Annemin ve Babamın fikri...

pisisik

herkes kendini bilicek!
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
530
3
316
39
İstanbul
nerden başlıyım bilemiyorum , erkek arkadaşımla 9 yıldır birbirmizi tanıyoruz, 7 yıldırsa sevgiliyiz çok seviyoruz birbirimizi.Ama aile yapılarımız çok farklı .Onun annesi babası yaşlı insanlar tabiki bunun hiçbir önemi yok ama benim annem va babam gözleri görmeyen mağdur insanlar (ayrıca bir çok dayım ve teyzem de bu durumda )ben sevgilimin ailesinin ,benim ailemi yadırgayacağını düşünüyorum hep ben hiç utanmıyorum sevgilimde biliyo durumu ama annesiyle babası daha beni ve ailemi tanımıyor.İnanın çok fazla endişeliyim ilk erkek arkadasım ve ben anneme babama bu sene soyleyebıldım yarın pazar gunu sevgılım bıze gelıcek annemle ve babamla tanısıcak. Annemler onay verıcekmı bılmyıorum ama vermezlerse onlarıda kırmam sozkonusu olamaz .Çünkü annem hep tedirgin ben ona güven vermek isteiyorum sevgilimse gerçekten doğru insan benim için ailesi de dindar insanlar iyi insanlar ama aklımda hep bir acaba var dışlanırlarsa annemle babam çok kırlırlar çünkü karşı tarfa kalabalık bir aile.Ben bu tür bi ailede buyudugum ıcın çok normal hersey bana ama korkuyorum ıste...Tek korkum aılemı yadırgamaları..

bana kalirsa yadirgarlarsa zaten bu is olmaz cunku bu yadirgancak birsey degil saglik neticesinde onlar da ayni durumda olabilirlerdi..
kismet canim dua et insallah hersey guzel olur.

annen baban gözleri görmüyor diye yadırganacak diye endişelisin sanıyorum. sanmıyorum böyle birşey olacağını. sen içini ferah tut.

Eger gercekten dedigin gibi dindar ve iyi huylu insanlarsa böyle birseyi yadirgayacaklarini hic sanmiyorum...:delphin:

Allaha yakin olan bir insan zaten allahin kuluna verdigi bir engeli yardirgamaz...a.s

He yadirgarlarsada yazik o kildiklari namaza yaptiklara ibadete derim...sevgilimide ailesinide def ederim...:delphin:

Eger gercekten dedigin gibi dindar ve iyi huylu insanlarsa böyle birseyi yadirgayacaklarini hic sanmiyorum...:delphin:

Allaha yakin olan bir insan zaten allahin kuluna verdigi bir engeli yardirgamaz...a.s

He yadirgarlarsada yazik o kildiklari namaza yaptiklara ibadete derim...sevgilimide ailesinide def ederim...:delphin:

açıkcası ailesini tanımıyorum anlatılan dışında hiçbir konusmuşluğum yok sevgılım hep yanımda aılemın bı sorunu olsa hemen gelıymı dıyo ilgisi beni memnun ediyo , ama bılıyoruzkı aılenden dolayı bı cok sorun yasanbılıyo tanımadıgım ıcın baya tedırgınım acıkcası ama fıkırlerınız benı rahatlattı

Allah ın verdiği bir engeli yadırgayıp kabul etmezlerse,
bende onları kabul etmezdim açıkcası,
kendini bu konuda hiiç yorma yapılacak belli diye düşünüyorum:delphin:

annem ve babam gözleri görmeyen mağdur insanlar demişsin ama ben gözleri görmemenin mağduriyet ya da ayrımsanacak birşey olduğuna inanmıyorum.

inanıyorum ki sevgilisinin ailesi de böyle düşünüyordur; zira iyi huylu olduklarından bahsetmişsin.

eğer ki bu yüzde problem çıkarırlarsa da bu onların kendi insaniyetleridir diye düşünüyorum

Ben bir problem çıkacağını sanmıyorum. Ailen tüm engellerine rağmen hayatı hayatı yaşayıp seni yetiştirmişler ve daha aştıkları kimbilir ne problemler olmuştur. Bu yüzden taktir edilecek eli öpülesi insanlar olduklarına inanıyorum. Eminim sevgilinin aileside böyle düşüneceklerdir. Sen kendine ve ailene güven. Karşılarına dimdik çık. Hiç sorun olmayacaktır.

annem ve babam gözleri görmeyen mağdur insanlar demişsin ama ben gözleri görmemenin mağduriyet ya da ayrımsanacak birşey olduğuna inanmıyorum.

inanıyorum ki sevgilisinin ailesi de böyle düşünüyordur; zira iyi huylu olduklarından bahsetmişsin.

eğer ki bu yüzde problem çıkarırlarsa da bu onların kendi insaniyetleridir diye düşünüyorum

canım mağduriyet lafını aslında anlatamadığım seyler ıcın kullandım ne hıssettıgımı anlatmam cok zor evet elı opulesı ınsanlar benım ıcın gercekten çunku ben ev ıslerını annemden istanbulu 7 yasımda babamdan ogrendım hıcbısyeım eksık olmadı 24 yasınayım cok sey borcluyum onlar hayır dedıgı anda dunya durur benım ıcın .

sevgilin gayet doğal davransın geldiğinde.
görmeyen birisi gibi daranmasın yani.
çünkü eminim ki anne-baban bu durumlarının farklılık olarak görülmesini istemezler.
eğer farklılık olarak görüldüğünü hissederlerse huzursuz olabilirler diye düşünüyorum.

sevgiline bu şekilde söyleyebilirsin.

sevgilin gittikten sora da bildir bize gelişmeleriyerimseniben

Hemen pazartesi yazıcam butun gelısmelerı yarın oglen bızde bakalm annemde heyecan yaptı arayıp duruyo gelıcekmı dıye :)

Anlattığın kadarıyla bi sorun çıkacağını zannetmem.Sonuçta bu durum karşı taraf içinde sözkonusu olabilirdi.Sevgilin de senin hep yanındaymış.Umarım herşey dilediğin gibi olur...

insanın kalp gözü kapalı olmasın cnm.neden yadırgasınlar hatta daha çok takdir edebilirler.anne ve babanı seni büyütüp layıkıyla yetiştirmişler.gereksiz yere endişeleniyorsun.herşey tahmininden daha kolay ve güzel olacak.sevgiler:1hug:

engellerine rağmen,yazım şekline baktımda yüreğine hayata bakış açına, seni böylesine güzel yetiştirdikleri için öncelikle onları yürekten kutluyorum...
senide tabii..

arkadaşının ailesi içinde madem allahı bilen ve inanan kişilerse bu durumu yadırgamayıp herşeyin allahtan olduğu bilinciyle bunu sorun yapmayacaklardır diye düşünüyorum...
sonuçta seni büyütüp bu yaşına getiren onlar değilmi ?sorun ne olacak peki görmüyo olmalarımı ?

hayatta gözleri olupta görmeyen olmaktansa olmayan gözlerle gören olabilmek...
işte canım en önemli olan şey bu...

dilerim herşey gönlünce olsun...

Son düzenleme:
engellerine rağmen,yazım şekline baktımda yüreğine hayata bakış açına, seni böylesine güzel yetiştirdikleri için öncelikle onları yürekten kutluyorum...
senide tabii..

arkadaşının ailesi içinde madem allahı bilen ve inan kişilerse bu durumu yadırgamayıp herşeyin allahtan olduğu bilinciyle bunu sorun yapmayacaklardır diye düşünüyorum...
sonuçta seni büyütüp bu yaşına getiren onlar değilmi ?sorun ne olacak peki görmüyo olmalarımı ?

hayatta gözleri olupta görmeyen olmaktansa olmayan gözlerle gören olabilmek...
işte canım en önemli olan şey bu...

dilerim herşey gönlünce olsun...

güzel sözlerin için teşekkür ederim gözlerim doldu okurken yine de hep ailemle olduğum için onalrı koruma güdüsü oluşmuş işte engel olamıyorum birisi ters bişey söyler yapar diye

güzel sözlerin için teşekkür ederim gözlerim doldu okurken yine de hep ailemle olduğum için onalrı koruma güdüsü oluşmuş işte engel olamıyorum birisi ters bişey söyler yapar diye

canım benim insanlar sevdikleri herşeye karşı o içgüdüyle hareket ederler...ve bizleri birarada da tutan bu şey değilmi zaten...

allah gönlümüzden vicdanı içimizdende sevgimizi eksik etmesin...

dualarım seninle,gelişmeleri yazacakmışsın merakla seni bekliyorum...yerimseniben

canım benim ağer yazdığın gibi allah korkusu olan insanlarsa eğer zaten yadırgamaları söz konusu olamaz.eğer yadırgarlarsada sende onları kendine layık görme.insanın gönül gözü açık olsun.....

İnsanların gözlerinin görmemesi mağduriyet değildir güzelim, gözleri görmeyipte hayata tutunan bir evlat yetiştiren bu insanlar mağdur değil mağrurdurlar bence.
Eğer aileni yadırgayacaklarsa zaten onlar insan değildir. Bence yadırgamayacaklar sen içini ferah tut.

Zaten bunu yadırgayıp seni istemeyen insanlarsa onlara gelin olunmaz..
olsan da mutlu olmazsın..

Back
X