Annemin maaşım hakkındaki düşünceleri

Evet mecbursun evin ihtiyaçlarını karşılamaya. Çocuk musun sen? Evle ilgili hiçbir sorumluluk almayayım mantığındasın.. Artık yetişkinsin ve bazı sorumlulukları alma zamanı gelmiş.Maaşı al,her ay tüm paranı harca ya da yatırım yap ve evle ilgili de suya sabuna dokunma oh valla.. Sonuna kadar haksız bir düşünce içerisindesin çünkü annen zaten seni düşünerek kazandığın paranı değerlendirmen adına bir öneride bulunmuş,sonuçta tüm paranı da istemiyo senden ama sanırım sen şuan ne oldum delisi modundasın..

Anne baba olsa bile mi?

Evet anne baba olsa bile, çok fazla örneğini gördüm. Annen baban dediğim gibi dünyanın en iyi insanı olsa ve hiçbir kötü niyet beslemese bile yanlış kararlar alabilirler, hata yapabilirler hepimiz insanız, ve bunun cezasını haketmediğin halde sen çekersin. Senin emeklerine yazık olur, kimse hayatını birikimlerini kolay kazanmıyor, nasıl çalışıp kazanıyorsan, o kadar da sahip çıkmalısın.

Üniversite mezunu olarak 1500 TL çok az değil mi yahu?
Üstelik yol yemek sizden
İyi bir firma değil galiba, ben oraya takıldım
Annenize gelince, bu kadar maaşı fazla abartmış
Sanki aldığınız 15.000 TL muamelesi yapmış bence

Aynen arkadaş annesının üstüne ev aldı,kaıdn evi satmış,arkadaş dıyunca krız geçirdi,odur budur sınır tedavısı görüyor halen

Aynen öyle, ben de duyuyorum bu tür şeyler, o vicdansızlığı yapan anne de " seni ben büyüttüm analık hakkım" der geçer muhtemelen...
Hiç bişey de yapamaz ne yapacak annesini polise verip mahkemeye mi verecek?
El olsa en azından benim salaklığım der insan, mahkemeye verir belki hakkını alır bir türlü..
Bizim de başımıza geldi bir ev parası olmasa da ufak bir miktar gitti. Hem de eşimin abisi tarafından....

Sen yinede yardimci ola fakat birikimi kendi adina bankada yaptir. Bu gözler kk da ne olaylar okudu bir bilsen...

Siz hayırlı evlat değilsiniz..Gerekirse maaşının hepsini vermelisiniz! Ama siz "Gerekirse 300-400 tl veririm" diyordunuz. Annenize üzüldüm. Neyse siz annenizin 1300 tl ile tüm evin ihtiyaçlarını ve yemek masraflarını karşılayacağı süreçte yani evleneceğiniz sureye kadar paralarınızı sıkıca tutup kimseye vermeyin, evlilik için biriktirin.
Allahım kınamıyorum , bana böyle evlat verme..

Aile çok önemli ben kesinlikle desteklemeniz gerektiğini düşünüyorum

Si
Zin konunuzu hatirliyorum hatta ornek vermistim bir arkadasima onunda benzer bi durumu vardi bak yapma diye

Bak ben anne olsam bunu yari yariya diye teklif etmezdim.Cocuk teklif ederse ne ala.Teklif etse bile giderlere degil evladim icin biriktiririm.Evlenecegi zaman ceyizine yardim ederim.Veya birikim olarak birakirim ev alirken yardimci olmak icin.Bir annenin baska ne ihtiyaci olabilir.Ihtiyaci oldigunda yine verir annesine.orn dis yaptiracak olur.Orn birlikte seyehat ederler annesine onu bunu ismarlar.Hos olmamis ya .Bir anneye yakismiyor.Acaba kizinii cimri mi buluyor daha bilemezki yeni calismaya baslamis.1500 maas icin 500 verme .250 tl ver mesala..Duruma gore ekstralar koyarsin.Anne zaten dede maasini dukkan kirasini aliyor calismiyor ki..Her ay odenen taksit gibi yani daha ne olsun...Ne anladim karsiliksiz sevgiyi anneyi..Evlenince yine yardim edersin zor duruma duserse.Zor durumda degil bir kere.Ev kendinizinse boyle yani..Onemli olan gerektiginde maddi manevi destek..Daha bunun yasliligi var.Bastan emegin karsiligini istemek olmaz...Sonra evlat calismayacaksa bastan karsiligini almak istemis de olabilir.Calismayacaksa evlat hic degilse kendi ceyizini yapsin.Yapmak istedigini yapsin.Birikim yapsin ev icin vs hayat bu...Herkes farkli dusunmus.Ama ben bu bakisi dogru bulmadim.Annelikle pesin maddi karsilik uyusmiyor...Anne herkes gibi olamaz..En buyuk destegi yoklukta ve yasliliginda vereceksiniz ona..Simdiden yorulmaz bir evlat..

Son düzenleme:
Annene elbette ki yardimci olmalisin
Hatta aranizda senin paran benim param olmamali
Ben 30 yasinda evlendim,evlenene kadar annemin eline para verdim surekli, yeni ev aldi kendisi esyasini sifirladim,ustune de kendime bilezik aldim yatirim olsun diye
Bunlar senin de gorevlerin

Si

Zin konunuzu hatirliyorum hatta ornek vermistim bir arkadasima onunda benzer bi durumu vardi bak yapma diye

Evet böyle bir konum var, abisi de hala ödemedi parayı. Ben artık uğraşma diyorum ama eşim bir şekilde alacağım diyor.
Abisini atsa atamaz satsa satamaz, boğazına çöküp alacağını alamaz, mahkemeye verse veremez vermez.
Böyle borç harç konularında aile bireyleri ile karşı karşıya gelmek çok kötü bir şey gerçekten de.

siz annenizin evinde yaşamasaydınız kira, elektrik, su, doğalgaz , yemek, temizlik, ev alışverişi .. kaç tl harcayacaktınız?
bu açıdan baktığınızda maaşınızın yarısını verseniz bile kardasınız.
keşke anneniz teklif etmeden siz etseymişsiniz.

Bacım anne ile kiradalar. Kira+elektrik+ su+ yemek annenin 1300 tl parasından ? Anneye ne kaldı. Kız durmuş paramı vermem havasında? Kadın anne diye ölsün mü ?
Hemen o anne karşılıksız yapmalı moduna giriyoruz ama şunu unutuyoruz o artık muhtaç çocuk değil, çalışan evlat. Eve yardım etmedi gerekiyor eğer o evde yiyip içiyorsa..

Canim sonucta annende kendine harcamiyodur heralde 1300ü sende yardim etmelisin bence anneninde yükü hafiflesin, iki ayda bir bilezik atıver kenara nolur ki birikim birikimdir..

Ev kirasi ne kadar ev kiraysa?Ev iki kisi mi?Kardes de olsa tamam da kardes de yok.Kardeslerine yardim ederdi ozaman.Anneye bundan buyuk yardim olmazdi
Verecegi miktar kiranin miktarina bagli.Kendi vicdanindan kopan kadar yardim etmeli.

Şaka yapıyor ol lütfen. Annen seni bu yaşına kadar okutup ihtiyaçlarını gidermedi mi? Okuldan mezun olup ailene yardımcı olmamak gibi bir şey olabilir mi bu resmen bencillik.

Tabii ki yardım etmelisin bence bir plan yapın mesela elektrik su sen öde , pazarlikti kiradi annen ödesin sonuçta beraber yasiyorsunuz evlenince çok ararsın bugünleri

Tabiki ailene yardım etmelisin , ama yarıya yarıya ödeme düşüncesi çok saçma bence , ev arkadaşı değilsiniz anne evlatsınız , sen diyebilirsin faturalardı ben ödeyeyim veya mutfak alışverişini yapamayım . Böylesi daha doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…