Annenin çocuğun velayetini istememesi

Anne çalışıyor ve çocukları da almıyorsa, ayrıca erkek çalışmıyorsa zaten nafaka ödemesi gerekmez. Nafaka için bir geliri olması lazım bu bir.
Madem kadın adamı gereksiz yere terketti herşeyini aldı, mahkemede kadının aldığı şeyleri ayrıca manevi tazminat davası açsın. seni aldatırım diye tehdit ediyor madem kadın.Neden anlaşmalı boşanıyorlar. Bu da iki .
Ayrıca kadın istemiyorsa baba kesinlikle bakamam dememeli, annesi bakamazsakızkardeşi, komşusu birileri geçici süre bakar çocuklara. O zamana kadar da iş bulmak için acele etmeli, Kaybediği şeylerden psikolojisi bozuldu demiştiniz. Kaybettiklerinden ikisi çocukları ona geliyorlar, psikolojisini düzeltmesi için geçerli sebep. Anne dünyanın en rezil kadını bile olsa, çocukların ortada kalması sadece onun suçu olamaz. Arkadaşınızın evliliği ne kadar kötü olursa olsun halaları olarak taşın altına elini koymalı.

Baba baksın bir kadın hem çalışıp hem cocuklarina bakabiliyorken erkek neden yapamıyor acaba.. annesinin almaması kötü ama ya olmuş olsa o zaman ne yapacak baba acaba götürüp kendi elleriyle Yurda mi verecek

bakacak durumu yok derken neyi kastedtiniz çalışamıyor mu emzirilecek çağda mi bu çocuklar... zihinsel yada bedensel engeli mi var bu adamin yoksa zor mu geliyor..

Onu bunu bilmem. Hicbir anne kolay kolay cocugunu birakmaz. Kimbilir neler yasadi? Kadini ne duruma getirdiler? Adam da hesapta kitapta muhtemelen cocuklarin ustune kalmasi yoktu. Hesabi tutmayinca sasirdi. Hem yiyecek ekmegi yokmus, hem nafaka odeyecekmis.... mis de mis... tutarsizlik var. Yiyecek ekmegi olmayan nafakayi nasil odeyecekse?
Kimseyi suclamiyorum bastan soyleyim ama yardim etmek amacinda acilmis bir konuda anneye atip atip tutuyor konu sahibi, babaya gelince toz kondurmuyor, savunmaya geciyor. Ben anlamadim neden? Adam da o kadar masum degil bariz belli. Adam adam olsa ben bakarim cocuklarima der, evlat bu cunku. Is bakmaya gelince her dereden su getirip isi yokusa suruyor. Anne baksin da anne baksin diyor. Ben bakmam ama diyor. Devlete birakmaya da razi degil. Peki bizden ne istiyor? Yapilmasi gereken belli. Cocuk yapmak kolay. Ama cocuk yapmakla anne baba ata olunmuyor. Anne bakmayacaksa baba bakacak. Yapacak bir sey yok. Gerekirse sirtinda yuk tasiyacak. Ne mutlu ki dunya guzeli iki evladi var. Dunyanin en buyuk serveti bu iste. Ama bakmasini bilene tabi.

Bakıcı tutmalı tabiki bu tAraf hiç vermeyi dusunmeden bunu elbette düşündü ama yiyecek ekmeği olmayan bi adamdan bahsediyoruz

e o zaman geriye ne kalıyor?
ya bakacak birini bulacak ya yurda verecek, sokağa atacak hali yok ya?
burda bize atarlanıyorsunuz ama biz ne yapabiliriz, adamın zaten seçenekleri belli, kendince en uygununu seçecek, çocukları stemeyen anneye zorla al çocuğu diyemez ya.

Doğruluyor sadece

Baba bakıcı tutup çocuklarına baktıramıyorsa evini nasıl geçindiriyordu pardon? Çocukları yap yap düşünmeden sonra anne gidince kim bakacak! Bu memlekette çocuk işini sadece kadına yıkmıyorlar mı fitil oluyorum. Babalar tatlı su babası. Çocukları yapmayı becerdiği gibi maddi anlamda (bakın maddi diyorum manevi varlığı belli ki yok bile) bakımlarını da üstlenmek zorunda. Üstlenemiyorsa çocuklar devlet gözetimine geçer evet, o arkadaş da ben erkeğim diye ortada nasıl dolaşacak onu merak ediyorum.

Çocuk yaparken maddiyat var, evlilik bitince yiyecek ekmek yok.

Hanımefendi evladına bakacak adam sokakta mendil satar yine ortada bırakmaz evlatlarını.
Ne anne annelik yapıyor, ne de baba babalık. Olanda ortada kalan günahsız yavrulara oluyor.

Sonra yurda gitmesinden korkuyorlarmış. Ya ne olacaktı?

Ne kadar kolay ya babam istemiyor deyip evlattan vazgeçmek. Ya da ne kadar kolay yiyecek ekmeğim yok annem amansız hasta deyip çocukları istememek.

Yazık.

Konuyu takip edemedim , yazıldı mi bilmiyorum ..

Bu kadın ne oldu da evini terketti ? Her canı sıkılan evini terketmiyo neticede .. en kötüsü de çocukları neden kabul etmiyor ? Arada anlatmadığın eksik birşeyler var ..

Dur ben sana birşey anlatayim, erkek tarafını koruyorsun ya ,erkek nasıl olurmuş gör ...

Babam kanser hastası olduğu için son zamanlarda yardımsız ayakta duramıyorDu ..bazen zorlanırsa kalkabiliyorDu ama en az 15 dakika uğraşıyordu. Annem de fıtık ameliyatı olmuştu ,babamın gece ilaçlarını verip (yardımcılar olsa da kimseye bırakmazdı babami) yatırır, kendi de yatardı ..birgün annem tezgahın üzerini toplamamış, evde de yardımcı yok ,babam orayı öyle görmüş aklına takılmış ..annemin uyuduğundan emin olduktan sonra güç bela kalkıp ,bir eliyle tezgahtan destek alıp ,diğer eliyle bulaşıkları makineye yerlestiriyordu ki yakaladım ..ya baba napiyosun, bırak ben yaparım ,dedim ,ağladım yalvardım, bırakmadı. 3 5 tane tabak ...Asla dağınıklık sevmez ..sen git çocuğuna bak ,uyuduysa da uyu dinlen ,ölmem :/ ya iki tabak yerleştirdim diye .. annen hasta ,kalkıp mutfağı temiz bulsun ,uğraşmasın ,dedi :/

Kendisi kanser ,annem basit bir ameliyat geçirmiş ..gerçi ameliyat olmadan önce de anneme karşı hassas davranırdı. .hempimize. ..baba demek ,koruyup kollayan sahip çıkan demek ..bir kere beni kırdığını yada maddi manevi eksik bıraktığını bilmem ..her zaman en iyi şekilde babalık yapmıştır ..o yüzden zaten akıl sağlığımı kaybedecek duruma geldim .onsuz bu hayatı yaşayamıyorum ..

Yalnız bu ortada bırakılan çocuklar ,hani annenin babaya ,babanın anneye attığı çocuklar , kimse sahip çıkmazsa yetiştirme yurduna verilecek olan çocuklar ,o ebeveynlerin suratına tükürmeye bile tenezzül etmeyecek ..

Babam hep derdi ,güzel hatıralar bırakmak gerek geride kalanlara ..

Malesef çocuklara çok üzüldüm kahroldum bende iki aydır terk edilmiş bi bayanım ama çok şükür kızıma ömrüm yettigince bakarım babasi dahil kimseye vermem herseyden önce Rabbim bu insanlara vicdan versin çaresini bulmak gerek ...
Yaparken iyiydi ama bakamam edemem diye bişey yoktu dimi ...

Işık'lar içinde uyusun babanız, mekanı cennet olsun
Allah size de sabırlar versin
Gözlerim dolu dolu oldu okurken
Ben böyle adamlara baba derim işte ya

Iki tarafta velayeti istemiyorsa o zaten analasmali bosanma olmaktan çıkar cekismeliye doner. Cekismelide de mahkeme çocuklara bir vasi atar. Yakin akrabalardan biri isterse onlarda kalirlar istemezse kimse devlet korumasina alinir.
O iki kisinin de omur boyu burnu camurdan cikmaz o iki cocugun ahindan. Ne yasandi bilinmez ama suanki sosyal devlet imkanlariyla cocugunu istemeyen baskasina birakan kisi bencilden baskasi degildir. Kendi rahat yasayacagim diye 2 gul gibi evladin hayatini mahfeden bencil...

Herkes anne babayı kötülemekten bir çözüm yazmamış.

Hakinin ne karar vereceği duruma bağlı.

1. Anne çalışıyor ve durumu iyi ise, baba da çalışmıyorsa anneden nafaka talef edip gün içinde çocuklara bakacak bir bakıcı tutulabilir. Baba da iş bulup çalışırsa sorun çözülür bence.

2. Hakimden çocukların geçici bir süre için anneye verilmesi talep edilebilir, bu süre zarfında iş bulup çocukları alabilir yine. Baba şehir dışına çalışmaya gidecek olsa bile nafaka+çalışma parası ile çocukları her halikarda yanına alıp bakıcıya verilebilir.

Anne sanki yurda vermeyip bakacağınızdan emin olduğu için velayeti almak istemiyor gibi. Geçici olarak onda kalması için konuşun. Bu kadar da vicdansız değildir sanırım.

Bu arada mutlaka nafaka talebiniz olsun.

Anne istemediği halde çocuklar anneye verilirse o çocukların hali ne olur .... allah yardımcıları olsun çok zor bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…