Annemle yaşadığımız bu gerginliği nasıl tatlıya bağlayabilirim? Lütfen fikrinize ihtiyacım var okur

Sanmam özür dileyeceğini. Benim annem de öyle biraz. Dilinin ayarı olmuyor çoğu kez. İki çift güzel laf duymadım şu yaşıma geldim. Hep eleştiri, hep sitem, hep azarvari konuşma. Evlendikten sonra umursamadım artık. Güldüm geçtim hee dedim. Ancak öncesinin yaralarını hala sarabilmiş değilim. Hala aynı hiç değişmedi.
İşin kötüsü ruyalarimda bile hep azarlayıp kızıyor, kavga ediyor. Ben de rüyamda bağırıp çağırıyorum yeter artık niye böyle davranıyorsun diye ve rüyamda bağırdıktan sonra rahatlıyorum. :KK61:
Sonra uyanınca yine üzülüyorum neden böyle düşünüyorum diye.
Özür dilemez zaten ben biliyorum annemi. Şöyle birşey var açıkçası annem babam bana özür dilemeyi de öğretmedi. Yani şöyle, kendilerinin hiç ağzından özür dilerim lafı çıktığını hatırlamıyorum. Bana da öğretilmedi ama ben biliyorum yine de. Annem de öyle hep azarlıyor beni iyi birşey bile yapsam yani. Evlenmişsin sen en azından ben bekarım mutluysan daha da güzel yani uzaklaşıp evlenmek değil de asıl olay yara bırakıyor işte. Ben o kırgınlıklarla yaşamak istemiyorum sevdiklerimi kötü hatırlamak istemiyorum. Bende rüyamda annemden hep azar işitiyorum ve öyle gerçekçi oluyor ki inan uyanınca boğazım düğümlenmiş ağlamamak için tutuyorum kendimi yani

Özür dilemez zaten ben biliyorum annemi. Şöyle birşey var açıkçası annem babam bana özür dilemeyi de öğretmedi. Yani şöyle, kendilerinin hiç ağzından özür dilerim lafı çıktığını hatırlamıyorum. Bana da öğretilmedi ama ben biliyorum yine de. Annem de öyle hep azarlıyor beni iyi birşey bile yapsam yani. Evlenmişsin sen en azından ben bekarım mutluysan daha da güzel yani uzaklaşıp evlenmek değil de asıl olay yara bırakıyor işte. Ben o kırgınlıklarla yaşamak istemiyorum sevdiklerimi kötü hatırlamak istemiyorum. Bende rüyamda annemden hep azar işitiyorum ve öyle gerçekçi oluyor ki inan uyanınca boğazım düğümlenmiş ağlamamak için tutuyorum kendimi yani
İlkokul ogretmenlerimden Allah razı olsun çok şey öğrendim onlardan. Özür dilemek bizde de yoktu. Okulda öğrendim işte. Eşim Rabbimin en büyük nimeti diyebilirim. Saygı, sevgi nedir onda öğrendim. İnşaallah Rabbim sizin de bahtınızı açık etsin. Hayırlı, merhametli bir eş nasip etsin. Hep böyle dua edin siz de..

Annenin beddua etmesi ne kadar kötü yani ne diyeceğimi şaşırdım.Tabi ki anne ile küs kalınmaz ama özür dilesen bile annenin anlayacağını sanmıyorum.

hasta numarasi yap. biraz burnu sürtsün. bak bedduak yalnis tuttu diye ayilip bayil. belki beddua etmez ilerde. benim annemde cok kötü. nasilsa tutmaz diye baya beddua eder. okadar cesit söylerki bi ara not tutsammi diye düsündüm tutan olursa yüzüne carpmak icin.

Dün kötü bir olay öğrendik ve fazlasıyla gergindik. Yeğenlerim gelecek diye pasta yap dedi annem. Onun söylediği pastayı yaparken herneyse şerbeti vardı onu pişirdim. Şimdi annemin şöyle bir huyu var arkadaşlar, istisnasız ben mutfakta bir iş yaparken gelir bakar gözetler sonra da sonucun iyi ya da kötü olup olmayacağını düşünmeden keşke şöyle yapsaydın böyle yapsaydın gibi moral bozucu şeyler söyler insanın hevesini kırar. Ama güzel şekilde değil yanş iğmeleyici bir şekilde. Normal da söylemez böyle iğrenir gibi yani nasıl anlatayım bilemedim. Yüz ifadesi fazlasıyla moral bozucu oluyor zaten. Yine geldi yaptığım şerbette kahve vardı çok afedersiniz içinde pislik varmış gibi bakıp ne var içinde bunun dedi. Bende şakasına sonra anlarsın gibisine birşey dedim. O da kahve mi dedi bende evet dedim, sadece kahve mi dedi bende normal bir şekilde anne şerbet birde kahve işte şerbet neden yapılır dedim. Böyle dememin sebebi de annem gelir güzel bir şekilde sorar konuşturmak için söyledikten sonra açık yakalamış gibi başlar konuşmaya. Bende o yüzden detaya inmedim. Buna taktı işte gerdi ortamı bende ya anneme nolur yine b. aşlama dedim bunu diyen sen misin işte ne gün yüzü göster ne gün yüzü gör gittiğin yerde bulacaksın belayı da işte senin istediğin gibi konuşanlar çıksın karşına filan direkt bedduaya başladı. Dedim anne noldu şimdi diye olmaz olsaydın nereden oldun ki demeye başladı bende dedim anne keşke olmasaydım o zaman diye o da cehennemin dibine olsaydın dedi. Niye böyle bir çıkış yaptığını anlamadım, annemin dilinin ayarı yok genelde ben frenlerim ortamı ama dün nadir olarak zaten o gerici olayın üstüne gelince frenleyemedim. İşte dedim anne abartma filan seninle konuşmayacağım ben malım gerizekalıyım unutur konuşurum yine ama konuşmayacağım dedi. Öylece sustu işte konuşmuyoruz dünden beri. Şimdi şöyle olayın gerginliğiyle belki ben annemi yanlış anladım o da beni fazlasıyla yanlış anlamış niyetim onu terslemek değildi sadece yine bir açık arıyor zannettim huyunu bildiğim için. Ama onun beddua etmesi olmaz ol filan demesi fazlaca abartılı ve gönül kırıcı oldu. Bu nedenle özür dilemeyi düşünüyordum aslında ama çok kırıcı konuştu. Abarttı yani. Şİmdi özür dilemek istiyorum onu çok seviyorum küs kalmayaı beceremem ama hem çok kırgınım hemde gurur yaptım biraz. BUnu nasıl tatlıya bağlarım ya kırıldığımı anlasım hep alttan aldım ama anlasın istiyorum artık. Çok sivir bir dili var kırıcı olduğunu anlasın istiyorum ama ben hep sevdiklerimle kırgınlıkları engellerim yani pişmanlık olmasın diye bu durumdan hiç hoşnut değilim. Kızlar fikri olan? Ne yapabilirim? Gidip özür dilerim kendimi zorlayarak ama benim kırgınlığımın da üstü örtülecek o zaman. İkimizde hatalıyız ama tepkisini ben açıkçası abartılı buldum haksızlık etti.

Öff tıpkı benim annem. Dili sivridir, kalp kırmaktan çekinmez ama kendisi hemen kırılıp küsüverir. Bunu nasıl çözeriz bilim adamları açıklasın artık.

Anneyle küslük olmaz sonuçta. Gerginlik ortadan kalksın diye gidip özür dileyebilirsiniz. Aslında annenizin özür dilemesi gerekirdi ama bu kadar zaman geçmiş dilememiş hala kendini haklı görüyor demek ki.

Ya Allah aşkına....
Kusura bakmayın ama anne bu ya anne...
Ne olmuş yani nazlansa...
Ne olmuş yani begenmese...
Ne olmuş bıdı bıdı etse...
Beddua kısmı hoş değil elbette...
Fakat sana birşey olsa yine anan yanar anannn biz degil :)))
Tamam kabul insan bazen gerçekten tahammül edemiyor ama yaşına verin,titizligind verin,menepozuna verin,evhamına verin...Verin de verin...
Elin oglu kalbinizi kırsa özürün bini bin para.
Ama anne öyle mi?
Girip koynuna azcık sırnaşsan tamam bitti gitti işte...
Hadi git öpte barışın :)

Ben sizi haksız bulmadım. şerbet işte ne olur içinde demek kötü bir şey değil ki. Bende işime karışılmasını sevmem. Ya sana o işivermeyecek yada güvenip verdiyse gelip bekçilik yapmayacak. Hem beddua kısmı çok fena.. hiç kormuyor mu ya tutarsa o beddualar diye.

Ama sonuçta anne kızsınız. Uzatmayın gurur yapmaya anne kız ilişkidinde hiç gerek yok. Biz çekeriz birbirimizin kahrını ancak. Annedir sonuçta kokusu yeter. Yeri geliyor ne sıkıntılarımızı çekiyorlar. Ama şu beddua konusunu konuşun. Bana söyleme bunları bi gün tutarsa görürsün falan diyin.

Anneniz şeker hastası mı
Anlattığınız olayda annemi ve beni gördüm sanki

Annemle ne zaman mutfakta iş yapsam sonu mutlaka kavga oluyordu
Çünkü daha ben yapmaya başlamadan o öyle mi yapılır diye cikisiyordu bana

26 yaşında evlendim ve evlendigimde bir yumurta dahi yapamayisimin sebebi annemin bu tavırlaridir

3 yıllık evliyim
Eşim ve arkadaşlarım yemeklerimi çok beğenirler
Yemeğe misafir almayı da çok severim
Ama hala annemler geldiğinde yemek yapmaya cekinirim beğenmeyecek diye

Back
X