annemin sözleri içimi acıtıyor

alaraey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.225
328
0
Diğer
yıllardır yediğim kazıklar beni erkeklerden de evliliktende soğuttu.. evlenmeyi zerre kadar düşünmüyorum.. yaşım evlilik çağına geldi bile.. evliliği hiç göze alamıyorum çok korkuyorum, evlilik güzel bişeydir belki ama ben kestiremiyorum bunu.. ama bir taraftan annem ölmeden seni gelinlikler içinde görüp öyle rahat rahat ölsem kızım da evlendi deyip gözüm arkada kalmasa gibi cümleler kullanıyor bana.. bir tarafta korkularım bir tarafta annemin içimi paralayan sözleri ne yapacağımı bilemedim.. içimi çok acıtıyor sözlerii.. hak veriyorum da anneme kızını gelinlikler içinde görmeyi ister her anne. hayaller kuruyor benim üzerinden düğünün şöyle olsun böyle olsun kendi düğünümde şunlar olmadı seninkinde şöyle yapalım gibi.. çok istiyor evlenmemi gelinlikle görmeyi istiyor ne yapacağımı şaşırdım... ne yapmalıyım bilemedim onları mutlu etmek için evlenmelimiyim yoksa kendi mutluluğumu mu düşünmeliyim???

Son düzenleme:
kaderinde olan kişi karşına çıktığı zaman buna sende engel olamazsın Allah bir şekilde sizin hayatınızı birleştirecektir.. bence sadece dua etmelisin.. Allah karşına senin için hayırlı olan insanı çıkarması için.. inşallah en kısa zamanda senin için doğru olan kişiyle karşılaşırsın yuvanı kurarsın ve annenide mutlu edersin...

amin sağolun. annemin sözleri çok acı ama bende aynı şeyi söyledim karşıma biri çıkar elbet biraz daha beklemeliyim dedim annem ise sen o zamanı beklerken belki ben bu hayattan göçüp gidebilirim diyor... benim birini bulmak için çaba sarfetmediğimin farkında...bu yüzden acı konuşmalar yapıp beni kahrediyor evlenmek zorundayım gibi bir psikolojiye girdim

ben söyle düşünüyorum belkı doğru belkı yanlıss annenız sızın hayata ınanlara yada bır eşe karsı çok isteksız oldsugunuzu görmup sizi biraz harekete gecırmek daha hayat dolu olmanız ıcınnn bır sekılde bastırıyor olabılır bastırıyor derken sızı daha mutlu görebilmek ıcın elbette...

bilemiyorum buda olabilir tabi ama şuan da daha mutluyum aslında bununda farkında.. annem çok duygusal bir insan gelinlikle görmek felan istiyor.. sürekli kimle evleneceksin nasıl biri olcak bu keşke bende görebilsem deyip durmakta araya sıkışmış gibiyim ne yapcamı şaşırdım.. yaşımda ilerlediği için evde kalcam endişesini taşıyor dert etmeye başladı beni

Kazık yedim artık evlenmeyi düşünmüyorum diyerek tüm erkeklere
ön yargıyla yaklaşmayı bırakabilirsin.
Karşına çıkan insanları tanı, bir şans ver en azından.

Böylece annenin gönlünü yapmış olursun.

Annen istiyor diye evlenilmez elbette ama onu da anlamak gerek.

Her anne ölmeden evvel, çocuğunun mutlu yuvaya sahip olduğunu görmek ister.

ya aslında ön yargılı davranmam eminim ki çok iyi insanlar var bunu biliyorum çevremde de bu tarz insanlr var ama içimden gelmiyor artık bu kazıkların etkisiylemi oldu bilmem ama içimde inanılmaz büyük bir korku var evliliğe dair zerre kadar istemiyorum...

evlenmiş olmak için ya da anneniz mutlu olsun diye evlenilmez, önce erkeklere karşı önyargılarınızdan kurtulmalısınız ve bir ömrü beraber geçirebileceğinizi düşündüğünüz biri ile hayata adımlarınızı atmalısınız. ama asla acele etmeyin
anneniz adına üzüldüm ama ne demişler geç olsun güç olmasın..

annem geç olsun güç olmasın dememekte sorunda burda daha ne kadar bekleyeceksin diyor yaz geldi malum evlilik sezonu açıldı o yüzden bu aralar çok üzerime gelmeye başladı bunalıma girme derecesine geldim sırf evlenmiş olmak için evlencem olcak bitcek o noktaya geldim yani ben. zaten bir sürü sorunum var önümüzdeki ay istifa edeceğim bir yıl çalışmayacağım ne yapacağım ben işsiz güçsüz diye düşünürken annemin baskıları beni iyice dengesiz yaptı

canım karşınıza çıkan kişiler evliliği düşünmeyen kişilermiydi? kaç yaşındasınız ki biraz zamana bırakın. Allah gönlünüze göre versin.

İnsan evleneceğim dediği zaman buna layık birini bulamayabiliyor evlenmek istemiyorum deyince de bir bakmışsın evlenmişsin. Diyeceğim o ki nasip kısmet işleri bunlar. Kesin dille silip atmamak dua etmek gerek. Doğru zamanda doğru kişi ile olması için.

Merhaba arkadaşım, sizinle aynı kaderi paylaşıyoruz bu noktada ama benimki biraz katmerli..
Rahmetli ninem çok ısrar ederdi evlenmem için özellikle vefat etmeden bir ay önce neler dedi neler ben hep dalgaya alırdım,maksat gelınlıkse giyeyim arkadaşımın gelinliğini gör beni öyle derdim,acı acı gülerdi
Sonra hastalığını öğrendik,sonra vefat etti canım ninem.
Şimdide annem aynı sizin anneniz gibi laflar ediyor.Hatta bazen işi kızıştırmak için kıyaslama yoluna gidiyor.Falancanın kızı evlendi de sen hala evlenemedin ya pes! diye..
Sonuç olarak olmayınca olmuyor ne yapalım önümüze gelene evet mi diyelim.Şahsen ben cesaret edemiyorum sırf beni gelinlikle görsün ailem diye acele karar vermeye..Nasip,kısmet hayırlısı olsun tüm bekarlar için..

canım karşınıza çıkan kişiler evliliği düşünmeyen kişilermiydi? kaç yaşındasınız ki biraz zamana bırakın. Allah gönlünüze göre versin.

eski mevzuları hiç açmak istemiyorum onlar yüzünden geldim bu hale çok şey kaybettim şimdi kaybettiklerimi kazanmanın peşindeyim. amin sağolun

aynen aynen benim annemde kıyaslama yapıyor herkesin çoluğu çocuğu oldu senin bu saattten sonra çocuğunda olmaz yaşlı bir anne olursun ileride çocuğun senden utanabilir bile diyor..bende cesaret edemiyorum ya aslında evlensem iyi de olur bir düzenim olur.. şu an hayatım çok düzensiz tek yaşıyorum sıkıntı çıkıyor sürekli, yemek bile yapmıyorum doğru dürüst eşyam yok ordan oraya sürünüp duruyorum. ama cesaret yok istek yok korkular var evliyim mutluyum diyende yok buda etkiliyor beni

arkadaşım, annen annelik iç güdüsüyle davranıyor normal olarak ama şunu düşün sen baskı altında istemediğin bir evlilik yapsan da en cok o üzülecek. kendini mecbur hissetme, bu işler bıraz da nasiptir. ha uygun bir teklif, bir talip olursa değerlendir hemen hayır deme ama bunun dışında ne yapabilirsin ki.

ayrıca evli olup mutluyum diyen de yok demişsn. sen buralarda okuduklarına ya da hayatta insanlardan duyduklarına bakma kime sorsan şikayet eder ama kocasına da tapar bir yandan, biraz nazar korkusundan çok mutluyum demez kolay kolay bizim insanlarımız. gerçekten mutsuz olanaların çoğu boşanıyor emin ol.

allah tez zamanda içine sinen, sevebileceğin birini çıkarsın karşına. bolca dua et.

Yine iyi dayanmışsınız siz.
Benim annem dakikada bir böyle derse ben papaz olurdum onla bu kesin.
Kesinlikle doğru bir şey değil.

İnsan; annesi mutlu olsun diye evlenmez...
Kendisi mutlu olacağı için evlenir.

Mutluluklar diliyorum ..

Allah Allah....benim de kız evlenecek diye aklım gidiyor...bende mi bir sıkıntı var annen de mi anlayamadım....

Anneniz bu kadar ısrar ettiğine göre elinin altında hazır damat adayları var galiba:))
Zira evlilik öyle damdan düşme olacak birşey değil(istisnalar hariç tabi)

sadece sizin evlenmenizle mi mutlu olacaklar ki..hayatta başka başarılarınız vardır eminim onlarla mutlu olun mutlu edin birileri istedi diye evlenmek aşık olmadan güvenmeden sizi ömür boyu mutsuz edecektir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…