- 30 Nisan 2023
- 2.444
- 2.659
- 63
- 32
- Konu Sahibi kafasikarisikbirisii
-
Kuzum olmaz mı , hiç çalışmasan sadece ev hanımı olsan bile var. Sonuçta evleniyorsa sana maddi rahatlık da sunmak zorunda. Peki durumu nasıl, az falan kazanıyor da ondan mı böyle yapıyor?Öncelikle başın sağolsunsende elinden geleni yapmışsın vicdan azabı çekme Üstelik aç açıkta da değilmiş eşi cimriymiş sadece lütfen üzülme eminim o senden razıdır.. benimkine gelince bende ilerde vicdan azabı çekmek istemiyorum keşke yapsaydım demek istemiyorum ama göndermek zorunda mıyım diyor bana nasıl zorla alacağım ki ? Kedilerim var annemde kalan aşılarını yaptırmış onun için iki bin yl istedim ona bile bekle olunca verecem olunca verecem deyip duruyor. Şimdi ne yemek yapasım var ne bişey yapasım var. Benim ayda 5 bin tllik hakkım yok mu yani ya
Göndermek zorunda olan eşiniz değil ki,sizsiniz. Annenizi siz düşünmek zorundasınız. Bir başkası neden düşünsün?Öncelikle başın sağolsunsende elinden geleni yapmışsın vicdan azabı çekme Üstelik aç açıkta da değilmiş eşi cimriymiş sadece lütfen üzülme eminim o senden razıdır.. benimkine gelince bende ilerde vicdan azabı çekmek istemiyorum keşke yapsaydım demek istemiyorum ama göndermek zorunda mıyım diyor bana nasıl zorla alacağım ki ? Kedilerim var annemde kalan aşılarını yaptırmış onun için iki bin yl istedim ona bile bekle olunca verecem olunca verecem deyip duruyor. Şimdi ne yemek yapasım var ne bişey yapasım var. Benim ayda 5 bin tllik hakkım yok mu yani ya
Evet bende gerçekten yeni görüyorum yüzünü galiba. Yalan yok bana harcarken pek kırmıyor kendi kişisel ihtiyaçlarımı karşılıyor. Yok demiyor. Ama iş böyle konulara gelince çok başka biri çıkıyor içinden. Ne yapacağım bilmiyorum. Aylık bir beş bin tllik hakkım yok mu benim ? Huzura ereceğim resmen ya cebimde bir para olsa. O kadar huzursuzum ki bu halimi görmüyor.Sizin banka hesabınız yok mu, hamilesin ne olur ne olmaz hesabında para dursun demiyor mu bu adam? Siz utana sıkıla istiyorsunuz o da uygun görürse mi veriyor parayı? Ben de böyle adamın evinde yiyemem içemem içime oturur. Anneniz yazık istemiyor söylemiyormuş bile. Babanız bırakıp gidince anneniz sizi sosyal hizmetlere, sağa sola vermemiş bırakmamış. Kadın çalışmış ezilmiş bakmış büyütmüş sizi. Aslında hastaneye gidip tepeden tırnağa muayene olması gerek. Niye çok üşüyor mesela, tiroid için düzenli kontrole gidiyor mu ilaç kullanıyor mu? Kusura bakmayın ama sizin hiç hatırınız yok mu eşinizde? Durumu çok iyi adama arada bir 5 bin vermek hiç dokunmaz. Her ay verelim dememişsiniz, arada bir demişsiniz. Keşke hamile kalmak için bu kadar acele etmeseydiniz. Kocanız merhametsiz biri ve gerçek yüzünü yeni görmüşsünüz. Bu kadar kaba kırıcı olmasına gerek yok.
Sadece size değil etrafına olan davranışına bakın diye boşuna demiyorlar. Aslında bir sınava tabisiniz şu an, ya eşinizden böyle ezile büzüle para istemeye devam edeceksiniz ya da gidip hesap açacaksınız ve oraya düzenli para koyacak. Gören de her ay 50 bin haraca bağlanmış kayınvalidenin keyfi harcamalarını ödüyor sanır, arada bir 5 bin TL yi insan kendisi söyler. Annene destek olalım, yazık geliri yok kaç çeşit hastalığı var der.
Öyle desem annen parayla bakacaksa benim annem bakar zaten der. Bize yerleşmeyi annem kabul etmez ki zaten huzuru bozulmasın diye. Bu yaştan sonra da kocamın vicdanına bırakamam annemi olmadık laf edecek kadının zoruna gidecek kendini sığıntı gibi hissedecek. Bilmiyorum bi beş bin tl hakkım yok mu bu evlilikte yaBence annen size yerlessin. De ki ben bebek bakmayi bilmiyorum annemi isterim. Hem sen de işe geri döner paranı kazanirsin. En olmadi annem bebek bakimina yardim etcek ona para vercez de o parayla gecinsin kadincik.
Araba seramik yapıyor kendi dükkanı var. Güzel paralar kazanıyor bu ara ev yaptırıyoruz iki katlı ondan sıkıştı ödemeleri zorluyor kendisini anlıyorum ama bi beş bin tl de kimseye koymaz yaEşinizin işi ne ne kadar kazanıyor?
24 yaşında 5 aylık evlilikte hemen hamile kalarak,işten ayrılarak kendi haklarınızdan feragat etmişsiniz. Ona hakkım yok mu buna hakkım yok mu? Eşinizin ağzından çıkacak kelimelere kalmış hakkınız, ona bunu veren sevgililik dönemi itibariyle veren sizsiniz. Bosuna kendisine kızmayın.Öyle desem annen parayla bakacaksa benim annem bakar zaten der. Bize yerleşmeyi annem kabul etmez ki zaten huzuru bozulmasın diye. Bu yaştan sonra da kocamın vicdanına bırakamam annemi olmadık laf edecek kadının zoruna gidecek kendini sığıntı gibi hissedecek. Bilmiyorum bi beş bin tl hakkım yok mu bu evlilikte ya
Ya kadın zaten kendi çalışabileceği bir iş bulursa çalışırım diyor çalışmam demiyor. Gitti denedi kat temizliği falan ama yapamadı elleri kollarını kaldıramadı. Bu yaştan sonra onu çalıştırmakta zoruma gidiyor. Ha ben bir maaş gönderim de demiyorum bi beş bin tl sadece hiç hakkım yok mu bu evlilikte ?Anneniz kira falan veriyor mu?
Yasi cok genc yani bir insan ,daha erken yaslardayken, nasil gelecegini dusunmez.60 bile artik genc benim icin, buyuk bir saglik sorunu yoksa.
Bu kadar az geliri varsa belki belediyeler yardim eder. Arastirin.
Esinin geliri neye gore yulsek. Borclari var dediniz, belki de esiniz de kendinden kisiyordur bir seyler yapmak icin.
İnanın anlıyorum demek istediğinizi fakat ben başta çalışıyordum ve ihtiyaçlarımı karşılayacağını bile bile isteyerek eşim işten ayrılmamı istedi o dönemde. Çalışmamı istemedi. Anneme gelince de ben çalışmasın ben bakim demiyorum insan bunca zaman kendisine tek başına bakmış bir kadın için bi faturasını ödemek bi yarasına çare olmak istiyor o kadar. Bu çok mudur sizce ?Eşinizin tavrı itici evet ama sizin de beklentileriniz makul gelmedi bana. Anneniz daha 48 yaşında, tiroid ya da bel fıtığı çalışmasına engel değil. Siz hamile kaldım diye işten ayrılıyorsunuz. Daha nişanlıyken eşiniz maddi yardım yapıyor, şimdi ablanızın nişanlısı maddi yardım yapıyor. Annenizin kirasını kardeşleri ödüyor. Yani henüz 48 yaşında genç bir kadın sürekli birileri versin ben geçineyim modunda ve ablanızla siz bu durumu öyle kabullenmişsiniz ki daha nişanlıyken ikiniz de karşı taraftan maddi yardım alıyorsunuz ki bu bence çok abes.
Ha siz anneme ben bakacam diyebilirsiniz. O zaman çocuk planını ona göre yapar ya da hamile kaldım diye işten çıkmaz, kazandığınız paradan istediğinizi yapardınız. Ama 48 yaşında anneniz sizi öyle manüple etmiş ki ona para gönderemiyorsunuz diye kendinizi ve yetmiyor eşinizi suçluyorsunuz. Gerçekten sağlıklı düşündüğünüzü sanmıyorum. Allah uzun ömürler versin annenize. Bu düzen bu şekilde ne kadar devam edebilir? Gerçekten durumunuz zor değil ama siz çalışmadan çabalamadan birileri baksın istiyorsunuz senelerce.
eee yokmuş işte, ne diyebilirsiniz eşinize bu durumdaYa kadın zaten kendi çalışabileceği bir iş bulursa çalışırım diyor çalışmam demiyor. Gitti denedi kat temizliği falan ama yapamadı elleri kollarını kaldıramadı. Bu yaştan sonra onu çalıştırmakta zoruma gidiyor. Ha ben bir maaş gönderim de demiyorum bi beş bin tl sadece hiç hakkım yok mu bu evlilikte ?
Bırakın 5 bin TL'yi bir TL bile olsa vermek istemeyen vermez. Resmen eşinizin ağızına bakıyorsunuz.Araba seramik yapıyor kendi dükkanı var. Güzel paralar kazanıyor bu ara ev yaptırıyoruz iki katlı ondan sıkıştı ödemeleri zorluyor kendisini anlıyorum ama bi beş bin tl de kimseye koymaz ya
bi beş bin tl sadece hiç hakkım yok mu bu evlilikte ?
Eşinizin her dediğini yapan sizsiniz ve onun sözünü dinlemek sizin tercihiniz. Ama o sizin gibi her dediğinizi yapmak zorunda değil ve yapmıyor da.İnanın anlıyorum demek istediğinizi fakat ben başta çalışıyordum ve ihtiyaçlarımı karşılayacağını bile bile isteyerek eşim işten ayrılmamı istedi o dönemde. Çalışmamı istemedi. Anneme gelince de ben çalışmasın ben bakim demiyorum insan bunca zaman kendisine tek başına bakmış bir kadın için bi faturasını ödemek bi yarasına çare olmak istiyor o kadar. Bu çok mudur sizce ?
Tabii zaten çalışırım yapabileceğim bir iş olursa diyor. Bende zaten konuşmuştum zor durum olursa destek oluruz diye. Yok olmaz zorunda mıyımmgibi bir tavır sergilemedi bana. Ya ben bunu konuşmamış olsam bile diyelim ki kötü geldi kendi babasına bişey oldu çalışamadı vs. Kendi oturup izleyecek mi ? Zorunda mıyım mı diyecek? Evinde draagt rahat etini sütünü yiyip içebilecek mi ? Onların durumu yokken. Başına gelmediği için bilmiyor galiba. Çok vicdan azabı çekiyorum yanlış mı yaptım acaba ben yine büyün hayatımda aldığım yanlış kararlar gibi..Ben bile üzüldüm anneniz için. Bir de kiradaymış. Evi olsa en azından kira derdi olmazdı.
Keşke hemen cocuk yapmasaydınız. Aslında durum belliymiş, siz bu konuları evlenmeden başta düşünüp hareket etseydiniz, eşiniz olacak insana "bak böyle böyle bir durum var, anneme benim her ay destek olmam gerek, bu konuda sorun yaratacaksan veya yardımcı olmazsan anlarım ama bunu baştan bileyim, ona göre yolumuza devam edelim" diye bir konuşma yapmalıydınız. Bilmiyorum bu kimin tarafı olursa olsun bir anneyi böyle zor durumda bırakmak bana vicdansızlık gibi geliyor. Ya siz korunup hemen çocuk yapmayıp çalıştığınız paradan yardım edecektiniz ya da eşiniz tum bunları bilip, kabul edip devam edecekti.
Bu arada annenizin çalışması lazım. Her ay kızlarından da bekleyerek olmaz. 3 ay sonra kira derdi de başlayacak. Onu fiziksel olarak cok zorlamayacak işler bulabilir bana kalırsa. Daha 48 yaşındaymış, çalışabilir bir yaş. Belediye ve muhtarlıklara da sorun soruşturun, oradan da yardımlar gelir elbet.
Doğru ama kızları işten çıkmaması gerekiyordu. Birini tanımadan çocuk sahibi de olmamalıydı. Konu sahibinin en büyük yanlışı işten çıkmak olmuş. Adam dirsek göstermiş işte…Arkadaşlar yaşı genç çalışsın etsin yazıyorsunuz ama kadın biri 1 yaşında iki çocukla kalmış. Yükü iki kat ağır olmuş, tek büyütmüş çocuklarını. Anne baba ikisi de çalışsaydı veya sadece baba çalışıp eve baksaydı bu kadın da genç denen yaşta hastalanmazdı. Kolay mı tek başına iki çocuk büyütmek okutmak? Babaları nafakalarını kiralarını ödeseydi bu kadar yok yoksul olunmazdı. Adam ölmemiş etmemiş, karısından ayrılınca çocuklarından da ayrılmış. Bu kadın hiç gün yüzü görmesin mi, evlatları tarafından korunup kollanmasın mı? Eşimin maddi durumu iyi yazdı, 5bin TL nin lafı edilir mi bu durumdayken? Üstelik her ay maaşa bağlayalım da dememiş, bir ihtiyacını görürüm demiş.
Konu sahibi, babanızla ilgili detay vermemişsiniz. Yaptı mı babalık görevlerini?
ablacım aniden gelişen durumlar farklı, bunu yaşam tarzı olarak benimsemek farklı işte nesini anlamıyorsunuzTabii zaten çalışırım yapabileceğim bir iş olursa diyor. Bende zaten konuşmuştum zor durum olursa destek oluruz diye. Yok olmaz zorunda mıyımmgibi bir tavır sergilemedi bana. Ya ben bunu konuşmamış olsam bile diyelim ki kötü geldi kendi babasına bişey oldu çalışamadı vs. Kendi oturup izleyecek mi ? Zorunda mıyım mı diyecek? Evinde draagt rahat etini sütünü yiyip içebilecek mi ? Onların durumu yokken. Başına gelmediği için bilmiyor galiba. Çok vicdan azabı çekiyorum yanlış mı yaptım acaba ben yine büyün hayatımda aldığım yanlış kararlar gibi..
Evet çok pişmanım bu durum için kendimi yiyip bitiriyorum. Keşke geçmişe dönme şansım olsa. Keşke.. çok huzursuzum evimde herşey bana batıyor annemi aramak bile istemiyorum çoğu zaman kötü bir şey duymayayım diye o kadar vicdan azabı çekiyorum ki anlatamammmHamilesiniz ama ben sizi de suçlu buldum. Ben evlenmeden annemi garanti altına alıp öyle evlendim. Ev aldık, emekli oldu. Yani para biriktirmeden etmeden niye evlendiniz ki. Tamam adam mecbur değil para yollmaya ama onda da merhamet yok. Anneniz istemez tabi sizin yuvanıza bir şey olmasın diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?