Annemin mirası ve babamın cimriliği

Fikriniz çok güzel ama tapu işleri o kadar çetrefilli ki bunları aynı zamanda yapmak imkansız gibi ki evlerin şehirleri farklı anladığım. Belki noterde yapılacak bir anlaşma geçerli olabilir, bilemedim.

KudrAlobar in da dedigi gibi avukatla beraber bu sekilde cozebilir , bizim de birkac ay once çetrefilli bir tapu isimiz vardi , avukatimkz sagolsun halletti hepsini
 
Bilezik almadı yatak odası takımı almadı diye de anlatmayın derim annenizin ruhu rahatsız olur bunlardan. Gerekte yok zaten konuyla çok alakasız. Bakın ev bırakmış size ne güzel. Mekanı cennet olsun.
Haklısınız. Evet o zamanlar beni üzdü ama daha sonra ruhsal problemleri olduğu ortaya çıktı, kızamıyorum da o yüzden. Anlatmaya çalıştığım şey, zaten annem bunları tek başına yapmak zorunda değildi, babam da elini taşın altına hiç koymadı. Yani babamı anlatmaya çalıştım yine aslında
 
Babana şaşırdım git bi acını yaşa bu nedir yani? Hemen para para demiş. Babanla orta yol zor. Abini ara bu ev benim olsun diğer evden pay almıyım de. Arada fark kalırsa ekonomik abine ödersin
 
Bir şeyi daha soracağım, tapular alındıktan sonra aradaki farkı ne kadar sürede ödemem gerekir, yasal süresi var mıdır? Hemen isterlerse ödemem zor çünkü. Abim evlenecek, hemen paraya ihtiyacım var der mi bilmiyorum
 
Degisik bir aileniz varmis..su hayatta kac insan kizina dugunde sahte bilezik takar..yapilacak 2 sey var..ya evler dogal olarak 3 kisiye gececek yada siz o evi satin alacaksiniz..bu para oyle birsey ki anne kiza baba evlada kardes kardese kazik atabilir
 
Öncelikle başınız sagolsun.. Şu an bizde babamın misar işlemleriyle ilgileniyoruz. Çok şükür bizdeki durum sizdeki gibi değil. Annem yaşarken hiç birimiz hak istemedik.
Yalnız anlayamadigim noktalar var. Babanıza hak verdiğim. Şöyle ki, vefat eden kimsenin banka hesapları, e devlet vs herşey kapanıyor. Biz bilemedik Babamın hastalık sürecinde bankalardaki hesaplarına hep kardeşim baktı ama vefat edince hepsi iki güne blokeleniyor. Ve devlet açtırmak için sizin paranizdan vergi alıyor. Çok komik değil mi? Size ait parayı çekerken sırf vefat etti biri diye vergi alınıyor. Çok şükür anneme parasal anlamda sıkıntı yasatmadik babamla ortak olan hesabındakinin yarisini kullanabiliyor. Ama babama ait kısım malesef kullanıma kapalı. Aradan da 3 hafta geçti. İhtiyaç olsaydı annem zor da kalabilirdi. Babanız mantıklı davranmış. Ayrıca malları biz taksim etmedik, gerek görmedik anneme intikal etsin hepsi dedik ama meğer öyle bir durum içinde satış kadar harç aliniyormus. O yüzden de bütün varisler ortak mülkiyet olarak kaldı herşey. Ha bunun için de vergi veriliyor. Yani vefat eden babamizin malinin hepimizin adına intikali için bile harç ödeniyor. Çok garip...

Bir diğer mesele, kefen parası nedir Allah aşkına? Hastane de kefen parası filan alınmıyor. Mezar yeri deseniz öyle konuşulacak kadar pahalı değil. Ayrıca vefat etmis aileye yemek parasını ödetmeyi de hiç duymadım. Ne ayıp etmisler baban o konuda da ödememek istemekte de haklıydı yani.

Madem mallar paylaşılacak siz de oturup güzelce konuşun zaten kafanıza gore alamıyorsunuz onların hepsinin bir bedeli çıkartılır ona göre kim daha ne ödeyecek ne alacak belli olur. Ailenize bu açıdan çok güvenmiyorsanız kimseye vekalet vermeyin işlerinizi kendiniz takip edin. Tekrar başınız sağolsun.
 
Tapu işlemlerinde önce para ödenir, orada hatta sorarlar paranı aldın mı paranı verdin mi diye. Ama abiniz ile güven üzerine bir anlaşma yapar mısınız bilmem.
 
Yaşayan bir insanın malı mülkü üzerinde evladı da olsanız hak talep edemezsiniz, şerh koyduramazsınız. Ancak aile konutu olursa olur o dediğiniz. İster satıp dünya turuna çıkar ister cici annelere yedirir. Kendi parası kendi malı. Kimse çocuğuna miras bırakmak gibi bir yükümlülük taşımaz.
 
kiyamam anneciginiz boyle bir adamla ömür gecirmis. kocasini gayet iyi taniyordur. sagliginda verseydi daireleri size keske. bankadaki parayi vs.. annenizin maasi babaniza nasil geciyor onu anlayamadim..
 
Babasına çok yüklenmeyin, tanımıyorum tabi ama, gerçekten vefattan sonra bankadan paranızı almak çok zor. Elde avucta başka birşey yoksa adam bunu düşünmüş olabilir. Ne yapacak beş parasız eşi de vefat edince. Belki duymuştur birilerinden zorluğunu, ya da görmüştür başka türlü yaşayıp.
Sadece kefen parasını düşünmek mantıksız geldi. Çünkü kefen için para almıyor ki hastaneler. Bir de mezarlıklar pahalı değil öyle. Ha ikinci kişinin yeri alındığında on katı para isteniyor sadece. Yoksa bir zorluk olmaz. Eşi vefat eden adamdan da kimse pide parası vermesini beklemesin. Ne ayıp.
 
Kadın-erkek olarak değil; ölen eşin maaşının bir kısmı (oranları bilmiyorum) geride kalan eşe dul aylığı olarak bağlanır.
KudrAlobar turkiyede garip kanunlar var mesela kiz cocugu evlenene kadar baba uzerinden sigortali, erkek cocugu universite bitirene kadar. bitince baba uzerinden dusuyor.. oyle bir kanun oldugunu dusunuyordum bu maas meselesinin. etrafimdan hic duymamistim kadindan erkege kalan.
 
Yakın zamanda başladı tam zamanını bilmiyorum ama on yıl içinde falan herhalde. Öncesinde erkek alamıyordu. Cinsiyet eşitliğine aykırı olduğu için değiştirdiler. Çocuklar için de değişecek muhtemelen ama biraz daha zamanı var onun. Muhtemelen kız çocuk aleyhine değişecek.
 
2007 yılında vardı, ama daha öncesi nedir bilemiyorum.
 
Annenizin evi birikimle mi alınmış yoksa kendisine miras yoluyla mı kalmış?
Eğer annenizin edindiği mallar ailesinden miras yoluyla intikal etmişse, babanız hak sahibi olamıyor, bu bilgi burada dursun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…