Annemin maddi durumu ve benim vicdan azabım

Çok haklısınız,ben 49 yaşımdayım hala çalışıyorum ve kiradayım.İleride kimseye muhtaç olmamak için bir evim olsun isterim kira ödemedikten sonra bir şekilde karnımız doyar.

Anne gerçekten çok genç Allah ömür verse 90 a kadar yaşasa 40 yıl daha mı bakacaksiniz kuzum olmaz ki
Söylediğiniz rahatsızlık inanın herkeste var ( sürekli üşüme diye bir hastalık duymadım kansızlık kaynaklıdır diye düşünüyorum) ben 47 yasindayim evliyim en küçük kızım 12 yasinda henüz iş başa düşse hani dense ki son care damatlardan para alacaksin geçinmek için inanın gider çalışırdım bunu kendime yakistirmazdim o parayı veren damadın kızımin burnundan getirme ihtimalini düşünürdüm ( ki getirmiş) ben sizden çok anneyi hatalı görüyorum eli ayağı tutuyor genç çalışabilecek yaşta cocuk baksa bir yerde yemek çay temizlik yapsa vs vs kesinlikle alternatifler var ama benim için damadın eline bakmak bir alternatif olamaz Rabbim de yaşatmasın bana da kimseye de

Eşiniz sevgiliyken size maddi yardımda bulunuyordu ama evlenince durumlar değişti öyle mi?
Ben olsam asla böyle bir evliliğe devam etmezdim. Para için değil,saygısız olduğu için.

Annenizin durumu bu şekildeyken vicdan azabı çekmeniz normal. Kim olsa çeker. Şu anda çalışmıyorsunuz ve bebek bekliyorsunuz yapabileceğiniz bir şey yok,ama ileride sizin yerinizde olsam çalışırım ve önceliğimi anneme ve evladıma veririm.

Daha sevgiliyken eşinizi neden kira ödemek, maddi yardımda bulunmak gibi görevleri oldu? Şuanda ablanızın nişanlısı aynı durumda. Hayatınızda onlar olmasaydı ne yapacaktınız? Onlara en başından söz hakkı vermiş oluyorsunuz aslında.
Hastalıkları hiçbir şey yapmasına müsade etmedi mi bu zamana kadar annenizin bu konunun ayrı bir boyutu. Diyelim ki öyle sizin bu kadar kolay işten çıkmanız, bu kadar kısa süreli evlilikte hemen hamile kalmanız. Hiç düşünerek hareket etmediğinizi gösteriyor. Gerçekten böyle bir derdi olan insan ona göre davranır. Eşinizi eş olarak tanımadan, hamilelik, işten çıkma gibi büyük adımlar atmışsınız. Daha pişman olacağınız çok şey var gibi duruyor.

Son düzenleme:
Anneniz cok genc suan ablamdan bikac yaş büyük sadece. Bu sekilde esinizin verecegi 5kyla ne yapilabilir ki? 5 k nedir evi de kira… Gecmis olsun ama evet kolay islerde calisabilir. Siz kendiniz kendi butcenizden verebilirsiniz ama esiniz bunu sorumluluk alarak almak istemeyebilir. Yardim tabi ki edilir ama annenizin kalici cozum bulmasi gerekir. Calisamayacak kader hastaysa devletten yardim vs alabilir ama sanirim o sekilde degil. Siz de hamilesiniz esinize alinmayin bence evet vermese ben de kirilirim merhametsizlik bu ama adam sorumluluk olarak almak istemeyebilir, 5k sacma bi meblağ buna da bel baglamasin isteyebilir her ay icin.ya siz
Hamileyim demeden calismaya devam ediceksiniz ya da anneniz farkli yollar bakacak

Biri 48 yaşında çalışmaz, diğeri hamile kalır kalmaz işten çıkar. İçinizde yok belli ki ama böyle el açarak hayat geçmez. Doğumdan sonra anneniz gelip birkaç sene çocuğa baksa eşiniz sigortasını yapar mı? Sonrasında da yine es dosttan bir iş bulsanız emeklilik olur mu bir araştırın bari.

En mantıklısı annenizin çalışması. Bebek bakabilir ya da hasta yaslı vs. 48 yaş aşırı genç yani orta yaş bile diyemeyeceğim. Beli ağrımayan yok zaten otuzundan sonra. Bu şekilde vererek zaten annenize zararınız olur. Doksan yaşasa kırk sene damadın eline mı bakacak yani. Çevremde atmışbeşinde olup çalışan kadın var. İstiyorsa evlenebilir de bu arada. Yaşı grnç hala öyle vazgeçtim deyip oturmasına gerek yok.

Bence de annenizin yaşı daha çok genç en mantıklısı ona çalışabileceği basit bı iş bulmak simdiye kadar o yardımlarla sigortasıni elden yatirsaydiniz daha iyiydi. Annene acirken acınacak hale dusebilirsin kocan ayıp etmiş tamam da ölene kadar ona bakamazsiniz.Kocanin vazifesi değil sen bakmak istiyorsan işe gir annen de çocuğuna baksın diyeceğim de nereye kadar sürer bu oturup ablanla annenle konuşun

Eski konunuza baktım isteyerek hamile kalmışsınız.
Daha 24 yaşındasınız.
Hayatınız boyunca zorluk çektiniz galiba ve bir erkeğin sırtına yaslanmak mı istediniz artık bilmiyorum.
Yanlış yoldasınız.çalışıyor olsanız doğum izni haklarınız da olurdu şimdi onları da kaybettiniz.
Bazen böyle akıl tutulması yaşıyorum bazı konularda..
Doğumdan sonra işe dönün anneniz bebeğinize baksın sizin evde yaşasın. Eşiniz kabul ederse.

Anneniz siz küçükken yalnız kalıp zor zamanlar geçirmiş ve anladığım kadarıyla hiç çalışmamış hep etraftan yardımlarla geçinmiş. Size anneniz değil eş dost bakmış diye düşünüyorum. En azından sizler okula başlayınca part time bile çalışıp evine bakabilir, meslek sahibi olabilirdi. Ama maalesef bazı insanlar çalışmayı sevmiyor. Ne kadar iyi biri olursa olsun sizi maddi manevi sömürüyor. Anneniz yaşlı olsa eşinizi haksız bulabilirdim ama o da büyük ihtimal kendince ‘genç çalışsın’ diye düşünüyor. Ve bence çok haklı. Benim de tiroidim var etrafımda bir sürü arkadaşımın var aynı şekilde. Hamileyim maddi olarak ihtiyacım olmamasına rağmen çalışıyorum. İnsanlar kanser atlatıp çalışmaya devam ediyor. Annenizin duygu sömürüsü yaptığını düşünüyorum.
Siz de bir sınır çizmezseniz, küçük bebeğinizle işsiz bir şekilde annenizin yolundan gideceksiniz gibi duruyor.

perşembenin gelişi çarşambadan bellidir malesef.

Annenizin boşanmasının yükünü kızları ve nişanlıları çekmiş. Siz çocukken nasıl geçiniyordunuz? Annenizin bir mesleği olmalı.

Siz büyüdünüz yük size geçti. Tasvip etmem ama olabilir. Nişanlılardan destek istemeniz doğru değildi.

Hadi evlendiniz, destek de vermeniz gerekiyorsa hamile kalmamalıydınız. Kaldıysanız işten çıkmamalıydınız. Bu durumda ablaya ve nişanlısına anneyi yıkmış durumdasınız dışarıdan görünen o.

Eşiniz destek olsa iyiymiş ama olmaması onu kötü biri yapmaz. Annenizin daha 30 sene ömrü olsa aylık 5 bin tl bugünün parasıyla 1.8 m yapıyor. Annenize yapınca vicdanen kendi ailesine de yapmalı hop x2. Ben olsam ben de bu yükün altına girmek istemem. Yanınıza almayı da kabul edeceğini sanmıyorum çünkü anne gerçekten çok genç çalışmalı.

yanlış alıntılamışım o yüzden, güncellemeeee.

Öncelikle başın sağolsun sende elinden geleni yapmışsın vicdan azabı çekme Üstelik aç açıkta da değilmiş eşi cimriymiş sadece lütfen üzülme eminim o senden razıdır.. benimkine gelince bende ilerde vicdan azabı çekmek istemiyorum keşke yapsaydım demek istemiyorum ama göndermek zorunda mıyım diyor bana nasıl zorla alacağım ki ? Kedilerim var annemde kalan aşılarını yaptırmış onun için iki bin yl istedim ona bile bekle olunca verecem olunca verecem deyip duruyor. Şimdi ne yemek yapasım var ne bişey yapasım var. Benim ayda 5 bin tllik hakkım yok mu yani ya

Evet babasından emekli maaşı. Annemin zaten yurt dışı isteği var bunun için uğraşıyor bi seneye kadar gitme ihtimali var. Sadece geçici bir süre için destek olmamız gerekiyor o kadar. Bi faturasını ödemek bişey yapmak istiyorum sadece bu kadar zor olmamalı ya 5 bin tl yi hak etmiyor muyum ?

Kendi babası var şuanda ama babasına bişey olsa yine de Allah korusun ama eğer bir gün olsa o zaman beni anlar dediğiniz gibi kendi annesi olsa beraber yaşayalım der hatta belki ona bırakmam ben derdim onun ailesine karşı bile o kadar vicdanlıyım çünkü. Çağrı merkezinde çalışıyordum çoğu zaman 11 saat çalışmaktan dizlerim ağrıyordu oturmaktan. Gebelikle birlikte tutulmalarım ağrılarım çok oldu. O yüzden ayrıldım işten. Dönmeyeceğim. Annem büyük şehirde yaşıyor ne yazık ki. Gider gelirden fazla. Ve bizden başka kimsesi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…