• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yine bize gelmesi

Konu sahibinin annesi bahsettiğiniz gibi biri değil, eski konularını okuyun. Kendisi kızının evliliğini hiçe sayan, kaldığı gittiği belli olmayan, kızına gidince düzenlerini bozan bi kadın. Kafasına esince eşinden sıkılıp kızına gidip gittiğinde düzen bozuyor. Aynısını sizin kayınvalideniz yaptığında eşimin annesi ne yapsa yeridir diyecekseniz birşey demiyorum
evet bende okumustum burada herkes kendi annesine gore yapiyor yorumu... katiliyorum sana bendee

Konuya bu açıdan bakılmalı yalnızca. Annedir, kim bilir ne zorluklarla büyüttü gibi yaklaşımlar çok romantik.

Annelik basli basina zor, bunu kimse inkar etmiyor, ama kimsenin de bunu kullanip birinin evliligini tehlikeye atmamali. Anne kendi istedigi gibi evleniyor, ayriliyor, cocuklari destek ama bunu kullaniyor. Bir yerden sonra cünkü eniste patlayacak ve toksik insanlara annemiz dahi olsa sınır koymamiz lazim

Yazık kimsesi yok demekki gidecek evlat doğuruyorsun büyütüp bakıyorsun sonra amanda kocam rahatsız oluyor yaşlılığında eldenbayaktan düşürmesin kadıncağızı
Aman aman böyle oluyor demekki .
Çocuğum beni canı gönülden çağırsin davet etsin giderim yoksa rahatsızlık vermek istemem yavruma işi gücü varsa .böylemi oluyor ilerde acaba herkesin çocuğu evlenince böyle istemiyormu annesini

Konuşarak çözemiyorum işte birşey dediğim zaman alınıyor, istemiyorsunuz demeye başlıyor
Eve sığdırmamak değil, sadece canı sıkıldığı için, yada eşiyle ayrılma noktasına geldiği için ikidebir gelmesinden rahatsız oluyorum.
Eğer ayrılma gibi bir durumu olduğu halde, hiç ilgilenmeseydik evet vefasız bir evlat derdim kendime ama her türlü seçeneği sunuyoruz bu durumda vicdanım rahat
Konuları içinizi dökmek için mi açıyorsunuz? Ona göre yorum yapıcam.

İnşallah anneniz bir an önce şu düşüncelerinizi fark eder, telefonu falan görür burada yazdıklarınızı okur da uzak durur sizden. Nasılsa bir gün anlarsınız onun kıymetini.
fazla katı değil misiniz?
bu kız yıllardır yazar burada annesinin ne kadar düzen bozduğunu bil biliyoruz kusura bakmayın da

annesi düşünmüyor rahatsız mı olacaklar gidecek gelecek yerleri var mı pat orda çat orda
sizin birisi düzeninizi bu kadar bozsa anneniz de olsa bunalırsınız biyerden sonra hiiiç kusura bakmayın

fazla katı değil misiniz?
bu kız yıllardır yazar burada annesinin ne kadar düzen bozduğunu bil biliyoruz kusura bakmayın da

annesi düşünmüyor rahatsız mı olacaklar gidecek gelecek yerleri var mı pat orda çat orda
sizin birisi düzeninizi bu kadar bozsa anneniz de olsa bunalırsınız biyerden sonra hiiiç kusura bakmayın
Ben bu konuda haksız demiyorum. Sürekli elti çekiştirir gibi gelip burada annesinin tuvaleti pis bırakmasına ve kocasının azarlamasına kadar anlatıp, bu kadar yakın olduğu annesine tek kelime etmemesi, kadının dünyadan bihaber şekilde yaşamasına rahatsız edici diyorum. Konusunda haklı, tepkisinde haksız biri konu sahibi. Kimse ev düzenini bozdurmasını destekleyemez ama böyle dillere sakız edeceğine düzgünce annesiyle konuşabilse, kadın aşağılanmamış olur. Kim ne derse desin anneden öte köy yok. Böyle sağda solda anlatmak gereksiz.

Yazık kimsesi yok demekki gidecek evlat doğuruyorsun büyütüp bakıyorsun sonra amanda kocam rahatsız oluyor yaşlılığında eldenbayaktan düşürmesin kadıncağızı

Siz zirt pirt gidip düzenlerini bozup, idrarinizi bile ortada birakarak kalacaksaniz o kocanin da gelinin de istememeye hakki gayet var. Duygu sömürüsüne gerek yok. Konu sahibi annesinin hep yaninda olmus, ama simdi annesini bunu suistismal ediyor. Ebeveyn olarak buna hakkimiz yok

Annemin her ay bize gelmek istemesi ile ilgili daha önce konu açmıştım.
Mazeret bula bula 2 ayda gelmeye ikna ettim artık 2 ay geçince ben gelmek istiyorum torunumu özledim dedi bende tamam dedim
Pazartesi günü geldi.bugün pazar gününe kadar kalıcam dedi, ben hayır demem de annemin emrivaki konuşmak beni gerçekten sinir etmeye başladı.
Kalsam olur mu, sizin için sakıncası var mı demek hiç yok
Evliliğinde mutlu değil ve mutluluğu bizde bulmaya çalışıyor
Mutfak ve salon bir, eşim yemekten sonra uzanıyor, annem içeriye birşey içmeye geldiği zaman eşim rahat edemeyip kalkmak zorunda kalıyor
Annem küçük tuvaletini yapmış klozetin kapağını açık bırakmış, sifonu çekmemiş, banyonunda kapısı açık, eşim geldi bugün bu ne böyle dediki eşimin en nefret ettiği şeydir valla ben utandım. Anneme dedim kapak açık kalmış ben bıraktım dedi rahat bir şekilde
Televizyon olan odada kalmak istemedi televizyonu başka odaya koydu, orda kapıyı kapatıyor rahat rahat
Yani böyle şeyler söylenmez belki ama ben gerçekten sıkılıyorum. Bu rahatlığına emrivaki konuşmasına.
Eşim sakin bir insan olabilir ama rahatsız olmucağı anlamına gelmiyor. Valla ne yapıcam şaşırdım. Yüzüne birşey desem alınır. Pazar günüde birşey çıkar gitmezse ne dicem hiç bilmiyorum
Bi atasözü var(Bir anne baba 9 evladını bir odaya sığdırmış,evlat 9 odaya sığdıramamış.Ben böyle konuları okuyunca çok üzülüyorum bizde böyle olursak.Onun için bir göz odam olsun kendimin olsun evladıma bile muhtaç olmayayım inşalllah.

Karşıdan bakıldığı zaman vefasız bir evlat gibi göründüğümün farkındayım ama öyle değilim hatta çok yumuşak bir evlat olduğumu düşünüyorum
Annem 3 senedir başkasıyla evli ve her tartıştığında ayrıldığında ona destek olduk, ayrıldığı zaman hep bize geldi hatta 4 ay kaldık hep kapım açıktı ama annem bunu artık kullanmaya başladı.

Hep gel dedik kal dedik artık zaten hiç sormadan canım sıkıldı deyip gelmek istiyor. Evet insan çocuğunu torununu özler ama sadece canı sıkılıyor diye devamlı bizde nereye kadar kalabilir?
Elden ayaktan düşmedi, 50lili yaşlarında ama ben daha şimdiden bıktım

Eşimi üstün tuttuğum yok hatta biz çok istiyorduk bizde kalmasını ama gerçekten belli bir süreden sonra zor oluyor eşim rahat edemiyor yalan değil. Annem her canı sıkıldığında, her ayrılmaya kalktığında bizde. Anlaşamıyorsan ayrıl sana ev tutalım sende çalışırsın bizde destek oluruz diyoruz onuda istemiyor
Ee napıcaz o zaman
Vefasız bir evlat gibi görmüyorum sizi. Siz evlat olarak elbette annenizle ilgilenmelisiniz ilgleniyorsunuz da. Onu ebinizde ağırlamak, soeunları olduğunda ilgilenmek, gerektiğinde elinizden geldiğince çözüm üretmek vs bunlar sizin, hepimizin evlatlık görevi. Bunlar evlatlara düşen kısmı. Anneye babaya düşen kısım, ise aldıkları herhangi bir kararın, bir aile kurmuş olan evlatlarını nasıl etkilediğini veya etkileyebileceğini düşünüp bunu gözardı etmeden, onların, ihtiyaçlarını ypk saymadan karar almak. Ancak yaşlandıkça malesef çocuktan farksız oluyorlar. Ben annem öldükten sonra boşanmıştım ve babamla yaşamaya başladım. Beni ve ihtiyaçlarımı yok sayan tüm davranışlarına, o babamdır diyerek katlandım, hep tatlı dille karşıma alarak konuştum. Ancak bu da alışkanlığa dönüştü malesef. Nasıls ben ne yaparsam yapayım, sorun da çıkarsam susturuyorum rahatlığı oluştu malesef.. Böyle durımlar azalmak yerine artıyor genelde. Zor bir süreç rabnim hepimizin yardımcısı olsun.

Bi atasözü var(Bir anne baba 9 evladını bir odaya sığdırmış,evlat 9 odaya sığdıramamış.Ben böyle konuları okuyunca çok üzülüyorum bizde böyle olursak.Onun için bir göz odam olsun kendimin olsun evladıma bile muhtaç olmayayım inşalllah.
Çok haklısınız anne baba birden çok çocuğa bakıyor ancak yaşlıya bakmak pek aynı şey değil. Evlat olarak elimizden ne geliyorsa kesinlikle yapmalıyız ancak bu durum ayrıca zor.. Çünkü evlat bir yanlış yaptığında uyarabiliyoruz. Ama anne baya kızmak şöyle dursun tatlı dille bile söyleyemediğimiz anlatamadığımız durumlar oluyor. Çok daha yıpratıcı malesef. Mesela ben 10 sene idrar kokusuyla yaşadım. Hala bir çok şeye sabredip sabırla anlatıyoeum ancak sonuç bunlar bana bakmak istemiyor oluyor. Yıllardır. Gerçekten bazen hayat çok zor. Rabnim hepimize sağlıklı ömürler nasip etsin

Çok haklısınız anne baba birden çok çocuğa bakıyor ancak yaşlıya bakmak pek aynı şey değil. Evlat olarak elimizden ne geliyorsa kesinlikle yapmalıyız ancak bu durum ayrıca zor.. Çünkü evlat bir yanlış yaptığında uyarabiliyoruz. Ama anne baya kızmak şöyle dursun tatlı dille bile söyleyemediğimiz anlatamadığımız durumlar oluyor. Çok daha yıpratıcı malesef. Mesela ben 10 sene idrar kokusuyla yaşadım. Hala bir çok şeye sabredip sabırla anlatıyoeum ancak sonuç bunlar bana bakmak istemiyor oluyor. Yıllardır. Gerçekten bazen hayat çok zor. Rabnim hepimize sağlıklı ömürler nasip etsin

Ben burda su "bir anne 9 evladina bakar blabla" mihabetini anlamiyorum. Allah akil fikir vermis. Konu sahibi annesinin her kararin arkasinda durmus. Yarin bosaniyorum dese yine yaninda olurlar. Ama annenin davranislari ve aldigi kararlar sagliksiz ve bunlari cocuguna yüklüyor aslinda. Burda basit bir "anne ortada kalmis" durumu yok. Annelerin hakkindan bahsediliyor hep, ama cocuklarin da haklari oldugunu unutmamak lazim ebeveyn olarak

Ben burda su "bir anne 9 evladina bakar blabla" mihabetini anlamiyorum. Allah akil fikir vermis. Konu sahibi annesinin her kararin arkasinda durmus. Yarin bosaniyorum dese yine yaninda olurlar. Ama annenin davranislari ve aldigi kararlar sagliksiz ve bunlari cocuguna yüklüyor aslinda. Burda basit bir "anne ortada kalmis" durumu yok. Annelerin hakkindan bahsediliyor hep, ama cocuklarin da haklari oldugunu unutmamak lazim ebeveyn olarak
Evet çok çok haklısınız. Aynen katılıyorum.

Konu sahibi, parça parça baktığımızda sizi anlamıyor olarak görünüyoruz evet ama, sizin genel anlamda önemli sorunlarınız var. Eşinize olan takıntınız, kızınızın yaşadığı psikolojik şiddet, okulunda hırsızlık yapmaya kadar varması, sizin doğru düzgün bir yardım almamanız, her şeyi içinden çıkılmaz bir hale getiriyor…

Anneniz konusunda haklı olduğunuz yerler var ama sizin asıl sorununuz kendi psikolojinizi düzeltmemeniz.

Evdeki ortam kızınızın da ruh halini bozdu. Kaç kez söyledik yardım alın yazıktır diye, kızınız size öfkeli çünkü.

Eşinizle olan sağlıksız kavgalarınız, kendi takıntılarınız hepsi birleşince hayatınız çok zorlaşıyor.

Muhtemelen annenizden kalan travmalarınız da var ama, düzeltmek için çaba sarf etmiyorsunuz.

Bir şeyleri açıkça ifade edip , sorun çözme olayı yok sizde.

Lütfen artık geri dönüşü olmayan bir noktaya gelmeden aile içi ilişkileriniz, tüm aile fertlerinin terapi / yardım almasını sağlayın.

Anlamayanlar için, konu sahibi pembegül hanım. Durum artık dalga geçip eğlenmelik bir evrede değil. Sizin ciddi ciddi yardım almanız gerekiyor artık.

Bu yazımı asla sizi incitmek için yazmadım. Ama aylardır aynı konuları açıp hiç yol almıyorsunuz. Artık buna dur demeniz lazım.

Ya yaşlı insan ne olmuş sifonu çekmeyi unutmuş, eşin çok terbiyesiz gelip bunu sana gösteriyor. Gidip sifonu çek kapağını kapa yani ne gerek var olay yapmaya kadın unutmuş demek ki. Sen de annenden bir yabancıymış gibi bahsediyosun, yarın bir gün o koruduğun eşinle bir problem yaşarsan koşarsın annenin evine ama.
50 yaşında yaşlı biri değil

İki ayda bir de mi gelmesin. Yine geldi derken. Yaptığı şeylerden de bişi yok. Tam tersi sizin rahat etmesi için ayrı oda vermeniz lazım zaten. Wc de anlık dalgınlık tır o kadar da eşinizle bunu konuşmanız da garip.

Konu sahibi, parça parça baktığımızda sizi anlamıyor olarak görünüyoruz evet ama, sizin genel anlamda önemli sorunlarınız var. Eşinize olan takıntınız, kızınızın yaşadığı psikolojik şiddet, okulunda hırsızlık yapmaya kadar varması, sizin doğru düzgün bir yardım almamanız, her şeyi içinden çıkılmaz bir hale getiriyor…

Anneniz konusunda haklı olduğunuz yerler var ama sizin asıl sorununuz kendi psikolojinizi düzeltmemeniz.

Evdeki ortam kızınızın da ruh halini bozdu. Kaç kez söyledik yardım alın yazıktır diye, kızınız size öfkeli çünkü.

Eşinizle olan sağlıksız kavgalarınız, kendi takıntılarınız hepsi birleşince hayatınız çok zorlaşıyor.

Muhtemelen annenizden kalan travmalarınız da var ama, düzeltmek için çaba sarf etmiyorsunuz.

Lütfen artık geri dönüşü olmayan bir noktaya gelmeden aile içi ilişkileriniz, tüm aile fertlerinin terapi / yardım almasını sağlayın.

Anlamayanlar için, konu sahibi pembegül hanım. Durum artık dalga geçip eğlenmelik bir evrede değil. Sizin ciddi ciddi yardım almanız gerekiyor artık.

Bu yazımı asla sizi incitmek için yazmadım. Ama aylardır aynı konuları açıp hiç yol almıyorsunuz. Artık buna dur demeniz lazım.
Aaa bu uye o üye mi ? Taa annesi babası ile boşanmadan önce de çekirdek ailesinden önde tuttu annesi ve babasını. O zamandan çocuğunuz etkilenecek artık evinle ilgilen denmişti. Sonra kızının hırsızlık olayı patlak vermişti. Şimdi de böyle. Çok toksit bir ailesi var ve bu durum çekirdek ailesine zarar veriyor

Sadece pembegül değil ki sadekahve, portakalsuyu üyelikleri de aynı kişiye ait. Başka da varsa bilmiyorum

Back
X