• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin sevgilime çirkin demesi

Anneniz anne yüreği ile size yakistiramadi belki.

Benim annem 17 yasimdayken sevgili olduğum kişiye yas farki nedeni ile " dede " demişti.

Annenize politik olun bu konuda bence kırmadan o çirkin de olsa ruhu güzel.

Tarık Akan ( Allah rahmet eylesin ) bebek yüzlü idi ne oldu ?

Güzellik geçici ama güzel huy ve güzel ahlak mühim olan.

Umarim annenizi de ikna edersiniz ve zamanla anneniz de daha iyi tanır sevgilinizi.

Bir ömür onun yüzüne bakacak olan sizsiniz, ona ne? Güzellik göreceli bir kavramdır.

Bi ara bi erkek arkadaşım vardı, çocuk omzumda, çirkince bir şey. Bi tek dişleri güzel başka hiçbir güzel yönü yok fiziksel olarak. Espri yeteneğine vurulmuştum; acayip zeki bi çocuktu, çok ince iğnelerdi (Öyle zannetmişim)... Üni. zamanı.
Annemlerle tanışmak istedi, tutturdu resmen; yangından mal kaçırır gibi "Yüzük takalım" filan diyor. Ben de safım o sıra, hani böyle bildiğin saf.

Sonra annemlerle tanıştı, sevdiğim bir teyzem de yanlarındayken; Allah affetsin, annem de çocuk gittikten sonra "Gangsta, yanında düşünemedim bu çocuğu kusura bakma. Herhalde içi güzeldir, hiç hoşuma gitmedi ama" dedi kadın :KK70: Teyzem de "Allah yaratmış ne diyelim" dediydi sadhadasjd :KK70: :KK70:

Sonradan sonraya fark ettim ki çocuktaki şey zeka değil, ukalalık; ki en dayanamadığım şeylerden biridir yüksekten yüksekten boş konuşulması; baya uzun hikaye... Öyle bi kırık egosu, kompleksi olan sorunlu biriymiş; artık vaktinde fiziksel görünüşü yüzünden millet nasıl dışladıysa, benden çıkarmaya çalıştı acısını, meğer espri yapmaya çalıştığı şeyler adamın eğreti savunma mekanizmasıymış. Neyse öyle ayrıldım, yanına kar kalan "Kız arkadaşıma bakın" diyerek beni koluna takıp gezdirdiği oldu. Bir şeyi ıspatladı benle sanki...

Bunu da neden anlattım bilmiyorum, çirkin sevgili deyince aklıma geldi :KK70: :KK70:
İçi iyi güzel, hoş çocuktur bir şey diyemem, ama bi enerjisi olur insanın; çirkin de olsa o görüntüyü siler atar ışıl ışıl o çekiciliği yayar. Görünmez yani insanın gözüne yüzü; yüzünden ötesini görürsün, annem görürdü ya yargılamazdı insanları hiç. Bi tek o çocuğu hazzetmedi ve hazzetmediği gibi de çıktı. İç güzelliği olayı da böyle bir şey olmalı, neyse. Konuyu saptırdım mı ne? Gidiyim ben :KK70:

benım annemde kocamın kilosuna takmış
zayıfla deyip duruyor adama , bende ben böyle seviyorum anne diyorum ,
hee hee kandır kendını tamam kilolu seviyorunda bu kadar değil diyor adamın yanında ,

en son şu lafı söyledim ' erkegin çok güzeli makbul değil , ' anne dedim

bir daha laf açılmadı ,

Annen objektif bence ne desin Brad Pitt mi desin çocuk tipsizse:KK51:
Vazgeçecegimi düşünüp çirkin demesi normal mi peki sizce? Kendisi çirkin olanın huyu çirkin olur gibi bı önyargı gerekir mi mesela. Kaldı ki yüzüne bakilmayacak bi insan değil övmek için söylemiyorum ama boyu posu kaşı gözü yerinde bana gore.:KK49:yani neden böyle bı yaklasimda halen anlamiyorum

Benim annemde bir zamanlar birilerine pekde çirkin bula bula bunu mu buldun demişti de ne kızmıştım . nitekim olmadı onunla daha yauşuklusunu bulup bu uygun mu anne dedim uygun dedi evlendim :KK70:

Son düzenleme:
Vazgeçecegimi düşünüp çirkin demesi normal mi peki sizce? Kendisi çirkin olanın huyu çirkin olur gibi bı önyargı gerekir mi mesela. Kaldı ki yüzüne bakilmayacak bi insan değil övmek için söylemiyorum ama boyu posu kaşı gözü yerinde bana gore.:KK49:yani neden böyle bı yaklasimda halen anlamiyorum

Yok canım vazgeç diye dememiştir bence sadece fikrini beyan etmiş:olamaz:

Ben kendim gıcık olunca eşim için çirkin tipsiz diyorum. Bizimkiler sen cok mu guzelsin diye eşimi savunuyor :KK43:

Inan bana böylesi de çok zor..

Annenler damatçı mı senin de Nomu :olamaz:
Benim anne de öyle, eşime azcık bi pis bakacak olsam "Kız ne yiyon adamı gözünle?" diye uyarır :D

Sorunum önümüzdeki hafta sözleneceğim sevgilime annemin sürekli olarak çirkin demesi.

Beni caydirmaya çalışıyor, abisi ablasi güzel ama o çirkin diyor. Bunları söyleyip çocuğun yüzüne nasıl bakacak bilmiyorum ki. Evlerine gideceğiz bi de bugün.

Her şey dış görünüşten mi ibaret yani. Boy pos, görüntü yeterli mi. Ben onun yerinde olsam seçimimi babamdan yana kullanmazdım mesela. Hal böyleyken bana laf söylemesine gelemiyorum. Karşılık verip kalbini kırıyorum bu sefer ve yine üzülen ben oluyorum.

Millete ne diyeceğiz bula bula bunu mu bulmuş derler diyor yahu. İşinde gücünde, saygılı , efendi demiyor da sürekli olumsuz birşeyler arıyor. Ben kimseden onay beklemiyorum ama anne sözü deyip dikkate almalı mıyım bilmiyorum. Gerçi çirkin lafını nasıl dikkate alabilirim ki? Ben hiç bı zaman insanları dış görünüşüne göre kategorize etmemiştim.
Sende mi çirkin buluyorsun sözlünü?

Benim sevgililerim hep cirkindi ama cok karizmatiklerdi.Kimse yuzume sevgililerin cirkin demedi hatta ne kadar sanslisin dediler ve bu cirkin cocuklarin pesinde kizda coktu.Mesela ayni sey kizlar icinde gecerli.Gecen bi kadinla tanistim cirkin ama o kadar isveli ki adama ev sattirir:KK70:Adam efendi mi,sorumluluk sahibi mi,isi var mi vs. cok daha onemli sorular var.

Annenler damatçı mı senin de Nomu :olamaz:
Benim anne de öyle, eşime azcık bi pis bakacak olsam "Kız ne yiyon adamı gözünle?" diye uyarır :KK70:

Tabi ben dert anası dertlerimin cogunu içimde sakladığım için hala nefret etmediler.

O yüzden benim tepem atınca gözüme acayip tipsiz görünür.
Onlar da ne istiyorsun adamdan günahtır diye savunmaya geçerler. :)
Sen çok mu güzelsin ki diye sustururlar.

Sende mi çirkin buluyorsun sözlünü?
Hayır ben kimsenin goremedigini goruyorum onda.begeniyorum seviyorum.

Ayrıca benim de ultra çirkin anlarım var ki bu çocuk nasıl katlanıyor bu goruntume diyorum bazen.güzellik -cirkinlik daimi değil işte anlık değişiyor diye düşünüyorum :KK70:

haha kızma ya bütün anneler karşıya çirkin der. emin ol onun annesi de sana çirkin diyordur.
kaç yıllık kocam dün dedi ki: rahmetli annem seni istemeye gelince şişman mı ne dedi :KK70:
benim ailemde eşimi beğenmedi. işte insana yavrusu en güzel görünüyor

gönül bu ,yıllar yıllar önce benim eski sevgilim kısaydı ve çirkindi yaşım çok gençti 20 yaşlar ünideyiz vs vs annem gördü beğenmedi laf etti yengemleri gazıylada beraber bende gencim okul bitti ayrıldık, yaş 30 geçince evde kaldım moduna annem girdi keşke laf etmeseydim dedi şimdiki kocamda kısa ve çokda güzel değil :KK70: yani gönül kimi severse güzel odur 31 yaşında evlilik kararı alınca annem ses etmedi gitti sevdiysen sen ömür geçiricen sade güzellik değil belki elektrik alamamıştır.benim sacım açık eşimin ailesi kapalı kv açık ama olsun demiş kimse kimseyi memnun edemez sen doğru yaşta doğru karar verdiysen gerisi teferruattır

Bence anneniz sevgilinizi sevmiyor ve onunla evlenmenizi istemiyor. Görüntüsünü de bahane ediyor.

Ben onun yerinde olsam seçimimi babamdan yana kullanmazdım mesela.

:D Çok tatlısınız..

Aynen bunu söyleyin annenize o halde :)
Dış görünüşün hiç bir önemi olmadığını insan evlendikten, içinin de dışı gibi olmadığını gördükten sonra anlıyor. Ne derse desin, duymayın. Siz kalbinizin sözünü dinleyin, annenizin değil.

Maksat güzeli sevmek değil, güzel sevmek...

Back
X