Annemle ilgili dürüstçe yorum istiyorum

melegimsiii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2025
32
7
1
26
Bu platformdaki annelerin ve kız çocuklarının bu konuda düşüncesi benim için çok önemli. Ben annesi tarafından tek başına büyütülmüş bir kızım. Annem ve babam boşandı.Onu çok seviyorum onun da benden başka kimsesi yok. Evlenmeyi düşünmedi aslında çok güzel bir kadın ve yaşı da uygun.Sayesinde güzel bir okul bitirdim ancak henüz çalışmaya başlamadım. Okurken de ona çok yük olmamaya çalıştım burslar da kazandım onu çok bunaltmadım. Mezun olduktan sonra erkek arkadaşim oldu 3 senedir devam ediyor. Benim sınavlara hazırlık sürecim olduğu için henüz işe başlamadım ancak puanım yeterli çok yüksek ihtimalle memurluk olacak kendi alanımdan. Erkek arkadaşım da aynı şekilde.Biz işe başladıktan 1 yıl kadar sonra evlenmeyi düşünüyoruz. İki konuyu şöyle bağlayacağım. Annem çalışan bir kadın kendi arabası da var geçinebiliyor.Şu an arabasını yükseltmek istiyor benim işe başlamamı da bekliyor çünkü destek olacağım biliyor ben de bunu istiyorum zaten tek başına yapabileceği bir şey değil.Ama bazen kendimi öyle kötü hissediyorum ki sanki destekten çok o miktar ne olursa olsun göze alıp ödemem gerekiyormuş düşüncesine kapılıyorum. Örnek veriyorum kendime almak istediğim araba hayalini ertelemeyi düşünüyorum. Yani maaşımı annemden ayrı bir şekilde artırıp biriktirmek yanlışmış ve ne olursa olsun önceliğe onu koymam onu mutlu etmem gerekiyormuş gibi geliyor. Bakın ben annesini aç açıkta bırakacak biri değilim. O bana gerçekten çok iyi bir anne oldu ben de hayatım boyunca ona destek olacağım. Ama onu mutlu eden şeyler sanki daha farklı ve ben kenarda maaşımdan rahatça artırıp kenara koyabilirken ona heveslendiği imkanları sağlamazsam hakkını ödeyemeyeceğim gibi hissediyorum. Düşüncelerim sağlıksızsa da dürüstçe yorumlayabilirsiniz. Umarım anlatabilmişimdir

Annen yapması gerekeni yapmış çocukların aileye destek olmasını saçma buluyorum açlıktan ölme durumu yoksa sen kendi hayatını kur önce sonra annen arabayı yükseltir. Benim için anne baba çocuğuna destek olur. Ben de anneyim yani oğlumun beni düşünmesini istemem annene destek ol hediye al ne bileyim bileklik kolye al tatile götür ama araba almasına destek olma. Bence sağlıklı düşünmüyorsun

heveslendiği imkanları sağlamazsam hakkını ödeyemeyeceğim
Bunları yapsanız da ödeyemezsiniz ki zaten. Ödenmez bir hakkı var üstünüzde.

Annenize imkan sağlarsınız, kendinizi de ihmal etmezsiniz ama... Hele bir çalışın bakalım şartlar ne getirecek. Memur olursunuz, imkanlarınız olur annenize yardımcı olursunuz ama her şey kararında olmalı. Zaten anneniz gördüğüm kadarıyla aklı başında bir hanım. Sizden anormal talepleri olacağını sanmıyorum.

Siz kendinize araba alırsanız anneniz çok mutlu olur eminim.

Ama şu an bunları düşünmenin size bi faydası yok. Hele bir memur olun, anneniz arabayı yükseltmeye kalksın. O zaman düşünürsünüz bunları.

Öncelik senin evladım,annen ne kadar vefakar da olsa çalışıp kendi hayalini değerlendir derim.
Annenin araba değişimi yapması çok mu elzem acaba.

Bende bir anne olarak önceliğim evladım olurdu.

Annelerin hakki ödenmez tabiki annene elinden geliyorsa destek cik annenle dönüsümlü idareli kullnirsin

Arabanin borcu bitince kendine alirsin hem icin rahat eder
kimsenin boğazına yapışıp beni doğur demiyoruz doğuran bunu göze alarak doğursun ne alaka yani o zaman kimse evlenmesin anasına baksın

Yok ödenir kimsenin boğazına yapışıp beni doğur demiyoruz doğuran bunu göze alarak doğursu

kimsenin boğazına yapışıp beni doğur demiyoruz doğuran bunu göze alarak doğursun ne alaka yani o zaman kimse evlenmesin anasına baksa

kimsenin boğazına yapışıp beni doğur demiyoruz doğuran bunu göze alarak doğursun ne alaka yani o zaman kimse evlenmesin anasına baksın
Keyfi için doğurmuş gibi düşünmeyin o da küçükmüş ve o zamanlar onun da aklı kesmiyor doğru düzgün bir şeylere

Öncelik senin evladım,annen ne kadar vefakar da olsa çalışıp kendi hayalini değerlendir derim.

Bende bir anne olarak önceliğim evladım olurdu.Bir

Bende bir anne olarak önceliğim evladım olurdu.
Birbirlerine destek olacakları bir eşi yok ve benim küçüklüğümden beri bu böyle. Bir eşin bu şekilde verebileceği desteği imkanım varsa aynı şekilde ben vermeliyim gibi hissediyorum

Keyfi için doğurmuş gibi düşünmeyin o da küçükmüş ve o zamanlar onun da aklı kesmiyor doğru düzgün bir şeylere
Tamam ama sen sağlıksız düşünüyorsun annene destek olmak zorunda değilsin önce kendi hayatını kurman lazım kendine yatırım yapman lazım. Annen sen evden gidince daha da rahatlar daha kolay öder arabasını. Bilmiyorum ben destek olmazdım kendime yararım olmadan aklı esmiyor diye bir şey yok anne olunca gayet kesiyor anneyim

Araba yukseltmek ihtiyac degil. Gerektiginde yardim edersin ama evlenme oncesi annenin arabasini yukseltmek bence sacma bi masraf olur. Genel olarak annelerin hakki odenmez tabi ki ama boyle diye de varimizi yogumuzu da onlara veremeyiz ki bi anne de bunu beklemez (beklememeli)

Annenin senden böyle bir talebi oldu mu sen böyle bir duyguya kapıldın. Ki çizdiğin profildeki bir anne hiç znnetmiyorum senden böyle bir talepte bulunsun.

Şu an aynı evde yaşamıyoruz benim ona bir yüküm yok
Teşekkür ederim yorumunuza. Bazen aynı şeyleri düşünüyorum ama sonra annemle aramızın iyi olması sebebiyle benim bunu kendiliğimden düşünmemi bekliyor mudur diyi içim içimi yiyor.

Annenin senden böyle bir talebi oldu mu sen böyle bir duyguya kapıldın. Ki çizdiğin profildeki bir anne hiç znnetmiyorum senden böyle bir talepte bulunsun.
Hayır direkt böyle bir talebi yok ama işe girmeme erteliyor bu durumu bundan rahatsız değilim zaten. Sadece aramızdaki sevgiye güvenerek benden beklediği aslında daha fazlasıymış gibi bir hissiyata kapılıyorum. Bu benden mi kaynaklı yoksa yine arada ufak çaplı konuşulan şeylerden mi kaynaklı bilmiyorum.

Anneniz araba yardımını haketmis. Daha yardım etmeden bu kadar hesaba kitaba girmeniz bana bencilce geldi. Ha sonrasında ek talepler olursa oturur konusursunuz. Ama daha vermediginiz paranın lafını yapmaya başlamanız hoş değil.

Birbirlerine destek olacakları bir eşi yok ve benim küçüklüğümden beri bu böyle. Bir eşin bu şekilde verebileceği desteği imkanım varsa aynı şekilde ben vermeliyim gibi hissediyorum
Araba değiştirmek için annenin talebi oldumu senden.
Ülke şartları malum ne kadar maaş alacaksın kendine harcayıp annene ne kadar bütçeayırabilirsin ki.

ise baslar baslamaz cocuktan beklentisi olan insanlari hic sevmiyorum
hele memur cocugu olan ya yuzyillardir alamadigi evi alasi gelir ya araba modelini yukseltir onu da yapamiyorsa mobilyalarini yeniletir. cevremde atanan cogu kizin basina gelen birsey bu.
gercekten cok itici.
ben yerinde olsaydım arabaya destek olmazdim ama anneme ayda birkaç gram altin verirdim, onlari biriktirsin, ihtiyaci varsa harcasin, hevesi varsa sana ceyiz alsin, yakinda nisan vs olacakmis zorlanmadan bilezik vs alsin bu dönemini kolay geçirsin diye.
tabii annen onlari saklayabilecek biriyse ben de heves etmistim kendi anneme gram mi ince bilezik mi ne almistim alti sene onceki isime baslayinca. o zaman daha ulasilabilirdi altin. hic para biriktirme huylari yok olani harcar annem babam da biraz fazla bolkese insanlar. dedim kenarda acil durum paralari olsun.
daha birinci ay gecti annem zevkine bozdurmus, kesinlikle gercekten ihtiyaci yokken onemsiz birsey icin
daha da vermedim birsey param varsa kendime biriktirdim, evlilik zamani da onlara evlenme planımı bahsetmeden evi döşedim öyle bahsettim , hicbir talebim olmadi .
bence dedigim gibi annene para yardımı yapma - eger hemen bozduracak biri degilse altin ver

Yorumunuz için teşekkürler.Arabaya destek olmayacağım dememiştim ama.

Bir anne- baba dünyaya bir çocuk getirmek istiyorsa bunun meali “bakımını sağlayacağız” demektir (elem durumlar hariç, tecavüz vs!). Bu demek değildir ki borca harca girip çocuk ne isterse yağacağız. Genelde hayatımız onların dünyasında onların sağlayabileceği imkanlar dahilinde şekilleniyor. Anlattığınıza göre anneniz size hep destek olmuş ve sorumluklarını yalnız ebeveyn olarak yerine getirmiş en iyi şekilde. Bu şu demek değildir “o beni doğurdu bana ne, ömrünün sonuna kadar bana bakacak!” Sizin de evlat olarak ona karşı bazı sorumluluklarınız var. Çünkü anneniz bunu hak etmiş. Haklı aranacak durum yok fakat sorduğunuz için, konudan yola çıkarak ben annenizi haklı buldum.

Size hak veriyorum ama anne baba evli olan insanlar bu konuda daha rahat davranabiliyor. Yalnızlık da olmadığı için olabilir. Ben tek çocuğum ve annem tarafından büyütüldüm.

Teşekkürler yorumunuz için. Kastettiğim bakmak değil. Aslında bunu belirtmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…