Annemin maaşım hakkındaki düşünceleri

Baban yokmu

Kanım dondu yemin ederim!!!
Azcık kısarak ver ki arpa fazla gelmesin öyle mi? Sonra daha fazla der dururmuş!!
Afedersiniz de o kadın eşek mi de arpa veriliyor Nasıl Bi benzetme bu?
Bakamayacağı çocuğu doğurmasın demişsiniz, konu sahibinin yorumlarından anladığım kadarıyla anne babası boşanmış. Kim boşanmak için evlenir? Kim yalnız başına büyüteceği Bi çocuğu dünyaya getirir? Tabiki annesi de bu tür talihsizliklerin başına geleceğini bilmiyordu.
Yok inanmayacağım böyle düşüncede Bi insan olamaz!

Ev kiraysa kira da cok degildir herhalde yorganlarini ayaklarina gore uzatmislardir.Kiralari da 500 tldir diye dusunuyorum.Her ay 300 en cok 350 tl yeterli.Iki kisinin yiyeceginden elektriginden suyundan ne olacak.Verecegi giderlerin yarisindan biraz daha az olmali.Anne kendi calismiyor dede maasi aliyor yazik olacak birsey yok.

Elektrik geçen ay 65 tl geldi. Su da 40 tl. Hiç ekmek aldınız mı 1 tl oldu fiyatı, bilginiz var mı? Peynir fiyatı? Yumurta? Sıvı yağın fiyatından bahsetmiyorum bile. Bende annemle 2 kişiyiz! Annem rahatsız ve ben çalışmayıp ona bakıyorum. Evimiz kira değil şükür ona rağmen para yetişmiyor. Aynı dünyada miyiz merak ettim. Pazar fiyatlarindan haberiniz var mı? Pazara gidince en az 50 - 70 tl gidiyor mecbur marketede gidiliyor.
Herşeyi bi kenara bırak bu kız para biriktiriyordu da ya anne? Onun kötü gün parası biriktirmeye hakkı yok mu? Kızı evlenene kadar çalışsa bile edek gibi tüm parasını kızına mi harcamak zorunda? Bu kadının yaşamaya hakkı yok mu?

Kadın babasının parasını alıyor diye yazık olacak diye birşey yok mu!! Bu nasıl bir cümledir. Sen kendine kadın diyorsan ne olur aynaya bak!

Kk ' ne bakıyorum da bazen, ne biçim kadınlar olup cikmisiz demekten kendimi alikoyamiyorum..

Annen 1300 tl alıyor,600 tl giderler var ve siz anne kız kalan 700 tl ile geçiniyorsunuz.
Şimdi sen 1500 tl maaş alınca 700 tl sadece annene kalacak.Aslında senin mantığın da doğru.
Ben olsam yine de masrafa ortak olurum.300 tl annene versen sana 1200 kalır.Her ay 2 gr. altın alsan 220-230 tl oraya gider.980 tl ile de rahat geçinirsin diye düşünüyorum.
Sen annenin bilezik al demesine bakma.O nesilden çoğu kadın başka yatırım bilmez.O zamanlar gram altın alınmazdı,dolar Euro bilinmezdi.Şimdiki gibi takibi yoktu.
Bazı üyeler yazmışlar ben de katılıyorum,mutlaka kendi adına hesap açtır.

Kızlar konu sahibi burada yazmış.Kira ve masraflar 600-650 civarı tutuyormuş.

Eeee bunlar ne yiyor ne içiyor? Hergun peynir ekmek mi? Lütfen olaya ciddi bakın. 2 kişilik yemek gideri 600 tl nin altında olmuyor. Herkes kızın geleceği için para biriktirmesi derdinde. Annenin geleceğini kim umursuyor. Kadın kızdan ayrılsa anne daha rahat eder. Niye kadının bakış açısını görmüyoruz. Bizde iki kişiyiz. Bazen et- kofte- tavuk yemek istiyoruz. Pazara gidince en az 50 tl gidiyor. Siz resmen istiyorsunuz ki kadın kendine bi çöp bile almasın. Sonuçta anne, parasının tümünü evine harcamali ama çalışan kız parasını kendine alsın sonuçta annesinin 1300 tl maaşı var
Lütfen günümüz yemek ürünlerini göz önüne alarak yaklaşın. Biz dışardan anca 2-3 kere yiyoruz. Kira vermediğiniz halde. Annem 50 yaşına geldi yolda yürürken bluz beğeniyor alıyoruz ki onlar bile bi dünya para. Niye sadece anne fedakar oluyor

Kira elektrik su toplamı o
Yiyecek içeçek yakacak hiçbişey yok içinde
Konu sahibi anneme 700 kalıyo diyo ama mutfak masrafı yok içinde
Yani o para annesine kalmıyo aslında

Yok ben masrafa ortak olması yönünde yorum yaptım zaten.

Bu hesaplar çok değişiyor bazen ben de kendimden şüphe ediyorum.
Biz mi çok harcıyoruz çok mu pahalı yerlerden alıyoruz diye...Şehirden şehre çok fark ediyor sanırım.

Kira elektrik su toplamı o
Yiyecek içeçek yakacak hiçbişey yok içinde
Konu sahibi anneme 700 kalıyo diyo ama mutfak masrafı yok içinde
Yani o para annesine kalmıyo aslında
Evet kadınına eminim 5 krs kalmıyordur. Ama bu unsurlarında değil çünkü o anne paraya ihtiyacı olamaz , hastalanamaz, kıyafet istemez, ev eşyası almak istemez. Ama kız ilerde evlenirse rahat harcamak için para biriktirmeli...

Annenin altin alip koyalim demesi bana mantikli geldi guzel yatirim. Birde eve yardimci olursun kendine yeterince para kalacak kadar. Bi hafta olur kendine ozel esya alirsin ozaman az verirsin ama yardimci ol tabi icinden gelmesi lazim aslinda. Annenle hesap yap otur altina sukara eve sukara verebilirim bana sukadar lazim de yanlis anlasilma olmaz en azinda

2 yıllık bitirdim onunda etkisi vardır. 6 ayda bir zam yapıcaklar en fazla 2.500 olucak maasım.

Can'ım şehirden şehire de günden güne de farkeder
Bi ay olur maaşının tamamını vermek gerekir
Bi ay olur hiç veremez bunlar değişir.
Geçen annemin gözlüklerini yeniledik 700 lira tuttu. Hem uzağı hem yakını göremiyor. Numaralar büyük olunca devletin verdiği çerçeveler camı taşıyamıyor mecbur incelttirmesi osu busu derken 700 oldu. Yaş ilerledikçe mecbur böyle masrafları olcak
Konu sahibinin annesinin de benzer ihtiyaçları olacak Nasıl karşılayacak?
Farklı yorum yapan arkadaşlar kendilerini o kadının yerine koysunlar. Kadın ışık göremedi demekki belkide şakayla karışık istedi.

Annem yapamaz mı? İnanır mısınız annem benden daha çok gezer. Yani dışa yetiriyo da eve yiyecek mi alamıyo? Eski konuma bakın isterseniz

Evet önceden hesap kitap yapılması en mantıklı olan sanırım

Hepsini de biliyorum.Hesap yaptim zaten kafamda.Bu kadar dramatize etmeye gerek yok.

Ben markette ki manavlara para yetistiremiyorum. Çok pahalı. Çoğu yer böyle. Makarna bulgur pirinç için gidiyorum. Daha dün barbunyayla nohut alayim dedim nohutun fiyat 5.99
Ben buradaki yorumlara biraz sinir oldum sizde öyle yazınca onlar gibi sandım. Kadın 1300 tl alıyorken kız 1500 tl alıyor. Tüm yükü kadın sirtlansin istiyorlar. Hiç kadının geleceğini isteğini düşünen yok. İnan geçen (ramazanın ilk günü) annemi yuruyuse çıkardım, yolda karpuz satılıyordu. Annem isteyince alalım akşam yeris dedik, kucuklerden seçtik 2 kişiyiz 9.5 tl tuttu bu annenin canı hiç mi birşey istemiyor. Kuru ekmek mi yiyorlar. Kıymanın kilosu 35 tl bu ülkede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…