- 2 Temmuz 2016
- 1.013
- 1.738
- 133
- Konu Sahibi naughtywomen
-
Zorunda değil tabiki ama imkan varsa ağırlamasını makbuldur. Ama öyle durumlar oluyor ki evin fiziki şartları vs ağırlayamayabilirler. Siz nişana kınaya geldiklerinde ağırlayabildiniz mi mesela? Biz de şehir dışından çok akraba geldiği için yakınlarımızın evleri de bizim evde müsait değildi. Sadece iki erkeği bekar kuzenimin yanına gönderebildik, 2 kişi de bi tanıdıkları varmış orda kaldılar, 4-5 kişiye pansiyon tuttular, baziları da günübirlik geldiler, arkadaşlarım bile otelde kaldılar.Çok merak ettim.. herkese bir sorum olacak; başka şehirden gelen gelinin akrabalarinı erkek tarafı mi ağırlamak zorunda acaba? yok bizde kimse bunun lafını etmedi de..Annem sordu ama bende öyle bir davet gelmediği için kimseden akrabalara apart tutturdum..
Kadın için yapmıyosunuz siz de o ailenin bir üyesisiniz siz kendi kimliğiniz için yapıyorsunuz. Öyle düşünmeyinRiskli olan durumları atlattım çok şükür ama hiç destek görmediğim bir kap yemek yapmayan bir kadın için neden bu kadar yorulim ben ..
Evet benimdi.. ayri sehirden gelen akrabalarim olmuştu.. Ve ailem ağırladı hepsini bilmedikleri bir şehirde.. bir kısmınida evlendigim evimde agirladik 2 gün boyunca..düğün bittigi gecesi de herkes ailemde dahil yola ciktilar..tüm gece onlari düşündüm..düğün sabahı ise erkenden kalkıp kahvaltı hazırladık herkese.. istediğim huzurlu sakin bir şekilde kalkıp kuaförüme gitmekti..olmadı işte.. yanlız birakildim..Bizim burda oyle dugun olan ev de .
Yakin akrabalar dugun bitene kadar bekler misafir goturmek icin.
Dugun seninmiydi eger oyleyse ve baska sehirden gelip bi ailene bile misafir etmedilerse cok ayip etmisler.
Düğün olan şehirde sadece ben yaşıyordum.. başka hiç akrabamiz yoktu.. nisanda günübirlik gelip gittiler gündüz oldu..kına ise burada oldu kendi evimde yaptım..küçük bir kına oldu..ben en azından sadece kendi ailemi agirlamalarini bekledim.. ama kimseden öyle bir davet gelmedi..herşeyi kendi başıma hallettimZorunda değil tabiki ama imkan varsa ağırlamasını makbuldur. Ama öyle durumlar oluyor ki evin fiziki şartları vs ağırlayamayabilirler. Siz nişana kınaya geldiklerinde ağırlayabildiniz mi mesela? Biz de şehir dışından çok akraba geldiği için yakınlarımızın evleri de bizim evde müsait değildi. Sadece iki erkeği bekar kuzenimin yanına gönderebildik, 2 kişi de bi tanıdıkları varmış orda kaldılar, 4-5 kişiye pansiyon tuttular, baziları da günübirlik geldiler, arkadaşlarım bile otelde kaldılar.
İnsanlar sabah ne yiyecekler uyanınca..kahvaltı beklerler diye düşünüyorum..üstüne kahve çay keyfi bile beklenir zaten..hamile kadına misafirlige gitmek bunu istemek vicdansizlik..yazık dehil mi o kıza..O bebeğe.Açıkça "misafir istemiyorum, çünkü inadım var intikam alıyorum kendimce" demiyorsunuz da, hamileliğin arkasına sığınıyorsunuz gibi geliyor.
Tek yapacağın çarşaf verip, iyi geceler dilemek.
Sonrasında temizlikçi gelir, sen yorulmadan temizlenir evin.
Kahvaltı da hergün hazırlanmıyor mu evinizde? Ki buna bile gerek Yok, sadece uyumadan uyumaya, giyinmeye girecekler eve.
Değmez tatsızlığa, kocana yazık. Aranız bozulmasın Sudan sebepten
Kadın yalnızca hamileİnsanlar sabah ne yiyecekler uyanınca..kahvaltı beklerler diye düşünüyorum..üstüne kahve çay keyfi bile beklenir zaten..hamile kadına misafirlige gitmek bunu istemek vicdansizlik..yazık dehil mi o kıza..O bebeğe.
Eger sorunlu riskli bir hamilelik söz konusu ise kimse umrumda olmazdı! kaldıki 2 can taşıyan insanın bir torpili olmalı diye düşünüyorum.. hasta değil ama ayrıcalikliKadın yalnızca hamile
Gelenler falakaya yatıracak olsa haklısın, yazık derdim
Hasta değil, hamile!
Ayip olmus.Evet benimdi.. ayri sehirden gelen akrabalarim olmuştu.. Ve ailem ağırladı hepsini bilmedikleri bir şehirde.. bir kısmınida evlendigim evimde agirladik 2 gün boyunca..düğün bittigi gecesi de herkes ailemde dahil yola ciktilar..tüm gece onlari düşündüm..düğün sabahı ise erkenden kalkıp kahvaltı hazırladık herkese.. istediğim huzurlu sakin bir şekilde kalkıp kuaförüme gitmekti..olmadı işte.. yanlız birakildim..
Aslında olması gereken gönüllü isteyen varsa elbette olmalı. ama ilk önce KV ve KP demeli böyle bir seyiAyip olmus.
Biz de millet ceke ceke goturur.
Her giden sorar misafir var mi goturelim diye beklerler.
Bunları söylesem kabul ederler hemen o gün geldiği zaman ise herşey bana kalır ..Anladigim kadariyla çok anlayissiz bencil bir KV niz var... Siz sonuna kadar haklısınız sadece o cumle dışında! Madem öyle söyle yapın ; kalsinlar ama şu şartla kaldır et yok herkes kendi işini kendi yapacak şekilde. yemeğide eşiniz dışarıdan söylesin.. kimse hizmet etmek zorunda değilsiniz ya bebeğe bişi olsa!! sanki hizmet etseniz kıymet mi bilincek.. kabul edin ama şartlarınizi sunun
Yemeği kv bana yuklicegi için kabul etmiyorumSeni terk ederim diye tehdit etmek kadar olmaması gereken bir seçim şekli. Düğün zamanı zor olur kalabalık misafir ağırlamak. zorunlu hissettirilmesi daha da zor tabi. Yemekleri annesi yaparsa kabul edin bence. Yataklarıni da tabi eşiniz yapsın. Allah rızası için diye düşünürseniz hem zor gelmez hem de esinizle araniz daha da gerginlesmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?