Annemin maddi durumu ve benim vicdan azabım

Bu hikayeden bır kez daha anladığımız şu asla kadınlar ne çocuk ne koca ıcın ısı bırakmamalı yoksa ortada kalır.
Çocuk ıcınde fedakarlık yapmamak gerekiyor.
Bellı yaşa gelince çocuğu iş bulamayan anneler her türlü destek çıkıyor.
Anne babası ayrı olan ve annesi destek çıkan çocuğun da bıraz anneyı düşünmesi gerekirdi.
Erken yaşta evlılık ve işten çıkarak sızde sadece kendinizi dusunmussunuz.
Koca parası yemek ıstemek bu devırde luks.
Öyle adamlarda azaldı.
En fazla sıze verır yıne ailenıze vermeme hakkını kullanır.

Bırde bu forumda şu var.
Uyenın kendısı 20 yaşında okumadan gıtmıs evlenmıs şansına kocası ıyı çıkmış.
Ay çalışamam calısmak yorucu zor der.
Ikı çocuk büyütmüş belki zamanında okutulmamıs şartları el vermeyen kadına aa çalışmıyor dıye kınıyor.
Bu da ayrı tezat.

Çalışmıyor diye laf edenlerin çoğu çalışıyor. Hatta bazılarının annesi de çalışıyor.

Söylenmiştir belki amma siz evlenmişsiniz sizi büyütmüş bence anneniz de evlenmeli.

Mutlu olmak senin de hakkın deyin.Yaşı çok genç ,nereye kadar yalnız kalıp size muhtaç olacak

Şu üç günlük dünyada anne babaya da faydamız olmayacaksa niye yaşıyoruz ki boş boş.
Bırak kayınvalideye insan ihtiyacı olan ele veriyor bu miktarı.Kocan cimri ,çok üzer seni.
Bende evliliğin ilk yıllarında eşim yüzünden ihtiyacı olan aileme yardım edememiştim.Hatırladıkça üzülürüm,şimdi inadına daha çok veriyorum, açsın ağzını;alnını karışlarım.

Ben kendimde çalışıyorum benım attıgım taş yerinı bulmuştur.

Hadi alayim taşini. Bu bensem 20 degil 21de evlendim ve 2 senelik okudum ama okuldan sayilmaz simdi)
Guncel durumda 10 aydir filan calisiyorum çok büyük bir iş sanki.
Calişmak istemiyorum yoruluyorum, calişmak canim istemiyor diyebilir herkes benim buna hic itirazim yok. 3-5 ay sonra yine canim istemedi diyip işi birakir gecer otururum evimde ÇÜNKÜ şöyle bir durum var bakmam gereken cocugum yok, ben evde oturayim damadim bana para yollasin da demiyorum.
Ailenizden eviniz maliniz varsa ortada kalmayacaksaniz, evde yattiginizda cocugunuz veya damattan/gelinden para beklemeyecekseniz buyrun yatin konu sahibinin annesi de bu sartlara sahip olsaydi yatsaydi evde.

Kafalar pırıl pırıl, çocuk için fedakarlık demek tam olarak nedir? Biri rüyanıza girip beni dünyaya getir mi diyor? Heveslenip çocuk yap bir de bakma istersen. Bakınca da adı “fedakarlık” olsun. Çocuklar da yıllarca çalışmış. Ama onu gören yok çünkü bu fedakarlık ne hikmetse kendi insiyatifiyle dünyaya getirdiğinin bi zahmet sorumluluğunu almak ama aciz edebiyatı daha kolay tabii

Eşin kötü biri net! 5 bin ne ki şu dönemde.
Tam tersi olsa da kendi annesine 5 bin yollasa ölmezdi. Koşarak da böyle birinden hamile kalmak?? Hayır bu adam seni de ortada bırakabilir. Sen neye güvenerek işten çıktın?
İkinci konuda annen neden çalışmamış? Artık çalışmayana ekmek bile yok! Mecbur çalışacaktı, çalışacak. Ben olsam annemi ortada bırakıp koşa koşa evlenmezdim. Hadi evlendim işten çıkmazdım.
Benim bir arkadaşımın eşi çok zengin. Çok lüks hayatı var. Bebeği doğduktan sonra ücretsiz izin alabilirdi ama almadı. Aileme destek olmak için çalışmalıyım eşimden isteyemem. Onlarda bebeğime bakarlar demişti.

Mesela bu kadın genç yaştayken evlilik hakkını da kullanabılırdı.
Çok var burada da gerçek hayatta da çocuğu küçük olmasına rağmen evlenen kadın kendini garantiye de alabılırdı.
Boşandı dıye kadın da beklemek zorunda değildı dünyaya getırdı dıye ona göre tum hayatını kırmayan dolu kadın var.
Benım kımseden beklentim yok şükür.
Calısan bır kadınım.
Ben o kadının şartlarının kendimle aynı olmadığının farkındayım.
Yıne burada annem şuan ortada kalsa ömürboyu da bakarım bunun hesabını yapmam.
Benım için önemli kımseden beklentiye girmeden.
Konu sahıbı evlenerek calısmayarak hata yapmıs.
Olay bu bence.

Benim çocuklarım olduğunda babaları işten çıkmamı söylemişti. Ben kimseye güvenemediğim için çıkmadım tabiki. Bebeğim 11 aylıkken bizi borç batağında bırakıp kaçtı. Bence çocuk için bile işten çıkılmaz. Çocuklarımla muhteşem ilişkimiz var. Oğlum 12 kızım 4,5 yaş. Hayatta kendime ve çocuklarıma yaptığım en büyük iyilik çalışmak. Eğer onu dinleseydim ortada kalmıştık

Damat versın demedim ben.
Konu sahibine kızıyorum.
Adama muhtaç olduğu için işten çıkıp hemen çocuk yaptığı için.
Annem bu durumda olsa kımseye eyvallah etmem olene kadar da bakarım bu benim boynumun borcu.
Eskıden kadınlar şuan kı şartlarda değil calısma olarak.
Şuan gencecik kızlar bıle çalışmıyor.
Burada hatalı olan konu sahibi .
Hemen iş bırakıyor kenarda üç kuruş yok adama muhtac olmus vs vs

Açık konuşacam anlattıklarınız annenizin bunca zaman kendine yettiğini düşündürtmüyor. Daha nişanlıyken eşinizden para almışsınız. Bakın evlenınce de işten çıkıp eşinizin bakmasını kabul ediyorsunuz. Bakış açınız sıkıntılı.Şu anda da bir faturadan değil genel sürekli bir yardımdan bahsediyorsunuz. Ha isterseniz ömür boyu annenize siz bakın ama bunu eşinizden beklemeniz uygun değil.

Kimlerin calisip kimlerin calismadiginin bi onemi yok. 48 yaşlarinda calisan her kadin okumusta masa vasi cakisiyor degil ihtiyaci olan cocuk bakiyor, baska isler yapiyor gayette.
Ihtiyaci olan calisacak, yok ben parasiz kalirsam da kendime kalirim millete dert olmam diyen de gecip yatabilir. Siz annenize bakabilirsiniz istiyorsaniz ama damat bakmak zorunda degil. Bunu elestiren insanlarin calisip calismamasi neden önemli oluyor anlamadim.

Evlilik hakkını kullanan kadının evlat sorumluluğu düşüyor mu sana göre? Çocuğu varken evlenen ama çocuklarını ihmal etmeyen birçok kadın var. Bu konu hakkaten bir garip varsayımlar hep küçük Emrah moduna girip yapılıyor. Tamam artık dediğiniz gibi olsun. 48 yaşında kadın gayet toplumun yarısından fazlasında görülen bir kronik rahatsızlık için çalışmasın, belki de istemeden kızıyla damadın arası bozulsun. Kızın doğuracağı çocuğun huzurunun ne önemi var ki? Bu boynu bükükler psikolojisiyle size hayatta başarılar…

Ben anne tarafını yazayım, evladını evlendirmiş bir anneyim Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, yokluklarıyla da imtihan etmesin inşallah lakin Rabbim içimi biliyor, 31 yıllık eşime bile bir gün dahi para demedim evladıma ya da damadıma hiç diyemem, ihtiyacım olduğunu bilmeleri bile beni yaralar, konu sahibinin annesi de benimle aynı duygular içindedir, para mevzusu var ya, gururlu olup da benim diyen insanı bile çok fena eziyor.

O yüzden yaşlılığa birikim gerekiyor, o zaman kimse size mecburiyetiymiş gibi bakmıyor veya ihtiyacınız olduğunu bildikleri için laf aralarında para yok ağlaması yapmak zorunda kalmıyor.
Evladınız da size karşı mahçup olmuyor.

Çok haklısınız aynen öyle yapacağımm
Kesinlikle, bebeğiniz doğsun biraz toparlansın hemen işe başlayın, sigortanız olur emeklilik umudunuz olur, Kendi paranızı kazandığınız için eşinize anneme 3-5 göndersek mi diye boyun bükmek zorunda kalmazsınız, erkeğin sen çalışma ben bakarım laflarına inanılmaz, bugün öyle der yarın sofrada lokmanızı sayar.

Almıyor bizim için onu bile istememiş yeter ki çocuklarım yanımda olsun demiş bişey istemiyorum senden
pöf

anası nafaka almaz, ama sigortalı bir işte de çalışmamış herhalde, sigortalı işte çalışıp 48 yaşında olan herkes EYTden emekli oldu

siz de çağrı merkezinde çalışıyormuşsunuz, gelir ne olabilir asgariden bir tık fazladır, ev kira, buna rağmen evde 2 tane de kediniz var. valla kimse kusura kalmasın da önce bir kendi aç karnını doyurmadan ne kedisi ?
böyle kafadan beklenecek ilk şeyi yapmışsınız 23 yaşında evlenip hemen hamile kalmak. kediler de 6 bin lira gelir olup kirasını kardeşi ödeyen annenin evinde kalmış.

bu kadar anne için vicdan azabı çekecektiniz bu kadar kıymetliydi 23 -24 yaşında, ablanızdan bile önce evlenecek derdiniz neydi? çalışsaydınız annenizin bi emeklisi dolsaydı, bi başını sokacak yeri olsaydı.

ne güzel dünya ya hem 23-24 yaşında evleneyim, hem çalışmayayım, hem dünyanın en vicdanlı insanı modlarında takılayım, hem genç yaşta anne olayım. siz bebek olunca da bebekle saatleri uygun iş bulamıyorum diye çalışmasınız. oh fıstık gibi hayat planı. işte maalesef bu fıstık plan kocanız "yok" dediği yerde yanıp bitip kuruyabiliyor...

geçici olarak destek olmak?

konu sahibinin kocası sevgiliyken destek olmuş
şu anda ablasının nişanlısı yine destek oluyor
ev kirasını zaten annenin kardeşleri ödemiş.

tam olarak "geçici" kısım nerede burada?
çünkü ben geçici bir durum göremiyorum.

ha erkekler evleninceye kadar olan süreçte "yaparım ederim" der. bunu sadece maddi değil her şey için diyorlar. sonra çark ama bunu da burada 2750703 konuda yazıyoruz evleninceye kadar köprüyü geçene kadar dediklerine bakmayın diye. çirkin, evet. ama bir insanın sevgilisinden para alması daha çirkin, bence. "işi bırak" da demiş adam hemen bırakmış. o lafıyla da hareket etmeseydi madem hemen işi bırakmak zorunda mıydı?

adamın bazı lafları işine geliyor bazıları gelmiyor. öyle şey olmaz. insanın kendi aklı fikri olur. daha 24 yaşında daha 5 aylık evli kayınvalide "korunma çocuğun olmaz" dedi diye çocuk mu yapılır. mağarada mı yaşamış bu kız bu zamana kadar? herkesin her dediğini yapmak zorunda mı?

48 yaşa diyor "bu yaştan sonra" vay anasını. "bu yaştan sonra" yaşı 48 ise biz hep birlikte ölelim.

kızın paçalarından cehalet akıyor.
kusura bakma konu sahibi ama durum bu.
annesi 5-6 binle kirada geçinemiyorsa (geçinemez tamam)

bunun çözümü koca bulup anneye baktırmak mı?
Aynen öyle herşeye para var ya bi benim huzurum için üç beş kuruş zor gelmiş
siz bu lafı edecek pozisyonda değilsiniz

o beğenmediğiniz 3-5 kuruş var mı elinizde? yok.
o zaman kusura kalmayın ama 3-5 kuruşun lafını ediyor, kısıyor vermiyor filan sizin edebileceğiniz laflar değil.

bi kazancınız olur bi birikiminiz olur. bir yerden bir güvenceniz olur. hadi o da olmadı bari kısa sürece bunu yapacak bir potansiyel olur. e sizde hiçbiri yok. ellinizde yok. daha senelerce çalışamayacaksınız bi geliriniz olmayacak. bi de böyle büyük büyük laflar edeceksiniz.

böyle büyük lafları hele hele ticaret yapan işi para olan bi adam ettirmez. erkeklerin büyük bir kısmı ettirmez. evleninceye kadar olan 2 tatlı lafı da hemen yemişsiniz.

böyle olmayan adam 100 tanede 1 tane 2 tane çıkar. o 1-2 tane "lafı mı olur hayatım, annen tabii ki yollarım bunu kafaya takmana üzüldüm" adamını da herkes bulamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…