• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yine bize gelmesi

Birden fazla yorum olduğu için alıntılayamadım. Ama şurada yine kayınvalidem geldi konularında kimse “evlatların ne emeklerle büyütüldüğünden”, “anneye karşı eşin üstün tutulamayacağından” vs bahsetmiyor. Herkes artık siz bir ailesininiz, hastalık vs yoksa kalmaya gelmemesini yazıyor. Sanki eşlerimizin anneleri onları yetiştirmedi, 20 yaşında bir anda ortaya çıktılar. Pardon ne farkı var? Buradaki konu sahibinin annesi evdeyken eşi rahatsız oluyor işte. Tuvalet konusunu yazmasını falan kınamışsınız. Kaç tane konu var, kayınvalidem kayınpederim elini yıkamıyor vs diye. Hiç buraya yazdığı için kınanan görmedim.

Konu sahibi siz de annenizle konuşun. Eşiniz bu durumu çekmek zorunda değil. Aslında buraya soracağınız bir şey bile yok henüz. Çünkü kadınla açıkça konuşmamışsınız. Rahatsızlığınızdan haberdar değil. Belki basit bir konuşmayla çözülecek, dert edeceğinize söyleyin.

Birden fazla yorum olduğu için alıntılayamadım. Ama şurada yine kayınvalidem geldi konularında kimse “evlatların ne emeklerle büyütüldüğünden”, “anneye karşı eşin üstün tutulamayacağından” vs bahsetmiyor. Herkes artık siz bir ailesininiz, hastalık vs yoksa kalmaya gelmemesini yazıyor. Sanki eşlerimizin anneleri onları yetiştirmedi, 20 yaşında bir anda ortaya çıktılar. Pardon ne farkı var? Buradaki konu sahibinin annesi evdeyken eşi rahatsız oluyor işte. Tuvalet konusunu yazmasını falan kınamışsınız. Kaç tane konu var, kayınvalidem kayınpederim elini yıkamıyor vs diye. Hiç buraya yazdığı için kınanan görmedim.

Konu sahibi siz de annenizle konuşun. Eşiniz bu durumu çekmek zorunda değil. Aslında buraya soracağınız bir şey bile yok henüz. Çünkü kadınla açıkça konuşmamışsınız. Rahatsızlığınızdan haberdar değil. Belki basit bir konuşmayla çözülecek, dert edeceğinize söyleyin.
Çok farkı var evde hizmeti kadın yapıyor genelde çalışsa dahi ..erkek ya akşam eve geliyor yada hizmet yapmıyir o yüzden bizim annelerimiz onlara batmaz ...ama onların annelerine her an hizmet zorunluğugu gelinlerin belini büküyor sabrını zorluyor

Çok farkı var evde hizmeti kadın yapıyor genelde çalışsa dahi ..erkek ya akşam eve geliyor yada hizmet yapmıyir o yüzden bizim annelerimiz onlara batmaz ...ama onların annelerine her an hizmet zorunluğugu gelinlerin belini büküyor sabrını zorluyor
Ev erkeğin de evi. Ev işi evdeki herkesin görevidir. Kadın kendini hizmet etme konumuna soktuysa devam etsin, kendi problemi. Kaldı ki bu ayrıma gireceksek adam da eve aldığı kıymada, ödediği elektrikte, kaynananın başka odaya taşıdığı televizyonda, kirli bıraktığı tuvalette, salonda uzanamadığı koltuktahak sahibi. Kadının annesi de koca için kaynanadır. Hiçbir farkı yok.

Ne alaka? Gidecek yerim yoksa kocamla aram kötüyse gidip kızımda kalmak onu kullanmak mı? Hastalığımızda veya Allah korusun tabide ihtiyaç duyduğumuzda en yakınlarımıza gitmez miyiz? Çok acımasız bir bakış açısı. Herkesin fikri diyip susuyorum
Konu sahibinin annesi bahsettiğiniz gibi biri değil, eski konularını okuyun. Kendisi kızının evliliğini hiçe sayan, kaldığı gittiği belli olmayan, kızına gidince düzenlerini bozan bi kadın. Kafasına esince eşinden sıkılıp kızına gidip gittiğinde düzen bozuyor. Aynısını sizin kayınvalideniz yaptığında eşimin annesi ne yapsa yeridir diyecekseniz birşey demiyorum

Ben böyle düşünmüyorum, ama bir insan annesine bazı şeyleri söyleyebilmeli arkasından forum sitelerinde kadının küçük tuvaletini konuşana kadar. Bence konu sahibini eleştirilesi bir evlat yapan olay bu. Kadın başı sıkıştığında gelip dert anlatabiliyorsa konu sahibi nasıl bir ilişki geliştirememiş ki annesiyle konuşamıyor ve defalarca buradan fikir bekliyor? Çok saçma ve üzücü. Umarım yakın çevresine de böyle anlatmıyordur.
İşte annesi muhtemelen şimdi yaptığı gibi kızı hiçe sayarak sindirerek büyüttü. Şimdide kızı rahatsızlığını bile söyleyemiyor. Evet haklısınız keşke annesini o kadar anlatmak yerine konuşabilse

Yani yorumlar cok enteresan kvdesine ayda 3 gun katlanamayacak kadinlar annenin surekli gelmesini iatemeyen kadina garip gozuyle bakiyor es ustun tutmakla ne alaka herkes kendi evinde rahat olmak ister aebepsiz neden surekli gelip kalip evin huzuurunu bozsun bencillik bu yani anne sınırıni bilmeli. Ayni sekilde kv gelse herkes kudurur burda. İkisi ayni sey degil demeyin ayni sey bir fark yok

Annemin her ay bize gelmek istemesi ile ilgili daha önce konu açmıştım.
Mazeret bula bula 2 ayda gelmeye ikna ettim artık 2 ay geçince ben gelmek istiyorum torunumu özledim dedi bende tamam dedim
Pazartesi günü geldi.bugün pazar gününe kadar kalıcam dedi, ben hayır demem de annemin emrivaki konuşmak beni gerçekten sinir etmeye başladı.
Kalsam olur mu, sizin için sakıncası var mı demek hiç yok
Evliliğinde mutlu değil ve mutluluğu bizde bulmaya çalışıyor
Mutfak ve salon bir, eşim yemekten sonra uzanıyor, annem içeriye birşey içmeye geldiği zaman eşim rahat edemeyip kalkmak zorunda kalıyor
Annem küçük tuvaletini yapmış klozetin kapağını açık bırakmış, sifonu çekmemiş, banyonunda kapısı açık, eşim geldi bugün bu ne böyle dediki eşimin en nefret ettiği şeydir valla ben utandım. Anneme dedim kapak açık kalmış ben bıraktım dedi rahat bir şekilde
Televizyon olan odada kalmak istemedi televizyonu başka odaya koydu, orda kapıyı kapatıyor rahat rahat
Yani böyle şeyler söylenmez belki ama ben gerçekten sıkılıyorum. Bu rahatlığına emrivaki konuşmasına.
Eşim sakin bir insan olabilir ama rahatsız olmucağı anlamına gelmiyor. Valla ne yapıcam şaşırdım. Yüzüne birşey desem alınır. Pazar günüde birşey çıkar gitmezse ne dicem hiç bilmiyorum
Böyle konuşmayın
O sizin anneniz . Ne yaparsa anneniz
Beni annem büyütmedi
Yinede şuan gelse severek ağırlarım onu evimizde
Ayrıca unutma
Bir gün sende anne olacaksın seninde evlatların olacak
Annene de güzel dille söyleyebilirsin
Ama unutma kötü zamanlar geçiriyor
Sen kötü zamanlar geçirince ister miydin böyle ufak şeyler için birisi bunları yüzüne vursun ??

Konuşarak çözeceğiniz problemleri ne kadar çok büyütüyorsunuz.

Bir söz vardır, bir anne - baba 10 evladı da olsa ağzında taşır, 1 odalı yere sığdırır;
Ama evlat, bir ana - babayı hiçbir yere sığdıramaz.. Emeklerin acı sonu..

Ev erkeğin de evi. Ev işi evdeki herkesin görevidir. Kadın kendini hizmet etme konumuna soktuysa devam etsin, kendi problemi. Kaldı ki bu ayrıma gireceksek adam da eve aldığı kıymada, ödediği elektrikte, kaynananın başka odaya taşıdığı televizyonda, kirli bıraktığı tuvalette, salonda uzanamadığı koltuktahak sahibi. Kadının annesi de koca için kaynanadır. Hiçbir farkı yok.
O senin görüşün , bence farkı çok var erkek yorgunum deyip gidip uzanabilir ama genel itibariyle türk kadınları böyle bir hakka sahip değil.....kendi açımdan bende gidip uzanirim bizim evde işler eşittir eşimde yapar bende ...onun annesi gelince kasmam kendimi dağınık vs olabilir kendi annem gibi karşılarım ama ben genel itibariyle türk aile yapısını düşünerek yorum yaptım..yoksa kayınvalidemi annem kadar severim yani orası ayrı mevzu..

Konuşarak çözeceğiniz problemleri ne kadar çok büyütüyorsunuz.

Bir söz vardır, bir anne - baba 10 evladı da olsa ağzında taşır, 1 odalı yere sığdırır;
Ama evlat, bir ana - babayı hiçbir yere sığdıramaz.. Emeklerin acı sonu..
Konuşarak çözemiyorum işte birşey dediğim zaman alınıyor, istemiyorsunuz demeye başlıyor
Eve sığdırmamak değil, sadece canı sıkıldığı için, yada eşiyle ayrılma noktasına geldiği için ikidebir gelmesinden rahatsız oluyorum.
Eğer ayrılma gibi bir durumu olduğu halde, hiç ilgilenmeseydik evet vefasız bir evlat derdim kendime ama her türlü seçeneği sunuyoruz bu durumda vicdanım rahat

Böyle konuşmayın
O sizin anneniz . Ne yaparsa anneniz
Beni annem büyütmedi
Yinede şuan gelse severek ağırlarım onu evimizde
Ayrıca unutma
Bir gün sende anne olacaksın seninde evlatların olacak
Annene de güzel dille söyleyebilirsin
Ama unutma kötü zamanlar geçiriyor
Sen kötü zamanlar geçirince ister miydin böyle ufak şeyler için birisi bunları yüzüne vursun ??
Ben anneyim ve çocuğum evlendiği zaman bu şekilde evinde rahat edemem, elden ayaktan düşmek ihtiyaç durumu ayrı ama keyfiye canım sıkılıyor diye başkasının evinde kalmak istemem

Size sürekli napmanız gerektiği söylendi. Siz yapamıyorsunuz. Muhtemelen anneniz sizin sınırlarınıza hiç saygı duymadan büyüttü sizi, şimdi size annenize hayır demek imkansız geliyor. Madem söyleyemiyorsunuz gidip psikolog destek alın söyleyebilmek için çünkü her konunuzda aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz
Söylediğim zaman alınıyor ve istenmiyor gibi hissediyor

O senin görüşün , bence farkı çok var erkek yorgunum deyip gidip uzanabilir ama genel itibariyle türk kadınları böyle bir hakka sahip değil.....kendi açımdan bende gidip uzanirim bizim evde işler eşittir eşimde yapar bende ...onun annesi gelince kasmam kendimi dağınık vs olabilir kendi annem gibi karşılarım ama ben genel itibariyle türk aile yapısını düşünerek yorum yaptım..yoksa kayınvalidemi annem kadar severim yani orası ayrı mevzu..
Eee konu sahibi yazmış, salondaki koltuğa adam uzanamıyormuş. Tuvaletten rahatsız, televizyonun taşınmasından rahatsız. Ev adam için huzurlu olmaktan çıkmış. Karısıyla tartışamaz, yakınlaşamaz vs sonuçta evde farklı biri var.

Zaten ben sizin şahsınıza yazmadım. Belki kayınvalide konularında da “o kadın bir anne, evladının evine gelecek” yazıyorsunuzdur. Ben fırumdaki iki yüzlü havaya değindim. Kayınvalide konuları hep avrupai (altın, para istenmiyorsa tabii), ama kadının annesi konuları hep arabesk (ne zorluklarla büyüyen ama annelerini eve sığdıramayan kızlar) :işsiz:

Konuya niye beğenmedim verildi anlamadim. Sanırım defalarca açtığınız için.

Sifon çekmeyen birine benim de tahammülüm olmaz. Kendi annem bile olsa.

Benim bekar evime gelse idare edeyim ama kocamın idare etmesini beklemem haksızlık.

Kimse bir başkasının idrarini görmek zorunda degil. Umumi tuvalete
değil sonuçta.

Konuya niye beğenmedim verildi anlamadim. Sanırım defalarca açtığınız için.

Sifon çekmeyen birine benim de tahammülüm olmaz. Kendi annem bile olsa.

Benim bekar evime gelse idare edeyim ama kocamın idare etmesini beklemem haksızlık.

Kimse bir başkasının idrarini görmek zorunda degil. Umumi tuvalete
değil sonuçta.

Daha öncede acildi. Herkes tavsiye verdi. Ama konu sahibi gerekeni yapmiyor "annem kirilir" diye. Sifonu cekmeyecek kadar rahat bir insani fazla cit kirilgan görüyor bence. En basit görgü.kurallari olmayan biri baskalarin evinde kalmamali

Söylediğim zaman alınıyor ve istenmiyor gibi hissediyor
Ne alakası var? Çok uç bir örnek vereceğim, siz duştayken anneniz giriyor mu yanınıza? Girmiyor, çünkü neden orası mahrem bi alan, anneniz oraya girmediği için alınıyor mu hayır. Aynı şey eviniz içinde geçerli orasıda mahreminiz sizi geçtim eşinizin mahremi

Ya yaşlı insan ne olmuş sifonu çekmeyi unutmuş, eşin çok terbiyesiz gelip bunu sana gösteriyor. Gidip sifonu çek kapağını kapa yani ne gerek var olay yapmaya kadın unutmuş demek ki. Sen de annenden bir yabancıymış gibi bahsediyosun, yarın bir gün o koruduğun eşinle bir problem yaşarsan koşarsın annenin evine ama.

Daha öncede acildi. Herkes tavsiye verdi. Ama konu sahibi gerekeni yapmiyor "annem kirilir" diye. Sifonu cekmeyecek kadar rahat bir insani fazla cit kirilgan görüyor bence. En basit görgü.kurallari olmayan biri baskalarin evinde kalmamali
Konuya bu açıdan bakılmalı yalnızca. Annedir, kim bilir ne zorluklarla büyüttü gibi yaklaşımlar çok romantik.

Karşıdan bakıldığı zaman vefasız bir evlat gibi göründüğümün farkındayım ama öyle değilim hatta çok yumuşak bir evlat olduğumu düşünüyorum
Annem 3 senedir başkasıyla evli ve her tartıştığında ayrıldığında ona destek olduk, ayrıldığı zaman hep bize geldi hatta 4 ay kaldık hep kapım açıktı ama annem bunu artık kullanmaya başladı.

Hep gel dedik kal dedik artık zaten hiç sormadan canım sıkıldı deyip gelmek istiyor. Evet insan çocuğunu torununu özler ama sadece canı sıkılıyor diye devamlı bizde nereye kadar kalabilir?
Elden ayaktan düşmedi, 50lili yaşlarında ama ben daha şimdiden bıktım

Eşimi üstün tuttuğum yok hatta biz çok istiyorduk bizde kalmasını ama gerçekten belli bir süreden sonra zor oluyor eşim rahat edemiyor yalan değil. Annem her canı sıkıldığında, her ayrılmaya kalktığında bizde. Anlaşamıyorsan ayrıl sana ev tutalım sende çalışırsın bizde destek oluruz diyoruz onuda istemiyor
Ee napıcaz o zaman
ben seni hakli buluyorum daha onceki konularini okudum annen surekli uzun zaman sizde kaliyor ve bunu 2 ayda bir degil ayda bir gibi bisey okumustum. biraz dusunceli olmali insan. anneniz baya abartmis sizde annenizi seviyorsunuz ama tabi haklisiniz arada kalmissiniz. valla soyleyin diyecegim ama bende kirilmasini istemem ne diyecegimi bilemedim ama sizi hakli buldugumu belirtmek istedim. zor durum zor...

Back
X