- 12 Eylül 2017
- 247
- 152
- 23
- Konu Sahibi Aysegullls
-
ciddi misiniz yani ikametgahı değiştirmeden çekebiliyoruz öyle mi?O maas her ptt den cekilebiliyor
İkametgah değişince bulunduğunuz yerde tekrar rapor alacaksınız ve sosyal hizmetler gelip bakacak ortamınıza okeylenirse alırsınız bulunduğunuz yerden geçmiş maaşları devlette kalır vasi tayin edildikten sonra tekrar başlarmerhabalar,benim annem doğduğundan beri %90 özürlü ve raporlu.şizofren ve zeka geriliği var.vasisi babamdı sakat aylığı da alıyordu daha sonra babam ölünce vasisi dayım oldu ben de yuvaya verildim.anneannem ölünce annemi rize bakım evine verdiler 9 yıl orada kaldı.ben de evlenince onu yanıma alacaktım evlendim yanıma aldım
maaşı hala var ama alamıyoruz birikiyormuş.devletin bakım evinde kalıyor ya diğer sakat aylıkları gibi annemin de aylığı ikemetgahının bağlı olduğu postaneye mi yatıyor?yani bakım merkezindeki görevliler postaneden mi çekiyorlar aylığını yoksa otomatik devlet mi alıyor?6 aydan fazla oldu vasilik için başvuralı.duruşma bir ay sonra.biz trabzonda yaşıyoruz şuan.annemin ikametgahı rizede. vasisi olduktan sonra ikemetgahını değiştirince maaşı kesiliyormuş bir daha rapor çıkarmak vs. uzun iş.çok eksiği oluyor ilaçları çok ağır ve pahalı zaten bir ilacını da ikametgahı başka yerde olduğu için sistemde görünmüyor.yani birikmiş maaşını kısa zamanda çekmemiz için şöyle yapsak vasilik kağıdım gelir gelmez ikemetgahının bağlı olduğu postaneye gidip çekebilir miyim?maaşını çektikten sonra ikemetgahını değiştirsem olur mu?yani sormak istediğim vasisi olduktan sonra postaneden birikmiş maaşını alabiliyor muyum?çünkü bakım merkezinde kalıyordu parası farklı yere mi yatıyordu yoksa diğerleri gibi postaneye mi bilmiyorum yoksa bakım eviyle bağı koptuktan sonra postaneye mi geliyor?.lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim .
Bende aynı şeyi soracaktım açıkçası yanlış anlaşılmaktan çekindim acaba yüzde oranını yanlış mi yazdınız...? %90 dan bahsediyorsunuz...Bir dakika
Bu şartlarda nasıl resmi nikah oldu?
Hakikaten merak ettiğim için soruyorum.
Akli melekeleri yerinde olmayan bireyin imzası da geçersiz diye biliyorum çünkü.
merak etmekte haklısınız çok tuhaf ama annem 20 yaşındayken babam 70 yaşında emekli bir doktordu köye gelmiş annemi görmüş ve iyileştiricem demiş iyileştirmek için mücadele etmiş ama şizofreni çok ilerlemiş köyde sürekli dolaşan biriymiş annem ve erkekleri sürekli tecavüzüne maruz kalıyormuş babam da himayesine alıp imam nikahı kıymış resmi nikah için de uğraşmış ama yapmamışlarBende aynı şeyi soracaktım açıkçası yanlış anlaşılmaktan çekindim acaba yüzde oranını yanlış mi yazdınız...? %90 dan bahsediyorsunuz...
Tahmin ettim resmî nikah olmadığını.merak etmekte haklısınız çok tuhaf ama annem 20 yaşındayken babam 70 yaşında emekli bir doktordu köye gelmiş annemi görmüş ve iyileştiricem demiş iyileştirmek için mücadele etmiş ama şizofreni çok ilerlemiş köyde sürekli dolaşan biriymiş annem ve erkekleri sürekli tecavüzüne maruz kalıyormuş babam da himayesine alıp imam nikahı kıymış resmi nikah için de uğraşmış ama yapmamışlar
Şimdi yakın derece akraba olmadığını varsayıyorum konu sahibiniBakım parası bakan kişiye ödenir
Bu sayede bakan yer almıştır para birikimez
Devlet kurumuysa para verilmez
Bence gerçek babanın. Ortak çocuk gösterilmeli ki bir süre de olsa bakım aylığını baba alabilsin mantıken. Yoksa hiç bir bağı olmadanneden bakım aylığını versinler kiŞimdi yakın derece akraba olmadığını varsayıyorum konu sahibini
Burda muhtarlık en doğru bilgiyi veriri.
Siz kimin nüfüna kayıtlısınız? Dayı mı?
Bir dakika
Bu şartlarda nasıl resmi nikah oldu?
Hakikaten merak ettiğim için soruyorum.
Akli melekeleri yerinde olmayan bireyin imzası da geçersiz diye biliyorum çünkü.
Bu derece rahatsız olan biri nasıl evlenebilmiş? Babanız annenizle evlenirken tam olarak ne düşünüyormuş
Aklimda bin tane soru. Bukadar rahatsiz olan birini ailesi nasil evlendirmis. Bilerek ailesi diyorum cünkü kendi karar veremez gibi geliyo okuduklarimdan. Hadi ailesi evlensin dedi, esi nasil kabul etti, nasil yasandi, nasil cocuklari oldu
evet gerçek babam fakat benim sorum farklı olmasına rağmen psikolojik yönden beni yıpratacak sorular sormak nereden aklınıza geliyor yani bu konuda bilginiz de yok belliki bakım aylığı sakat aylığı farklı şeyler babam annemin vasisiydi bakım aylığı almıyordu babam emekliydi cinsellikle ilgili ya da diğer sorduğunuz psikolojik bakımdan çökertici soru ancak ve ancak kötü niyetli bir insanın aklına gelebilecek türden ayıpBence gerçek babanın. Ortak çocuk gösterilmeli ki bir süre de olsa bakım aylığını baba alabilsin mantıken. Yoksa hiç bir bağı olmadanneden bakım aylığını versinler ki
Çok üzülerek soruyorum, anne sürekli tecavüze uğramışsa babanızın gerçek babanız olduğuna emin misiniz?
Yada gerçek babanızsa Allah rahmet eylesin,
O koruma duygusundayken annenize nasıl bir cinsel çekim hissetti ve çocuk(siz) oldu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?