Annemle sorunlarım

mylittlepeony

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
406
520
33
Merhaba arkadaşlar, benim annem yaşlı ve hasta. Benim evim de annemin evine uzak. Otobüsle gidip geliyoruz. Zaman zaman annem rahatsızlandığında eşim de ben de ilgileniyoruz. Ama annem bunun çok daha fazlasını bekliyor. Normal zamanlarda da sık sık gidiyorum ama 2 gün gitmesem arayıp çok kötü şeyler söylüyor. Kaynanamla görüşmemden çok rahatsız oluyor. Kızlar benim kaynanamlarla da sıkıntılarım oldu, tahmin edersiniz. Bu konu yüzünden eşimle çok tartıştık. Çok şükür aramızı biraz toparladık. Şimdi de annem beni huzursuz ediyor. Annem her misafiri geldiğinde gel hizmet et, misafire ikramlar hazırla diyor. Ben de bazen gidiyorum. Gitmediğimde de arayıp çok kötü şeyler söylüyor. Gelmezsen gelme sen bilirsin, git kaynananın kölesi ol gibi şeyler söylüyor. Ben evdeyim anne onlara gitmedim ki diyorum anlamıyor.Kızlar nasıl bir yol izlemeliyim. Lütfen tavsiyeleriniz benim için önemli. Şimdiden çok teşekkür ederim

Annenin misafirleri geleceği zaman bir gün öncesinden kadına hazırlığına yardım et,gidemesen bile bir iki çeşit hazırla yolla eşinle.Kadın yaşlı ve hastaymış senden bir şeyler bekliyordur

Kv ile aranın bozuk olduğunu artık gitmediğini söyleyebilirsin, annen hasta ve yaşlı çocuk gibidir. Söylediklerine alınmayın ilgi bekliyor.. annelere ben hiç kıyamıyorum ya yine elimden geldiğince yapardım birşeyler.
Tek kız mısınız ?

Annenin misafirleri geleceği zaman bir gün öncesinden kadına hazırlığına yardım et,gidemesen bile bir iki çeşit hazırla yolla eşinle.Kadın yaşlı ve hastaymış senden bir şeyler bekliyordur
Zaten elimden geldiğince yapıyorum ama ikramlık hazırlasam sen servis et der. Ertesi gün yine gel der. Sürekli bana eşimin ailesinin dedikodusunu yapar. Ben böyle yapmasından hiç hoşlanmıyorum ama zıt gitmek istemiyorum. Konuyu değiştiriyorum. Yani tek mesele hazırlık olsa yapar götürürüm. Ama geçimsiz olması beni çok üzüyor

anneni idare et derim ben. çünkü gözlemlediğim kadarıyla annelerin nazı kızlarına geçiyor. ha benim bir kız evladım yok ama genelde öyle işte

Annenin kötüsü olmaz,en kötüsü annesiz olmaktır.
Hergün misafiri gelmiyordur sonuçta,sonuçta yaptığınız her iyilik sizin dünya ve ahiretinize yatırım.
Ben annemi kaybettim babamla yaşıyorum.ileride evlenirsem bana ya8kın oturmasını söylüyorum,çünkü insan evlenince kendi hayatı ve sorumlulukları oluyor heryere bölünmek mümkün değil.
Kadınların işi daha zor,çünkü kaynananızda sanki sizi doğurup büyütüp emeğinizi çekmiş gibi aynı ilgi ve fedakarlığı bekliyor.
Bence anneniz tekse size yakın bir yere taşınıp,onunda sizinde hayatınızı kolaylaştırmasını teklif edebilirsiniz.
Şuanki koşturmacadan daha zor ve acı oluyor yoklukları,size bol sabır ve güç diliyorum.

anneni size yakın bir eve taşıyın. her gün yarım saat de olsa görürsün onun da gönlü hoş olur. hem yaşlı ve hasta ise o kdr uzakta tek kalması doğru değil bence.

yaşlıdır fazla üstüne gitme sonrasında ona bişi olursa çok üzülürsünüz... kızınca elimden geleni yapıyorum anne de boynunu bük...

Huzurevi care
Orada cok mutlu oluyorlar. Temiz duzgun bir yer tercih edersiniz. Misafirlerini istedigi gibi agirlayabilir. Siz de gider gelirsiniz.

Bir kavga yalani soyleyip kayinvalideyle aranizin bozuk oldugunu soyleyin.
İnan bunu da denedim canım Daha bugün dedim anne ben oraya gitmedim ki evdeydim dedim. Sen beni çocuk mu sanıyorsun diyor. Kızlar benim babam rahmetli oldu. Annem de hasta olunca onun kıymetini bilmek adına çok ilgileniyoruz ablam ve ben. Ama ablam çalışıyor onun için benim üzerime çok geliyor. Büyük abilerim ablalarım da var ama annemle görüşmüyorlar. Annem biraz davranış olarak zarar veriyor kızlar. Kimse annesinden uzak olmak istemez ama şöyle söyleyeyim annem ablam ve eşinin huzurlarını çok kaçırdı zamanında ve şimdi ayrılar. Tek sebep annem diyemem ama annemin etkisi de büyüktü..

Allah kolaylık versin. Annenizi yakınınıza aldıramıyor musunuz ? Muhtemelen yalnızlıktan ilgi açlığı çekiyor.

Canım öyle haklısın ki. Ben de tam senin gibi düşünüyorum. Geçen yıllarda abim evinin yakınına taşınmasını söyledi hatta zorladı bu konuda ama tapu sorunu vardı evin taşınmadı. Abim de kiraya ver oradan alıp buraya ver dedi. Kabul etmedi çok inatçı. O kadar da yaşlı değil 65 yaşında. Tek yaşamıyor. Ablam eşinden ayrıldı yanında yaşıyor. Ama ablam çalışıyor gündüzleri annem yalnız. Ben zaten çok sık uğruyorum yanına. Maddi durumum çok müsait değil ama afedersiniz cebimde 5 liram olsa birşeyler alıp gidiyorum.

yaşlıdır fazla üstüne gitme sonrasında ona bişi olursa çok üzülürsünüz... kızınca elimden geleni yapıyorum anne de boynunu bük...
Doğru söylüyorsun canım. Böyle bir vicdan azabından çok korkarım Allah muhafaza. Ama annem hem diliyle çok kırıyor. Hem durmadan dediğimi yap diyor. Evet annemi asla kırmak istemiyorum. Ama annem çocuklarının hayat düzeni kurmalarına izin vermiyor

Allah kolaylık versin buda sizin imtihanınız olmuş.
Dediğim gibi artık onların bizim işimizi kolaylaştırıp yakınımızda olması gerek.
Bunda inat edilecek birşey yok.
Evde tek kalmıyor madem öylese gönlünü kırmadan idare edin.
Bol sabırlar size.

Yaşlılar böyle maalesef. Annem değil ama kayınvalidem böyle üstelik o 80 yaşına geliyor. En uzak ben olmama rağmen nazı hep bana geçer. Olsun varsın sağ olsunlarda yapabildiğim kadar yaparım. Üstelik 2 gelin çalışmıyor 2 gelin çalışıyor. Çalışanlardan biri benim. Evdekiler için hep napsınlar işleri var der durur. Hafta sonu uğramazsan postasını koyar :) Ay ölümlü dünya yettiğimiz kadar yeteriz. Yetmediğimiz yerde Allah büyüktür der geçeriz. Alttan alın biraz .

olsun yine de alttan alan taraf sen ol...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…