ..

Tabiki yardım etmelisin. Ben ailemle aynı evde yaşamıyorum başka şehirdeyim ve evlenmek üzereyim. Düğünüm var yakında aileme her ay en az 500 gönderirim. Ailemizden başka kimimiz var onlar bizi ne zorluklarla okuttu. Ünide okumuşsun hemde eve giren 1300 maaşla. Bence çok iyi. Annen seni belliki düşünüyor. Düğününü düşünüyor. Çok mantıklı her ay bilezik değil de tam altın alıp koyun. Onu bozdurmak daha kolay :) bence kalan parayla yetirmeye çalış. Çok alış veriş yapma saçma sapan şeylere para harcama. Yaşın daha küçük. Hayat sadece paras harcamak değil. Yarını düşünüp birikim yap. Annen o maaşla seni evlendiremez. Bişeyleri evlenme zamanı tam yapmak istiyorsan para biriktir. Bankada birikmiyor mutlaka altın al koy. Annen çok mantıklı düşünüyor.

Annenden yana dertlisin galiba. Yorumunda öfke sezdim.

Aynı evi paylaşıyorlar. Elbette birbirlerine destek olacaklar.

Annesi böyle hesap yapıyorsa kızını tanıyordur , demek ki vermeyeceğini düşünüyordur.
Belki kendi de birikim yapacak kızı için.

Eşlerin ailesi e elbette yardımcı olunur ancak kendi çekirdek ailesini aşka ihmal etmeyerek.

Aynı evde yasayanlarla, evkenenleri bir tutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…