Annemin şımarıklığı, insanlara hava atmak için konuşması beni delirtiyor...

Yapma dediğinizde eğer yaparsa şu zamana kadar tüm yaptıklarını (hava atnak için telefonda eski konuları açması, sizi maddi olarak sömürmesi vs) akrabalarına ve komşularına anlatmaya başlayacağınızı söyleyebilirsiniz.

Ya onu rezil etmeyeceğimi biliyor da ona güveniyor.
Kendiniz için düşünün annenizi ateşe atar mısınız?

Ya onu rezil etmeyeceğimi biliyor da ona güveniyor.
Kendiniz için düşünün annenizi ateşe atar mısınız?

“Anne telefonu akrabalara ver de doğrusunu anlatayım” diyebilirsiniz herhalde. Onun dediğinizi yapacak hali yok. Ama her ihtimale karşı susar ve stres olup bir daha yapmaz.

Benim de annem boyle. Olayları çok abartir. Ben bu durumdan cok rahatsızim. O kadar çok abartiyor ki olumsuz bir şey oldu mu söyleyemiyorum

Son durumu bildiriyorum kızlar...
Beni aradı az önce, yine açık açık kızdım, dedim ne yapıyorsun, ayıp değil mi, ben zaten sana söylememiş miydim...
Kem küm ben öyle değildi böyleydi salak saçma açıklamalar...

Dedim yeter artık, sana bir daha bir şey anlatmıyorum, yeter çekemiyorum dedim...
Özür dileri bir daha olmazmış felan...
Bakalım kaç ay gidecek çektiğim bu kalay...

Aslında sizi değil, kendisini övüyor böyle yaparak.

yani sizi okuttu etti, sizin başarınızı kendi başarısı olarak görüyor olabilir.

Bizim bir komşumuz var o da böyle. Sürekli çocukları ve damatları ile övünür durur. Ama çocukları ile sohbet ederken aslında damatların her birinin anlattığı gibi "iyi" olmadığını öğreniriz. Hatta boşanma aşamasına gelirler kimse bilmez, yine de o damatlar gelinler çocuklar hep mükemmeldir. Öyle büyük kariyerleri eğitimleri filan da yok yani. Ama kadının huyu bu. Çok sinir oluyorum. İnanın anlattığı insanlar da artık inanmıyorlardır. Ve bundan rahatsız oluyorlardır.

Maalesef ben de yıllar geçtikçe annemle eski muhabbetimi kesiyorum. Buna sebep millete aşırı derecede açıklama yapması, gerekli gereksiz konulara değinmesi, övünmesi vs.
Bazı yorumları okudum da birçok kişiyle ne kadar ortak yanımız varmış dedim.
Annemdir sonuçta bazen kızdığımda, sinirlendiğimde hemen vicdan yapıyorum. Kendim üzülüyorum ama aynen devam ediyor ve tekrar sinir olunca yok diyorum iyi ki her şeyi anlatmıyorum diye içimi rahatlatıyorum ama geçici oluyor çoğu zaman.
Yani huyunu kabullenmekten başka çare yok.
Alttan almaya çalışıyorum.

“Seni defalarca uyardım, defalarca dil döktüm defalarca bu konu hakkında konuştum ama yok anlayacağın asla yok. Bundan sonra telefonlarını açmayacağım ister gücen, ister gücenme bu huyundan vazgeçinceye kadar seninle telefonda konuşmayacağım” dersiniz annenize.
-İşten çıkarıldığınızı da söyleyin.
-5 parasızım deyin.

Kendinizi yerden yere vurun artık ağzını açamaz umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…