- 29 Ocak 2021
- 1.947
- 5.860
- 108
- Konu Sahibi kafasikarisikbirisii
-
İyi de adam ne iş yapıyor? Geliri ne kadar? 100 bin ve üzeri kazanıyorsa mesela 5 bin ufak bir rakam ama Asgari ucret veya 50 bin kazanıp kira ödeyen, çocuk bekleyen için çok fazla o da şu sebepten fazla anne daha genç ve eline ayağına dolaşacak çocuk kalmamış ortada.Bunun gibi merhamet yoksunu birini boşar annemle bebeğimle gül gibi geçinirdim. Annem bebeğe bakar ben çalışırdım.
Böyle adama kadınlık yapmaktan utanın biraz.
Anneye çok üzüldüm. Kadını yazık iki kazık kadar el kadar herife muhtaç etmişsiniz iki kardeş
Allah var benim esim cimridir falan ama rahmetli annemin evi kendine aitti cok dusuk emekli.maasi vardi ama hrr gelmesinde faturaaina denk gdlirse faturasini oduyordu market eksigi goruyorduMerhaba arkadaşlar lütfen bana yardım edin hamileyim fakat çok husursuzum çok vicdan azabı çekiyorum. Öncelikle lütfen hamile olduğumu aldırmayıp haksızsam haksızsın diye yüzüme vurun. Geceleri uyuyamıyorum huzursuzluğumdan. 5 aylık evliym 4 aylık hamileyim. Eşimle senelerdir beraberdik. Annem ve babam daha ben 1 yaşındayken ayrılmışlar. Bir ablam var birde ben. Annemin dayanacağı başka kimsesi yok. Yıllardır biz çalışıyorduk evi geçindiriyorduk. Ben arttık düzenli bir hayatım olsun istedim sevdiğim adamla yolumu birleştirdim. Herşey çok ani oldu. Evlilikte bebekte. Biz sevgiliykende ben çalışıyorken kira vs eşim yardımcı oluyordu hakkını yiyemem. Evlendik kısa bir süre sonra ablamda nişanlandı. Annemin sadece 6 bin tl geliri var. Şuan üç ay kira zorluğu da yok kardeşleri ödedi. Annem 48 yaşında bel fıtığı tiroid sürekli üşüme vs hastaLığı mevcut ve kadında hayatın yorgunluğu yıpranmışlığı var. Gitti günü birlik işlere yapamadı. Bende evlendikten sonra iki üç defa 5 bin 6 bin anneme gönderdim. İlk başta çalışıyordum bende hamilelikten dolayı işten çıktım. Şimdi çalışmıyorum. Eşimde bundan önce ben huzursuz olup ağladığımda demişti ki ağlama 5 10 bişeyler göndermeye çalışırız diye. Ama iki ay oldu ses yok. Kadın da istemiyor Allah var ama 6 binle ve ablamın nişanlısının gönderdiğiyle ev mi geçinir fatura mı ödenir karın mı doyar ? Bugün gece dedim ki eşime sen böyle demiştin ben direk 5 bin gönderelim demiyorum bana hesap aç beş at aydan aya bi ihtiyaç olursa bi fatura vs ben halledeyim direk hepsini gönderim demiyorum çünkü bilet olduğunda utana sıkıla üç günde dile getiriyorum anca isteyebiliyorum ondan. Bana döndü dedi ki ne diyorsun ben anlamadım ben kendi anneme göndermiyorum ben her ay senin annene beş bin göndermek zorunda mıyım ? Çok üzüldüm çok gururuma dokundu. Gözlerim doldu. Sesimi çıkarmadım kusura bakma dedim ben sanmıştım ki sen her ay 5 göndeririz demiştin. Pardon dedim. Çok içime dokundu. Annemin kimsesi yok. Eşimin maddi durumu da iyi ödemesi falan çok ev yaptırıyoruz diye bu aralar belki yetiştiremediği noktalar da oluyor ama 5 bin koyacak bir insan değil. Lafa gelince 5 neyki diyen insan. Çok üzüldüm ben evlendiğimden beri huzursuzum bu konu için annemi yarı yolda koymuş gibi hissediyorum çok vicdan azabı çekiyorum o bizim için başkasıyla evlenmedi ne bileyim hayatını bize adadı ben şimdi bir elim yağda bir elim balda evimde oturamıyorum onlarda yokken. Evim bana batıyor. İçtiğim su yediğim yemek gözüme geliyor. Çoğu zaman ne yemek yaptığımı bile söylemiyorum canları çekmesin belki yoktur diye. Şimdi böyle onu orda bırakıp hayatıma devam etmek çok zor geliyor. Ne yapayım ne düşüneyim bilmiyorum bazen çıkıp annemin yanına gitmek istiyorum açsakta beraber aç olalım benim karnımın doyması zoruma gidiyor çünkü. Bu arada farklı ildeler. Ben şimdi ne yapayım siz olsanız ne yaparsınız nasıl düşünmeliyim bana birleyler söyleyin lütfen üzülürler diye ablamla da paylaşamıyorum paylaşacak kimsem yok..
Galiba evlendiğim için pişmanım..
Hadi şöyle düşünelim en mantıklı yol anneanne bebeğe bakacak anne baba çalışacak hem anneanneye de destek olacaklar böylelikle..İyi de adam ne iş yapıyor? Geliri ne kadar? 100 bin ve üzeri kazanıyorsa mesela 5 bin ufak bir rakam ama Asgari ucret veya 50 bin kazanıp kira ödeyen, çocuk bekleyen için çok fazla o da şu sebepten fazla anne daha genç ve eline ayağına dolaşacak çocuk kalmamış ortada.
Daha ileri bir yaş olsa annemi alır dişimin kovuğunda bakarım ben makarna yiyorsan o da yer.
Adamın üslup ve yan çizme berbat yani bu konuda çok haksız. Hadi etraflıca düşünmeden böyle bir şey teklif ettim ve bana düzgünce anlatmak varken bu şekilde konuşsa hiç altta kalmam kimse anneme laf edemez. Ama bu demek değil ki evimi mağdur ederim.
Yukarıdaki sebepler kaynaklı bir de bebek bekleniyor ve bunlara para lazım. Yani gelir düşükse her tarafa yetişemezsin.
Ama kızlar da bunun acısını çekmiş, yıllarca biz çalıştık evi geçindirdik yazmış konu sahibi. Anne günübirlik işler denemiş ama yapamamış. Babalarının kötü biri çıkması sadece anneyi mi yıpratıyor yaşanmamış bir çocukluk da var. Kök aile sorunları yüzünden çocukluğu gençliği de sıkıntıyla geçmiş kızların şimdi de yeni ailesinde problem yaşaması da bana çok adil gelmiyor. Dünyaya getirdiğiniz çocuklardan biz sorumluyuz. Konu sahibinin babası çok düzgün biriydi de iki çocuk yaptıktan sonra birden kötü olup mu terk ettti acaba bilmiyoruz. Bu memelekette bi çocuk daha yapim kocamla aramız düzelir belki diyen de bir sürü kadın var.Arkadaşlar yaşı genç çalışsın etsin yazıyorsunuz ama kadın biri 1 yaşında iki çocukla kalmış. Yükü iki kat ağır olmuş, tek büyütmüş çocuklarını. Anne baba ikisi de çalışsaydı veya sadece baba çalışıp eve baksaydı bu kadın da genç denen yaşta hastalanmazdı. Kolay mı tek başına iki çocuk büyütmek okutmak? Babaları nafakalarını kiralarını ödeseydi bu kadar yok yoksul olunmazdı. Adam ölmemiş etmemiş, karısından ayrılınca çocuklarından da ayrılmış. Bu kadın hiç gün yüzü görmesin mi, evlatları tarafından korunup kollanmasın mı? Eşimin maddi durumu iyi yazdı, 5bin TL nin lafı edilir mi bu durumdayken? Üstelik her ay maaşa bağlayalım da dememiş, bir ihtiyacını görürüm demiş.
Konu sahibi, babanızla ilgili detay vermemişsiniz. Yaptı mı babalık görevlerini?
Yazdiklarinizin her maddesine katiliyorum .Ama kızlar da bunun acısını çekmiş, yıllarca biz çalıştık evi geçindirdik yazmış konu sahibi. Anne günübirlik işler denemiş ama yapamamış. Babalarının kötü biri çıkması sadece anneyi mi yıpratıyor yaşanmamış bir çocukluk da var. Kök aile sorunları yüzünden çocukluğu gençliği de sıkıntıyla geçmiş kızların şimdi de yeni ailesinde problem yaşaması da bana çok adil gelmiyor. Dünyaya getirdiğiniz çocuklardan biz sorumluyuz. Konu sahibinin babası çok düzgün biriydi de iki çocuk yaptıktan sonra birden kötü olup mu terk ettti acaba bilmiyoruz. Bu memelekette bi çocuk daha yapim kocamla aramız düzelir belki diyen de bir sürü kadın var.
Ayrıca konu sahibinin kocasının tek seferlik yardıma laf ettiğini düşünmedim. Bence adam bunun sürekli hale gelmesine itiraz ediyor. Tabi gönül ister ki hiç böyle sorunlar olmasın ama mevcut ekonomik şartlarda bu kadar genç bir anneyi alıştırmak istemiyor olabilir. Şu an maddi durum elverişli diye böyle alıştırsa mesela 10 yıl sonra işler bozulsa bu kez daha yaşlı bir kadını kaderine terk etmek olmaz mı?
Benim annem 56 yaşında ve tiroit hastası. Babamın emekli maaşı yetmesin bugün girer bir işe çalışır. Kii zamanında bi fabrikada merdiven üretiminde çalıştığı da oldu yani. Kardeşlerim kiramı ödesin damatlarım harçlığımı göndersin kafasında asla olmaz.Yazdiklarinizin her maddesine katiliyorum .
Haddi çocuklar küçükken çalişamadi ama okula başladiktan sonra ?
Belki yeterli eğitimi yoktu o zaman gitsin fabrikada çalişsin ,mutfakta çalişsin .
Evet malesef bu türlü çalişma hayati çok zor ama yapaçak başka birseyde yok.
Almanyada tiroid hastaliklari ve diyabet çalişmamak için rahatsizlik olarak görülmüyor.
Bunlar ilaçlarla çok güzel dengeleniyor.
Dünyada %50 fazla tiroid var .
Tiroit zaten duyduğum herkeste var.Benim annem 56 yaşında ve tiroid hastası. Babamın emekli maaşı yetmesin bugün girer bir işe çalışır. Kii zamanında bi fabrikada merdiven üretiminde çalıştığı da oldu yani. Kardeşlerim kiramı ödesin damatlarım harçlığımı göndersin kafasında asla olmaz.
Bu bana bencillik gibi geliyor.
Çok üzüldüm allah yardımcın olsun tiroid kanseri atlatmış tiroidleri alınmış biri olarak onu çok iyi anlayabiliyorum insanın dermanı kalmıyor ben de 49 a giricem masa başı işte çalışıyorum patronlarım bildiği için beni çok zorlamazlar iş konusundaMerhaba arkadaşlar lütfen bana yardım edin hamileyim fakat çok husursuzum çok vicdan azabı çekiyorum. Öncelikle lütfen hamile olduğumu aldırmayıp haksızsam haksızsın diye yüzüme vurun. Geceleri uyuyamıyorum huzursuzluğumdan. 5 aylık evliym 4 aylık hamileyim. Eşimle senelerdir beraberdik. Annem ve babam daha ben 1 yaşındayken ayrılmışlar. Bir ablam var birde ben. Annemin dayanacağı başka kimsesi yok. Yıllardır biz çalışıyorduk evi geçindiriyorduk. Ben arttık düzenli bir hayatım olsun istedim sevdiğim adamla yolumu birleştirdim. Herşey çok ani oldu. Evlilikte bebekte. Biz sevgiliykende ben çalışıyorken kira vs eşim yardımcı oluyordu hakkını yiyemem. Evlendik kısa bir süre sonra ablamda nişanlandı. Annemin sadece 6 bin tl geliri var. Şuan üç ay kira zorluğu da yok kardeşleri ödedi. Annem 48 yaşında bel fıtığı tiroid sürekli üşüme vs hastaLığı mevcut ve kadında hayatın yorgunluğu yıpranmışlığı var. Gitti günü birlik işlere yapamadı. Bende evlendikten sonra iki üç defa 5 bin 6 bin anneme gönderdim. İlk başta çalışıyordum bende hamilelikten dolayı işten çıktım. Şimdi çalışmıyorum. Eşimde bundan önce ben huzursuz olup ağladığımda demişti ki ağlama 5 10 bişeyler göndermeye çalışırız diye. Ama iki ay oldu ses yok. Kadın da istemiyor Allah var ama 6 binle ve ablamın nişanlısının gönderdiğiyle ev mi geçinir fatura mı ödenir karın mı doyar ? Bugün gece dedim ki eşime sen böyle demiştin ben direk 5 bin gönderelim demiyorum bana hesap aç beş at aydan aya bi ihtiyaç olursa bi fatura vs ben halledeyim direk hepsini gönderim demiyorum çünkü bilet olduğunda utana sıkıla üç günde dile getiriyorum anca isteyebiliyorum ondan. Bana döndü dedi ki ne diyorsun ben anlamadım ben kendi anneme göndermiyorum ben her ay senin annene beş bin göndermek zorunda mıyım ? Çok üzüldüm çok gururuma dokundu. Gözlerim doldu. Sesimi çıkarmadım kusura bakma dedim ben sanmıştım ki sen her ay 5 göndeririz demiştin. Pardon dedim. Çok içime dokundu. Annemin kimsesi yok. Eşimin maddi durumu da iyi ödemesi falan çok ev yaptırıyoruz diye bu aralar belki yetiştiremediği noktalar da oluyor ama 5 bin koyacak bir insan değil. Lafa gelince 5 neyki diyen insan. Çok üzüldüm ben evlendiğimden beri huzursuzum bu konu için annemi yarı yolda koymuş gibi hissediyorum çok vicdan azabı çekiyorum o bizim için başkasıyla evlenmedi ne bileyim hayatını bize adadı ben şimdi bir elim yağda bir elim balda evimde oturamıyorum onlarda yokken. Evim bana batıyor. İçtiğim su yediğim yemek gözüme geliyor. Çoğu zaman ne yemek yaptığımı bile söylemiyorum canları çekmesin belki yoktur diye. Şimdi böyle onu orda bırakıp hayatıma devam etmek çok zor geliyor. Ne yapayım ne düşüneyim bilmiyorum bazen çıkıp annemin yanına gitmek istiyorum açsakta beraber aç olalım benim karnımın doyması zoruma gidiyor çünkü. Bu arada farklı ildeler. Ben şimdi ne yapayım siz olsanız ne yaparsınız nasıl düşünmeliyim bana birleyler söyleyin lütfen üzülürler diye ablamla da paylaşamıyorum paylaşacak kimsem yok..
Galiba evlendiğim için pişmanım..
Aynen öyle ve çalışmaya engel bir hastalık değil.Tiroit zaten duyduğum herkeste var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?