Annemle Yengem arasinda kaldim..

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Annem 50 yaslarina dayanan bacagiyla ve kalbiyle sağlık sorunlari olan biri. Yengem yani abimin eşi ise 34 yaşlarinda 3 Çocuk Annesi. Yengemde dobra Annemde öyle. Ben fazla yüz göz olduklarini ve bu yüzden sürekli tartisip atıştıklarini düsünüyorum. Herneyse gelelim konuya...
Geçenlerde Annem Yengemi arayip; x markette ütülerde indirim var kizim,sende cocuklari arabayla okuldan aliyorsunya cok yakinsin bana alabilirmisin,parasini gelince veririm sordu. Yengem ok dedi. Sonra yengem gidememis abimi yollamis,abimde öyle bir indirim göremedim diyince, annem; olurmu öyle şey,yalan atmiyorumya var tabi diyince,abim sinirlenmis. Benmi yalan atiyorum felan diye.. sonra annem yengeme;kizim yarinda o indirim var demekki bitmisde ogluma kalmamis dediler,yarin bakarmisin diye sormus. Yengemde;ok demis. Ertesi gün annem aksama kadar beklemis,ne arayan var ne soran. Sonra aramis yengemi;yengemde ay anne alamadim cikasim yoktu,haftasonu ancak ev isleriyle ugrasiyorum,demis. Annemde sinirlenmis tabi.. almadigi icin degil,haber vermedigi icin,söylendide yengeme. Sonra yengem abime anlatmis. Abimde annemi arayip,agzina geleni söyleyip,yüzüne kapatmis. Ondan beridir konusmuyorlardi hicbiri. Gecen Annemlere gittim,yengemi aradim;lütfen küs kalmayin gelin halledelim dedim. Tek Yengem geldi,orta yolu bulduk baristirdik ikisini. Ama ondan beri Yengem Annemi ne ariyor ne soruyor. Nede biryerde rastlayinca konusmuyor. Anemin anlasamadigi eltisine hergün gidiyor buda annemin zoruna gidiyor tabi..
Pazar günü ise Annemin Dogum günü var.. süpriz yapicaz. Ablam Yengemi cagirsakmi diyor ama benim nedense icimden hic gelmiyor... haksizlikta etmek istemem ama siz olsaniz napardiniz?
Bir yanda anneniz öte yanda yengeniz..
Ayrica onlari baristirdigim icin pisman oldum cünkü gelin görünki yengem daha triplerde..

Ne kadar basit bir olaydan küslük yaşanmış ...annen olurmu öyle şey yalan mı söylüyorum vs diyerek fitili ateşlemiş fevri davranmış abinizde aynı şekilde karşılık vermiş iş büyümüş kıytırık bir ütü için kin tutmaya gerek yok yazık değil mi 3 günlük dünya..basit sebeplerden kanlı bıçaklı olmaya değermi..siz yapıcı olun ortamı yumuşatın

Evet aynisini ben anneme söyledim. Ama bu sefer neden ok alirim bana diyor annem.. alamiyorum deseydi en azindan minnet etmezdim diyor. Mesela Yengemde sürekli anneme söyler;ay anne suraya gidiyorsaniz arabayla, şu düştü alirmisiniz diye. Annemde elbette alir. Yani zoruna gitti,ben bi dedigini 2 etmiyorum,40 yilin başı bir işim düştü onuda alacagim dedi,almadi diye.. ama yinede minnet etmeyecekti işte.. lakin ben yengemin simdiki tutumunu yanlis buluyorum. Ben sizi baristirmisim kucaklasip halletmissiniz. Hala bu neyin tribi? Hadi mesafelimi kalmak istiyorsun o zaman en azindan birbirinizi gördügünüz yerde selam ver. Mesela gecen annem misafirlige gitti,yengemde ordaydi. Herkese cay doldurmus annemi es gecmis. Buda saygisizlik yani. Annemde hatali ama yengem hakliyken haksiz duruma düsürüyor kendini..

Kurda neden ensen kalın demişler, o da kendi işimi kendim yaparım demiş.
Ben yengenize kızmadım, hadi o gelin, ama abinize ne demeli. Yaptığı resmen terbiyesizlik.
Anneniz kırılmakta haklı ama haksız olduğu başka bir konu var. İlk gün zaten isteğini yapmayacaklarını belli etmişler neden tekrardan istiyor. Minnet etmemeliydi, kendini ezdirmiş oldu.
Ben sizin yerinizde olsam, abimi de yengemi de yarım ağız çağırırım. Kutlamanın detayını vermem. Annemin doğum günü var haberiniz olsun şu gün şu saatte derim. Bir yandan da gelmemeleri için dua ederim.

canım sen niye araya giriyorsun ki? koskoca kadın ikiside. kendileri hallemiyorlarsa bırak öyle kalsın. sen bireysel olarak kendin grüşmek istersen görüş istemezsen görüşme yengenle. olan her zaman arada kalana, arayı yapmaya çalışana olur kural böyledir.

çok basit bir konudan bu kadar problem çıkması sıkıntı. siz varsınız, ablanızdan söz ediyorsunuz, yengeniz alamadıysa alamamıştır, olabilir, siz neden neyse malzeme almıyorsunuz? uzaksa uzak, anneniz üzüleceğine, abinizden laf işitmişken birde gidip alsaydınız konu şimdiye kapanmıştı.

annenizin doğum gününe çağırın bence, basit bir sebepten kanlı bıçaklı olmaya gerek yok. ha gelir veya gelmez kendisi bilir. ama çağırmamanız arayı iyice soğutur.

Yenge haklı. Anneniz bir ütü için kalp kırmış. O marketlere o ütülerden birer tane geliyor zaten. Onu da sabah ilk giden alıyor. Kimse anneniz için sabah market açılmadan sıraya girmez. Bunu yapmadı diye de kimseye kızılmaz. İsteyen kendisi, haber almak için de kendisi aramalıydı, yenge haber vermek zorunda değil.
Kadın gelmiş yine de arada küslük olmasın diye. Kırılmış belli ki, üzerine gitmeyin.

Annen abartarak olayı başlatmış.
Abin yaşananlardan yorulduğu için annene patlamış.
Yengen anneden bıkmış, işi kötü boyutlara taşıyıp, saygısızlığa dem vurmuş.
Yılların birikimi olsa gerek tahammül seviyesini aşmışlar.
Senin burda yapman gereken en mantıklı hareket karışmamak.
Annen 50 yaşında kadın süpriz doğum günü gereksiz.
Sen ve ablan küçük bir psta alırsınız kesersiniz.
Bu devirde tırnağın varsa başını kaşıyacaksın.
Hiç bulaşma, kendi çapında bişeyler yap derim canım..

niye yengeyle küsluk devam ediyor.yenge bisey dememiski oglu telefonda demedik birakmamis.niye ogluyla küsmedi sonucta yengenizle oturulup bir sekilde tatliya baglamissiniz.bu kadar seylerden bu kadar uzatmak gereksiz bence.anneniz büyüktür uzatmasin sonucta cagirinca yengeniz gelmis.alabilirdi alamazdi o tartisilir ama küsülecek biri varsa oğlu gelini degil..

3 çocukla kadın ancak evine yetebiliyordur. Bu yönden yengeniz haklı. Çıkamamıştır, yani unutabilir de aramayı...
Olayın bu kadar büyümemesi lazımdı tabi, orası ayrı.

Haklisiniz sadece iyilik olsun istedim iste yolsa asla baska bir sebepten degil.. Annem olay olduktan sonra bana anlatti mevzuyu yoksa tabiiki gider alirdik. Biz varken baskasina minnet etmesin ama malesef minnet ettigi kisi kendi evladi ve gelini. Simdi cagirsak dogum gününe annemde sinirlenebilir. Cünkü anneme gördügü yerde selam vermiyor yengem.. kisacasi adam yerine koymuyor..

Annem küs degilki suan küslük yapip trip atan yengem. Annem zaten baristirdigimda kendi hatalarini kabulde etti,tatliya bagladilar. Sonra Annem biryere misafirlige gitti,iceri girdi selam verdi. Selamini almadi,almadigi gibi konusmadida. Ve herkese cay servisi yaparken,annemi es gecti.. kim küslük yapiyor sizce???

anneniz ilk alınmadığında bir daha dememeliydi
ama yengeniz de 2. gün hem tamam diyip hem aldırış etmemiş bu da saygısızlık
dert kıytırık bir ütü değil yapılan muamele
abiniz çok şımartmış yengeniz de havalanmış bana göre

Agabinizin iki kadın arasında olan sorunu doğru düzgün halletmek yerine annenize telefon edip bağırması hiç hoş olmamış. Eminim yengeniz de yanındaydı o sırada. Kim haklı kim haksızdan çok durumun bu hale gelmesinde iki tarafında hatta agabininde çok büyük payı var.

Bu arada annem abimle zaten konusmuyor.. abimde ayni sekilde.

Aynen,toplum icinde annemi adam yerine koymuyor,selam bile vermezken icimden pek cagirmak gelmiyor acikcasi..

bence yengenizi çağırın , annenize de hediye olarak ütüyü alın ve sonrası için herkes kendi yoluna gitmeyi tercih ediyorsa bırakın gitsinler , siz de yolunuza devam edip oralı bile olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…