- 6 Ekim 2024
- 746
- 2.349
- 28
- 39
- Konu Sahibi kafasikarisikbirisii
-
Çalışmıyor diye laf edenlerin çoğu çalışıyor. Hatta bazılarının annesi de çalışıyor.Bırde bu forumda şu var.
Uyenın kendısı 20 yaşında okumadan gıtmıs evlenmıs şansına kocası ıyı çıkmış.
Ay çalışamam calısmak yorucu zor der.
Ikı çocuk büyütmüş belki zamanında okutulmamıs şartları el vermeyen kadına aa çalışmıyor dıye kınıyor.
Bu da ayrı tezat.
Ben kendimde çalışıyorum benım attıgım taş yerinı bulmuştur.Çalışmıyor diye laf edenlerin çoğu çalışıyor. Hatta bazılarının annesi de çalışıyor.
Söylenmiştir belki amma siz evlenmişsiniz sizi büyütmüş bence anneniz de evlenmeli.Merhaba arkadaşlar lütfen bana yardım edin hamileyim fakat çok husursuzum çok vicdan azabı çekiyorum. Öncelikle lütfen hamile olduğumu aldırmayıp haksızsam haksızsın diye yüzüme vurun. Geceleri uyuyamıyorum huzursuzluğumdan. 5 aylık evliym 4 aylık hamileyim. Eşimle senelerdir beraberdik. Annem ve babam daha ben 1 yaşındayken ayrılmışlar. Bir ablam var birde ben. Annemin dayanacağı başka kimsesi yok. Yıllardır biz çalışıyorduk evi geçindiriyorduk. Ben arttık düzenli bir hayatım olsun istedim sevdiğim adamla yolumu birleştirdim. Herşey çok ani oldu. Evlilikte bebekte. Biz sevgiliykende ben çalışıyorken kira vs eşim yardımcı oluyordu hakkını yiyemem. Evlendik kısa bir süre sonra ablamda nişanlandı. Annemin sadece 6 bin tl geliri var. Şuan üç ay kira zorluğu da yok kardeşleri ödedi. Annem 48 yaşında bel fıtığı tiroid sürekli üşüme vs hastaLığı mevcut ve kadında hayatın yorgunluğu yıpranmışlığı var. Gitti günü birlik işlere yapamadı. Bende evlendikten sonra iki üç defa 5 bin 6 bin anneme gönderdim. İlk başta çalışıyordum bende hamilelikten dolayı işten çıktım. Şimdi çalışmıyorum. Eşimde bundan önce ben huzursuz olup ağladığımda demişti ki ağlama 5 10 bişeyler göndermeye çalışırız diye. Ama iki ay oldu ses yok. Kadın da istemiyor Allah var ama 6 binle ve ablamın nişanlısının gönderdiğiyle ev mi geçinir fatura mı ödenir karın mı doyar ? Bugün gece dedim ki eşime sen böyle demiştin ben direk 5 bin gönderelim demiyorum bana hesap aç beş at aydan aya bi ihtiyaç olursa bi fatura vs ben halledeyim direk hepsini gönderim demiyorum çünkü bilet olduğunda utana sıkıla üç günde dile getiriyorum anca isteyebiliyorum ondan. Bana döndü dedi ki ne diyorsun ben anlamadım ben kendi anneme göndermiyorum ben her ay senin annene beş bin göndermek zorunda mıyım ? Çok üzüldüm çok gururuma dokundu. Gözlerim doldu. Sesimi çıkarmadım kusura bakma dedim ben sanmıştım ki sen her ay 5 göndeririz demiştin. Pardon dedim. Çok içime dokundu. Annemin kimsesi yok. Eşimin maddi durumu da iyi ödemesi falan çok ev yaptırıyoruz diye bu aralar belki yetiştiremediği noktalar da oluyor ama 5 bin koyacak bir insan değil. Lafa gelince 5 neyki diyen insan. Çok üzüldüm ben evlendiğimden beri huzursuzum bu konu için annemi yarı yolda koymuş gibi hissediyorum çok vicdan azabı çekiyorum o bizim için başkasıyla evlenmedi ne bileyim hayatını bize adadı ben şimdi bir elim yağda bir elim balda evimde oturamıyorum onlarda yokken. Evim bana batıyor. İçtiğim su yediğim yemek gözüme geliyor. Çoğu zaman ne yemek yaptığımı bile söylemiyorum canları çekmesin belki yoktur diye. Şimdi böyle onu orda bırakıp hayatıma devam etmek çok zor geliyor. Ne yapayım ne düşüneyim bilmiyorum bazen çıkıp annemin yanına gitmek istiyorum açsakta beraber aç olalım benim karnımın doyması zoruma gidiyor çünkü. Bu arada farklı ildeler. Ben şimdi ne yapayım siz olsanız ne yaparsınız nasıl düşünmeliyim bana birleyler söyleyin lütfen üzülürler diye ablamla da paylaşamıyorum paylaşacak kimsem yok..
Galiba evlendiğim için pişmanım..
+arkadaşlar bir düzletme yapayım annem iş arıyor zaten yapabileceği düzgün bir iş bu geçici bir süreç.
+hanilelikte de yorum yapanlar çok haklısınız maalesef dolduruşa geldim bebeğiniz olmaz korunursanız yıllarca denersiniz gibi gibi hata zaten benim farkındayım
Şu üç günlük dünyada anne babaya da faydamız olmayacaksa niye yaşıyoruz ki boş boş.Aynı şey kayınvalideye olsa yine aynı tepkiyi verirdim veriyorum da bazı durumlarda. Diğer bütün konularda hakkınız var bebek şu bu hepsi doğru hata benim. Ama eşime beş bin koymaz onu da biliyorum üstelik geçici bir süreç ve üstelik direk ona da gönder demedim benim hesaba at dedim ben bi fatura bi aidat öderim dedim bir evlat olarak.
Ben kendimde çalışıyorum benım attıgım taş yerinı bulmuştur.
Kafalar pırıl pırıl, çocuk için fedakarlık demek tam olarak nedir? Biri rüyanıza girip beni dünyaya getir mi diyor? Heveslenip çocuk yap bir de bakma istersen. Bakınca da adı “fedakarlık” olsun. Çocuklar da yıllarca çalışmış. Ama onu gören yok çünkü bu fedakarlık ne hikmetse kendi insiyatifiyle dünyaya getirdiğinin bi zahmet sorumluluğunu almak ama aciz edebiyatı daha kolay tabiiBu hikayeden bır kez daha anladığımız şu asla kadınlar ne çocuk ne koca ıcın ısı bırakmamalı yoksa ortada kalır.
Çocuk ıcınde fedakarlık yapmamak gerekiyor.
Bellı yaşa gelince çocuğu iş bulamayan anneler her türlü destek çıkıyor.
Anne babası ayrı olan ve annesi destek çıkan çocuğun da bıraz anneyı düşünmesi gerekirdi.
Erken yaşta evlılık ve işten çıkarak sızde sadece kendinizi dusunmussunuz.
Koca parası yemek ıstemek bu devırde luks.
Öyle adamlarda azaldı.
En fazla sıze verır yıne ailenıze vermeme hakkını kullanır.
Mesela bu kadın genç yaştayken evlilik hakkını da kullanabılırdı.Kafalar pırıl pırıl, çocuk için fedakarlık demek tam olarak nedir? Biri rüyanıza girip beni dünyaya getir mi diyor? Heveslenip çocuk yap bir de bakma istersen. Bakınca da adı “fedakarlık” olsun. Çocuklar da yıllarca çalışmış. Ama onu gören yok çünkü bu fedakarlık ne hikmetse kendi insiyatifiyle dünyaya getirdiğinin bi zahmet sorumluluğunu almak ama aciz edebiyatı daha kolay tabii
Benim çocuklarım olduğunda babaları işten çıkmamı söylemişti. Ben kimseye güvenemediğim için çıkmadım tabiki. Bebeğim 11 aylıkken bizi borç batağında bırakıp kaçtı. Bence çocuk için bile işten çıkılmaz. Çocuklarımla muhteşem ilişkimiz var. Oğlum 12 kızım 4,5 yaş. Hayatta kendime ve çocuklarıma yaptığım en büyük iyilik çalışmak. Eğer onu dinleseydim ortada kalmıştıkKafalar pırıl pırıl, çocuk için fedakarlık demek tam olarak nedir? Biri rüyanıza girip beni dünyaya getir mi diyor? Heveslenip çocuk yap bir de bakma istersen. Bakınca da adı “fedakarlık” olsun. Çocuklar da yıllarca çalışmış. Ama onu gören yok çünkü bu fedakarlık ne hikmetse kendi insiyatifiyle dünyaya getirdiğinin bi zahmet sorumluluğunu almak ama aciz edebiyatı daha kolay tabii
Damat versın demedim ben.Hadi alayim taşini. Bu bensem 20 degil 21de evlendim ve 2 senelik okudum ama okuldan sayilmaz simdi)
Guncel durumda 10 aydir filan calisiyorumçok büyük bir iş sanki.
Calişmak istemiyorum yoruluyorum, calişmak canim istemiyor diyebilir herkes benim buna hic itirazim yok. 3-5 ay sonra yine canim istemedi diyip işi birakir gecer otururum evimde ÇÜNKÜ şöyle bir durum var bakmam gereken cocugum yok, ben evde oturayim damadim bana para yollasin da demiyorum.
Ailenizden eviniz maliniz varsa ortada kalmayacaksaniz, evde yattiginizda cocugunuz veya damattan/gelinden para beklemeyecekseniz buyrun yatin konu sahibinin annesi de bu sartlara sahip olsaydi yatsaydi evde.
Bu soru gerçek miEngel olup olmadığını nereden biliyorsunuz? Doktor musunuz?
Açık konuşacam anlattıklarınız annenizin bunca zaman kendine yettiğini düşündürtmüyor. Daha nişanlıyken eşinizden para almışsınız. Bakın evlenınce de işten çıkıp eşinizin bakmasını kabul ediyorsunuz. Bakış açınız sıkıntılı.Şu anda da bir faturadan değil genel sürekli bir yardımdan bahsediyorsunuz. Ha isterseniz ömür boyu annenize siz bakın ama bunu eşinizden beklemeniz uygun değil.İnanın anlıyorum demek istediğinizi fakat ben başta çalışıyordum ve ihtiyaçlarımı karşılayacağını bile bile isteyerek eşim işten ayrılmamı istedi o dönemde. Çalışmamı istemedi. Anneme gelince de ben çalışmasın ben bakim demiyorum insan bunca zaman kendisine tek başına bakmış bir kadın için bi faturasını ödemek bi yarasına çare olmak istiyor o kadar. Bu çok mudur sizce ?
Damat versın demedim ben.
Konu sahibine kızıyorum.
Adama muhtaç olduğu için işten çıkıp hemen çocuk yaptığı için.
Annem bu durumda olsa kımseye eyvallah etmem olene kadar da bakarım bu benim boynumun borcu.
Eskıden kadınlar şuan kı şartlarda değil calısma olarak.
Şuan gencecik kızlar bıle çalışmıyor.
Burada hatalı olan konu sahibi .
Hemen iş bırakıyor kenarda üç kuruş yok adama muhtac olmus vs vs
Evlilik hakkını kullanan kadının evlat sorumluluğu düşüyor mu sana göre? Çocuğu varken evlenen ama çocuklarını ihmal etmeyen birçok kadın var. Bu konu hakkaten bir garip varsayımlar hep küçük Emrah moduna girip yapılıyor. Tamam artık dediğiniz gibi olsun. 48 yaşında kadın gayet toplumun yarısından fazlasında görülen bir kronik rahatsızlık için çalışmasın, belki de istemeden kızıyla damadın arası bozulsun. Kızın doğuracağı çocuğun huzurunun ne önemi var ki? Bu boynu bükükler psikolojisiyle size hayatta başarılar…Mesela bu kadın genç yaştayken evlilik hakkını da kullanabılırdı.
Çok var burada da gerçek hayatta da çocuğu küçük olmasına rağmen evlenen kadın kendini garantiye de alabılırdı.
Boşandı dıye kadın da beklemek zorunda değildı dünyaya getırdı dıye ona göre tum hayatını kırmayan dolu kadın var.
Benım kımseden beklentim yok şükür.
Calısan bır kadınım.
Ben o kadının şartlarının kendimle aynı olmadığının farkındayım.
Yıne burada annem şuan ortada kalsa ömürboyu da bakarım bunun hesabını yapmam.
Benım için önemli kımseden beklentiye girmeden.
Konu sahıbı evlenerek calısmayarak hata yapmıs.
Olay bu bence.
Ben anne tarafını yazayım, evladını evlendirmiş bir anneyim Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, yokluklarıyla da imtihan etmesin inşallahBenim annem de oyle muna abla.
kendi capinda calismis , birikim yapmis.
Maddi konular ve aileler , cocuklarin hayatlarini, evliliklerini etkiliyor. Bunu herkes yasayarak tecrube etmistir.
Benim kayinvalidem calismis bekarken annesine , evlenince kayintarafina vermis maasini. Kayinpederde oyle.
Bir sekilde emekli oldular. Ama o kadar calismaya anca cocuklarini okuttular ve ev sahibi olamamislar.
Ama kayinvalidemler kendileri yasadigi icin, ne normal karisma anlamisda ne maddi olarak bize hicbir sey demediler. Olmasi gereken de bu
Mutlu evliligime etkisi cok.
Cunku cevremdeki cogu insanin tartismalari bu yuzden.
Kesinlikle, bebeğiniz doğsun biraz toparlansın hemen işe başlayın, sigortanız olur emeklilik umudunuz olur, Kendi paranızı kazandığınız için eşinize anneme 3-5 göndersek mi diye boyun bükmek zorunda kalmazsınız, erkeğin sen çalışma ben bakarım laflarına inanılmaz, bugün öyle der yarın sofrada lokmanızı sayar.Çok haklısınız aynen öyle yapacağımm
pöfAlmıyor bizim için onu bile istememiş yeter ki çocuklarım yanımda olsun demiş bişey istemiyorum senden
geçici olarak destek olmak?Dediklerinizde haklısınız. Ama şu da var, ülkede üniversite mezunları bile markette iş bulunca sevinir duruma geldi. Konu sahibi de zaten annesi çalışsın istiyor, geçici olarak destek olmak istiyor, anladığım kadarıyla kadın da zaten iş arıyor. Bulduğunda zaten kendi ayakları üzerinde durabilir. Ama bu süreçte yabancı bile olsa yardım edilir ve adam da en başından edeceğini söylemiş sonradan çark etmiş (esas burası çirkin çünkü yalan), kaldı ki kadın konu sahibinin kedilerine bile bakıyor. Konu sahibi eşinden onlar için bile para alamıyor şu an.
annesi 5-6 binle kirada geçinemiyorsa (geçinemez tamam)Ya herkesin iradesi sağlığı dayanma gücü farklıdır
Konu sahibi annesini biliyor vefa vicdan üzüntü duyup üzülüyor hamileliğin verdiği bir duygusallıkta var belliki
Eşin bir zorunluluğu yok ama anne bu ya eğer ihtiyaç duyuyorsa durumda müsait ise eşinin çocuğunun hatrı için hiçte göze gelmez
5 bin 6 binle kirada nasıl geçinir insan ya
siz bu lafı edecek pozisyonda değilsinizAynen öyle herşeye para var ya bi benim huzurum için üç beş kuruş zor gelmiş
Dişle başlayıp tıbbın tüm branşların kapsamak hızlı bir kariyer ilerlemesi olmuş. Teprik ederim!Bu soru gerçek miama madem sordunuz söyleyeyim. Diş hekimiyim. Valla şimdi nerden bildiğimi size anlatmak isterdim ama böyle bir soru için kendimi yormak istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?