- 31 Mart 2015
- 2.898
- 5.627
- 108
- Konu Sahibi justsmile123
-
Aynen arkadaş annesının üstüne ev aldı,kaıdn evi satmış,arkadaş dıyunca krız geçirdi,odur budur sınır tedavısı görüyor halenBir tavsiye daha, birikim yapacaksan her zaman kendi adına olsun, dünyanın en güvenilir insanı da olsa başkasının adına yapma, ya da başkasının ver bende dursun lafına kanma, çok fazla kötü örnek gördüm bu konuda.
Bir tavsiye daha, birikim yapacaksan her zaman kendi adına olsun, dünyanın en güvenilir insanı da olsa başkasının adına yapma, ya da başkasının ver bende dursun lafına kanma, çok fazla kötü örnek gördüm bu konuda.
Kızlar merhaba. Öncelikle buraya annem hakkında konu açmaktan ciğerim soldu diyerek söze girmek istiyorum
Bugün işe başladım,geçtiğimiz cumartesi üniden mezun oldum. Maaşım 1500. Akşam eve geldim ve annem maaşını napmayı planlıyosun dedi bende bilmiyorum daha dusunmedim ama bankada birikim yapıcam dedim. Sen öyle yapamazsın her ay bi bilezik alıp kenara koyalım 500ünü kendine ayır dedi bakarız dedim.Ki 500 bana yetermi onu da bilmiyorum yol ve yemek bana ait. Sonra da evin kirasını elektrik suyunu yarı yarıya ödücez dedi ben tabiki reddettim o zaman bana ne kalır hem altına hem eve verirsem dedim. Haksız mıyım sizce? Annemin de 1300 geliri var dede maaşı ve dükkanlardan. Benim adıma karar vermesini ben mi abartıyorum? Mecbur muyum evin bütün ihtiyaçlarını yarı yarıya ödemeye bilemedim.
Bu arada gram altın konusunda beni aydınlatabilir misiniz mesela kar elde ediyor muyuz bundan yoksa sadece paranın değerini korumasını mı sağlıyor gram altın almak? Çeyrek falan alınca zarara uğrandığını biliyorum bi tek
Bilezik fikri suya düşecek. Çeyrek altına bulaşmayın, gram altın tavsiye ederim. Oturup düzgün bir hesap kitap yapmanız lazım. Birikim için de kendini sıkma hiç. Olduğu kadar yapılır o. Evde sadece sen ve anne mi yaşıyor? Eğer öyleyse yarı yarıya bölüşmek gerekir. Bilezik zorlar bence sizi. Bu arada hayırlı olsun, tebrik ederim mezun olur olmaz iş bulmuşsun :) bütün yeni mezunların hayali :)
Yavrum ben yazarımda burdan taşlanırım,vallahı çok doluyum ben. Bu konuda bı nasıl zıhnıyet,ailen zor durumda ise yardım edersın,ama bazı ebebeynler çocukları banka olarak görüyor,annenın emrivakisi rahatsz edıcı,kusura bakmasın kımse ,bakamayacağı çocuğu doğurmasın,neymış senı okutmuş,tabı okutacak sanamı sordu doğururken,ayyy kanım dondu yprumlardan,daha çok yazarımda neyse kızım sen kendınede bırıkım yap yavrum,gençliğinide yaşa,gözün bşşeyde kalmasın,annene bın bersen onu harcar ona göre ayar yapar,500 bersen ona göre ayar yapar,sen azcık kısarak verki arpa fazla gelmesın,sonra daha fazla der durur,ama bu mıllet evli olupta kocaları aielerıne yardım edınce kıyamet koparıyor,ne ıkıyuzlü uyeler var,eee o zaman admaın okuttu büyüttü,karısını dınlemeısn yollasın,nıye çemkiriyorsunuz
Arkadaslarda belirtmis evin icinde sizde yasadiginiz icin odemelerde yardim etmeniz gerekir neticede birlikte yasiyorsunuz. Ama annenizin odemeler yariyariya demesi hos olmamis. Annenizin niyetini bilmem ama kelimenin icerdigi anlam hos degil. Annenize her ay 500 verip ustunu kendinize kullanabilirsiniz. Birde birikim konusunda siz kendiniz alin ya altin hesabini kullanin. Annenizin yariyariya soyleminden( nasil bir evlat aile butcesine yardim etmesi gerektigini dusunuyorsam ailelerinde cocuk para kazaninca ev arkadasiymis gibi hadi odemeler yariyariya tavrini dogru bulmuyorum) sonra o biriken miktar size geri verilirmi tereddut ettim. Kendiniz altin hesabi acin ne kadar para atarsaniz o kdar gr altin almis olursunuz.
Kızım içinden gelir verırsın,ama annede kısar ıdare eder çocuğunun verdiğini yemez,yarın çocuğu sıkışınca çıkarır,ne vıleyım evlenınce yardım eder,amaaa cidden fatura ödenmez fılan o zaman ıstemeye gerek yok sen zaten yaparsın,ben annneın zıhnıyetını a çok çöZdüm,çocuklar sızın gelecek garantınız değil,aksına siz onların gelecek garantısısınız,doğuran sız ,bak yavrum çok yoklukla buyudum anam çok fakırlığın içşnde deliğinde. Dığurmuş bizi,ödedığım hayat bedelini ben bılırım,geçen bır ton para verip mont aldım neden bılıuormusun,gençliğimde çok bepenıpde alamadığım bır modeldi,benım demek istediğimi sen anladın,akıllı kızsın,guvenıyorum sana ,sen şimdilik 300 fılan ver,çalışsın standardını yükseltmek istiyorsa,ama hasta fılan olur ayrı bişey,ama banam zaten yapmış maddiyat,Tabikii bu yönü de var. Ki ben özel okulda okudum onu da babam karşıladı. Maddiyat babamda maneviyat hep annemdeydi. Maaşın hepsini vermem ama en azından 300 400 veririm artık bakalım nasıl olcak
Beğenmekle kalmıyorum,alkışlıyorum siziEve yardım etmen gerekir gerekmesine de annenin tavrı hoş olmamış aslında daha farklı bir dille yardımcı olman gerektiğini söyleyebilirdi.
Ev arkadaşı gibi yarı yarıya ödeyeceğiz demek çok tuhaf olmuş...
Annen hayatı boyunca muhtemelen hiç çalışmadı dükkan ve dede maaşından geliri varmış yani belki bunlarda sizin de hakkınız vardı bilemiyorum...
Sanki çalışmış da kazanmış gibi ben emek çektim seni okuttum hadi karşılığını ver demiş resmen. Tabii yardım eder insan ama annenin söyleme şekli tuhaf. Gerçi nasıl bir ilişkiniz var bilemiyoruz.
En önemlisi o bilezik kim tarafından muhafaza edilecek, kimde duracak? Yani senin için birikim yapıldığına emin misin?
Bence bilezik almak doğru değil, zaten değer kaybı oluyor ve güvenli de değil. Bankaların altın hesabı var böyle bir hesap açtırıp her ay bilezik parasını sabit şekilde oraya aktar. Hesap da kendi adına olsun. İnanın evde sakladığında böyle şeylerde bir durum olduğunda hiçbir hak iddia edemezsin.
Bir de bunu buraya yazmam ne kadar doğru bilemiyorum ama yeni evlenen insanların evine giren hırsızlar yüzde doksan aile bireyleri komşu yakın akraba çıkıyor. Eşim asayişte çalıştığı dönemde bunun çok örneğini gördü. Kv kp anne baba kardeş gibi akrabalardan bahsediyorum. Hatta çoğu insan bu durum ortaya çıktığında şikayetlerini geri almak zorunda kalıyorlarmış.
Yanisi o evlerden altınları evde altın bilezik vs olduğunu bilen birileri çalıyor bilginize...
Yavrum ben yazarımda burdan taşlanırım,vallahı çok doluyum ben. Bu konuda bı nasıl zıhnıyet,ailen zor durumda ise yardım edersın,ama bazı ebebeynler çocukları banka olarak görüyor,annenın emrivakisi rahatsz edıcı,kusura bakmasın kımse ,bakamayacağı çocuğu doğurmasın,neymış senı okutmuş,tabı okutacak sanamı sordu doğururken,ayyy kanım dondu yprumlardan,daha çok yazarımda neyse kızım sen kendınede bırıkım yap yavrum,gençliğinide yaşa,gözün bşşeyde kalmasın,annene bın bersen onu harcar ona göre ayar yapar,500 bersen ona göre ayar yapar,sen azcık kısarak verki arpa fazla gelmesın,sonra daha fazla der durur,ama bu mıllet evli olupta kocaları aielerıne yardım edınce kıyamet koparıyor,ne ıkıyuzlü uyeler var,eee o zaman admaın okuttu büyüttü,karısını dınlemeısn yollasın,nıye çemkiriyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?