Saç Rengi ve Saç Boyama Annemin saçına krepe balyaj attım (resimli)

thalia490

kiraz_cnsu
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
1.445
12
158
35
RAMAZAN AYI BOYUNCA BÜTÜN SORULAR SAAT 17.00 İLE 01.00 ARASI CEVAPLANACAKTIR, ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
Merhabalar;

Burdaki bir çok kişiye yardım ettim. Şimdi sizlere anneme ilk önce krepeye uygun zemin oluşturarak balyajı nasıl yaptığımı anlatacağım. Emin olun çok kolay ve maliyeti tüm boya + krepe balyaj sadece 25 tl tuttu. Annem de çok beğendi :)

İlk önce koyu bir zemin hazırladım. Çünkü balyaj ile zemin arasında ne kadar zıtlık olursa sizi o kadar genç gösterir. Tabiki aynı zamanda yumuşak bir ifade katar.

Zemin için boya rengim bir tüp Koleston 7/77 ile bir tüp 6/74 ü + 2 tane %6lık oksidan ile karıştırdım.(7.77 yi katma sebebim sarı ile zıtlığı maksimuma çıkarmaktı.)
29.06.2013 tarihinde beyazları çok olduğundan ve saç yıpranmasın diye saça bu boyalar ile zemin hazırladım.

Gelelim krepe balyaja: 30.06.2013
Market açıcısı almadım açıkçası, bir yerde gördüm 5 tl ye açıcı vardı. Üstelik 1 yıl önce komşuma uygulamıştım saçı yıpratmamıştı. Adı: BIOLOGIST, BLEACHING POWDER diye bir ürün. Bundan 2 kutu aldım(annemin saçı omuz hizasında)

Sonrasında saçı tutamlarına ayırdım. Sanki saçı düzleştiriyormuşsunuz gibi enseden kat kat hizasını bozmadan ayırın ve tutturun.(Farklı şekilde saç ayrımları var bunun için youtube dan bakabilirsiniz)
Enseden başlamak kaydıyla ve saç tutamlarınızın röfleye oranla biraz kalın bırakarak saçınızı tutup krep atın. Kalan saça FIRÇAYI DİK TUTACAK ŞEKİLDE açıcıyı uygulayın alümiyum folyoyu üzerine kapatın.(Boyarmış gibi yan tutmayın.) Her yeri bu şekilde yapıp bitirin.

Saçınızın tepesine geldiğinizde saçı hangi tarafa ayırıyorsanız ayırın aynı zamanda SANKİ KAHKÜLÜNÜZ VARMIŞ GİBİ o kalınlıkla saçın bir kısmınızı önde toplayın. Bu iki yeri yine krep atarak tamamlayın.

KREPE BAKYAJ ATARKEN ŞU İKİ ŞEYİ MUTLAKA GÖZ ÖNÜNE ALIN:

1. Saçı enseden uygulamaya başladığınızda saatinize bakın ve en fazla 10 dk sonra sürekli ne kadar açıldığına bakın. Eğer çok açık sarı istenmiyorsa alüminyum folyoyu AÇARAK DEĞİL çekerek çıkarın ve peçete ile silin. Bu şekilde diğer paket yerlerin aynı ton olmasına DİKKAT edin.

2. Ben krepe balyajı yoğun olarak attım. Bir nevi OMBRE tarzı olsun istedim ama siz daha az sıklıkta istiyorsanız ayrım yaptığınız yerin her yerine değil, bir kat krep atıp paketleyip bir katını bırakıp diğer katına atarak devam edebilirsiniz. Yani bir kata atılacak bir kata atılmayacak.

İŞTE RESİMLER -FLAŞLI,FLAŞSIZ VE EV IŞIĞINDA : (İstediğiniz soruyu sorabilirsiniz)

Son düzenleme:
Helal olsun şekerim bayıldım röfleden harika olmuş tebrikler çok modern ! Harika bayıldım ayol .

harika olmuş bayıldım,canım benim de saçım röfleli ama dibim geldi çok şükür hiç gözüm alışmamıştı cünkü en başta,aslında ben ombre saç gibi istiorum ama ya anlamıolar ya da kendi bildikleri gibi yapmaka ısrarcı oluyolar.
fotografımı ekliyorum şimdi de gelen diplerim için çok açık olmayacak şekilde nasıl bi renk önerirsin,Loreal almak istiyorum bu arada renkleri şahane..

Eklentiler

• $988232_10151657066892558_793307190_n.webp
    4,8 KB · Görüntüleme: 1.449
  • $942583_10151636542019347_2124728240_n.webp
    4,3 KB · Görüntüleme: 1.460

Merhabalar;

Öncelikle tesekkür ederim Ben röfleye her zaman küllü röfleye yakin bir dip öneriyorum. Ama tabiki %6 oksidanla olmak sartiyla. Sacinizin fotografini -GÜN ISINDA,FLASSİZ DİPTEN VE ARKADAN(yüzünüzün gözükmesine gerek yok) cekip yüzlerseniz daha net bir bilgi verebilirim.

Çok özür diliyorum dün gece telefondan girdiğim için resmi göremedim. Hafif turuncumsuluk istiyor musunuz yok küllü bir renk mi olsun. Aslında önereceğim renk her ikisinde de küllü ama oksidanı değişiyor.

Harika olmuş gercekten kırkyıllık ustalara taş çıkartmışsın dükkan falan açsan düşünmezmısin senin gibi saçtan anlayanlar çok yok başarabilirsem sana resim yüklesem keşke

Harika olmuş gercekten kırkyıllık ustalara taş çıkartmışsın dükkan falan açsan düşünmezmısin senin gibi saçtan anlayanlar çok yok başarabilirsem sana resim yüklesem keşke

Teşekkür ederim ama o kadar kendime güvenmiyorum üstelik belgem de yok :)
Resim yüklemeyi bilmiyorsanız aşağıda resimle anlattım. Üstüne tıklayın. Yardımcı olur umarım :)

süper olmuş annede maşallah baya gençmiş.... ellerine saglık iyi günlerde kullansın

Çok güzel olmuş ellerine sağlık ama benim anlamadığım nasıl olurda 7.77 gibi yoğun bakırlık içeren bir renk ile boyanan saç ertesi gün oryal görünce küllü platinimsi bir renge döner?

Valla ben en son saçımı aylar önce boyamıştım.iki gün önce orial ile hemde %40 lık oksidan kullanarak 45 dakika civarında ancak altın sarısına söndürebildim. Şimdi ikinci kez orial vurmayı düşünüyorum. Daha sonra palette 10.1 ile bir kaç kez boyayıp rengi oturtacağım. Umarım saçlarım elimde kalmaz zaten orialden sonra 10 cm civarı kestim uclarından.

Neyse bende saç uzun keserim de önemli olan uçtan yıpranması, eğer ortalardan kopma olursa kötü olur benim için.

Son düzenleme:
turunculuk istemiyorum cnm kesinlikle doğal bir renk olsun istiyorum

9.1 alın (Palette ve syoss markaları için geçerli değil.) Bu boyayı kullanırken içinden çıkan oksidan ile değil %6(20volume) lık oksidan kullanın. Ama ölçüleri şu şekilde olmalı.

Diyelim ki 9.1 50 ml
O zaman oksidanı 60-70 ml arasında katmalısınız. Yani oksidan miktarı boya miktarından yaklaşık 15 ml fazla olmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…