- 8 Nisan 2016
- 612
- 292
- 18
- Konu Sahibi justsmile123
-
Baban yokmuKızlar merhaba. Öncelikle buraya annem hakkında konu açmaktan ciğerim soldu diyerek söze girmek istiyorum
Bugün işe başladım,geçtiğimiz cumartesi üniden mezun oldum. Maaşım 1500. Akşam eve geldim ve annem maaşını napmayı planlıyosun dedi bende bilmiyorum daha dusunmedim ama bankada birikim yapıcam dedim. Sen öyle yapamazsın her ay bi bilezik alıp kenara koyalım 500ünü kendine ayır dedi bakarız dedim.Ki 500 bana yetermi onu da bilmiyorum yol ve yemek bana ait. Sonra da evin kirasını elektrik suyunu yarı yarıya ödücez dedi ben tabiki reddettim o zaman bana ne kalır hem altına hem eve verirsem dedim. Haksız mıyım sizce? Annemin de 1300 geliri var dede maaşı ve dükkanlardan. Benim adıma karar vermesini ben mi abartıyorum? Mecbur muyum evin bütün ihtiyaçlarını yarı yarıya ödemeye bilemedim.
Kanım dondu yemin ederim!!!Yavrum ben yazarımda burdan taşlanırım,vallahı çok doluyum ben. Bu konuda bı nasıl zıhnıyet,ailen zor durumda ise yardım edersın,ama bazı ebebeynler çocukları banka olarak görüyor,annenın emrivakisi rahatsz edıcı,kusura bakmasın kımse ,bakamayacağı çocuğu doğurmasın,neymış senı okutmuş,tabı okutacak sanamı sordu doğururken,ayyy kanım dondu yprumlardan,daha çok yazarımda neyse kızım sen kendınede bırıkım yap yavrum,gençliğinide yaşa,gözün bşşeyde kalmasın,annene bın bersen onu harcar ona göre ayar yapar,500 bersen ona göre ayar yapar,sen azcık kısarak verki arpa fazla gelmesın,sonra daha fazla der durur,ama bu mıllet evli olupta kocaları aielerıne yardım edınce kıyamet koparıyor,ne ıkıyuzlü uyeler var,eee o zaman admaın okuttu büyüttü,karısını dınlemeısn yollasın,nıye çemkiriyorsunuz
Elektrik geçen ay 65 tl geldi. Su da 40 tl. Hiç ekmek aldınız mı 1 tl oldu fiyatı, bilginiz var mı? Peynir fiyatı? Yumurta? Sıvı yağın fiyatından bahsetmiyorum bile. Bende annemle 2 kişiyiz! Annem rahatsız ve ben çalışmayıp ona bakıyorum. Evimiz kira değil şükür ona rağmen para yetişmiyor. Aynı dünyada miyiz merak ettim. Pazar fiyatlarindan haberiniz var mı? Pazara gidince en az 50 - 70 tl gidiyor mecbur marketede gidiliyor.Ev kiraysa kira da cok degildir herhalde yorganlarini ayaklarina gore uzatmislardir.Kiralari da 500 tldir diye dusunuyorum.Her ay 300 en cok 350 tl yeterli.Iki kisinin yiyeceginden elektriginden suyundan ne olacak.Verecegi giderlerin yarisindan biraz daha az olmali.Anne kendi calismiyor dede maasi aliyor yazik olacak birsey yok.
Kira elektrik su toplam 600 650 civarı. 1300den geriye 700 kalıyo ki bu da anneme yeter diye düşünüyorum. Yetmediği zamanda ben verirdim diyodum ama bi anda yarı yarıya olcak deyince şaşırdım açıkçası. Amacım birikim yapıp evleneceğim dönemde rahat edebilmekti.
Kira elektrik su toplam 600 650 civarı. 1300den geriye 700 kalıyo ki bu da anneme yeter diye düşünüyorum. Yetmediği zamanda ben verirdim diyodum ama bi anda yarı yarıya olcak deyince şaşırdım açıkçası. Amacım birikim yapıp evleneceğim dönemde rahat edebilmekti.
Eeee bunlar ne yiyor ne içiyor? Hergun peynir ekmek mi? Lütfen olaya ciddi bakın. 2 kişilik yemek gideri 600 tl nin altında olmuyor. Herkes kızın geleceği için para biriktirmesi derdinde. Annenin geleceğini kim umursuyor. Kadın kızdan ayrılsa anne daha rahat eder. Niye kadının bakış açısını görmüyoruz. Bizde iki kişiyiz. Bazen et- kofte- tavuk yemek istiyoruz. Pazara gidince en az 50 tl gidiyor. Siz resmen istiyorsunuz ki kadın kendine bi çöp bile almasın. Sonuçta anne, parasının tümünü evine harcamali ama çalışan kız parasını kendine alsın sonuçta annesinin 1300 tl maaşı varKızlar konu sahibi burada yazmış.Kira ve masraflar 600-650 civarı tutuyormuş.
Kira elektrik su toplamı oKızlar konu sahibi burada yazmış.Kira ve masraflar 600-650 civarı tutuyormuş.
Eeee bunlar ne yiyor ne içiyor? Hergun peynir ekmek mi? Lütfen olaya ciddi bakın. 2 kişilik yemek gideri 600 tl nin altında olmuyor. Herkes kızın geleceği için para biriktirmesi derdinde. Annenin geleceğini kim umursuyor. Kadın kızdan ayrılsa anne daha rahat eder. Niye kadının bakış açısını görmüyoruz. Bizde iki kişiyiz. Bazen et- kofte- tavuk yemek istiyoruz. Pazara gidince en az 50 tl gidiyor. Siz resmen istiyorsunuz ki kadın kendine bi çöp bile almasın. Sonuçta anne, parasının tümünü evine harcamali ama çalışan kız parasını kendine alsın sonuçta annesinin 1300 tl maaşı var
Lütfen günümüz yemek ürünlerini hoz önüne alarak yaklaşın. Biz dışardan anca 2-3 kere yiyoruz. Kira vermediğiniz halde. Annem 50 yaşına geldi yolda yürürken bluz beğeniyor alıyoruz ki onlar bile bi dünya para. Niye sadece anne fedakar oluyor
Evet kadınına eminim 5 krs kalmıyordur. Ama bu unsurlarında değil çünkü o anne paraya ihtiyacı olamaz , hastalanamaz, kıyafet istemez, ev eşyası almak istemez. Ama kız ilerde evlenirse rahat harcamak için para biriktirmeli...Kira elektrik su toplamı o
Yiyecek içeçek yakacak hiçbişey yok içinde
Konu sahibi anneme 700 kalıyo diyo ama mutfak masrafı yok içinde
Yani o para annesine kalmıyo aslında
Üniversite mezunu olarak 1500 TL çok az değil mi yahu?
Üstelik yol yemek sizden
İyi bir firma değil galiba, ben oraya takıldım
Annenize gelince, bu kadar maaşı fazla abartmış
Sanki aldığınız 15.000 TL muamelesi yapmış bence
Sen yinede yardimci ola fakat birikimi kendi adina bankada yaptir. Bu gözler kk da ne olaylar okudu bir bilsen...
Can'ım şehirden şehire de günden güne de farkederYok ben masrafa ortak olması yönünde yorum yaptım zaten.
Bu hesaplar çok değişiyor bazen ben de kendimden şüphe ediyorum.
Biz mi çok harcıyoruz çok mu pahalı yerlerden alıyoruz diye...Şehirden şehre çok fark ediyor sanırım.
Evet kadınına eminim 5 krs kalmıyordur. Ama bu unsurlarında değil çünkü o anne paraya ihtiyacı olamaz , hastalanamaz, kıyafet istemez, ev eşyası almak istemez. Ama kız ilerde evlenirse rahat harcamak için para biriktirmeli...
Annenin altin alip koyalim demesi bana mantikli geldi guzel yatirim. Birde eve yardimci olursun kendine yeterince para kalacak kadar. Bi hafta olur kendine ozel esya alirsin ozaman az verirsin ama yardimci ol tabi icinden gelmesi lazim aslinda. Annenle hesap yap otur altina sukara eve sukara verebilirim bana sukadar lazim de yanlis anlasilma olmaz en azinda
Ben 3 yıldır biriktiriyorumBankada para biriktirmeyin yazmışlar ama bilemedim
Hepsini de biliyorum.Hesap yaptim zaten kafamda.Bu kadar dramatize etmeye gerek yok.Elektrik geçen ay 65 tl geldi. Su da 40 tl. Hiç ekmek aldınız mı 1 tl oldu fiyatı, bilginiz var mı? Peynir fiyatı? Yumurta? Sıvı yağın fiyatından bahsetmiyorum bile. Bende annemle 2 kişiyiz! Annem rahatsız ve ben çalışmayıp ona bakıyorum. Evimiz kira değil şükür ona rağmen para yetişmiyor. Aynı dünyada miyiz merak ettim. Pazar fiyatlarindan haberiniz var mı? Pazara gidince en az 50 - 70 tl gidiyor mecbur marketede gidiliyor.
Herşeyi bi kenara bırak bu kız para biriktiriyordu da ya anne? Onun kötü gün parası biriktirmeye hakkı yok mu? Kızı evlenene kadar çalışsa bile edek gibi tüm parasını kızına mi harcamak zorunda? Bu kadının yaşamaya hakkı yok mu?
Kadın babasının parasını alıyor diye yazık olacak diye birşey yok mu!! Bu nasıl bir cümledir. Sen kendine kadın diyorsan ne olur aynaya bak!
Kk ' ne bakıyorum da bazen, ne biçim kadınlar olup cikmisiz demekten kendimi alikoyamiyorum..
Ben markette ki manavlara para yetistiremiyorum. Çok pahalı. Çoğu yer böyle. Makarna bulgur pirinç için gidiyorum. Daha dün barbunyayla nohut alayim dedim nohutun fiyat 5.99Yok ben masrafa ortak olması yönünde yorum yaptım zaten.
Bu hesaplar çok değişiyor bazen ben de kendimden şüphe ediyorum.
Biz mi çok harcıyoruz çok mu pahalı yerlerden alıyoruz diye...Şehirden şehre çok fark ediyor sanırım.
Bu dramatize etmek mi anneyi dusunmek mi?Hepsini de biliyorum.Hesap yaptim zaten kafamda.Bu kadar dramatize etmeye gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?