Annemin maddi durumu ve benim vicdan azabım

İyi de adam ne iş yapıyor? Geliri ne kadar? 100 bin ve üzeri kazanıyorsa mesela 5 bin ufak bir rakam ama Asgari ucret veya 50 bin kazanıp kira ödeyen, çocuk bekleyen için çok fazla o da şu sebepten fazla anne daha genç ve eline ayağına dolaşacak çocuk kalmamış ortada.

Daha ileri bir yaş olsa annemi alır dişimin kovuğunda bakarım ben makarna yiyorsan o da yer.

Adamın üslup ve yan çizme berbat yani bu konuda çok haksız. Hadi etraflıca düşünmeden böyle bir şey teklif ettim ve bana düzgünce anlatmak varken bu şekilde konuşsa hiç altta kalmam kimse anneme laf edemez. Ama bu demek değil ki evimi mağdur ederim.

Yukarıdaki sebepler kaynaklı bir de bebek bekleniyor ve bunlara para lazım. Yani gelir düşükse her tarafa yetişemezsin.

Allah var benim esim cimridir falan ama rahmetli annemin evi kendine aitti cok dusuk emekli.maasi vardi ama hrr gelmesinde faturaaina denk gdlirse faturasini oduyordu market eksigi goruyordu
Sizin esinizde vicdan yokmus oda baba olacak oda evlat buyutecek
Ya size de.cok uzuldm anneniz o haldeyken iciniz.rahat ddgildir Allah yardimcisi olsn insAllah muhannet zor
Anneniz elisi iyiyse elisi orup satabilir
Benim.annem kadin cok cabaladi ev alabilmek.icin basinda da babam.gibi zor adamla elisi ordu satti ,hamur kesti,tursu vurdu satti ,temizlige gitti 12 ayin 12 sinde kendine is icat etti calisti kazandi evini almayi basardi gencliginden itibaren.
Szin annenizde keske bu tarz isler yapsa yada yapsaydi ev alamasa bile birikimi.olurdu
Valla anndmde hastaydi canim astimdi dumana gelmemesi lazimdi genckeb yazin yagmur un yas sicak vs farketneksizin tursu vurdu buranin dal tursusu meshurdur yapimi zordur sirtindan gecti hep

anneniz 48 yasinda ve calismiyor mu? Bel
fitigi kimde yok ki bu zamanda? pardon da sirtini cocuklarina dayamissa yapacak birsey yok, bir annenin cocuklarinin sirtinda yük olmasini ve bu rolü kabul etmesini ben kabullenemiyorum sahsen. Gerekirse zor sartlarda calisirdim ama cocuklarimi vicdan azabi yasatacak duruma sokmazdim. Annenize kizdim kusura bakmayin.

Eşinin tavrı hoş değil belki ama siz bir hayal dünyası kurmuşsunuz. Kimse kimseyi ömür boyu finanse etmek zorunda değil. Annenin ihtiyacı bu ay veya bu yıl ile sınırlı değil ki. Üstelik yaşı çok ama çok genç o yaşta yeni anne olan kadınlar var. Bu kadının önünde yaşayacağı 30-40 yıl var ve bahsettiğin hastalıklar çalışmadan evde boş oturmayı gerektirecek şeyler değil. Sen de daha 5 aylık hamilesin bence işi biraz erken bırakmışsın. Şimdi yapmanız gereken anneni güzelce bi doktora götür üşüme vs neden acaba kan değerleri mi düşük bi tespit edin. Tedavilerini rutine koyun sonra da çalışmaya başlasın psikolojisine de iyi gelecektir. Bakıcı kadın arayan yüzlerce insan var. Ağır bir iş yapmasına gerek yok 5000 tl tüm sorunları çözecekse günde 1 saat çalışarak bile, ne biliyim bir çocuğu okuldan alarak bile bunu kazanabilir. En kötü ihtimal senin çocuğuna bakar doğumdan sonra çalışmayı düşünüyorsan ama çekirdek ailenin huzuru için bunu son ihtimal olarak düşünün. Annenin elbette yanında olacaksın destek olacaksın ama 48 yaşındaki kadının kalan tüm hayatının finansmanı konusunda biraz daha gerçekçi olmak lazım

Hadi şöyle düşünelim en mantıklı yol anneanne bebeğe bakacak anne baba çalışacak hem anneanneye de destek olacaklar böylelikle..
anneanne de çalışmış olacak bebeğe baktığı için normal bakıcı gibi düşünülmesine de gerek yok sonuçta bir işçi değil destek amaçlı böylelikle kızı da rahatlıkla destek olabilir işine kariyerine devam edebilir

İyi de anne öylece oturup başkalarının yardım etmesini mi izliyor? Kendi geçimi için elini taşın altına koyması gerekmez mi?
Ben anneye çok üzülemedim maalesef. Bi çabası olsa ona rağmen yetişemese amenna ama nereye kadar böyle sağdan soldan gelenlerle geçinecek? Henüz çok yaşlanmamışken bir şeyler yapması gerek.

Herkes ne kadar nazli ya biri diyabetim der calismaz öteki bel fitigi diye calismaz. 48 yasinda kadin girip bi ise calismali. Babam 50 yas ustunde onun da fitigi var ve calisiyor ustelik calismasa bana muhtac kalmaz adamin geliri evi arabasi var. Bu kadar da sorumsuzluk olmaz yani. Bazilari aç kalacak ama illa calismayacak.

Ama kızlar da bunun acısını çekmiş, yıllarca biz çalıştık evi geçindirdik yazmış konu sahibi. Anne günübirlik işler denemiş ama yapamamış. Babalarının kötü biri çıkması sadece anneyi mi yıpratıyor yaşanmamış bir çocukluk da var. Kök aile sorunları yüzünden çocukluğu gençliği de sıkıntıyla geçmiş kızların şimdi de yeni ailesinde problem yaşaması da bana çok adil gelmiyor. Dünyaya getirdiğiniz çocuklardan biz sorumluyuz. Konu sahibinin babası çok düzgün biriydi de iki çocuk yaptıktan sonra birden kötü olup mu terk ettti acaba bilmiyoruz. Bu memelekette bi çocuk daha yapim kocamla aramız düzelir belki diyen de bir sürü kadın var.
Ayrıca konu sahibinin kocasının tek seferlik yardıma laf ettiğini düşünmedim. Bence adam bunun sürekli hale gelmesine itiraz ediyor. Tabi gönül ister ki hiç böyle sorunlar olmasın ama mevcut ekonomik şartlarda bu kadar genç bir anneyi alıştırmak istemiyor olabilir. Şu an maddi durum elverişli diye böyle alıştırsa mesela 10 yıl sonra işler bozulsa bu kez daha yaşlı bir kadını kaderine terk etmek olmaz mı?

Yazdiklarinizin her maddesine katiliyorum .
Haddi çocuklar küçükken çalişamadi ama okula başladiktan sonra ?
Belki yeterli eğitimi yoktu o zaman gitsin fabrikada çalişsin ,mutfakta çalişsin .
Evet malesef bu türlü çalişma hayati çok zor ama yapaçak başka birseyde yok.

Almanyada tiroid hastaliklari ve diyabet çalişmamak için rahatsizlik olarak görülmüyor.
Bunlar ilaçlarla çok güzel dengeleniyor.
Dünyada %50 fazla tiroid var .

Benim annem 56 yaşında ve tiroit hastası. Babamın emekli maaşı yetmesin bugün girer bir işe çalışır. Kii zamanında bi fabrikada merdiven üretiminde çalıştığı da oldu yani. Kardeşlerim kiramı ödesin damatlarım harçlığımı göndersin kafasında asla olmaz.
Bu bana bencillik gibi geliyor.

Son düzenleme:
Tiroit zaten duyduğum herkeste var.

60 yaşında bel fıtığı olan ileri derecede KOAH hastası ve bun abağlı bir sürü kronik rahatsızlığı olan annem halen çalışıyor. hatta çalışmadan duramayacağını söylüyor. sizin annenizin çalışmaya gönlü yok ve ayrıca kurban pozisyonunu da sevdiği, işine de geldiği için el el üstünde oturmuş para gelsin diye bekliyor.

Evlenmeden önce eşinize bu beklentinizi söylediniz mi? Eğer söylediniz ve kabul ettiyse evet suçlu. Ama öte yandan benim annemin de bel fıtığı var ve annenizle aynı yaşta olmasına rağmen fiziksel güç gerektirecek bir işte çalışıyor.

Bence anneniz çalışabilir. Daha 48 yaşında ne zamana kadar destek olabilirsiniz çocuğunuz olacak?

Çok üzüldüm allah yardımcın olsun tiroid kanseri atlatmış tiroidleri alınmış biri olarak onu çok iyi anlayabiliyorum insanın dermanı kalmıyor ben de 49 a giricem masa başı işte çalışıyorum patronlarım bildiği için beni çok zorlamazlar iş konusunda

Kendini yormadan çalışabileceği bi işe girse olmazmı üşüme konusuna gelince değerleri düşüktür tahlil yapsın ben değerlerime çok dikkat ediyorum gün içinde enerjim iyi
Sen çok iyi bir evlatsın ve çok iyi bir anne olacaksın belli ki annen içün oturarak çalışabileceği işlere bak istersen allah yardımcınız olsun kardeşim bu arada trendyoldan market alışverişi yapıp evine yollayabilirsin ihtiyacı olan şeyleri ..

Anneniz siz evlenmeden önce çocukken geçimini nasıl sağlıyordu? Daha ileri yaşlar için bence yardım etmesi gerekir eşinizin. Ama şu an düzenli bir iş bulmalısınız. Çocuk bakıcılığı, yaşlı bakıcılığı gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…