annemin sakatlık maaşı

Aysegullls

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2017
247
152
23
merhabalar,benim annem doğduğundan beri %90 özürlü ve raporlu.şizofren ve zeka geriliği var.vasisi babamdı sakat aylığı da alıyordu daha sonra babam ölünce vasisi dayım oldu ben de yuvaya verildim.anneannem ölünce annemi rize bakım evine verdiler 9 yıl orada kaldı.ben de evlenince onu yanıma alacaktım evlendim yanıma aldım
maaşı hala var ama alamıyoruz birikiyormuş.devletin bakım evinde kalıyor ya diğer sakat aylıkları gibi annemin de aylığı ikemetgahının bağlı olduğu postaneye mi yatıyor?yani bakım merkezindeki görevliler postaneden mi çekiyorlar aylığını yoksa otomatik devlet mi alıyor?6 aydan fazla oldu vasilik için başvuralı.duruşma bir ay sonra.biz trabzonda yaşıyoruz şuan.annemin ikametgahı rizede. vasisi olduktan sonra ikemetgahını değiştirince maaşı kesiliyormuş bir daha rapor çıkarmak vs. uzun iş.çok eksiği oluyor ilaçları çok ağır ve pahalı zaten bir ilacını da ikametgahı başka yerde olduğu için sistemde görünmüyor.yani birikmiş maaşını kısa zamanda çekmemiz için şöyle yapsak vasilik kağıdım gelir gelmez ikemetgahının bağlı olduğu postaneye gidip çekebilir miyim?maaşını çektikten sonra ikemetgahını değiştirsem olur mu?yani sormak istediğim vasisi olduktan sonra postaneden birikmiş maaşını alabiliyor muyum?çünkü bakım merkezinde kalıyordu parası farklı yere mi yatıyordu yoksa diğerleri gibi postaneye mi bilmiyorum yoksa bakım eviyle bağı koptuktan sonra postaneye mi geliyor?.lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim . Mune konumu kapatır misiniz?

Son düzenleme:
gidin ptt sorun yanliz maaslarim yattigi zaman erkende gidin alin

İkametgah değişince bulunduğunuz yerde tekrar rapor alacaksınız ve sosyal hizmetler gelip bakacak ortamınıza okeylenirse alırsınız bulunduğunuz yerden geçmiş maaşları devlette kalır vasi tayin edildikten sonra tekrar başlar

Bir dakika
Bu şartlarda nasıl resmi nikah oldu?

Hakikaten merak ettiğim için soruyorum.
Akli melekeleri yerinde olmayan bireyin imzası da geçersiz diye biliyorum çünkü.
Bende aynı şeyi soracaktım açıkçası yanlış anlaşılmaktan çekindim acaba yüzde oranını yanlış mi yazdınız...? %90 dan bahsediyorsunuz...

Aklimda bin tane soru. Bukadar rahatsiz olan birini ailesi nasil evlendirmis. Bilerek ailesi diyorum cünkü kendi karar veremez gibi geliyo okuduklarimdan. Hadi ailesi evlensin dedi, esi nasil kabul etti, nasil yasandi, nasil cocuklari oldu

Bu derece rahatsız olan biri nasıl evlenebilmiş? Babanız annenizle evlenirken tam olarak ne düşünüyormuş
İlk benim de etik boyutu aklımdan geçti.
Hiç değinmek istemedim.
Fakat hukuğunda yok bu işin? Yanlış mıyım?
D damdan

Bende aynı şeyi soracaktım açıkçası yanlış anlaşılmaktan çekindim acaba yüzde oranını yanlış mi yazdınız...? %90 dan bahsediyorsunuz...
merak etmekte haklısınız çok tuhaf ama annem 20 yaşındayken babam 70 yaşında emekli bir doktordu köye gelmiş annemi görmüş ve iyileştiricem demiş iyileştirmek için mücadele etmiş ama şizofreni çok ilerlemiş köyde sürekli dolaşan biriymiş annem ve erkekleri sürekli tecavüzüne maruz kalıyormuş babam da himayesine alıp imam nikahı kıymış resmi nikah için de uğraşmış ama yapmamışlar

Tahmin ettim resmî nikah olmadığını.

Ben daha dramatik bir hikaye düşündüm.

Çok sarsıcı bu.

Sanırım baban ailesi iletişimi kesti?

Bakım parası bakan kişiye ödenir
Bu sayede bakan yer almıştır para birikimez
Devlet kurumuysa para verilmez

Bakım parası bakan kişiye ödenir
Bu sayede bakan yer almıştır para birikimez
Devlet kurumuysa para verilmez
Şimdi yakın derece akraba olmadığını varsayıyorum konu sahibini
Burda muhtarlık en doğru bilgiyi veriri.

Siz kimin nüfüna kayıtlısınız? Dayı mı?

Şimdi yakın derece akraba olmadığını varsayıyorum konu sahibini
Burda muhtarlık en doğru bilgiyi veriri.

Siz kimin nüfüna kayıtlısınız? Dayı mı?
Bence gerçek babanın. Ortak çocuk gösterilmeli ki bir süre de olsa bakım aylığını baba alabilsin mantıken. Yoksa hiç bir bağı olmadanneden bakım aylığını versinler ki

Çok üzülerek soruyorum, anne sürekli tecavüze uğramışsa babanızın gerçek babanız olduğuna emin misiniz?
Yada gerçek babanızsa Allah rahmet eylesin,
O koruma duygusundayken annenize nasıl bir cinsel çekim hissetti ve çocuk(siz) oldu?

Bir dakika
Bu şartlarda nasıl resmi nikah oldu?

Hakikaten merak ettiğim için soruyorum.
Akli melekeleri yerinde olmayan bireyin imzası da geçersiz diye biliyorum çünkü.
Bu derece rahatsız olan biri nasıl evlenebilmiş? Babanız annenizle evlenirken tam olarak ne düşünüyormuş
Aklimda bin tane soru. Bukadar rahatsiz olan birini ailesi nasil evlendirmis. Bilerek ailesi diyorum cünkü kendi karar veremez gibi geliyo okuduklarimdan. Hadi ailesi evlensin dedi, esi nasil kabul etti, nasil yasandi, nasil cocuklari oldu
İlk benim de etik boyutu aklımdan geçti.
Hiç değinmek istemedim.
Fakat hukuğunda yok bu işin? Yanlış mıyım?
D damdan

anneannem zavallı kadın bütün çocukları engelli annem ise en ileri derecesiydi zaptetmek imkansızdı mezarlarda gezer elin şerefsizleri de tecavüz ederdi sürekli döverdiler söverdiler anneme babam uzun süre köyde yaşadı anneannemlere sordu anneanem ilk başta kabul etmedi baş edemezsin dedi evet babama bir süre ailesi küstü ölen eşinin çocukları falan konuşmadı onunla ben olunca abim(babamın ilk eşinden) barıştı babamla beni almak istedi sonra babam öldükten sonra yuvaya verildim abim ölünce beni diğer ablam aldı yuvadan yani babamın diğer tüm akrabaları beni sever görüşürüz tabki ilk başta annemin hamile olmasına kızdılar bunun için ben bile babama kızdım ama sonra düşündüm Allah beni vermeseydi annemin hali ne olurdu kim benim gibi bakardı?babam olmasaydı annemin kaç yüz tane çocuğu olurdu o şerefsizler yüzünden 18 yaşında hamile kalmıştı ikiz bebekleri oldu ama hastanede bıraktılar cahildiler o şerefsizi bulmak akıllarına gelmedi

evet gerçek babam fakat benim sorum farklı olmasına rağmen psikolojik yönden beni yıpratacak sorular sormak nereden aklınıza geliyor yani bu konuda bilginiz de yok belliki bakım aylığı sakat aylığı farklı şeyler babam annemin vasisiydi bakım aylığı almıyordu babam emekliydi cinsellikle ilgili ya da diğer sorduğunuz psikolojik bakımdan çökertici soru ancak ve ancak kötü niyetli bir insanın aklına gelebilecek türden ayıp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…