Annemin maddi durumu ve benim vicdan azabım

Kuzum olmaz mı , hiç çalışmasan sadece ev hanımı olsan bile var. Sonuçta evleniyorsa sana maddi rahatlık da sunmak zorunda. Peki durumu nasıl, az falan kazanıyor da ondan mı böyle yapıyor?

Göndermek zorunda olan eşiniz değil ki,sizsiniz. Annenizi siz düşünmek zorundasınız. Bir başkası neden düşünsün?
Bu gün geldiğiniz nokta sürpriz değil,annenizin durumu belli,hayatı boyunca çalışmamış bir güvencesi olmamış bir kadın. Neye güvenip evlendiniz,neye güvenip işten çıktınız,neye güvenip de annenizi damat eline bıraktınız

Kendim çalışıp kazanıyorsam annemi başımın üstünde taşırım 5 değil 55de feda olsun, ama işten ayrıldığımda da hadi anneme para yollayalım demem, diyemem.
Çünkü annenizin yaşı çok genç, çalışmasına engel bir hastalığı yok, eşiniz sizin gibi tabi ki düşünemez çünkü kendi annesi değil, bütün bu olanları sizin en başından düşünüp ona göre bir yol belirlemeniz gerekirdi.

Evet bende gerçekten yeni görüyorum yüzünü galiba. Yalan yok bana harcarken pek kırmıyor kendi kişisel ihtiyaçlarımı karşılıyor. Yok demiyor. Ama iş böyle konulara gelince çok başka biri çıkıyor içinden. Ne yapacağım bilmiyorum. Aylık bir beş bin tllik hakkım yok mu benim ? Huzura ereceğim resmen ya cebimde bir para olsa. O kadar huzursuzum ki bu halimi görmüyor.

5 aylık bir evlilikte 4 aylık hamile olmak büyük bir başarı. Hasta ve kimsesi olmayan bir anneniz varken kendi ekomik ozgürlüğünüzü düşünüp öyle evlenmeliydiniz. Üstelik yaşınızda 24' müş bir iki sene daha bekleyebilirdiniz. Bu arada eşinize hiç kızmayın siz annenizi düşünmemişsiniz o neden düşünsün.

Bence annen size yerlessin. De ki ben bebek bakmayi bilmiyorum annemi isterim. Hem sen de işe geri döner paranı kazanirsin. En olmadi annem bebek bakimina yardim etcek ona para vercez de o parayla gecinsin kadincik.
Öyle desem annen parayla bakacaksa benim annem bakar zaten der. Bize yerleşmeyi annem kabul etmez ki zaten huzuru bozulmasın diye. Bu yaştan sonra da kocamın vicdanına bırakamam annemi olmadık laf edecek kadının zoruna gidecek kendini sığıntı gibi hissedecek. Bilmiyorum bi beş bin tl hakkım yok mu bu evlilikte ya

24 yaşında 5 aylık evlilikte hemen hamile kalarak,işten ayrılarak kendi haklarınızdan feragat etmişsiniz. Ona hakkım yok mu buna hakkım yok mu? Eşinizin ağzından çıkacak kelimelere kalmış hakkınız, ona bunu veren sevgililik dönemi itibariyle veren sizsiniz. Bosuna kendisine kızmayın.

Son düzenleme:
Ya kadın zaten kendi çalışabileceği bir iş bulursa çalışırım diyor çalışmam demiyor. Gitti denedi kat temizliği falan ama yapamadı elleri kollarını kaldıramadı. Bu yaştan sonra onu çalıştırmakta zoruma gidiyor. Ha ben bir maaş gönderim de demiyorum bi beş bin tl sadece hiç hakkım yok mu bu evlilikte ?

İnanın anlıyorum demek istediğinizi fakat ben başta çalışıyordum ve ihtiyaçlarımı karşılayacağını bile bile isteyerek eşim işten ayrılmamı istedi o dönemde. Çalışmamı istemedi. Anneme gelince de ben çalışmasın ben bakim demiyorum insan bunca zaman kendisine tek başına bakmış bir kadın için bi faturasını ödemek bi yarasına çare olmak istiyor o kadar. Bu çok mudur sizce ?

eee yokmuş işte, ne diyebilirsiniz eşinize bu durumda

Araba seramik yapıyor kendi dükkanı var. Güzel paralar kazanıyor bu ara ev yaptırıyoruz iki katlı ondan sıkıştı ödemeleri zorluyor kendisini anlıyorum ama bi beş bin tl de kimseye koymaz ya
Bırakın 5 bin TL'yi bir TL bile olsa vermek istemeyen vermez. Resmen eşinizin ağızına bakıyorsunuz.

Son düzenleme:
Eşinizin her dediğini yapan sizsiniz ve onun sözünü dinlemek sizin tercihiniz. Ama o sizin gibi her dediğinizi yapmak zorunda değil ve yapmıyor da.

Tabii zaten çalışırım yapabileceğim bir iş olursa diyor. Bende zaten konuşmuştum zor durum olursa destek oluruz diye. Yok olmaz zorunda mıyımmgibi bir tavır sergilemedi bana. Ya ben bunu konuşmamış olsam bile diyelim ki kötü geldi kendi babasına bişey oldu çalışamadı vs. Kendi oturup izleyecek mi ? Zorunda mıyım mı diyecek? Evinde draagt rahat etini sütünü yiyip içebilecek mi ? Onların durumu yokken. Başına gelmediği için bilmiyor galiba. Çok vicdan azabı çekiyorum yanlış mı yaptım acaba ben yine büyün hayatımda aldığım yanlış kararlar gibi..

Anneniz çok gençmiş daha, çalışabilir. Bel fıtığı, tiroid vs çoğu kadında var zaten.
Ablanız çalışmıyor mu şu an? O çalışıyorsa niye nişanlısı yardım ediyor? Eşiniz de nişanlılık boyunca yardım etmiş, o da artık 'nereye kadar' demiştir. Siz hamile kalınca işi niye bıraktınız?
Doğuma kadar bir şekilde idare edin durumu. Sonra bebek bakmak için sizde kalır zaten anneniz

Doğru ama kızları işten çıkmaması gerekiyordu. Birini tanımadan çocuk sahibi de olmamalıydı. Konu sahibinin en büyük yanlışı işten çıkmak olmuş. Adam dirsek göstermiş işte…

ablacım aniden gelişen durumlar farklı, bunu yaşam tarzı olarak benimsemek farklı işte nesini anlamıyorsunuz

Evet çok pişmanım bu durum için kendimi yiyip bitiriyorum. Keşke geçmişe dönme şansım olsa. Keşke.. çok huzursuzum evimde herşey bana batıyor annemi aramak bile istemiyorum çoğu zaman kötü bir şey duymayayım diye o kadar vicdan azabı çekiyorum ki anlatamammm

annen gencken nasil calisiyordu ayni isi yapsin
48 yas ne ki bizim ulkede emeklilik yasi 65 degil mi?
hayati kardeslerine, kizlarina, damatlarina (hatta kizlarinin sevgililerine) yük olarak gecirmesi daha mi guzel? sorsun sorustursun insanlar cocugunu okul cikisi alip kendi isten gelene kadar onune sicak yemek koyup gözkulak olacak insanlar ariyor yana döne. böyle bir is yapsin. servis ablaligi yapsin genelde o yas grubundakiler öyle yapiyor sabah cocuklari kapidan alip arabaya bindiriyor sonra dinlenmece. oglen cikis saatinde okuldan alip evine eslik ediyor. bu yani is.
onu yapamaz bunu yapamaz diye is mi olur?
esin cok hakli.
ayrica annen kiradaymis , turkiyede yasiyoruz kiralar deli gibi artiyor her sene. ya ev sahibi emsaller şöyle böyle der arttirirsa kirayi?
annenin bjr an önce calismasi lazim.
benim halalarimin ve teyzelerimin yarisi evli yarisi gec yasta bosandi. su an en kucugu 55 en yaslisi 65 yasinda hala hepsi calisiyor. gec basladiklari icin is hayatina gec emekli olacaklar. biri mutfakta calisiyor, ikisi tekstilde, biri temizlik yapiyor. hepsinin de durumu gayet iyi kimse kirada oturmuyor, eski esten bir kurus gelmeden bir sekilde evlerini aldilar vs ugrastilar yasligi dusunup
anneniz küçük cocugu 1 yasindayken bosanmis.
hadi siz kucuktunuz diyelim ilk 5 sene. e sonra neden çalışmamış? siz ortaokulda neden calismamis o zaman gencecik kadinmis, lisede artik cocugun annesinin gozetemine ihtiyaci yok. hala otuzlarindayken o zaman neden calismamis? siz unideyken neden calismamis?
ne düşünmüş gelecege dair? elin eline bakmayi mi?
eger niyeti buysa , cidden calismak istemiyorsa elin eline bakacaksa bari evlenmesine destek olun evlensin de kocasi baksin. en azindan basinda bir destegi olur

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…