• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yaptıkları ve esim

Hiç yoktan espriler de başladı yani.isle ugrasiyoruz şimdi de ne bitmez ismis

Kolaylıklar dilerim hiçte sevmem toplama düzenleme işlerini.Ben dağıtmada başarılıyım.:KK45:sonra mecbur yine topluyorum bazen eşime havale ediyorum:halay:hadi kalk beraber yapalım diyorum elbise katlamaya falan yardım ediyor.

annen haklı da olabilir bilemedim ben de dağınık bir eve sürekli gitmek istemem annen de geldikçe boğuluyor demek ki. bu işe bir çözüm bulabilirsiniz. eviniz kira mı bilmiyorum ama çatı dubleks ya da tripleks falan bir ev tutsanız çatı eşinize tahsis edilse nasıl olur acaba? dağınıklık insanı yorar gerçekten.
en büyük korkumdur dublex triblex ev ,esi m de hep ister ama oranın öyle bir dagilacagini dusunuyorum ki sanki hiç duzelmez gibi

Her insanın çalışma prensibi farklıdır. Kimisi her şeyi ortaya dökerek daha iyi adaptasyon sağlar, kimisi de sağdaki ile soldaki eşitlenmeden hiç iş yapamaz. Pis olan bir koca olsa, belki bu isyanlara hak verilebilirdi, ama dağınıklık konusunda 1 söylenir, 2 söylenir, düzeleni nadirdir. Bu kadar çok dile getirip, eşinizi en rahat olabileceği yerde huzursuz etmeyin derim. Emin olun tadınız kaçar, huzurunuzda bozulur. Değmez tüm bunlara.

Ayrıca karı kocanın düzenlediği ve yaşadığı eve "yeter artık izin vermeyeceğim bu dağınıklığa" kim olursa olsun karışmasını tasvip edemiyorum. 5 yaşında değilsiniz, evlat dünyaya getirmiş evli barklı kadınsınız. Bu cümleleri kv söylemiş olsaydı buralar savaş alanıydı. Eşinizin şakasına çok takılmayın, ister istemez taraf seçiyorsunuz, bu kadarsa şakası şükretmek lazım. Ben kimsenin bu kadar sakin kalabileceğine inanmıyorum.

Dilerim bir an evel gönlünüzdeki huzurs kavuşursunuz ailecek...

Her insanın çalışma prensibi farklıdır. Kimisi her şeyi ortaya dökerek daha iyi adaptasyon sağlar, kimisi de sağdaki ile soldaki eşitlenmeden hiç iş yapamaz. Pis olan bir koca olsa, belki bu isyanlara hak verilebilirdi, ama dağınıklık konusunda 1 söylenir, 2 söylenir, düzeleni nadirdir. Bu kadar çok dile getirip, eşinizi en rahat olabileceği yerde huzursuz etmeyin derim. Emin olun tadınız kaçar, huzurunuzda bozulur. Değmez tüm bunlara.

Ayrıca karı kocanın düzenlediği ve yaşadığı eve "yeter artık izin vermeyeceğim bu dağınıklığa" kim olursa olsun karışmasını tasvip edemiyorum. 5 yaşında değilsiniz, evlat dünyaya getirmiş evli barklı kadınsınız. Bu cümleleri kv söylemiş olsaydı buralar savaş alanıydı. Eşinizin şakasına çok takılmayın, ister istemez taraf seçiyorsunuz, bu kadarsa şakası şükretmek lazım. Ben kimsenin bu kadar sakin kalabileceğine inanmıyorum.

Dilerim bir an evel gönlünüzdeki huzurs kavuşursunuz ailecek...
sagolun Allaha şükür huzurumuz var ama işte bu bana bir tatsızlık gibi geldi ondan o kadar ağladım.ha bir de ben de çok rahatsizim bu daginikliktan işte .keşke biraz olsun duzelse

Valla eşinin yerinde olsam annesi bir temiz fircalardim ...yani gerçekten annene ne ya hu ..esin iyi sabretms sanada annenede,annen sinirini bilmiyor nett ..

Anneniz bu yaşa kadar başkalarının düzenine karışmamayı öğrenememiş yazık.

Ya niye bu kadar tahammulsuz olduk. Tabiki soyleyecek hata varsa. Eskiden komsular kizardi cocuklara yanlis bir sey yaptiginda. Simdi kimse kimseye laf soyleyemiyor. Komsunun cocugu kotu bir sey yapiyor herkes susuyor. Ne oldu herkesde bir tavir. Ne yani duzenli olmasini, dağıtmamasini soylemis. Kotu bir sey yok ortada. Sonucta oda oraya cocuk bakmaya geliyor. Orada oda yasiyor. Cocuklarina bakiyor. Yasca buyuk anne Sonucta. Benim hayatim benim hayatim ama başkalarinin sinirlarina kadar.

anneniz haksız ona neymiş eşinin odası vs.

bir de diretmiş.

arada dengeyi sağlayamamışsınız suçu sizde buluyorum. anneniz karışmaması gerektiğini bilmeliydi.

ayrıca çözüm olarak büyük bir dolap alın ve kapaklı olsun dağınıklığı gizler tozlanmaz kapaklı olursa. bir de çalışma masası. ikea vs varsa ucuz yollu halledersiniz. bikaç tane de çerçeve alın eşinizin fotolarından bikaçını bastırtın ve duvarlara asın ona destek olduğunuzu bilsin. bikaç güzel dekoratif ışık ince bi kilim, bi köşeye de minder atın (siz ya da çocuklarınız da eşiniz oyalanırken orada oturur kitap okursunuz vs)

annenizle de konuşun, eşinizden yarım ağız da olsa bi özür dilesin. en azından konuşsun senin iyiliğin için dedim bi anne olarak rahat edin diye vs. desin bari.

olmadık yerden kriz çıkartmaya bayılır türk anneleri. ev düzensiz olsun sizde huzur olsun. ev düzenli siz huzursuz olacaksanız başlarım öyle düzene.

Bende annen gibiyim. 2 çocuğum olmasına karşı dağınık eve tahammülüm yok. Gerçi başkasının evi beni ilgilendirmez. İsterse mok götürsün. Ama evini anlatmışsın ya valla içim daraldı. Böyle dağınık bir evim olsa napardım bilemem. Kesin 24 saat aralıksız temixleyip toplardım. Seni iyi anlıyorum.

bir de diretmiş.

arada dengeyi sağlayamamışsınız suçu sizde buluyorum. anneniz karışmaması gerektiğini bilmeliydi.

ayrıca çözüm olarak büyük bir dolap alın ve kapaklı olsun dağınıklığı gizler tozlanmaz kapaklı olursa. bir de çalışma masası. ikea vs varsa ucuz yollu halledersiniz. bikaç tane de çerçeve alın eşinizin fotolarından bikaçını bastırtın ve duvarlara asın ona destek olduğunuzu bilsin. bikaç güzel dekoratif ışık ince bi kilim, bi köşeye de minder atın (siz ya da çocuklarınız da eşiniz oyalanırken orada oturur kitap okursunuz vs)

annenizle de konuşun, eşinizden yarım ağız da olsa bi özür dilesin. en azından konuşsun senin iyiliğin için dedim bi anne olarak rahat edin diye vs. desin bari.

olmadık yerden kriz çıkartmaya bayılır türk anneleri. ev düzensiz olsun sizde huzur olsun. ev düzenli siz huzursuz olacaksanız başlarım öyle düzene.
benim annem o kriz çıkarmaya bayılan Turk annelerinden değildir aslinda.oldukca akıllı ve kültürlü bir kadındır.bir suru kitap okumuş emekli edebiyat ogretmenidir.aslinda öyle damadiyla geliniyle yuzgoz olacak bir tip değildir ve hiç hoşlanmaz bu muhabbetlerden.esim de zaten birçok sebepten çok sever annemi.anneme esimden özür dile falan demem zaten de o gün eşim geldiğinde annem dediğiniz gibi birşeyler dedi zaten .oğlum bugün sana soylediklerimi yanlış anlama inan ev baya kötü hale geldi çocuklar da düzenli bir ortamda buyusun siz de huzurlu olun sen de hiç değilse aradığını bul rahatça çalış diye söyledim dedi.
Bu arada bakalım en azından odayı baya duzelttik çok şey attık inşallah düzen böyle gider yoksa ben dayanamam artık ev evlikten çıkıyor

Bence anne de haklı eş de. Anneniz çocuğa bakacaksa o kadar dağınıklık içinde bakmak istemiyordur. Hem siz de rahatsızmışsınız ama eşiniz bozulduğu için bişey demiyormuşsunuz. Orası sizin de eviniz ve misafir odası ortak alan gerçekten ne işi var o kadar kalabalığın. Anneniz eşinizin odasına karışmasaymış yüzde yüz haklı derdim. Tamam herkesin kendi evi ama iki çocuklu ev zaten dağınık olur bir de oturma odasında ne işi var kablonun falan. Bi yandan iyi de olmuş.

Eşiniz haklı.Ben annemle aynı evde yaşadığım halde karışınca bu kadar sabırlı davranamıyorum.O eşinizin hobisi sonuçta,bırakın da adam zevk aldığı bir şeyle uğraşsın. anneniz karışıyor,kv karışıyor,siz karışıyorsunuz adam bunalmıştır yazık. hobisi bile burnundan gelmiş. dağınıklık konusunda da 1 odayı ona komple verip (eviniz genişmiş ne şanslısınız) o odaya güzel düzenleyiciler alıp,sadece o odada çalışmasını sağlamak. tek yapacağınız bu. onun dışında dağınıklık vs konusunda da eşinizi annenize,kv'ye karşı savunup koruyun bence.dağınıklık sorununu da aranızda çözün.o ev sizin eviniz,ne bu böyle çocuk musunuz? annenizi ilgilendirmiyor artık.kendi evinde yaşamıyorsunuz ki.

bir de diretmiş.

+1

eşinde istifçilik huyu olabilir mi. inan sen odalarını anlatırken ben daraldım burda
Ay inşallah yoktur burda yazıldıkça aman dedim
Eşiniz haklı.Ben annemle aynı evde yaşadığım halde karışınca bu kadar sabırlı davranamıyorum.O eşinizin hobisi sonuçta,bırakın da adam zevk aldığı bir şeyle uğraşsın. anneniz karışıyor,kv karışıyor,siz karışıyorsunuz adam bunalmıştır yazık. hobisi bile burnundan gelmiş. dağınıklık konusunda da 1 odayı ona komple verip (eviniz genişmiş ne şanslısınız) o odaya güzel düzenleyiciler alıp,sadece o odada çalışmasını sağlamak. tek yapacağınız bu. onun dışında dağınıklık vs konusunda da eşinizi annenize,kv'ye karşı savunup koruyun bence.dağınıklık sorununu da aranızda çözün.o ev sizin eviniz,ne bu böyle çocuk musunuz? annenizi ilgilendirmiyor artık.kendi evinde yaşamıyorsunuz ki.
tabi korumaya da kalkiyorum ama hiç inandırıcı olmuyor.hem ben de çok şikayetçiyim o yüzden hem de o kadar berbat oldu ki herşey ,kaç eşya heba oldu savunulacak tarafı kalmadı yani.ama keske bir odada kalsa dağınıklık ve orda çalışsa ne kadar güzel olurdu hiç sorun etmezdim kimse de etmezdi heralde

Kızlar sormayın dün ağlamaktan oldum.benim eşim öğretmen normalde ama fotoğraf işiyle uğraşıyor daha bircok bu tarz isle uzatmayayim çünkü çok ayrıntılı.o kadar eşyası var ki anlatamam.bir kısmını bodruma koyduk bir kısmı kv lerde,bir kısmı da evde.4+1 de oturuyoruz bir odayı ona ayırdık ama tıklım tıklım bir eski bir yeni iki dolap var icleri dolu ,ortalarda ,dolapların üstünde bir suru şey var.kablolar yerlere sacili anlatamam yani.o yetmezmiş gibi misafir odasında birşeyler yapıyor ora geniş diye hergün birkaç eşya orda ortada oluyor.ben artık birşey diyemiyorum hemen bozuluyor işime engel oluyorsun diye.ama çok moralim bozuluyor zaten 2 çocuk var diğer odalar da dagiliyor ev berbat hale geliyor.calisiyorum ben de sonuçta toplamaktan biktim onun odasına dokunmam ama dokundurtmaz ki .eşim de ev işine yardım eder onda sorun yok ama bu daginikliktan hiç rahatsız değil.benim annem de baya titizdir bize gelince deli oluyor kızım ne olur toplayın şunları, biraz azaltsin kullanmadiklarini ,salonu da dağıtmasın diye.kullanmadığı da çok var yani.bu arada annemlerle eşimin arası iyidir saygılıdır annem de birseylere karışan bir tip değildir mesafesini bilir.ama bu konuya öyle taktı ki geceleri uyuyamiyorum diyor.dun eşimin dersi yoktu evde kucuk çocuğuma bakıyordu ben de okuldaydim annem gelmiş oglum hastaydı ona bakmak için.ev de baya daginikmis öyle kötü olmuş ki eşime oglum böyle ev olmaz biri gelse aniden ne der biraz toplayın su oda odaya benzesin takım çantalarını bir boşalt yaramayanlari at demiş.sonra odaya girmiş su eski dolabı falan ne diye tutuyorsunuz eşyayı duzenlesen ona gerek kalmaz demiş.coxuklar da düzene alissin böyle evde buyurlerse düzensizliğe alışırlar niye eviniz düzenli olmasin sizin de içiniz açılır demiş.hem sen de huzurlu çalışırsın böyle çalıştığından da birşey anlamıyorsun odada basacak yer yok demis. sonra içerde dururken ah ah falan deyip duruyormus..esim tabi hiç cevap vermemis ama içinden çok kızmış.b eni aradı setenay annen geldi eve bir suru sorguladı beni ben de çıktım evden dolascam diye niye karışıyor benim odama ya belki ben böyle olsun istiyorum dedi.b en de ya o dağınıklığa dayanamıyor ya öyle gorunce üzülüyor ondan demiştir dedim.neyse eve geldim eşim yok annem küp gibi nasıl sınırlı bana diyor ki düzelecek bu ev yeter artık kızım dayanamıyorum bu kadar dağınıklık olmaz ya insanın misafir odası bile eşyayla mi dolu olur diyor.ben de anne sonuçta benim evim diyecek oldum evinse düzgün tutmayı bil ben de bunu demek zorunda kalmayım çok üzülüyorum karışcam artık sizin düzeleceğiniz yok yoksa diyor .şok oldum nasıl delirmiş normalde karışmaz birşeye de.esim geldi annemi eve birakti anneme hiç belli etmiyor ama eve bir geldi önce eski dolabı boşalttı söktü,yapma diyorum atma yine de işimize yarar diyorum yok annen böyle dedi artık atalım eşyalarımı da goturcem arkadaşın deposuna koycam burası benim odam değilmiş demek ki diyor,biktim artık herkes takmış benim islerime(kv de baya kızıyor bu dağınıklığa)bir ara kv de de annemi aramış ona da bahsetmiş annem ,kvm de x hanım valla sen soyle beni dinleyen yok demiş.neyse akşam eşim baya ortaya döktü herşeyi herşey daha beter oldu işi de bitiremedi su an o oda berbat.ben nasıl ağlıyorum eşim de bu sefer ona kızıyor lütfen ağlama sen de istemiyormuydun düzen yapcaz işte diyor.neyse gece kaça kadar uğraştık sonra tabi bitmedi eşim de bana anneni severim bilirsin sadece böyle yapmasına bozuldum dedi ben de haklisin ama annem de daginikliktan rahatsız sonuçta ne desin dedim .açıkçası annemi de eşimin karşısında kotu duruma dusurmek istemem asla.n eyse kızlar bugün de birşey yapamadık sonuçta bizim ev berbat halde o dolabı da attı eşyalarına da kıyamıyor ben bu evi nasıl düzenlerini bilmem ,artık yeni dolap da almak istemem ala ala bir hoş olduk zaten.isin kotusu böyle olursa annem de yine birşey derse,esim de yine basladi şimdi misafir odasında her tarafa dağılmış deli olcam ya
Bi soylenir, iki soylenir ama bu kadar müdahil olmasi da hic hos degil annenin.. Erkek annesi yapsa neler soylenirdi burda..

Back
X