Annemin yaptığı.. çok üzgünüm....

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
kızlar merhaba . size ıkı gündür içime oturan bır olayı anlatmak ıstıyorum.
biz, annemle hayatımızda hıc bırzaman yakın olamadık. hani derlerdi arkadaslarım '' annemle arkadas gıbıyım'' dıye. öyle imrenirdim kii.. keşke bende annemle konuşabılsem derdim ama yok. annem hıc bır zaman sıcaklık göstermedı bana. en ufak bır hatamda olayı büyütüp, babama gaz verip , babamın önüne attı benı.. ıkı gun once de, üçümüz oturuyorduk. ben ıkı cümleye başlamaya kalktım annem bağırıp çağırarak azarladı benı. bende '' sızınle kavga etmek ıstemıyorum '' deyıp odadan cıktım . ve zaten misafirliğe gıdecegımız ıcın asansörü çağırdım. annem erken çıktığımı görünce babama seslenıp ''rızaaa rızaaa gelll , gel de şunun halini bir görrrr , deli döneee napıyon sen orada kara domuz '' diye bağırdı........
böyle aşağılanmak çok kötü ama çok kötü........ hele anne tarafından ..... tekrar babamı çağırdı '' rızaaa gel de bır gör, gir lan içeri, yoksa dayak yersin babandan '' dedi..... (bu arada 24 yaşındayım+2 yıldır çalışıyorum memurum. ailemın yanına sadece hastasonu ıznı için, onları görmek ıcın gıtmıstım...)
neyse bu benı o kadar üzdü ki anlatamam. kendi öz annem bu yaa. yedi kat yabancı değil. zaten küçükkende böyleydi, sudan sebeplerden çok ama çok döverdi beni.... aşağılardı daima..

kızlar çok mutsuzum , sizlere içimi döktüm. evden buraya gelene kadar düşünüp durdum. ne olursa olsun annem , arasam mı diye. ama yok, zoruma gıdıyor artık babamı gazlayıp üstüme salması. babam, annem ne dese inanıyor. sizce napmalıyım
siz olsanız napardınız????

Sadece hafta sonları yanlarına gidiyorsun bide.. Ve bu iki günde özlem gidermeniz gerekirken nasıl bişey bu yaşananlar... Sen öz annem bu diyene kadar acaba üvey annesi mi diye düşündüm ilk olarak...

Senin adina cok uzuldum canim gercekten insana cok koyar annesinden bu tur sözler duymasi seni dahada uzmek istemem ama öz annem demene ragmen ben suphede kaldim hadi surekli yasasaniz belki bi bikkinlik tartismalar olabilir ama insan kizina hele ki 24 yasinda meslegini edinmis yetiskin bi insana bu sözleri söyleyemezAnnenizi kiniyorum,senin yerindede olsam o arayana kadar arayip sormazdim birak merak etsin biraz

Gercekten saka gibi anneniz kac yasinda ruh sagligiyla ilgili bir sorunu varmi?Özurdilerim ama bu tavir zaten basli basina hiic normal degil bence

Canım bence annen sorunlu biri buradan okuduklarıma göre.Küçücük çocuklara bile artık kızmayın psikolojiis bozulur falan derken sen artık olgun bir bireysin.ne evlatlar var annelerini döven başkalarının yanında azarlayan aşağılayan.Mesea benim teyzem çok çekiyor evladından ama yine de anneyim ben yüreğim elvermiyor diye herşeyi yutuyor.Seni anlayabiliyorum annenden bi sıcaklık bi güleryüz güzel sözler bekliyorsun.Normali de bu zaten ama gerçekten sen suçlu bile olsan bir annenin bu yaptıklarını asla onaylayıp anlayamam.Babanla konuştun mu hiç?Ya da annene neden diye sordun mu?

babamla hep bırbırlerını tutuyorlar. bana söyledıği kelımelerı kendısıne hak görüyor.
bırde en ufak şeyde , annelik yaptım dıye başıma kakıyor. o, benım için böyle ''dengesiz, deli''vgıbı kelımeler kullandıkca daha zoruma gıdıyor.
herkes kızını öpüp severken , neden bana boyle yapıyor dıye kafayı yiyorum....

tövbe estağfirullah...
kötü birşey dememişsinki...
anlıyamıyorum anneni, acaba sinirsel bir rahatsızlığımı var?

başka kardeşilerin varmı?

Gercekten saka gibi anneniz kac yasinda ruh sagligiyla ilgili bir sorunu varmi?Özurdilerim ama bu tavir zaten basli basina hiic normal degil bence

55 yaşında falan.
bılmıyorum bazen bana da öyle gelıyor. hatta bır ıkı kere ''bana anlatmak istermısın anne , bir sorunun var mı '' dedım
bana lisede ettıklerını , tamamen menapoza baglıyor. menapozdaydım ondan sana kötü davrandım dıyor.
ama şimdi de çok ıyı sayılmaz. hele uzakta ve bekar olunca , ınsan ailesıne daha sıkı sarılmak ıstıyor.
bir sıcaklık arıyor..

Ya haksız belli ki annen ama, haftasonu ziyaretine çocukarı geleceği zaman fazla kuruyolar kafalarında anneler herşey mükemmel olacak filan diye, sonra en ufak birşey onların istediği gibi gitmezse sorun çıkartıyorlar, bende 1-1.5 ayda bi filan giderim annemlere haftasonu için o da en ufak bir şeyden sorun çıkarır, yok neden erken kalkıp bizimle zaman geçirmek istemiyorsun, ben zaten yaranamıyorum sana falan filan. Muhtemelen annende kafasında kurmuştur ben onun için düşünüp aldım da o niye laf söylüyo da diye, sonra sana patlamıştır. O asansörlerde bağırma lafları da yöresel birşey sanırım biraz, sonuçta her insanın karakteri, yetiştiriliş tarzı farklı, tepkisini nasıl göstermesi gerektiğini değiştiremezsin. Benimki küser konuşmaz, ben bağırmasını tercih ederim ki ortada sorun neyse konuşup çözelim seninki bağırır dışadönük ya da içedönük olmasına da bağlı.

Bir de bi konu açıldı ya şimdi ismini hatırlamıyorum kızcağızın sürekli kendini aşağılayan, kardeşini pohpohlayan bir annesi var, o konuyu okuduktan sonra diğer bütün anneler melek gibi gelmeye başladı bana, sende oku bak hiç sinir kırgınlık kalmayacak annene karşı

sakince konusmayi dene annenle olmadi
hafta sonlarida gitme anlasinlar
yada gereken cevaplarini ver
bu durumlarda annedir babadir diye dusunemiyorum ben
cevabini verilmesinden yada bir sekilde tepki verilmesinden yanayim

başka kardeşilerin varmı?

bır tane daha erkek kardeşim var. ama ona nasıl düşkündür anlatamam. '' ali '' dendi mi akan sular durur.
mesela benım bır yıldır erkek arkadasım var , en azından bır yüzük takılsın ıstıyoruz. bana gelınce ''daha yaşın 24, iki yıl daha bekle '' diyor.
ama kendısı, benden bır yaş küçük olan kardeşime kız arıyor, kızlarla tanıştırıyor..

Yuh artık. Okurken dedim herhalde öğrencidir yaşın küçük sandım. Memursun çalışıyosun annenin yanına sadece haftasonları gidiyorsun ve bunu yapıyor insan 7 kat yabancıya yapmaz bunları.Annenin senle alıp veremediğimi var ? Bazı kadınlar kocalarından kızlarını kıskanırmış annende böyle birisi olabilirmi ? Eğer böyleyse ruhsal problemi vardır ve yaptığı hiç normal değil bir sorun var zaten. Annenin eğitim durumu nasıl köyde büyümüş olabilirmi ?:26::26::26: Hiç anlamam böyle anneleri madem sevgini veremeyecektin ne diye doğuruyorsun.

Bence anneninizin psikolojisi hic normal degil,ona rahatsiz gözüyle bakip kendinizi hiic uzmeyin kardesiniz falan varmi?Varsa onlada konusun bu konuyu,siz artik yetiskin,meslek sahibi bi insansiniz kendi kendinizede yetebiliyosunuz sanirim dedigim gibi ben olsam o arayana kadar aramazdim ararsada ben bi hafta sonu sizi görmek hasret gidermek icin gelirken senin yaptiklarina bak derdimannelik yaptiysan bende sana evlatlik yapip sevip sayip ayagina kadar geliyorum bi ikincicide annelikte yapmak zorundasin sen dogurdun beni derdimlütfen daha fazla uzulmeyin alinmayin ama ben bile cok sinirlendim annenize.

acaba seni evlatlık mı aldılar? sonra kendi çocukları doğunca senden soğudularmı

benziyormusun annene veya babana?

şimdi kendimle kıyaslıyorumda, ne annem nede babam bana hiç bir zaman lan diye hitap etmediler, kötü bir söz söylemediler ki ben baya sinirli ve yaramaz bir çocuktum

tesekkür ederım yardımcı olmaya calıstıgın ıcın. ama benım annemde çok ayrım yapar. kardeşimle benı çok ayırır.
bıde o söylediği hakaretleri hakedecek bırsey yaptıgımı düşünmüyorum kı ben...

senin yerin de olsam madem annem de babam da bana böyle davranıyor memursun ne güzel kendi ayakların üstünde duruyorsun
annemle babamla görüşmeyi keserim onların aklı başına gelinceye kadar 24 yaşında ki kıza asla ama asla bu şekilde davranılmaz ki
bu davranan kişi anne ve baba ise kesinlikle olmaması gerekir
ben 22 yaşındayım memur değilim ücretli öğretmenlik yapıyorum.
benim de babamla sorunlarım var anlaşamıyorum küçükken beni annemi ablamı çok ezdi kişiliğimi kaybetmiştim
kekeliyordum ama dualar ve zaman sayesinde kendimi topladım şimdi babama karşı geliyorum artık öyle bir gözüm karardı ki
o eve içeri girdiği an kendimi kasıyorum sanki yabancı var yanımda daha doğrusu evde
neyse çok uzattım en azından bir süre annenle babanla görüşme bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…