- 12 Ocak 2017
- 14
- 14
- 3
Haklisiniz sadece iyilik olsun istedim iste yolsa asla baska bir sebepten degil.. Annem olay olduktan sonra bana anlatti mevzuyu yoksa tabiiki gider alirdik. Biz varken baskasina minnet etmesin ama malesef minnet ettigi kisi kendi evladi ve gelini. Simdi cagirsak dogum gününe annemde sinirlenebilir. Cünkü anneme gördügü yerde selam vermiyor yengem.. kisacasi adam yerine koymuyor..
+1Kurda neden ensen kalın demişler, o da kendi işimi kendim yaparım demiş.
Ben yengenize kızmadım, hadi o gelin, ama abinize ne demeli. Yaptığı resmen terbiyesizlik.
Anneniz kırılmakta haklı ama haksız olduğu başka bir konu var. İlk gün zaten isteğini yapmayacaklarını belli etmişler neden tekrardan istiyor. Minnet etmemeliydi, kendini ezdirmiş oldu.
Ben sizin yerinizde olsam, abimi de yengemi de yarım ağız çağırırım. Kutlamanın detayını vermem. Annemin doğum günü var haberiniz olsun şu gün şu saatte derim. Bir yandan da gelmemeleri için dua ederim.
Artik karismiyorum zaten.. sadece annemin dogum gününe cagirsakmi cagirmasakmi diye arada kaldim...arada kalacak bişey yok. karışma sen. ikisi de yetişkin. yengen arayıp sormak zorunda değil. anenn de onun eksikiğini hissetmemeli. gereğinden fazla anlam yüklüyosunuz kişilere de olaylara da.
Artik karismiyorum zaten.. sadece annemin dogum gününe cagirsakmi cagirmasakmi diye arada kaldim...
Artik karismiyorum zaten.. sadece annemin dogum gününe cagirsakmi cagirmasakmi diye arada kaldim...
Yenge haklı. Anneniz bir ütü için kalp kırmış. O marketlere o ütülerden birer tane geliyor zaten. Onu da sabah ilk giden alıyor. Kimse anneniz için sabah market açılmadan sıraya girmez. Bunu yapmadı diye de kimseye kızılmaz. İsteyen kendisi, haber almak için de kendisi aramalıydı, yenge haber vermek zorunda değil.
Kadın gelmiş yine de arada küslük olmasın diye. Kırılmış belli ki, üzerine gitmeyin.
Alinmiyorsa kendide istemeyecek ama..ben ablam için sabah 6da buz gibi soğukta 2 saat otobüsle yol gidip bilgisayar almıştım ona çok ucuz fiyata.
ha noldu sonra tepeme çıktı. evet kimse kimse için gidip almamalıymış onu öğrendim ailen bile olsa.
Alinmiyorsa kendide istemeyecek ama..
Bende bu saatten sonra yengemin saygisiz oldugunu düsünüyorum tutundugu tavirdan dolayi.. samimi olmasin ama dediginiz gibi sonucta esinin annesi selam vermemekte nedir? Kanli bicakli gibi.. icimden zaten samimi davranmak gelmiyor bu saatten sonra..Sirf adi kaynana oldugu icin haklida olsa haksizda olsa gelinler hep hakli olarak goruyor bazilar,burda en buyuk hata abide,karisinin lafina bakipta anasinin kalbini kiran erkege erkek demem ben,sonucta baristirmis kiz bunlari,baskalarinin evinde kaynana oldugu icin degil allahin selami oldugu icin selam verilir,bu kisi esinin annesi mecbursun selam vermeye,gelin tam saygisizmis
Aynen öyle..Yazık annenize yahu, bişey istedi diye gelini küsmüş, oğlu bağırmış. En çok ayıp eden abiniz ama, yengeniz de normal zamanda annenizden bişeyler istiyorsa onun da ondan istemesi bana anormal gelmedi yani. Alamayacaksa da söylemeliydi sizden isterdi belki anneniz de. Kimseye fazladan değer vermeyin bence, doğum gününe de çağırmayın. Annenize de tembih edin ki bişey isteyeceği zaman sadece size söylesin, gelini ondan isterse de bir daha almasın anneniz, yakın ilişkilerin zararı malesef böyle olabiliyor.
Abi de küsmüş anladığım kadarıyla abi küserse yengeden de hürmet beklemek anlamsız.Bende bu saatten sonra yengemin saygisiz oldugunu düsünüyorum tutundugu tavirdan dolayi.. samimi olmasin ama dediginiz gibi sonucta esinin annesi selam vermemekte nedir? Kanli bicakli gibi.. icimden zaten samimi davranmak gelmiyor bu saatten sonra..
Iste ben malesef öyle olamiyorum... ama tavrimi koycam özellikle abime karsi..alamayacak gibi ise ara söyle madem de kadın işine baksın. bu konuda yenge hatalı.
anneniz yengeye minnet etmicekti. bazı insanlar hep onların işi görülsün ister. ama siz onlardan bişey isteyince yan çizerler.
abinizde tam dayaklık. ben olsam görümceliğimi yapar ağzıma ne gelirse söyllerdim valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?