Anneniz torununa ıstedıgı gıbı davranabilir mı tepkiniz nasıl oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Miniminis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
386
218
53
36
Kızlar annem torununa sacma sapan davranıyor.. tmm seviyor VS ama, benim kurallarımı yok sayıyor.. kızım 4 yasında ona ozel bolge eıgıtımı vermeye çalışıyorum. Baskası varken giyinme ozel bolgelerımızı acmıyoruz gıbi.. annanelerden bisey olmaz diyor annem.. diyorum ben annesi iken hassas oluyorum, sana ne oluyor? hemen bozuluyor.. babaanneni sevme diyor mesela.. cocuk gidip babasına soruyor, niye sevmıuım diye.. Bir de sureklı ben seni sevmiyorum artık diyor.. aglatmak ya da ıstedıgını yaptırmak ıcın.. cocuk aglıyor fln.. hep bu tarz şeyler.. en son sesimi yukseltetek boyle yapma, cocugu duzeltmekle ugrasıyırum, buyudukce senden uzaklaşarak.. dedim.. kıyamet koptu, sildi beni resmen.. ne tel acıyor ne kendı arıyor.. olayı o kadar buyuttu ki artık kendimi kotu bisey yapmışım gibi hissediyorum... su an izindeyiz.. planlarımız arasında onları da ziyaret etmek vardı ama gitmek istemiyorum gitmeyince daha mı kotu olur bilmiyorum Bı akıl verin bana

Son düzenleme:
Özel bölge eğitimi nasıl veriyorsunuz , anneniz ne yapıyor bilmiyorum ama evet anneannede yardımcı olabilir giydirmek için.

Babaanne konusunda söylediği çok yanlış hemde çok.

Herhangi bir insan için " onu sevme" demek çocuğun ayarlarıyla oynamak demektir kaba tabirle.

Bunu annenize kızarak değil güzelce anlatmalisiniz.

Kızlar annem torununa sacma sapan davranıyor tmm seviyor VS ama benim kurallarımı yok sayıyor kızım 4 yasında ozel bolge eıgıtımı vermeye calısıyorum annanelerden bisey olmaz diyor diyorum ben annesi iken hassas oluyorum sanq ne oluyor hemen bozuluyor babaanne ı sevme diyor mesela cocuk gidip babasına soruyor niye sevmıuım diye ben seni sevmiyorum artık diyor cocuk aglıyor fln hep bu tarz seyler en son sesimi yukseltetek boyle yapma cocugu duzeltmekle ugrasıyırum buyudukce senden uzaklasacak dedim kıyamet koptu sildi beni resmen ne tel acıyor ne kendı arıyor olayı o kadar buyuttu ki artık kendimi kotu bisey yapmıstım gibi hissediyorum su an tatildeyiz planlarımız arasında onları da ziyaret etmek vardı ama gitmek istemiyorum gitmeyince daha mı kotu olur bilmiyorum Bı akıl verin bana
Pek bşy anlamadım kim kime sevme demiş faln ama annenesiyle çokta bi araya gelmesin çocuk

çok bir şey anlamadım içerikten ama başlığa göre yazayım annem de babaannesi de benim sınırlarım çerçevesinde yaklaşabilir torununa...
yani benim kurallarıma uymaları lazım...

Tamam özel bölge eğitimi verilir bende verdim ama bu sekılde değil. Ogluma sadece anneanne babanne anne ve babalara gosterebileceği onu yıkayan en yakın ailesinden olan kişiler oldugunu ve sadece onlara gosterebileceği korkmayacagı bilgisini vererek. Dedelerini katmadan! Yarın bir gün size birsey olsa cocugu yıkamak isteseler ne olcak. Tutupta yerim oranı buranı demediği sürece sıkıntı yok ya da kasti acıp bakmadıgı sürece. Durup dururken acıp bakıyorsa zaten annenizde de kabahat var.

ıkı cocuguma annem bakıyor.
Ona hep dıyorum bakmak zorunda degılsın bılıyorum, ıkımızde baska secenek aramıyoruz. Ama benım ıstedıgım gıbı bakacaksın dıyorum. Ben gun ıcınde herseyden haberdar oluyorum

Tamam özel bölge eğitimi verilir bende verdim ama bu sekılde değil. Ogluma sadece anneanne babanne anne ve babalara gosterebileceği onu yıkayan en yakın ailesinden olan kişiler oldugunu ve sadece onlara gosterebileceği korkmayacagı bilgisini vererek. Dedelerini katmadan! Yarın bir gün size birsey olsa cocugu yıkamak isteseler ne olcak. Tutupta yerim oranı buranı demediği sürece sıkıntı yok ya da kasti acıp bakmadıgı sürece. Durup dururken acıp bakıyorsa zaten annenizde de kabahat var.
Yazmak istemedim ama yerim oranı buranı tarzında yoksa tuvalete gıttugınde annem yardımcı oluyor temızlıgı ıcın..

Kızlar annem torununa sacma sapan davranıyor tmm seviyor VS ama benim kurallarımı yok sayıyor kızım 4 yasında ozel bolge eıgıtımı vermeye calısıyorum annanelerden bisey olmaz diyor diyorum ben annesi iken hassas oluyorum sanq ne oluyor hemen bozuluyor babaanne ı sevme diyor mesela cocuk gidip babasına soruyor niye sevmıuım diye ben seni sevmiyorum artık diyor cocuk aglıyor fln hep bu tarz seyler en son sesimi yukseltetek boyle yapma cocugu duzeltmekle ugrasıyırum buyudukce senden uzaklasacak dedim kıyamet koptu sildi beni resmen ne tel acıyor ne kendı arıyor olayı o kadar buyuttu ki artık kendimi kotu bisey yapmıstım gibi hissediyorum su an tatildeyiz planlarımız arasında onları da ziyaret etmek vardı ama gitmek istemiyorum gitmeyince daha mı kotu olur bilmiyorum Bı akıl verin bana
Babaanneyi sevme demesi cok cirkin kendi anneanneyse oda Babaanne sonucta ..
Bence güzel bir dille konusmaya calisin .. off bu büyükler neden böyle ya

Kızlar annem torununa sacma sapan davranıyor.. tmm seviyor VS ama, benim kurallarımı yok sayıyor.. kızım 4 yasında ona ozel bolge eıgıtımı vermeye çalışıyorum. Baskası varken giyinme ozel bolgelerımızı acmıyoruz gıbi.. annanelerden bisey olmaz diyor annem.. diyorum ben annesi iken hassas oluyorum, sana ne oluyor? hemen bozuluyor.. babaanneni sevme diyor mesela.. cocuk gidip babasına soruyor, niye sevmıuım diye.. Bir de sureklı ben seni sevmiyorum artık diyor.. aglatmak ya da ıstedıgını yaptırmak ıcın.. cocuk aglıyor fln.. hep bu tarz şeyler.. en son sesimi yukseltetek boyle yapma, cocugu duzeltmekle ugrasıyırum, buyudukce senden uzaklaşarak.. dedim.. kıyamet koptu, sildi beni resmen.. ne tel acıyor ne kendı arıyor.. olayı o kadar buyuttu ki artık kendimi kotu bisey yapmışım gibi hissediyorum... su an izindeyiz.. planlarımız arasında onları da ziyaret etmek vardı ama gitmek istemiyorum gitmeyince daha mı kotu olur bilmiyorum Bı akıl verin bana

çok haklısınız, anneniz de olsa kurallarınıza uymalı. anneanneden bişey olmaz ne demek, o çocuğu tacize açık hale getirmek bu.
babaanneni sevme, seni sevmiyorum vs.
siz bunları düşünebildiğinize göre iyi bir annesiniz, annenizin çocuğun psikolojisini bozmasına izin vermeyin. sonuçta onu anneniz bile olsa bütün kötü durumlardan koruma görevi sizin.

Özel bölge eğitimi diye birşey olduğunu bile bilmiyordum. Nasıl bir eğitim bu? Sadece sizin yada onun görebileceği yerler olarak mı anlatıyorsunuz? Öyleyse mantıksız. Çocuk ananesinde kalsa üzerine bir şey dökse üstünü değiştiremeyecekler yada banyo yaptıramayacaklar. Yada babası hiç banyo yaptırmıyor mu kızınızı? Siz hasta olsanız babasının ilgilenmesi gerekeceği için öyle olmaz, öte yandan babaları tarafından tacize ve tecavüze uğrayan çocuklarda oluyor.

Olayın sadece istemediği bir davranışı kabul etmemesi gerekir şeklinde aktarılması gerekmez miydi?

Şimdi daha anlaşılır olmuş teşekkürler. Anneniz haksız. Sizin otoritenizi sarsmamalı. Çocuk doğruyu yanlışı 1 kişiden öğrenmeli bence. Ya da etrafındakiler ağız birliği yapmalı.

ha bak anladım şimdi...
Mahremiyet eğitimi veriyorsunuz...
Öncelikle okumadı iseniz konu hakkında kitap edinin çok hassas bir konu...
Kötü dokunuş iyi dokunuş öğretilmeli...
Kim dokunabilir kim dokunamaz öğretilir...

Misal genelde anne, baba, çocuğa bakan başka biri varsa (neneler) ve doktor abi ve ablalar dokunabilir şeklinde öğretilir...
Ama anne, baba, neneler ve doktorların da nereye ne kadar bakacağı vs ek olarak belirtilir..
kademeli bir eğitim..

yani öyle hadi öğreteyim biraz zor ve itici olabiliryor

Özel bölge eğitimi diye birşey olduğunu bile bilmiyordum. Nasıl bir eğitim bu? Sadece sizin yada onun görebileceği yerler olarak mı anlatıyorsunuz? Öyleyse mantıksız. Çocuk ananesinde kalsa üzerine bir şey dökse üstünü değiştiremeyecekler yada banyo yaptıramayacaklar. Yada babası hiç banyo yaptırmıyor mu kızınızı? Siz hasta olsanız babasının ilgilenmesi gerekeceği için öyle olmaz, öte yandan babaları tarafından tacize ve tecavüze uğrayan çocuklarda oluyor.

Olayın sadece istemediği bir davranışı kabul etmemesi gerekir şeklinde aktarılması gerekmez miydi?

mahremiyet eğitimini kastediyor arkadaş evet anneanne bile olsa izin alıp değiştirecek üstünü ve özel bölgesine bakmayacak,bakmadığını hissettirecek çocuğa yüzünü çevirerek ya da bakmıyorum diyerek, çocuk doktoru bile izin alıp kıyafetini açtıracak, çocuk özel bölgesinin kimsenin görmemesi gereken bir alan olduğunu anlayacak.

Bunun ıcın kızım a uygun kıtaplar aldım birlikte okuyoruz ogrenıyor uz isterseniz ısım ve yayınevı verebılırım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X