Annemin yaptıkları ve esim

setenaysetenay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
2.269
1.653
53
43
Kızlar sormayın dün ağlamaktan oldum.benim eşim öğretmen normalde ama fotoğraf işiyle uğraşıyor daha bircok bu tarz isle uzatmayayim çünkü çok ayrıntılı.o kadar eşyası var ki anlatamam.bir kısmını bodruma koyduk bir kısmı kv lerde,bir kısmı da evde.4+1 de oturuyoruz bir odayı ona ayırdık ama tıklım tıklım bir eski bir yeni iki dolap var icleri dolu ,ortalarda ,dolapların üstünde bir suru şey var.kablolar yerlere sacili anlatamam yani.o yetmezmiş gibi misafir odasında birşeyler yapıyor ora geniş diye hergün birkaç eşya orda ortada oluyor.ben artık birşey diyemiyorum hemen bozuluyor işime engel oluyorsun diye.ama çok moralim bozuluyor zaten 2 çocuk var diğer odalar da dagiliyor ev berbat hale geliyor.calisiyorum ben de sonuçta toplamaktan biktim onun odasına dokunmam ama dokundurtmaz ki .eşim de ev işine yardım eder onda sorun yok ama bu daginikliktan hiç rahatsız değil.benim annem de baya titizdir bize gelince deli oluyor kızım ne olur toplayın şunları, biraz azaltsin kullanmadiklarini ,salonu da dağıtmasın diye.kullanmadığı da çok var yani.bu arada annemlerle eşimin arası iyidir saygılıdır annem de birseylere karışan bir tip değildir mesafesini bilir.ama bu konuya öyle taktı ki geceleri uyuyamiyorum diyor.dun eşimin dersi yoktu evde kucuk çocuğuma bakıyordu ben de okuldaydim annem gelmiş oglum hastaydı ona bakmak için.ev de baya daginikmis öyle kötü olmuş ki eşime oglum böyle ev olmaz biri gelse aniden ne der biraz toplayın su oda odaya benzesin takım çantalarını bir boşalt yaramayanlari at demiş.sonra odaya girmiş su eski dolabı falan ne diye tutuyorsunuz eşyayı duzenlesen ona gerek kalmaz demiş.coxuklar da düzene alissin böyle evde buyurlerse düzensizliğe alışırlar niye eviniz düzenli olmasin sizin de içiniz açılır demiş.hem sen de huzurlu çalışırsın böyle çalıştığından da birşey anlamıyorsun odada basacak yer yok demis. sonra içerde dururken ah ah falan deyip duruyormus..esim tabi hiç cevap vermemis ama içinden çok kızmış.b eni aradı setenay annen geldi eve bir suru sorguladı beni ben de çıktım evden dolascam diye niye karışıyor benim odama ya belki ben böyle olsun istiyorum dedi.b en de ya o dağınıklığa dayanamıyor ya öyle gorunce üzülüyor ondan demiştir dedim.neyse eve geldim eşim yok annem küp gibi nasıl sınırlı bana diyor ki düzelecek bu ev yeter artık kızım dayanamıyorum bu kadar dağınıklık olmaz ya insanın misafir odası bile eşyayla mi dolu olur diyor.ben de anne sonuçta benim evim diyecek oldum evinse düzgün tutmayı bil ben de bunu demek zorunda kalmayım çok üzülüyorum karışcam artık sizin düzeleceğiniz yok yoksa diyor .şok oldum nasıl delirmiş normalde karışmaz birşeye de.esim geldi annemi eve birakti anneme hiç belli etmiyor ama eve bir geldi önce eski dolabı boşalttı söktü,yapma diyorum atma yine de işimize yarar diyorum yok annen böyle dedi artık atalım eşyalarımı da goturcem arkadaşın deposuna koycam burası benim odam değilmiş demek ki diyor,biktim artık herkes takmış benim islerime(kv de baya kızıyor bu dağınıklığa)bir ara kv de de annemi aramış ona da bahsetmiş annem ,kvm de x hanım valla sen soyle beni dinleyen yok demiş.neyse akşam eşim baya ortaya döktü herşeyi herşey daha beter oldu işi de bitiremedi su an o oda berbat.ben nasıl ağlıyorum eşim de bu sefer ona kızıyor lütfen ağlama sen de istemiyormuydun düzen yapcaz işte diyor.neyse gece kaça kadar uğraştık sonra tabi bitmedi eşim de bana anneni severim bilirsin sadece böyle yapmasına bozuldum dedi ben de haklisin ama annem de daginikliktan rahatsız sonuçta ne desin dedim .açıkçası annemi de eşimin karşısında kotu duruma dusurmek istemem asla.n eyse kızlar bugün de birşey yapamadık sonuçta bizim ev berbat halde o dolabı da attı eşyalarına da kıyamıyor ben bu evi nasıl düzenlerini bilmem ,artık yeni dolap da almak istemem ala ala bir hoş olduk zaten.isin kotusu böyle olursa annem de yine birşey derse,esim de yine basladi şimdi misafir odasında her tarafa dağılmış deli olcam ya

Eşin gerçekten çok iyi kalpli bir insanmış annene hiç cevap vermemiş.. ev sizin eşya sizin dağınıklık sizin. 3. kişiler anne de olsa baba da olsa ne karışır? Ben eşinin yerinde olsam çok farklı bir tepkim olurdu. Adam kalkmış toplamış bir de...

Annen yine birşey söylerse annene misafir olduğunu hatırlat bence artık... çocuk için de uygun bir bakıcı bulun

İşte ne desem de olmuyor niye senin evin böyle olsun çok üzülüyorum diyor,aslinda ben de istemiyorum ama eşim öyle dağınıkki.cocuga da bakici bulmak istemem ki annen bakacak artik

Sabırla sonuna kadar okudum.
Eşiniz haklı.
Annenize de kv de söz söylemek düşmez.
Ev sizin eviniz kime ne ?
Annenizde amma abartmış bir iki söyler insan da bu kadarı da olmaz yani.
Eşiniz yine iyi huylu biri de cevap vermemiş.
Adam kendi evinde rahat çalışanayacaksa nerde çalışacak?
Madem kendine ait odası var bırakın istediğini yapsın. Diğer salonda da dağıttıklarını toplamasını rica edin..

Tamam evin daginik olmasi hos degil AMA o ev sizin ve esinizin, anneniz karisamaz kusura bakmayin. Annedir düsünür elbet bir iki söyler uyarir ama bukadarda karismaz cünkü karisamaz. Esiniz cocuk degilki böyle azarlansin. Hic hos bulmadim dogrusu ve zaten sonuda daha beter olmus zaten. Annenizi kirmadan siz uyarmalisiniz simdi.

İşte ne desem de olmuyor niye senin evin böyle olsun çok üzülüyorum diyor,aslinda ben de istemiyorum ama eşim öyle dağınıkki.cocuga da bakici bulmak istemem ki annen bakacak artik
Eşinin yerinde olsam annen hayatımıza böyle müdahale edecekse çocuğa da bakmasın bakıcı bulurum derdim. Annenin yaptıkları çok itici.

Kv nin aynısını sana yaptığını düşünsene

Ya annen normalde biseyinize karismiyormus, simdi karistigina gore belkide eviniz gercekten zivanadan cikmistir? Okadar daginik ev temizde olamaz, olayin anlattiginizdan biraz farkli olduguna inaniyorum acikcasi. Bence temiz olmama konusuda canini sikti annenizin.

Merak etmedim degil ama daginikligi, nekadar daginik ki?

Canım kapaklı plastik kutular var şeffaf bunların en büyük boyundan alın 5 tane falan ,eşyaları içine koyun şimdilik ayırabildiğiniz kadar,öncelikle kullanmadığı kablo v.s. üst üste koyun hem yer açılır hemde şeffaf olduğundan hangi malzemeyi arıyorsa dışardan bakınca anlar,anneniz haklı eşinizin bu huyu istifçiliğe kadar gider allah korusun,şimdiden önlem alın,kıyamıyor diye birşey yok kullanmadıkları nı atsın,belki işime yarar diye tutmasın o belkilerin zamanı gelmiyor,bende sevmem kalabalık şahsen

Bir başkasının evinden bir başkasına ne ki.
Misafir içinmiş bilmem ne ,ee kadın bundan sana ne.
Herkesin hayatına kimse karışamaz diyen adam,,,saygılar abi.
Öyle deme misafir çok önemli. Biz misafire odası diye avangard salon takımı alıp, bir kere bile keyfini çıkarmadan mobilyaları eskiten bir milletiz o odanın kapısı misafirden misafire açılır,zinhar çocuklar ve ev halkı giremez.

Konu sahibi anneniz haddini aşmış sanki.

Ah ah onu yıllardır çok denedim ama olmadı işte artık pes ettim çünkü olmuyor dağınıklık içine işlemiş
doğru aslında bir yandan da anneme onu savunuyorum ama ne desem bos yani savunulacak bir tarafi olmuyor anca alıp dolduruyor ve her tarafa saçıyor,artik ev bir tuhaf hale geldi

Ah bir o odada kalsa her tarafı mahvediyor salon ortularim boya olmuş zigon sehpam boya olmuş çıkmıyor yillarca nelerin gitti.plan falan boşuna yani
Söyledim anneme çok ,neler söyledim ama işte ben de biktigim için icimden haklı buluyorum evi mahvediyor eşim biraz da hem bu olay hem de eşimin bu durumundan dertliyim ondan açtım konuyu
Eşinin yerinde olsam annen hayatımıza böyle müdahale edecekse çocuğa da bakmasın bakıcı bulurum derdim. Annenin yaptıkları çok itici.

Kv nin aynısını sana yaptığını düşünsene
Onu çok dusundum sanki birsey diyemezdim ben de .gerçi kvmi annem gibi severim ondan galiba.
Öyle ki anlatamam yani gormeniz lazım ,o odada basacak yer yok zaten de şu an misafir odasının sehpasinda zigon var sehpanın ustu bir suru eşyayla dolu koltuklar oraya buraya cekilmis ,masanın ustu eşya doluzaten zigon sehpalarima boya dökmüş çıkmıyor,annemi o da cildirtti,gecen balkona birsey çıkartırken perdenin kosesi yırtılmış,salon ortum bile boya olmus
keske yapsa yıllardır ugrastim ama yapmadı sadece dağınıklık.eskiden resim yapardı bir bakardım ortu falan sermeden salon halimin ustunde yapıyor.kv bıkmış evlense de kurtulsam derdim evlendi şimdi de sana üzülüyorum diyor

Ah ah onu yıllardır çok denedim ama olmadı işte artık pes ettim çünkü olmuyor dağınıklık içine işlemiş

Bunu özel olarak konuşabiliriz. Benim de başımda var aynasından bir tane. Hobi delisi, hobilerini (bir tane de değil) işi olarak gören bir adam.
Bir ay kadar önce geldiler bana bu oda düzelecek diye dellendim. Ya yardım edersin ya ben kafama göre yaparım dedim. Elime geçeni atacağımı bildiği için birlikte yapmayı kabul etti.
Odanın halini tahmin edebileceğini düşünüyorum. İki raf ünitesi, beş devasa depolama kutusu aldık ikeadan. Kutuların içine ben girebiliyorum o büyüklükte. Tamı tamına üç hafta sürdü. Şimdi en azından kullanılabilen bir hobi odamız var. Arada bir çıldırmak iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…